Speelgoed van het jaar 2022, de jury winnaars per categorie!

Geplaatst op: 12-11-2022, 20:07, laatste update op: 12-11-2022, 21:55

De jury winnaars van Speelgoed van het Jaar 2022 zijn bekend! Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs die dit jaar door Maxime (7) werd gewonnen. Hij ontwikkelde het spel Maximaal. Dit rekenspel zal kinderen zeker enthousiast maken om te leren, en het is een goed voorbeeld van hoe speelgoed zowel leuk als educatief kan zijn. 

Onder de in totaal 46 winnaars bevinden zich enkele van de beste en meest innovatieve speelgoedartikelen op de markt. Met dit speelgoed zullen kinderen zich de hele winter vermaken en bezig blijven. 

beste speelgoed van het jaar 2022

Snel overzicht van alle jury winnaars (2022)

Uitgangspunt bij de verkiezing: "Goed speelgoed"

De verkiezing heeft een belangrijk uitgangspunt: ‘Goed Speelgoed’. Vele Nederlandse speelgoeduitgevers leveren hier een bijdrage aan. Tegenwoordig kun je vooral bij veel internationale websites goedkoop en onveilig speelgoed kopen. Maar hoe weet je of een bepaald soort speelgoed wel veilig is voor je kind? En voldoet het wel aan de Europese standaarden?

Dit is waar de "Verkiezing Speelgoed van het Jaar" bij helpt. Met dit keurmerk weten consumenten dat ze goed en veilig speelgoed hebben gekocht. Het voldoen aan de Europese standaarden en wetgeving. Daarnaast is het origineel, geen namaak, biedt het veel speelplezier en draagt het bij aan de ontwikkeling van het kind.

Emile Kalis (organisator van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing) geeft uitleg

Al het speelgoed dat je in Nederland kan kopen, moet getest zijn en aan voorwaarden voldoen om zo veilig te zijn en langdurig speelplezier te garanderen. De zogenoemde ‘direct import’ van met name niet-Europese websites, voldoet vaak niet aan de Europese regels. 

De douane kan onmogelijk alle pakjes controleren en hierdoor komt er dus veel ondeugdelijk speelgoed het land in. Dit probleem wordt steeds groter. Jaarlijks lopen bedrijven hierdoor naar schatting miljoenen euro’s aan omzet mis, maar bovenal levert het gevaar op voor de veiligheid van de kinderen. 

De EU moet hierop anticiperen. Met de Verkiezing Speelgoed van het Jaar willen we ouders helpen de juiste en veiligste keuzes te maken.

Jury winnaars in de categorie: Actiefiguren

Funko Pops! (PBM)

Horse Club Sofia’s Beauties Beauty Salon (Schleich)

club sofias beauties beauty salon

Pokémon Trainer Mission (BOTI)

Jury winnaars in de categorie: Bouw en Constructie

LEGO City Ruimteschip voor Verkenningsmissies in Mars (LEGO)

LEGO City Missies Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars - 60354 speelgoed
LEGO City Missies Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars - 60354
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een CE-markering, wat betekent dat het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Het gebruik van plastic kan echter niet worden beschouwd als duurzaamheid.
Populariteit: 8/100

Ravensburger GraviTrax Power Starter-Set Launch

GraviTrax - Power Starter Set - Ravensburger speelgoed
GraviTrax - Power Starter Set - Ravensburger
Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam kunststof en stimuleert kinderen om creatief te zijn en probleemoplossend te denken. Het is niet schadelijk voor het milieu, maar kan alleen worden gebruikt onder toezicht van volwassenen omdat het kleine onderdelen bevat die gevaarlijk kunnen zijn voor jonge kinderen.
Populariteit: 10/100

Pinball Machine (Smartivity)

Bouw je eigen volledig functionele houten flipperkast. Volg de bijgeleverde stap-voor-stap instructies. Klaar met bouwen? Lanceer de knikker en gebruik de flippers om hem in het spel te houden en een maximum aantal punten te scoren. Kunnen je vrienden jouw hoogste score verslaan? Leer alles over hefbomen, energieomzetting en momentumoverdracht.

Smart Games Smartivity Pinball Machine speelgoed
Smart Games Smartivity Pinball Machine
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hout en kinderen leren over hefbomen en energie- en momentumoverdracht. Het heeft een CE-markering voor veiligheid, maar is niet geschikt voor kinderen onder 36 maanden vanwege kleine onderdelen.
Populariteit: 10/100

Jury winnaars in de categorie: Buitenspeelgoed

BS Toys The Thief Spel - De Dief

Spel - De Dief (The Thief) - 2 tot 10 Spelers - BS Toys speelgoed
Spel - De Dief (The Thief) - 2 tot 10 Spelers - BS Toys
BS Toys The Thief Spel is duurzaam speelgoed gemaakt van hout en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan worden gespeeld door 2-10 spelers, wat het perfect maakt voor sociale interactie en cognitieve ontwikkeling. Echter, we raden aan om dit speelgoed niet te gebruiken voor kinderen onder de 36 maanden vanwege verstikkingsgevaar.
Populariteit: 10/100

Les Papattes (Tactic)

papattes buiten speelgoed
Tactic Les Papattes NL/FR speelgoed
Tactic Les Papattes NL/FR
Dit speelgoed is gemaakt van duurzame materialen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het bevordert de motorische vaardigheden en het sociale spel tussen kinderen en volwassenen. Let op: niet geschikt voor kinderen onder 6 jaar.
Populariteit: 10/100

X-Shot Skins Last Stand Dart Blaster Graffiti

x shot skin last stand dart blaster graffiti
ZURU X-Shot Skins Last Stand Dart Blaster Graffiti - Speelgoedblaster - 16 Darts speelgoed
ZURU X-Shot Skins Last Stand Dart Blaster Graffiti - Speelgoedblaster - 16 Darts
Dit speelgoed is niet per se duurzaam omdat het gemaakt is van plastic en andere materialen die niet biologisch afbreekbaar zijn. Het heeft wel een CE-markering en veiligheidswaarschuwing om kinderen te beschermen tijdens het spelen.
Populariteit: 0/100

Jury winnaars in de categorie: Duurzaamheid

Ravensburger EcoCreate Decorate

Knutselen met oude verpakkingen - Ravensburger  speelgoed
Knutselen met oude verpakkingen - Ravensburger
Dit speelgoed is duurzaam omdat het kinderen leert om materialen opnieuw te gebruiken en te upcyclen. Het is gemaakt van karton en kunststof, maar er wordt gebruik gemaakt van oude verpakkingen om nieuwe objecten te maken.
Populariteit: 8/100

Ik Leer Recyclen

Ik Leer Recyclen - Educatief spel speelgoed
Ik Leer Recyclen - Educatief spel
Ik Leer Recyclen is duurzaam speelgoed, gemaakt van 100% gerecycled karton en duurzaam geproduceerd papier met plantaardige inkt. Het bevat geen plastic krimpfolie en heeft een zelfcorrigerend systeem om materiaal te besparen.
Populariteit: 8/100

Wiltopia Dierenverzorgingscentrum (Playmobil)

playmobil wiltopia dierenverzorging

Jury winnaars in de categorie: Familiespellen

Stella (Asmodee)

Stella - Dixit Universe - Bordspel speelgoed
Stella - Dixit Universe - Bordspel
Dit bordspel is duurzaam omdat het gemaakt is van hout en de CE-markering zichtbaar is. Het stimuleert cognitieve vaardigheden en creativiteit, maar bevat wel kleine onderdelen en is niet geschikt voor kinderen onder 3 jaar zonder toezicht van volwassenen.
Populariteit: 10/100

Cross Clues (Geronimo Games)

Cross Clues speelgoed
Cross Clues
Cross Clues is een duurzaam bordspel dat gemaakt is van hoogwaardige materialen en geproduceerd wordt met respect voor het milieu. Het spel stimuleert cognitieve vaardigheden en teamwork, waardoor kinderen op een educatieve en leuke manier leren samenwerken. Bovendien kan het spel keer op keer gespeeld worden, waardoor het lang meegaat en dus duurzaam is in gebruik.
Populariteit: 0/100

Renature (Hot Games)

Renature bordspel 60 - HOT Games - 791226 speelgoed
Renature bordspel 60 - HOT Games - 791226
Renature is duurzaam speelgoed gemaakt van karton en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het spel daagt kinderen uit om tuinen aan te leggen met behulp van dominostenen en houten planten, wat cognitieve en motorische vaardigheden ontwikkelt.
Populariteit: 0/100

Jury winnaars in de categorie: Familiespellen vanaf 10 jaar

Click! The Great Wall (Jolly Dutch)

Kaartspel- Click! The Great Wall speelgoed
Kaartspel- Click! The Great Wall
Dit kaartspel is duurzaam omdat het gemaakt is van FSC-materialen, biologisch afbreekbaar plastic en inkt, en hars in plaats van lijm. Ook is de productie en het vervoer CO2 gecompenseerd.
Populariteit: 10/100

Kuddegedrag (Megableu)

Kuddegedrag is een gezelschapsspel met een simpele zwart-wit missie: denk zoals iedereen. Het doel van het spel is om als eerste speler acht koefiches te verzamelen. Doe dit door als de kudde te denken en hetzelfde antwoord op te schrijven als alle andere spelers.

Het spel begint met een willekeurige vraag. Liever robotarmen of robotbenen? Wat is het grootste dier dat je zou kunnen optillen? Wat is de beste donutvulling? Iedereen schrijft stiekem een antwoord op. Als iedereen klaar is, onthullen de spelers een voor een hun antwoorden.

Wanneer alle antwoorden zijn onthuld, tel ze dan op om erachter te komen welk antwoord het meest voorkomende was. Als je antwoord tot de meerderheid behoort, verzamel dan één koefiche als beloning. Als je de enige speler was die een antwoord opschreef dat niet overeenkwam met dat van iemand anders, dan ben je een vreemde eend in de bijt. Als straf moet je de Roze Koe aan jouw kudde toevoegen en is je kudde voorlopig niets waard – totdat je de Roze Koe aan iemand anders kan doorgeven . Want wie die Roze Koe in zijn of haar bezit heeft, kan het spel NIET winnen.

borspel 2022 kuddegedrag

Robin Hood (999 Games)

Bordspel - Robin Hood speelgoed
Bordspel - Robin Hood
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van karton en een zichtbare CE-markering heeft. Het bevat geen schadelijke stoffen voor kinderen en kan worden hergebruikt.
Populariteit: 10/100

Jury winnaars in de categorie: Kennerspellen

Turning Tides (Never Be Boardgames)

Turning Tides is een zeeslag tussen twee spelers. Elke speler krijgt de controle over een schip dat hij moet beheren. Tijdens de rondes varen de schepen elkaar zone voor zone voorbij in een modulaire stijl. Tijdens elke stap van het varen kunnen de spelers een actiekaart trekken en spelen die hen zal helpen om ofwel nieuwe matrozen en kanonnen op hun schip te plaatsen, de beweging van eenheden of de schepen zelf te gebruiken, of het vijandelijke schip aan te vallen. Er wordt gelijktijdig gespeeld gedurende het spel, wat betekent dat het spel weinig rust kent. Tussen de ronden door hebben de spelers de mogelijkheid om kaarten te ruilen van- en in hun stapel, waardoor de mogelijkheden van elke speler voor de volgende ronde veranderen.

Wanneer win je het spel?
Je wint een spel door ofwel drie zones op het vijandelijke schip te vernietigen om het tot zinken te brengen, ofwel de hele vijandelijke bemanning uit te schakelen om ze op drift te laten raken in de rotsen.

Je moet je bemanningsleden en kanonnen tactisch opstellen om zoveel mogelijk schade aan het vijandelijke schip toe te brengen, terwijl je tegelijkertijd moet proberen te voorkomen dat je tegenstander hetzelfde bij jou doet. Afgezien daarvan moet je ook aan je kapitein denken. Hen verliezen is een kostbare fout en zal de tegenstander de overhand geven. Een spel gericht op geduld, tactiek en het te slim af zijn van je tegenstander.

Libertalia (999 Games)

Bordspel- Libertalia speelgoed
Bordspel- Libertalia Populariteit: 10/100

The Hunger (Geronimo Games) 

Jury winnaars in de categorie: Kidult

Beedz Art – Frida Kahlo 5.000 (SES Creative)

BEEDZ Art - Frida Kahlo | 5000 strijkkralen speelgoed
BEEDZ Art - Frida Kahlo | 5000 strijkkralen
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft geen vermelding van duurzaamheid. Het bevat echter wel 5000 strijkkralen die herbruikbaar zijn en met een juiste mix van kleuren komen, wat het minder verspillend maakt dan andere soortgelijke producten.
Populariteit: 6/100

LEGO Icons Orchidee - 10311

LEGO Icons Orchidee - 10311 speelgoed
LEGO Icons Orchidee - 10311
Dit LEGO Orchidee modelbouwproject is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en onderdelen die consistent, compatibel en comfortabel in elkaar te zetten zijn. Het heeft ook een CE-markering voor veiligheid en kwaliteit.
Populariteit: 10/100

Rear Mirror Puzzel Verkeersdrukte (De Tombe)

peek a zoo spel kinderen

Jury winnaars in de categorie: Kinderspellen

Peek-A-Zoo (SmartGames)

Stapel de blokken op de juiste manier om bij de afbeelding te passen.

De dierentuindieren spelen graag kiekeboe! Kun jij zien waar deze grappige dieren naar toe moeten? Kies een van de uitdagingen en probeer de juiste blokjes precies zo te stapelen zoals op de opdrachtkaart staat aangegeven.

Peek-A-Zoo is een geweldig educatief spel voor kleuters om taalvaardigheden te oefenen, te leren over kleuren, dieren, en begrippen als boven, onder, binnen en buiten. Dit educatieve spel is gemaakt van kwalitatief, duurzaam karton en is makkelijk op te bergen en overal mee naar toe te nemen.

Peek-a-Zoo van SmartGames speelgoed
Peek-a-Zoo van SmartGames
Dit educatieve spel is gemaakt van duurzaam karton en biedt kinderen de mogelijkheid om te leren over kleuren, dieren en ruimtelijke concepten. Het is echter belangrijk op te merken dat dit speelgoed geen bescherming biedt.
Populariteit: 10/100

Dodo (999 Games)

Hoofd Bewaking (Identity Games)

Je huis is een museum en ligt vol met waardevolle kunstschatten. Probeer zoveel mogelijk voorwerpen te stelen en ze naar de vluchtauto's te brengen. Maar pas op, want een van de spelers is het Hoofd Beveiliging: een levende bewakingscamera! 

Zijn taak is om de dieven op heterdaad te betrappen. Wordt geleverd in een full-colour doos. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Jury winnaars in de categorie: Knutsel en Creatief

Doctor Squish Squishy Maker (BOTI)

Origami 3D – Peacock (Selecta)

Alexander - ORIGAMI 3D – Pauw speelgoed
Alexander - ORIGAMI 3D – Pauw
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van papier en de modules zonder lijm samengevoegd worden. Het stimuleert ook creativiteit en motorische vaardigheden bij kinderen en volwassenen.
Populariteit: 6/100

LEGO Dots – Eenhoorn Creatieve Gezinsset (LEGO)

LEGO DOTS Eenhoorn gezinsset - 41962 speelgoed
LEGO DOTS Eenhoorn gezinsset - 41962
Deze LEGO DOTS Eenhoorn creatieve gezinsset is gemaakt van kunststof en bevat 707 onderdelen. Het speelgoed is duurzaam omdat het herbruikbaar is en uitnodigt tot creatief spelen, maar niet per se duurzaam geproduceerd.
Populariteit: 10/100

Jury winnaars in de categorie: Peuter

Little Stars – Badfontein met licht (Toi-Toys)

De Mini Club Badfontein is een geweldige manier om de badtijd met uw peuter op te vrolijken. Deze leuke kleine fontein draait en spuit water terwijl hij licht geeft. Het zorgt voor uren speelplezier. Voor uw peuter alleen, met vriendjes/vriendinnetjes of samen met papa en/of mama. 

badfontein met licht

My First Wobbly Cars (SmartMax)

Ga op een geweldig avontuur met deze magnetische auto's! Maak je eigen wiebeltrein en trek hem mee. Meng je auto's met de metalen ballen en maak verschillende wiebelende combinaties. Of gebruik het trekkoord als een vishengel!

smartmax wobble my first cars

Play-Doh Super Colorfull Café Speelset (Hasbro)

Laat je fantasie de vrije loop met deze super kleurrijke café speelset! Met deze café speelset kunnen kinderen op hun eigen manier creatieve Play-Doh drankjes maken. 

Het speelgoed koffiezetapparaat vult de mokken met kleurrijke Play-Doh boetseerklei en draait en verplaatst ze naar het topping station, waar nep slagroom wordt toegevoegd. 

Kinderen kunnen kiezen uit verschillende smaken, waaronder aardbei, bosbes en banaan. Met deze leuke set kan uw kind doen alsof hij zijn eigen café runt!

Jury winnaars in de categorie: Pluche

Magic Mixies Magische Ketel met echte mist (Spectron)

De Toverketel van de Mixies is de perfecte plek om echte magie te beleven! Wie tover jij uit de ketel? Je ketel wordt geleverd met een speciale toverstaf en alle magische ingrediënten die je nodig hebt om een toverdrankje te mixen waarmee je je eigen interactieve, pluchen vriendje creëert!

Magische Ketel met échte mist (roze) - interactief - Moose Toys speelgoed
Magische Ketel met échte mist (roze) - interactief - Moose Toys
Er wordt geen informatie gegeven over hoe duurzaam het speelgoed is.
Populariteit: 68/100

Rainbocorns Puppycorn Rescue Surprise (Zuru)

Dit Rainbocorns Puppycorn Surprise figuur zit vol magische verrassingen! Het uitpakken van de Rainbocorns Puppycorn Surpriseset wordt steeds leuker met elk item dat je eruit haalt. 

Woezel en Pip Buurpoes lopend en pratend (Van der Meulen)

Je eigen interactieve Buurpoes met geluid. Hierdoor ontstaat een mooie speelervaring voor je kind! Nu kun je écht spelen met jouw favoriete vriendje uit de Tovertuin van Woezel en Pip! Aai haar over haar hoofdje en ze begint te praten. Ze kan zelfs lopen en met haar staartje zwaaien. Speel, loop, lach en zing je met Buurpoes mee?

Jury winnaars in de categorie: Poppen

Cry Babies Dressy Coney Huilpop (Spectron)

Ze heeft leuke outfits, haarogen en glanzende, kleurrijke haren. Echte tranen en babygeluiden: zonder fopspeen jammert ze en huilt grote kuiltranen – bijna als een echte baby. Cry Babies Dressy Coney kalmeert als je haar de fopspeen geeft of ze zacht neerlegt. 

De kleding en de schoenen kunnen gemakkelijk aan- en uitgetrokken worden. 

Cry Baby Dressy Coney stimuleert kinderen tot fantasierijk, interactief spelen en helpt hen om hun eigen emoties beter te begrijpen. Geschikt voor peuters vanaf 18 maanden.

cry babies dressy coney

Gabby’s Magische Poppenhuis (Spinmaster)

Dit fantastische poppenhuis is het ultieme cadeau voor kinderen vanaf 3 jaar. Met zoveel kamers en verrassingen om te verkennen, kun je je fantasie gebruiken om eindeloze avonturen te spelen met Gabby en haar beste maatje Pandy Poek. 

Ontspan op de kleurrijke bank van de muziekkamer en open de deur van de boom om een gast te onthullen op de achtergrond van de kamer. Krijg je trek? Draai de tafel in de keuken om van ontbijt naar diner. 

Maak vervolgens een ritje in de krulstaartlift en schuif hem omhoog om elke verdieping te bereiken. Help Gabby haar handen te wassen in de badkamerwastafel of ga op zoek naar een kleurrijke verrassing in het toilet.

Gabby's magische poppenhuis met geluid, poppen en meubels speelgoed
Gabby's magische poppenhuis met geluid, poppen en meubels
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een CE-markering voor zichtbare veiligheid. Het bevat echter wel kleine onderdelen, waardoor toezicht door volwassenen wordt aanbevolen.
Populariteit: 74/100

Jury winnaars in de categorie: Voertuigen

Maisto Tech RC Red Bull RB15 #33 Max Verstappen Formule 1 (De Tombe)

Max Verstappen - RC auto - Red Bull RB15 - USB 1:24 - 2,4 GHz speelgoed
Max Verstappen - RC auto - Red Bull RB15 - USB 1:24 - 2,4 GHz
Dit speelgoed is niet duurzaam omdat het gemaakt is van kunststof en geen bescherming biedt.
Populariteit: 8/100

Exost RC Rhino Wave Amfibie Monstertruck (Spectron)

Deze Monstertruck is op dit moment helaas nergens te krijgen, vandaar maar even een video ter introductie.

Jury winnaars in de categorie: Wetenschap en Educatie STEAM

Het Verhaal Van Koning Schaak (Megableu)

Een volledig nieuwe en unieke benadering van het klassieke schaakspel. Het Verhaal van Koning Schaak is een bordspel dat jonge kinderen leert schaken met behulp van gekke verhalen, levendige illustraties, aangepaste schaakstukken en een uniek schaakbord.

schaken leren verhaal koning schaak

Elektronisch Lab (Clementoni)

Ga op avontuur in de wereld van elektriciteit met een laboratorium waar je werkende elektronische circuits kunt bouwen! Met de gepatenteerde modules wordt stroomkringen maken echt leuk. 

Van het bouwen van onderdelen tot het maken van elektrische circuits die allemaal verschillend werken: dit is een boeiende set die vindingrijk denken stimuleert. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

elektronisch lab van clementoni

Mijn Interactieve Video Microscoop (Vtech)

Grote ontdekkingen beginnen klein! Maak kennis met een hele nieuwe, microscopisch kleine wereld. Vergroot objecten tot wel 200x en bekijk ze realtime op het 2.4 inch kleuren lcd-scherm of plaats één van de negen dubbelzijdige Smart Slides om op een leerzaam avontuur te gaan met BBC video content en afbeeldingen. Maak foto's van de objecten die je onder de microscoop plaatst en speel 4 te gekke spellen!

Winnaar van de: Aanmoedigingsprijs 2022

Vanaf 2022 is de aanmoedigingsprijs nieuw. Deze prijs is in 2022 gewonnen door Maxime uit België. Hij ontwikkelde het rekenspel Maximaal. Een prachtig initiatief om jonge spelmakers te enthousiasmeren. Maxime gaf in 2021 een interview, lees het interview hier.

maxime belgie spel maximaal
De deeltafels worden kinderspel (vanaf 6 jaar) - Maximaal speelgoed
De deeltafels worden kinderspel (vanaf 6 jaar) - Maximaal
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van karton en op kindermaat ontworpen is om deeltafels spelenderwijs aan te leren, waardoor het ook bijdraagt aan getallenkennis en hoofdrekenen. Bovendien steunt maXimaal Stichting tegen Kanker met elke aankoop.
Populariteit: 8/100

Veelgestelde vragen

Er zullen winnaars zijn in de categorieën: Kinderspellen, Buitenspeelgoed, Bouw en Constructie, Knutsel en Creatief, Pluche, Voertuigen, Poppen, Peuter, Duurzaam, Wetenschap en Educatie STEAM, Actiefiguren, Kidult. Familiespellen, Familiespellen, vanaf 10 jaar en Kennerspellen. 

De verkiezing is al bijna 50 jaar oud en word georganiseerd door Stichting Speelgoed Nederland (SGN).

Het doel is om consumenten ideeën te geven welk speelgoed of welke spellen in bepaalde categorieën de moeite waar zijn om aan te schaffen. Er is zoveel te koop dat het soms lastig kiezen is. 

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)