Motorisch leren

De motorische ontwikkeling maakt deel uit van de totale ontwikkeling van een kind. Deze motoriek passen de kinderen toe in hun dagelijkse leven en in hun spel. De motorische ontwikkeling verloopt niet bij ieder kind hetzelfde. Niet elk kind gaat op hetzelfde moment los lopen, niet elk kind vind het makkelijk om zijn evenwicht te houden en niet elk kind gaat netjes schrijven. Oefenen en ervaring opdoen is erg belangrijk voor de motorische ontwikkeling van een kind. Door oefening verbeteren kinderen hun motorische vaardigheden, ze zijn motorisch aan het leren.

Wanneer een kind moeite heeft met het  aanleren van een motorische vaardigheid of juist een al aangeleerde motorische vaardigheid extra wil verbeteren is oefenen erg belangrijk. Maar dit oefenen moet natuurlijk wel leuk zijn! Bepaalde speelgoedproducten zijn hier uitermate geschikt voor. Geschiktspeelgoed.nl heeft speciaal speelgoed uitgezocht wat geschikt is om het kind te helpen motorisch te leren. 

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)