No products found Baby born kopen? Bekijk alle uitvoeringen van deze populaire pop.
Prijs
Van €
Tot €
Beoordeling

BABY born speelgoed

BABY born speelgoed kopen? Bij Geschikt Speelgoed kan je de prijzen van BABY born speelgoed vergelijken en daarna bij de goedkoopste aanbieder kopen.

Baby born speelgoed, de leukste baby pop van Zapf Creation.

Misschien wel de allerbekendste poppen, iedereen kent ze wel. De poppen van Baby born. Al sinds 1991 worden ze over de hele wereld verkocht. Ze worden gekenmerkt door hun lieve uitstraling en veel bijpassende accessoires. Baby born heeft ook interactieve poppen op de markt gebracht met levensechte functies, zoals: huilen, drinken, plassen etc. 

Bij Baby born denk je al gauw aan een baby pop. Toch zijn er ook kappoppen op de markt waarbij er van alles gedaan kan worden met het haar en het gezicht van de pop. Hierdoor is er voor elk kind wat wils en blijft het ook voor de oudere kinderen een aantrekkelijke pop.

baby born pop speelgoed

Baby born goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat door het spelen met poppen kinderen zich ontwikkelen op zowel sociaal als emotioneel vlak. Zapf Creation speelt hier met de Baby born perfect op in doordat de poppen soms wel op levensechte baby’s lijken. 

Door met de poppen te spelen leert het kind onder andere om een ander te verzorgen en lief te hebben, ofwel het empatisch vermogen. Hierdoor worden de sociaal emotionele vaardigheden ontwikkeld. 

baby born voor jongens

Baby born ook voor jongens

In het stereotype beeld wordt gezien dat jongens met auto’s spelen en meisjes met poppen. Toch blijkt dat jongens in de praktijk wel degelijk met poppen spelen. Denk hierbij aan actiefiguren en superhelden zoals Spider Man. Voor jongens is het evengoed belangrijk dat zij zich ontwikkelen op sociaal emotioneel vlak. 

Dit stigma is in een groot deel van de maatschappij tegenwoordig al voorbij. Hoewel kinderen vanaf een jaar of 7 zelf meestal wel een gendertype voorkeur krijgen maakt het tegenwoordig bijna niet meer uit met welk speelgoed het speelt. 

Zapf Creation speelt ook hier op in. De poppen van Baby born zijn verkrijgbaar in beide geslachten en in verschillende huidskleuren. Hierdoor zijn er ook veel verschillende uitvoeringen op de markt met een breed scala aan kleding en accessoires. 

BABY born Bad Deluxe Jongensoutfit - Poppenkleding 43 cm speelgoed
BABY born Bad Deluxe Jongensoutfit - Poppenkleding 43 cm
Dit speelgoed is niet specifiek duurzaam, maar wel van topkwaliteit en gemaakt voor langdurig speelplezier. Het materiaal is 100% polyester, wat minder duurzaam kan zijn dan natuurlijke materialen zoals katoen of hout. Echter, het feit dat het geschikt is voor herhaaldelijk gebruik en verbeterd spelplezier biedt maakt het een goede investering op de lange termijn.
Populariteit: 10/100
BABY born Soft Touch Broertje - Babypop - 43cm speelgoed
BABY born Soft Touch Broertje - Babypop - 43cm
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het kan alle BABY born kleding en accessoires gebruiken die geschikt zijn voor poppen van 43cm. Er wordt echter geen informatie gegeven over het duurzame aspect van dit product.
Populariteit: 8/100

De verschillende uitvoeringen van Baby born

De poppen van Baby born zijn te onderscheiden in de volgende categorieën: BABY born (baby), My first, Little, Stylinghoofd, Surprise, Storybook en Sister & Brother. De categorieën maken dat er voor elke leeftijd een perfecte pop tussen zit. 

baby born eten geven met lepeltje

Baby born voor baby’s?

Je zou het niet verwachten maar er zijn speciale poppen ontworpen die geschikt zijn voor baby’s. Dit zijn poppen met een kleiner formaat van 18-30 cm. Ze hebben allemaal een zacht pluche lijfje waardoor het niet gevaarlijk is voor een baby. Doordat ze van pluche stof zijn gemaakt zijn ze super zacht en geschikt voor een baby om mee te knuffelen.

De poppen zijn zelfs verkrijgbaar met een nachtlampje, geluidjes, een bijtring, een rammelaar of knisperfolie. Een super schattig idee toch? Een babypop voor je baby. 

BABY born Cutie for Babies - Beer of Konijn - Babypop 18 cm speelgoed
BABY born Cutie for Babies - Beer of Konijn - Babypop 18 cm
Dit speelgoed is niet specifiek duurzaam, maar het is wel geschikt voor baby's vanaf 0 jaar en gemaakt van zachte stof. Daarnaast kan het gewassen worden op 30°C waardoor het langer meegaat.
Populariteit: 0/100
BABY born Sleepy for Babies Roze met opdruk - Babypop 30cm speelgoed
BABY born Sleepy for Babies Roze met opdruk - Babypop 30cm
Dit speelgoed is niet duurzaam, omdat het gemaakt is van stof en kunststof. Het heeft geen vermelding van gerecyclede materialen of een duurzaam productieproces.
Populariteit: 8/100
BABY born Nachtvriendjes voor baby's - Babypop 30 cm speelgoed
BABY born Nachtvriendjes voor baby's - Babypop 30 cm
Dit speelgoed is niet per se duurzaam, maar het is wel gemaakt van zachte en knuffelige materialen die veilig zijn voor baby's. Het is ook wasbaar, wat betekent dat het lang meegaat en hergebruikt kan worden.
Populariteit: 10/100

Vanaf 1 jaar

De My first is geschikt vanaf 1 jaar. Het is een baby opwindpop zonder batterijen die de vlinderslag kan. De baby is verkrijgbaar in beide geslachten inclusief zwemkleding en toebehoren. Super leuk voor kinderen om mee te nemen in bad. 

Vanaf 2 jaar

De Little poppen zijn geschikt vanaf een leeftijd van 2 jaar. Dit zijn interactieve poppen die werken zonder batterij. Deze pop is ideaal voor het spelen van een rollenspel doordat het veel functies heeft. Zo kan de pop drinken, een plasje doen en zelfs huilen. 

Vanaf 3 jaar

Little collectie

De pop kleine zusje kleuterschool, van de Little collectie, is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is geen babypop maar een pop met lang haar en veel kleine accessoires zoals haarclips en elastiekjes. Ook dit is een interactieve pop met 7 levensechte functies zoals: drinken, huilen en slapen. 

Een pop met lange roze haren, ook van de Little collectie, is de kleine zusje zeemeermin. De pop heeft een mooie gekleurde zeemeerminnenstaart die beweegt als hij in contact komt met water. Doordat er haar en kleine accessoires aan de pop zitten is het pas geschikt vanaf 3 jaar. 

BABY born Sister Brunette - Babypop 43 cm speelgoed
BABY born Sister Brunette - Babypop 43 cm
Dit speelgoed is gemaakt van kunsthaar en kunststof, wat niet de meest duurzame materialen zijn. Echter, het feit dat er geen batterijen nodig zijn en dat het stimuleert tot rollenspel en sociale vaardigheden maakt het wel een duurzame keuze voor kinderen.
Populariteit: 8/100

Stylinghoofd collectie

Verder heb je ook nog een kappop uitvoering, ofwel Stylinghoofd. Dit is een pop zonder lijf waarbij het gaat om het stylen van het kapsel en het make-uppen. Deze is er ook te verkrijgen in de Zeemeermin variant. Er zitten 27 accessoires bij voor zowel het haar als het hoofd (visagie). De make-up die erbij zit is geschikt voor de kinderhuid. Het is onoverkomelijk dat je kindje ook de (make-up) spullen op zichzelf gaat toepassen.

De Baby born surprise serie is ook geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De surprise serie bestaat uit kleine baby’s (11 cm) met allemaal kleine extra toebehoren, zoals: een huisje of een bus. 

De baby’s zijn in allerlei coole uitvoeringen te verkrijgen met verschillende thema’s, waaronder: garden, beach en animals. De kleding is er perfect op afgestemd. Super leuk voor kinderen om mee te spelen door alle kleine accessoires die bij deze kleine baby’s horen. 

De geanimeerde versie - Baby born Storybook 

Vanaf 3 jaar zijn er ook poppen die door Zapf Creation geanimeerd zijn. Dit is een speciale lijn met poppen, de Storybook Fairies. De animaties van de Storybook Fairies zijn korte filmpjes die op Youtube te bewonderen zijn. 

De poppen zijn Elfjes van 18 cm groot met vleugeltjes, een toverstaf, een podium met landschap en een prentenboekje. Met de elfjes kan er een sprookje uit het boekje nagespeeld worden. 

Er is keuze uit 6 verschillende elfjes met allemaal een eigen uiterlijk en karakter. De keuze bestaat uit: Ice, Peach, Poppy, Rainbow, Rose en Violet. Er is ook nog een opklapbaar Storybook huisje voor nog meer speelplezier. 

De elfjes kunnen verschillende gave dingen doen. Zo kunnen de vleugeltjes van het elfje  bewegen als er met de toverstaf over het buikje wordt geaaid. Wanneer er zonlicht op het gezicht van het elfje komt verschijnt er een mooie sierlijke tekening op het hoofd van het elfje. Super tof, toch?

Dit was nog niet alles! Als de toverstaf in het podium geplaatst wordt dan lichten er lampjes in het podium op in verschillende kleuren. Hier zijn wel batterijen voor nodig.

Vanaf 4 jaar

De Brother & Sister collectie is vanaf 4 jaar. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ook deze poppen in beide geslachten te verkrijgen. De broer en de zus. Ook zijn ze er in zowel blanke als getinte uitvoering. 

Met 6 levensechte functies zijn de poppen interactief wat het extra leuk maakt voor kinderen tijdens een rollenspel. De poppen hebben buigbare knieën, lang haar en veel (kleine) accessoires.  

BABY born Sister Blond - Babypop 43cm speelgoed
BABY born Sister Blond - Babypop 43cm
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof, wat niet het meest duurzame materiaal is. Echter, het heeft geen batterijen nodig en kan langdurig gebruikt worden door kinderen om hun verbeelding te stimuleren en sociale vaardigheden te ontwikkelen.
Populariteit: 8/100
BABY born Sister Brunette - Babypop 43 cm speelgoed
BABY born Sister Brunette - Babypop 43 cm
Dit speelgoed is gemaakt van kunsthaar en kunststof, wat niet de meest duurzame materialen zijn. Echter, het feit dat er geen batterijen nodig zijn en dat het stimuleert tot rollenspel en sociale vaardigheden maakt het wel een duurzame keuze voor kinderen.
Populariteit: 8/100
BABY born Sister met Zwart Haar - Babypop 43 cm speelgoed
BABY born Sister met Zwart Haar - Babypop 43 cm
Dit speelgoed is gemaakt van plastic en heeft geen specifieke duurzaamheidskenmerken, maar het kan lang meegaan en is geschikt voor hergebruik.
Populariteit: 8/100
BABY born Brother Broer - Babypop 43cm speelgoed
BABY born Brother Broer - Babypop 43cm
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een CE-markering voor veiligheid. Het stimuleert de verbeelding en ondersteunt sociale vaardigheden, maar het is niet duidelijk of het materiaal duurzaam is geproduceerd.
Populariteit: 8/100
BABY born Soft Touch Broertje - Babypop - 43cm speelgoed
BABY born Soft Touch Broertje - Babypop - 43cm
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het kan alle BABY born kleding en accessoires gebruiken die geschikt zijn voor poppen van 43cm. Er wordt echter geen informatie gegeven over het duurzame aspect van dit product.
Populariteit: 8/100

Speciale editie 

Voor het 30 jarig bestaan van Baby born is de speciale editie Baby Born Magic gemaakt. Deze is zowel in beide geslachten verkrijgbaar als in de huidskleuren blank en getint. 

De pop dankt de naam Magic aan het feit dat hij de ogen kan sluiten door middel van het draaien met een fopspeen in de mond. Deze functie werkt alleen bij deze pop. De pop is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Accessoires 

De Baby born poppen bestaan inmiddels al meer dan 30 jaar waardoor er veel verschillende accessoires op de markt zijn gebracht. Deze zijn verdeeld in de volgende thema’s: babyverzorging, bad, weekend, fiets, animal friends, kindergarten Little, fantasie, stad, mode en seasonal. Voor elk thema zijn er allerlei kleding en accessoires beschikbaar. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel aan gedacht. 

Zo kunnen de baby’s bijvoorbeeld gedragen worden in: een autostoeltje, fietstoeltje, draagzak, draagwieg of een draagstoeltje waardoor je ze ook makkelijk mee kunt nemen als je met je kind op vakantie gaat. Ideaal toch?

BABY born Fietsstoeltje - 43 cm speelgoed
BABY born Fietsstoeltje - 43 cm
Dit speelgoed is niet per se duurzaam, maar het is wel veilig en van goede kwaliteit. Het kan langdurig plezier bieden en is geschikt voor verschillende poppen.
Populariteit: 10/100
BABY born Fietshelm - Poppenverzorgingsproduct 43 cm speelgoed
BABY born Fietshelm - Poppenverzorgingsproduct 43 cm
Deze BABY born fietshelm is gemaakt van duurzaam kunststof en biedt extra bescherming tijdens het fietsen. Het product is geschikt voor langdurig speelplezier en kan zelfs gebruikt worden door kleinere poppen. Echter, er wordt geen informatie gegeven over het duurzame proces waarmee de helm geproduceerd is.
Populariteit: 0/100
BABY born Happy Birthday Deluxe Buggy - Poppenwagen speelgoed
BABY born Happy Birthday Deluxe Buggy - Poppenwagen
Dit speelgoed heeft geen specifieke duurzaamheidskenmerken, maar is wel veilig en van goede kwaliteit voor langdurig speelplezier.
Populariteit: 10/100

Historie van Baby born

In 1932 richtte Rosa en Max Zapf een speelgoedbedrijf op dat zich bezig hield met de productie van poppen. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de schaarse middelen leidde zij het bedrijf door de oorlog. 

De tweede generatie van de familie Zapf, Brigitte en Willi, namen het bedrijf over en gingen zich meer richten op de Internationale markt (1958), waarbij er vooral gekeken werd naar de behoefte van de jonge kinderen. In 1991 werd met wereldwijd succes de BABY Born pop op de markt gebracht, de pop met levensechte functies. 

In 2001 en 2002 is BABY Annabell het best verkopende product op het gebied van meisjes speelgoed in het Verenigd Koninkrijk. In 2012 viert Zapf Creations haar 80ste verjaardag en lanceert in hetzelfde jaar de nieuwe interactieve BABY Born pop. Zapf Creations is Europa's toonaangevende producent van het spel en functionele accessoires.

Veelgestelde vragen

Zapf Creation houdt zich volledig aan de eisen van de Europesespeelgoednorm EN 71 en alle andere wettelijke eisen. Dit houdt in dat vanaf het prototype tot aan het uiteindelijke product er allerlei testen zijn gedaan op het speelgoed. De materialen van het speelgoed moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen waarbij veiligheid en kwaliteit van het speelgoed gewaarborgd moet zijn. 

Je weet dat het product veilig is als er een CE-markering op staat. Dit geeft namelijk aan dat het product voldoet aan alle regels die gelden binnen de Europese Economische Ruimte. Dit is bij de Baby born producten ook het geval. 

Per 2021 wordt er bij Zapf Creation gestopt met het gebruiken van plastic verpakkingen bij de nieuwe productie. Tegen de herfst van 2022 is het de bedoeling dat het hele assortiment in milieuvriendelijke verpakkingen komt. 

De poppen van Baby born blijven van plastic maar deze gaan veel langer mee dan de verpakkingen. In tegenstelling tot de poppen wordt de verpakking vaak meteen na het openen weggegooid. Hier speelt Zapf Creation daarom nu op in. 

De dozen hebben geen plastic kijkvenster meer maar zijn geheel gemaakt van gerecycled en karton. Er staat een grote afbeelding van de pop op de doos afgebeeld. De verpakking kan op deze manier gewoon bij het oudpapier. Super duurzaam en zeker milieuvriendelijk.

Ja, met uitzondering van de interactieve Baby borns. De interactieve versies, waar batterijen in zitten, kunnen logischerwijs niet mee in bad. Een regenbui trotseert Baby born lachend. 

Ja. Baby born is voor baby's en peuters een voorbeeld figuur. Als Baby born in bad (of onder de douche) wil, dan stimuleert de pop het kind om ook in bad te gaan. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)