Barbie speelgoed, de leukste barbies voor kinderen

Barbie woont in een luxe villa en beleeft daar de leukste tijden met haar vele vrienden en vriendinnen. Ken je haar vriendinnen Chelsea en Skipper? Of Ken, haar vriendje. Barbie is een pop die in 1959 door Mattel is bedacht. Iedereen kent Barbie. Niet alleen van de poppen maar ook van de Barbie Dream House Adventures die op Netflix te bekijken zijn. Barbie is zo veel meer dan alleen een mooie pop die meisjes kunnen aankleden. Ze is een inspiratiebron. 

barbie droomhuis speelgoed

Barbie kreeg in 2016 een nieuwe lijn: de Fashionistas®-lijn

Het is zo belangrijk dat kinderen zich zo goed mogelijk kunnen identificeren met barbies. Het is belangrijk dat kinderen leren dat er verschillende manieren zijn om mooi te kunnen zijn. Gewicht, lengte, huidskleur, haarlengte, kledingmaat en gezichtsvorm. Alles kent zijn eigen schoonheid. 

Met de Barbie Fashionistas®-lijn heeft Barbie voldaan aan de juiste spiegel van de hedendaagse maatschappij. De vele verschillende poppen in deze nieuwe Barbie-lijn weerspiegelen precies de verschillen in onze huidige maatschappij. 

Hieronder de briljante reclame van Barbie om de Fashionistas® lijn te presenteren. 

barbie fashionistas lijn

Barbie moedigt kinderen aan om alles te kunnen zijn.

Sinds de “geboorte” van Barbie in 1959 heeft Barbie meer dan 200 verschillende beroepen gehad. Barbie is onder andere bouwvakker, boer, imker, dierenarts, dokter, turner, president, astronaut, architect, wetenschapper, muzikant, pizzabakker, en balletinstructeur geweest. Een nogal diverse carrière. 

Je kan als kind dus alles worden, dat is wat Barbie hiermee wil aangeven. Barbie kan immers ook alles worden, het is aan de creativiteit van het kind. De mogelijkheden voor kinderen zijn gelukkig eindeloos. Barbie moedigt kinderen aan om alles te kunnen worden en daar over te dromen. 

Barbie stimuleert het creatieve denken & zelfstandig spelen

Kinderen die met Barbie (of poppen in het algemeen) spelen worden gestimuleert om creatief te denken. Het creatief met poppen spelen draagt bij aan de emotionele en sociale ontwikkelen van het kind. 

Zelfstandig spelen

De verbeelding van kinderen word door het spelen met Barbies gestimuleerd. Een kind kan geheel zelfstandig met één of meer Barbies een compleet rollenspel verzinnen en zelf ook aan de gang houden. Kinderen zijn creatief genoeg waardoor ouders niet nodig zijn. Kinderen vinden het fijn dat zij zelf de regels en het verhaal met de Barbies mogen bepalen. 

Spelen met Barbies stimuleert het zelfstandig spelen

De verbeelding van kinderen word door het spelen met Barbies gestimuleerd. Een kind kan geheel zelfstandig met één of meer Barbies een compleet rollenspel verzinnen en zelf ook aan de gang houden. Kinderen zijn creatief genoeg waardoor ouders niet nodig zijn. Kinderen vinden het fijn dat zij zelf de regels en het verhaal met de Barbies mogen bepalen. 

Barbies zijn ook zeker voor jongens!

Jongens spelen ook met Barbies! Het beeld dat Barbies alleen voor meisjes zijn is achterhaald. Jongens vinden het spelen met Barbies hartstikke leuk. Het rolmodel Ken is voor jongens vaak de ‘populaire boy’. Laat jongens ook vooral met Barbies spelen, hier is niks geks aan. Hij leert net zo veel van het spelen met poppen als zijn grote zus of kleine zusje. 

jongens spelen ook met barbies

Barbiepoppen zijn vanaf 3 jaar geschikt

Het spelen met Barbie-poppen wordt door leveranciers vanaf een jaar of 3 aangeraden. Kinderen maken in deze levensfase een snelle ontwikkeling door waardoor complexer speelgoed, zoals Barbies, geschikt is. Door de soms kleine onderdelen (denk aan kleding, sieraden, schoentjes en tasjes) zijn Barbies niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Barbiepoppen zijn erg populair bij meisjes tuissen de 4 en 7 jaar

Veelgestelde vragen over Barbie

Barbie woont in een groot roze landhuis: het "Droomhuis". Ze woont in het Droomhuis samen met haar zussen Skipper, Stacie, Chelsea, en de huisdieren; Blissa, Taffy, en Tawny. Barbie is een mode-icoon en heeft meer dan 200 carrières gehad. Ondanks dat ze een beroemdheid in Malibu is, is ze vriendelijk, bescheiden en goedaardig. De lievelingskleur van Barbie is roze. Haar kleding zijn ook vaak roze.

Barbie is een zeer gepassioneerde, sprankelende, goedhartige dame en heeft nooit kwade bedoelingen. Ze wil iedereen altijd helpen. Ze is een sociale vlinder maakt makkelijk vrienden. Ze is loyaal, vriendelijk en gul. Barbie is een modefanaat, ze heeft zelfs haar eigen gigantische mode-winkel en is goed voorbereid in geval van een noodsituatie/ramp op modegebied.


 

Kenneth "Ken" Carson is het vriendje van Barbie. Hij is de hoofdrolspeler in Barbie Life in het Droomhuis. Hij houdt heel veel van Barbie en doet alles om haar gelukkig te maken. Hij helpt Barbie in haar tijd van nood. Hij kan het goed vinden met de zussen van Barbie: Skipper, Stacie en Chelsea. Ken is uitvinder. 

Kelly (Roberts) is de jongere zus van Barbie, Skipper en Stacie en de oudere zus van Krissy. Kelly werd geïntroduceerd in 1995 en ging in 2010 “met pensioen”. Zij werd daarna door Chelsea vervangen. Kelly heeft blond haar en blauwe ogen, net zoals Barbie. 

Chelsea (Roberts) is de jongste van Barbie's drie zussen en woont samen met Barbie, Skipper, Stacie, Blissa, Taffy en Tawny in het Droomhuis. Chelsea is de jongste van de zussen en weet haar schattigheid goed te gebruiken. Hoewel ze erg schattig is, is ze ook een beetje veeleisend, competitief en erg slim. Ze is ook erg lief. Ze is nieuwsgierig en vraagt constant van alles aan iedereen. 

Skipper is de oudste van de drie jongere zusjes van Barbie. Als ze haar familie niet regisseert in haar volgende filmmeesterwerk, is ze aan het sms'en, gamen en kletsen. Soms zelfs allemaal tegelijk. Van alle zussen is Skipper degene die zich afvraagt: "Moet ik doen wat Barbie doet of het laatste doen wat Barbie zou doen?"

Raquelle woont in The Raquelle Mansion. Ze is de vijand van Barbie. Raquelle hanteert een hele chique levensstijl. Ze is erg egocentrisch en kijkt meer naar zichzelf dan naar wat dan ook. Ze droomt ervan haar buurvrouw (Barbie) in Malibu te betrappen op een modeflater om de foto's daarna op het internet te zetten. Ze zou het ook niet erg vinden om haar vriendje te stelen, wat haar grootste motief lijkt te zijn. 

Ryan is de tweelingbroer van Raquelle. Hij woont in The Ryan Mansion. Hij probeert Barbie voortdurend het hof te maken met een van zijn liedjes. Dit tot grote woede van Ken. Hij heeft een oogje op Barbie en is het liefje van Midge. Hij is verwaand, net als zijn zus. Hij houdt ervan om te pronken met zijn plastic buikspieren. Maar deze wanna-be muzikant fantaseert er niet over om Barbie een toontje lager te laten zingen (zoals zijn zus doet); in plaats daarvan droomt hij ervan om haar mee uit te nemen op een date.

Stacie (Roberts) is de op één na oudste van Barbie's drie jongere zusjes en woont samen met Barbie, Skipper, Chelsea, Blissa, Taffy en Tawny in het Droomhuis. Ze is ongeveer 10 jaar oud. Stacie houdt iedereen scherp met haar energie. Ze heeft altijd een hele eerlijke mening over hele saaie activiteiten. Ze past zich gemakkelijk aan aan de jongens, maar begrijpt niet waarom Skipper door hen geobsedeerd lijkt te zijn. Oja, en ze is een liefhebber van extreme sporten.  

Nikki is de beste vriendin van Teresa en Barbie. Ze is slim, brutaal en leuk om mee om te gaan. Nikki is een "wat je ziet is wat je krijgt"-meisje. Voor haar is geen avontuur te gek. Voor haar vrienden is zij een softy, maar als iemand één van haar poppen kruist, zullen zij een dosis van haar boze gevatheid ontdekken. En zoals iedereen weet van haar vlog, heeft ze een vinger aan de pols van wat op dit moment trending is. 

Blissa is de huiskat van Barbie en woont  samen met Barbie, Skipper, Stacie, Chelsea, Taffy en Tawny in het Droomhuis. Blissa, de wispelturige kat, spint altijd voor Barbie. Anderen moeten op hun hoede zijn. Ze nestelt zich graag bij de gasten in het Droomhuis of gebruikt de broekspijpen van gasten als krabpaal.
 

Barbie is geboren op 9 maart 1959 en is dit jaar (2022) 63 jaar oud geworden. Barbie is één van het meest succesvolle soorten speelgoed ooit uitgebracht en nog steeds populair onder meisjes én jongens.

Barbie heeft 3 zussen: Skipper, Stacie en Chelsea. Barbie heeft ook een hond én een paard en ze woont in de mansion “Het Droomhuis”. Haar vriendje heet Ken. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)