De beste & meest veilige hoverboards van 2023

Het ultieme hoverboard combineert plezier, gebruiksgemak en duurzaamheid. Maar wees gewaarschuwd, niet alle hoverboards zijn hetzelfde, en de markt wordt overspoeld met talloze opties, inclusief minder betrouwbare budgetmerken. 

Daarom hebben we het werk voor je gedaan. We hebben 7 veilige hoverboards voor je uitgewerkt. Ons doel? Jou helpen het allerbeste hoverboard te vinden.

hoverboard kopen gids

Top 10 hoverboards op bol.com

Duik in onze zorgvuldig samengestelde lijst van de top 10 hoverboards op bol.com, beoordeeld op basis van klantbeoordelingen. Van beginners tot ervaren rijders, ontdek het perfecte model dat voldoet aan jouw unieke behoeften en verwachtingen.

Wat is een hoverboard?

Een hoverboard, soms ook een zelfbalancerende scooter genoemd, is een tweewielig, elektrisch aangedreven apparaat dat door de gebruiker wordt bestuurd met behulp van voetbewegingen. Het apparaat is vaak gemaakt van duurzaam plastic en aan elke kant voorzien van een wiel. Elk wiel wordt aangedreven door een elektromotor die gevoed wordt door een oplaadbare batterij.

Snelheden tot soms wel 20 km/u

Het hoverboard heeft rubberen banden om de wendbaarheid en grip te verbeteren, wat vooral belangrijk is bij hogere snelheden. Het apparaat kan snelheden tot 20 kilometer per uur bereiken. De snelheid hangt af van factoren als het gewicht van de gebruiker, de helling van het rijoppervlak, de windrichting en -snelheid, en de laadtoestand van de batterij.

Makkelijk 100kg draagvermogen

Hoverboards variëren in hun specificaties met betrekking tot batterijcapaciteit en maximaal ondersteund gewicht. De meeste modellen kunnen veilig een belasting van 100 kilogram dragen. Lichtere gebruikers kunnen snellere snelheden behalen. Als de batterij bijna leeg is, neemt de maximale snelheid van het hoverboard vaak af.

Voor de veiligheid van de bestuurder geven veel hoverboards een hoorbaar signaal of een pieptoon wanneer de maximumsnelheid wordt bereikt. Dit helpt de bestuurder om hun snelheid te controleren en te voorkomen dat ze de controle verliezen.

Hoverboards zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en met diverse functies. Sommige modellen hebben ingebouwde LED-verlichting voor nachtelijk gebruik, terwijl andere Bluetooth-connectiviteit bieden voor het streamen van muziek tijdens het rijden.

1. Tomoloo Hoverboard with LED Lights

Het Tomoloo Hoverboard met LED-verlichting schiet eruit als een wervelwind van plezier, snelheid en gebruiksgemak, wat het perfect maakt voor zowel kinderen als volwassenen. Het kroont zichzelf tot onze allerbeste hoverboard keuze. Met een batterijduur van 4 uur, een topsnelheid van 7,5 MPH en leuke extra's zoals LED-verlichting en ingebouwde Bluetooth-luidsprekers, zet het de andere kanshebbers eenvoudig aan de kant.

Pluspunten 

 1. Batterijduur van 4 uur 
 2. Bereik van bijna 20 kilometer
 3. Snel opgeladen in slechts 1 uur

Minpunten 

 1. Niet ideaal op ruw terrein 
 2. De app-besturing kan gebruiksvriendelijker
 3. Krasgevoelig oppervlak

Het Tomoloo hoverboard met LED-verlichting pronkt met de langste batterijduur van alle hoverboards in onze selectie, met een totale speeltijd van 4 uur. Zo'n lange batterijduur zorgt voor zorgeloos plezier met dit slimme, zelfbalancerende hoverboard. Wanneer de batterij uiteindelijk toch leeg is, hoef je maar een uurtje geduld te hebben voordat het weer volledig is opgeladen – een van de kortste oplaadtijden die we tegenkwamen.

Dit Tomoloo Bluetooth Wireless Speaker hoverboard beschikt over allerlei extra's, waaronder kleurrijke LED-verlichting en Bluetooth, waarmee je muziek direct vanaf je telefoon kunt streamen. Je kunt deze functies beheren via de Tomoloo-app, die niet altijd vlekkeloos werkt, maar doorgaans goed presteert. Bovendien geeft Tomoloo een beperkte garantie van een jaar op eventuele productiefouten – een mooie bonus. Bekijk ook onze aanbevelingen voor de beste steps voor kinderen.

2. XPRIT Hoverboard: Voordelig en Kindvriendelijk

Het XPRIT hoverboard is een budgetvriendelijke keuze die nog steeds topfuncties biedt. Met Bluetooth-luidsprekers en LED-verlichting is dit hoverboard aantrekkelijk voor kinderen.

Pluspunten

 • Betaalbaarste keuze op onze lijst
 • Lichtgewicht voor makkelijk dragen
 • Beschikbaar in diverse kleuren

Minpunten

 • Heeft een lange oplaadtijd
 • Beperkte batterijduur van 1,25 uur
 • Slechts 90 dagen garantie

Ondanks de lage prijs biedt het XPRIT hoverboard een aangename snelheid van 7 MPH. Het heeft kindvriendelijke extra's zoals kleurrijke wielverlichting en ingebouwde Bluetooth-luidspreker. Let wel, de batterijduur is aan de korte kant met 1,25 uur. 

Maar gezien de lage prijs is dit te verwachten. Dit minpunt wordt gecompenseerd door de keuze uit verschillende kleuren en duurzame constructie met anti-slip voetkussens. Voor kinderen is dit hoverboard een geweldige keuze.

3. Tomoloo Zelfbalancerend Hoverboard: Vol met Unieke Kenmerken

Het Tomoloo tweewielige zelfbalancerende hoverboard onderscheidt zich met zijn ritmegevoelige LED-verlichting en uitmuntende zelfbalanceringsfunctie. Bovendien is het ontworpen om hittebestendig en brandvertragend te zijn, wat zorgt voor duurzaamheid en een langere levensduur.

Pluspunten

 • Ritmische LED-verlichting
 • Hitte- en brandbestendiger dan vele andere modellen
 • Uitstekende stabiliteit en soepel rijgedrag dankzij zelfbalancerende functie

Minpunten

 • Lampjes kunnen niet uitgeschakeld worden
 • Bluetooth kan soms moeilijk verbinding maken
 • Geschikt alleen voor verharde oppervlakken

De Tomoloo hoverboard maakt gebruik van geavanceerde moederborden en componenten om de stabiliteit en balans te verhogen, wat hem erg gebruiksvriendelijk maakt. Dankzij de toegevoegde hittebestendigheid en brandvertragendheid voelt het veiliger, zelfs als je je zorgen maakt over mogelijke oververhitting. 

Opvallend is de LED-verlichting die knippert in het ritme van de muziek, afgespeeld via de ingebouwde Bluetooth-luidsprekers. Helaas kunnen deze lichten niet worden uitgeschakeld, dus let op je batterijduur. 

Dit hoverboard biedt een batterijlevensduur van 4 uur, een korte oplaadtijd en een maximale snelheid van 12 km/u. Bij eventuele problemen biedt Tomoloo een garantie van 1 jaar. 

4. Gyroor Warrior: een hoverboard voor elk terrein

De Gyroor Warrior is speciaal ontworpen voor off-road gebruik dankzij zijn stevige 8,5-inch wielen en duurzame constructie. Als je een hoverboard zoekt dat sterk, stoer en tegelijkertijd trendy is met LED-koplampen en Bluetooth-luidsprekers, dan is de Gyroor Warrior de perfecte keuze. Het is de beste en meest betaalbare hoverboard die geschikt is voor ieder terrein.

Voordelen

 • Stevige constructie met grote 8,5-inch wielen
 • Geschikt voor ieder terrein
 • Verhoogde stabiliteit dankzij zelfbalancerende functie

Nadelen

 • Behoorlijk aan de prijs
 • Het kan wat lastig zijn om ermee om te leren gaan
 • De bijbehorende app is niet gebruiksvriendelijk

De Gyroor Warrior is het hoverboard voor jou als je op zoek bent naar een steviger model dat gebouwd is voor alle soorten terrein. Met zijn grote 8,5-inch wielen en zelfbalancerende functie is deze hoverboard stabieler dan andere opties in onze lijst. 

Bovendien is de Gyroor Warrior een van de snelste hoverboards op de markt, met een topsnelheid van bijna 16 km/u. Dit hoverboard heeft een design geïnspireerd op Formule 1-raceauto's, maar het heeft wel een hoger prijskaartje. 

De all-terrain mogelijkheid, de robuuste schokdempers, en de duurzaamheid maken dit hoverboard zijn prijs waard. Daarnaast geeft Gyroor een garantie van 1 jaar, die je beschermt tegen mogelijke gebreken. 

5. Swagboard Twist T881: Het hoverboard met een veilige batterij (uniek!)

Er zijn veel Swagtron hoverboards verkrijgbaar, zoals de populaire Swagtron T1. De Swagboard Twist T881 valt echter op door zijn unieke keuze voor batterij en voeding. Het maakt gebruik van een lood-zuur batterij in plaats van een lithium-ion batterij, wat het veiliger en duurzamer maakt. Het is onze favoriete budgetoptie met de meest betrouwbare batterij.

Voordelen

 • Gebruikt een loodaccu in plaats van een lithium-ion-accu
 • Kan hellingen tot 30 graden aan
 • Swagtron biedt een behulpzame en deskundige klantenservice

Nadelen

 • Heeft een eenvoudig ontwerp
 • Is zwaarder dan de meeste hoverboards
 • Sommige gebruikers ervaren een continue piep tijdens gebruik

Wat de Swagboard Twist T881 zo uniek maakt in onze lijst, is zijn loodzuuraccu. Eerdere hoverboards hadden vaak problemen met brand en explosies veroorzaakt door lithium-ion batterijen. De loodzuuraccu in de Twist T881 heeft deze problemen niet. Dit maakt het een veilige keuze als je je zorgen maakt over batterijproblemen. 

Een minpunt is de garantieperiode van 90 dagen, erg kort in onze ogen. Maar tot die tijd kun je altijd de klantenservice raadplegen voor eventuele problemen. 

Een loodzuuraccu is echter zwaarder dan een lithium-ion accu. Dit maakt de Twist T881 met 23 pond zwaarder dan de meeste andere hoverboards. 

Het ontwerp is eenvoudig zonder extra's zoals LED-verlichting of Bluetooth-luidsprekers. Het heeft wel een topsnelheid van 11 km/u, wat snel is voor zo'n eenvoudig ontwerp. 

6. Segway Minipro: het ideale hoverboard voor beginners

De Segway Minipro Self-Balancing Personal Transport is een uitstekend allround hoverboard, ideaal voor beginners in persoonlijk vervoer. Dankzij de verstelbare kniebalk is het gemakkelijk te besturen, zowel voor nieuwe als ervaren rijders. Het staat bekend om zijn soepele rijgedrag en de beste Bluetooth-verbinding.

Voordelen

 • Gemaakt van vliegtuigmateriaal, wat zorgt voor een stevig en licht frame
 • Uitgerust met krachtige 800W elektrische motoren
 • Gemakkelijk te besturen en te manoeuvreren
 • Goede schokdemping

Nadelen

 • Lange oplaadtijd
 • Automatische snelheidsbeperking houdt de snelheid onder 10 MPH
 • Sommige klanten melden problemen met opladen

De Segway Minipro voldoet aan de UL 2272-standaard, beschikt over een lithium-ion batterij en is IP54-gecertificeerd, waardoor hij waterbestendig is. Dankzij het lichte gewicht en de grote 10,5-inch banden biedt het een vlotte en prettige rijervaring en absorbeert het schokken goed. 

Een speciaal kenmerk van de Segway Minipro is de stuurkolom met kniebeschermers. Bovendien zorgt de aanpasbare LED-verlichting ervoor dat je 's nachts zichtbaar en veilig bent. Met een topsnelheid van 10 MPH en een bereik van 14 mijl, biedt de Segway Minipro een geweldige rijervaring. 

De krachtige 800 watt motoren voegen extra kracht toe. Daarnaast beschikt het over 3 rijmodi en een mobiele app met tutorials, een antidiefstalfunctie en fungeert het ook als afstandsbediening. 

Dit is een robuust hoverboard, vooral aanbevolen voor beginners. 

Om te sturen leun je simpelweg met je knie tegen de stuurkolom. Hoewel het misschien niet de kracht van een benzinestep heeft, is het nog steeds een indrukwekkend hoverboard.

7. Swagtron Swagboard Warrior XL Off-Road

De Swagtron Swagboard Warrior XL is een uitstekende standaardkeuze van het merk Swagtron. Dit hoverboard is zeer betaalbaar en uitzonderlijk geschikt voor hellingen. Hoewel het misschien niet de absolute top van de markt is, beschikt het over een reeks nuttige functies, zoals de Bluetooth-capaciteit. 

Hiermee kun je van modus wisselen, de batterijstatus controleren, kaarten openen en muziek afspelen. Met een maximale snelheid van slechts 13 km/u en een respectabel klimvermogen voor hellingen tot 30° dankzij zijn 300W dubbele motoren, is het een solide keuze.

Voordelen

 • Ondersteuning voor Bluetooth
 • Inclusief app
 • Zorgt voor een soepele rijervaring

Nadelen

 • Begrensde maximale snelheid
 • Beperkte actieradius
 • Gemiddeld motorvermogen

De Swagtron Swagboard Warrior XL beschikt over 3 verschillende rijmodi en kan tot 8 mijl afleggen op één enkele oplaadbeurt, met een maximale gewichtscapaciteit van 220 lbs. Met de 8-inch massieve rubberen banden geniet je van een vlotte rit. De oplaadtijd ligt tussen de 90 en 100 minuten, waarmee je een afstand van maximaal 14 kilometer kunt bereiken na een volledige oplaadbeurt. 

Bovendien wordt er een app meegeleverd die compatibel is met zowel iOS als Android. Dit model is niet zonder reden populair. De Swagtron Swagboard Warrior XL biedt een uitstekende balans tussen prijs en functionaliteit, waardoor het de meeste gebruikers zal aanspreken. 

Het staat in schril contrast met zowel de beste opvouwbare scootmobiel als de beste elektrische eenwieler.

Hoverboards koopgids: de belangrijkste kenmerken om te overwegen

Veiligheid Eerst

Bij het kiezen van een hoverboard, kijk naar veiligheidskenmerken. Zoek naar het UL 2272-certificaat. Dit betekent dat het veilig is om te gebruiken.

Bandenmaat

Bedenk waar je het hoverboard voor gaat gebruiken. Voor rijden op de stoep zijn kleine banden prima. Voor off-road gebruik, kies een hoverboard met grotere banden.

Batterijduur en Oplaadtijd

Een goede batterij is belangrijk. Het moet lang meegaan en snel opladen. Kijk ook naar batterijbeheersystemen die de batterij beschermen.

Mobiele App

Sommige hoverboards hebben een app. Met deze app kun je instellingen aanpassen en updates uitvoeren.

Snelheid en Prestatie

Kijk naar de snelheid van het hoverboard. Het moet snel genoeg zijn om leuk te zijn, maar niet te snel dat het onveilig wordt.

Extra's

Sommige hoverboards hebben extra's zoals LED-verlichting en Bluetooth-luidsprekers. Deze kunnen je rit nog leuker maken.

Duurzaamheid

Kies een hoverboard dat lang meegaat. Dit is vaak een betere investering. Bedenk dus wat je nodig hebt bij het kopen van een hoverboard. Er is veel keuze, dus er is voor iedereen een perfect hoverboard!

Veelgestelde vragen over hoverboards

Het is een goed idee om een hoverboard te kopen met een garantie van 1 jaar of langer. Voor het geval je een defect onderdeel krijgt, een slechte batterij, of als hij gewoon niet meer werkt. Een garantie beschermt je investering. 

Een andere eigenschap waar je op moet letten is klantenondersteuning. Zoek naar merken die gratis levenslange technische ondersteuning bieden en een snelle klantenservice bieden. Modellen met een garantie van een jaar zijn geweldig, maar als je niemand te pakken krijgt en de reactietijd per e-mail enkele weken is, dan kun je net zo goed een ander product kopen. 

De vraag waar iedereen aan denkt is: hoeveel kosten hoverboards? Over het algemeen kosten hoverboards tussen de €100 en wel €700 voor een hoverboard met de beste eigenschappen. In ons onderzoek ontdekten we dat je zowel het prijspunt van €100 als het prijspunt van €700 kunt overslaan. De beste prijsklasse voor hoverboards met kwaliteitsfuncties ligt tussen de €200 en €600. 

De prijs van je hoverboard hangt af van de functies die je zoekt. De zwaardere functies en high-end specificaties kosten meer. Als je voor goedkope hoverboards kiest, verwacht dan niet dat ze een krachtige motor of grotere wielen hebben, want deze elementen zijn duur. 

 1. Stap eerst met één voet op het hoverboard. 
 2. Stap vervolgens met de andere voet op het apparaat en plaats je voeten zo ver mogelijk uit elkaar zolang dit comfortabel aanvoelt. Dit geeft je de beste houding om je hoverboard te besturen. 
 3. Ga rechtop staan. 
 4. Om op gang te komen, leun je naar voren of verplaats je je gewicht voorzichtig naar voren. Doe dit in kleine stapjes. 
 5. Om te draaien, leun je met één voet naar voren. 

Of het nu een Segway, een zelfbalancerende step of een hoverboard is, ze werken praktisch allemaal hetzelfde.

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

 • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
 • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
 • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)