Geplaatst op: 16-11-2020 Laatste update: 17-11-2020

Sinterklaas 2020 Top 10 cadeaus voor baby's en peuters

Buiten wordt het kouder en ook de kleintjes onder ons krijgen mee dat er pepernoten verkrijgbaar zijn. Bij ons zijn de eerste pepernoten alweer aangeschaft en dan nog niet eens door ons zelf. Onze kleine meid heeft het nog niet eerder gehad, maar ik weet zeker dat ze het heerlijk zal vinden! Ondanks het feit dat Sinterklaas voor de allerkleinsten een andere beleving is dan voor de grotere kinderen, wordt bij ons thuis ook Sinterklaas gevierd voor de allerkleinste.

Zelfs toen ze vorig jaar net een maand oud was, lag er voor haar een cadeautje in haar schoen. Niet elke keer had de Sint iets voor haar meegenomen (Sint wist natuurlijk ook dat ze nog zo klein was en niet veel meer mocht en wilde dan alleen melk). Maar het zou een grote teleurstelling voor haar grote broer en zus zijn als ze nooit wat zou krijgen. Zo ook zal het zijn op de felbegeerde pakjesavond. De kinderen zullen zich ongetwijfeld afvragen waarom de Sint en zijn Pieten niks voor hun kleine zusje meegenomen zou hebben, dus vandaar ook deze top 10. 

Sinterklaas cadeautje voor baby's en peuters.

Aan de hand van deze Sinterklaas top 10 voor de allerkleinsten kan je zien dat er al weer zo'n groot aanbod aan speelgoed is. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook wel echt veel leuke dingen te krijgen!

1. VTech Toet Toet Auto's - Garage

Deze variant van VTech Toet Toet Auto's doet het altijd goed bij de kids. Zowel jongens als meisjes spelen hier graag mee. Ook op latere leeftijd, wanneer je kind bijna geen peuter meer is, is dit leuk. De geluiden die de verschillende auto's maken wanneer ze over de baan racen en het bouwen van de baan is ontzettend leuk. Eigenlijk zijn alle delen van VTech Toet Toet Auto's leuk, maar we hebben de garage op 1 gezet omdat dit goed past bij de belevingswereld van jouw kleine.

2. Skip Hop omkeerbare speelmat - Little Travellers

Met deze speelmat kan je kleine uren spelen. Wij zijn ontzettende fan van deze speelmat omdat het mooi groot is en makkelijk te onderhouden is. Wij vinden thuis de speelmat voor de kleine reizigers erg leuk, omdat deze lekker neutraal is en omdat deze ook leuk is om op latere leeftijd nog naar te kijken. Het fijne van deze speelmat is ook, dat wanneer je even geen speelmat wilt 'zien', je het kan omdraaien en je een stijlvol vloerkleed hebt. Naast de 'Little Travelers' speelmat heb je ook de speelmat 'Vibrant Village' met een mooie autobaan.

3. Little Tikes Grote Auto Transporter

Deze grote autotransportwagen van Little Tikes is inmiddels al bijna een klassieker te noemen. De kwaliteit van dit speelgoed is super goed, waardoor het jaren mee gaat. Bij ons thuis wordt het soms ook gebruikt als multi-kinderwagen om op deze manier vier poppen te kunnen vervoeren wanneer ze 'op pad' gaan en midden in hun eigen rollenspel zitten. Maar natuurlijk is het ook super leuk om de auto's hier mee te lossen en naar de garage te brengen. De transporter wordt geleverd met twee luxe sportwagens. 

4. Playmobil 123 - Meeneemboerderij met dieren

Playmobil heeft sinds een aantal jaren de 123 variant uitgebracht wat echt top is voor de kleinere Playmobil fans! Alles is gemaakt uit één stuk waardoor er geen losse en kleine onderdelen aan de poppetjes zitten. De belevingswereld van je kleintje wordt maximaal geprikkeld en kan zijn of haar eigen rollenspel gaan spelen. Het leuke van deze boerderij is dat het makkelijk mee te nemen is. Playmobil 123 is mooi vorm gegeven met felle kleuren en ronde vormen. Door de jaren heen is het assortiment steeds verder uitgebreid waardoor er veel keuze is voor jouw kleine. 

5. Fisher-Price Little People - Dierenverzorgingsboerderij

Fisher-Price heeft al zo lang een grote positie op de speelgoed markt bij kinderen dat ze de kwaliteit al lang wel hebben bevestigd. En nog altijd komen ze met nieuwe speelfigurensets en retro speelgoed wat ze opnieuw uitbrengen. De interactie die kinderen hebben met de ontdekkingsknop en de vele verschillende geluiden die uit deze dierenverzorgingsboerderij komen zijn een ware speel walhalla voor je kleine! Steeds weer nieuwe dingen en geluiden ontdekken maakt deze speelset zo ontzettend leuk! Als je alvast een leuke tip wilt hebben voor Kerstmis dan is de kerststal met lichtgevende engel ook zeker nog een aanrader!

6. SmartMax - My First Safari Animals

SmartMax maakt van elk kind een ware kunstenaar. De 'My First' collectie heeft extra grote, zachte onderdelen die makkelijk in elkaar klikken. Op deze manier maken kleine kinderen veilig kennis met de magie van het magnetisme. Probeer de echte dieren te maken of maak hele gekke en grappige combinaties. Het leuke is ook dat deze onderdelen van SmartMax compatibel zijn met alle andere SmartMax producten. 

7. Mercedes Loopauto

Deze loopauto is voor de kleintjes natuurlijk fantastisch! Vanaf ongeveer 1 jaar kan de kleine er al op klimmen en door de kamer racen. Het leuke van deze raceauto vonden wij ook dat het een betaalbare Mercedes is! Daarnaast heeft deze loopauto nog leuke en vrolijke melodieën op het stuur wat de beleving nog leuker maakt. Doordat er aan de achterkant een verhoging zit kan je kleine deze auto ook gebruiken om te leren lopen.

8. Speelmat 86 delig puzzelmat

Deze vrolijk gekleurde puzzelmat is al vanaf jongs af aan erg leuk! Onze zoon kreeg het toen hij twee jaar werd. Maar zijn kleine zusje van nog geen één jaar speelt er ook al mee. Het is leuk voor de oudere kinderen om in elkaar te zetten, er blokken van te bouwen, of de letters en cijfers op een rij te leggen. Het speelkleed is gemaakt van zacht, warm aanvoelend en soepel EVA foam. De cijfers en letters zijn uitneembaar en het is makkelijk te reinigen en uiteraard vrij vabn schadelijke stoffen!

9. LEGO DUPLO - Grote speeltuin Opbergdoos

Net als de eerder genoemde merken is LEGO ook een merk dat zich door de jaren heen zo goed bewezen heeft op het gebied van kwaliteit, diversiteit en de hoge factor van plezier! Gelukkig kunnen ook de kleinere kids al kennis maken met LEGO door de DUPLO variant. Fantasie wordt gestimuleerd en dit zorgt weer voor uren speelplezier. Je kan je kind hier zelf mee laten spelen en laten bouwen, maar je kan ook heel goed samen mooie dingen bouwen. Deze speeltuin bevat een boomhut met glijbaan, schommelgedeelte en nog veel meer. En het wordt ook nog geleverd in een handige opbergdoos. Ook het familiehuis en de grote kermis zijn leuk, maar eigenlijk kan je nog het beste zelf kijken naar het diverse assortiment wat LEGO DUPLO te bieden heeft!

10. Snuffie Hup

Houden jullie kinderen met zoveel van spelletjes als die van ons? Ook dit spel van Goliath is weer hilarisch en voor kleintjes al goed te spelen, al dan wel met hulp van jou! Samen probeer je Snuffie te vangen, want stel je voor dat hij zich bezeerd! Dit spel zorgt voor een leuke dosis spanning en veel lol. Het is geen ingewikkeld spel, dus ook de kleinere kinderen vinden dit leuk. Wanneer je kind ouder wordt blijft de onverwachte factor nog steeds voor veel plezier zorgen! Mocht je op zoek zijn naar andere spelletjes dan is er nog genoeg te vinden!

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Waarom is speelgoed belangrijk voor de ontwikkeling van baby's, peuters en jonge kinderen?

31-01-2021

Wanneer iemand in jouw omgeving een baby krijgt of je gaat op visite bij een kindje wat 1 jaar wordt of je hebt zelf een baby of peuter rondlopen, dan is het leuk om een cadeautje mee te nemen waar het kind echt wat aan heeft. Maar waar let je dan op en waarom is het dan zo belangrijk? - Lees hele artikel

Speelgoed en activiteiten in tijd van Corona

14-12-2020

Weet jij soms ook even niet meer wat je samen met je kind kunt doen, nu de Corona nog niet onder controle is? Met deze blog hoop ik je wat inspiratie te geven om samen met de kind te doen. Speelgoed, activiteiten, spelen. Van alles wat en dan hoop ik dat je de tijd iets beter doorkomt! - Lees hele artikel

Kerst speelgoed voor onder de kerstboom

19-11-2020

Elke jaar is de december maand weer een tijd van drukte. Bij ons thuis ook nog verjaardagen en soms zie ik ook door de bomen het bos niet meer! Het aanbod is zo groot, de reclames en speelgoed boeken vliegen je om de oren. Help! Wij helpen je met een overzichtelijke speelgoed top 10 voor kerst. - Lees hele artikel

Sinterklaas 2020: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

27-10-2020

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Hudora rolschaatsen waarmee je perfect kunt oefenen!

16-07-2020

Wil jouw zoon of dochter ook zo graag rolschaatsen deze zomer? Mijn dochter heeft het er al langer over. Na wat testrondjes te hebben gedaan en wat gewankeld te hebben in het begin zijn we om! En wat is het leuk om je dochter te zien stralen bij elke meter die ze verder komt dan de keer ervoor! - Lees hele artikel

Speelgoed in de zomer

21-06-2020

Als de zomer weer haar intrede doet en de vakantie nadert, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken en aan je ouders te geven als ze bij jou in het restaurant komen? Een blog met een top 10 van zomer speelgoed! - Lees hele artikel

Met welk dier speelt jouw kind graag?

12-05-2020

Veel kinderen vinden het leuk om thuis met dieren te spelen. Of het nou op boerderij dieren gaat, grote dino's of enge haaien; elk kind heeft wel zijn/haar eigen fantasie. Maar ook op school of thuis is er veel te leren over verschillende dieren. - Lees hele artikel

Laat je kinderen weer buiten spelen met een drone

17-10-2019

In deze informatieve blog lees je meer over de mogelijkheden van een speelgoed drone. Tegenwoordig zijn er veel verschillende drones verkrijgbaar en in verschillende prijsklassen. Met de aankomende feestdagen in het verschiet kan het een leuk cadeau zijn voor jouw zoon of dochter. - Lees hele artikel

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)