De beste trampolines voor buiten. Een garantie op heel veel plezier voor jong en oud.

Trampolines, een droom van ieder kind. Niet alleen goed voor de conditie maar ook vooral een garantie van plezier. Voor jong én oud. Buiten ingegraven in de tuin, opgezet op de oprit of binnen. De eindeloos te verzinnen trucjes zorgen voor ongekend speelplezier bij de oudere jeugd. 

Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een trampoline? En waar moet je op letten om ongelukken te voorkomen? 

We hebben de beste trampolines voor je vergeleken, vergelijken de prijzen en geven je tips. 

trampoline in tuin

De beste trampolines van 2022

Op basis van merk, recensies, en prijs hebben wij de beste trampolines voor je op een rij gezet. Per trampoline houden wij dagelijks de goedkoopste aanbieder voor je in de gaten.

Trampoline op poten

Een trampoline op poten kan je makkelijk verplaatsen, opzetten en afbreken. Minder mooi dan een ingegraven trampoline maar wel lekker flexibel. Zorg altijd voor een veiligheidsnet en zorg dat deze geen gebreken vertoond. 

Beste trampolines om in te graven

Een trampoline die je ingraaft heeft een veiligheidsvoordeel dat je er niet af kan vallen. De springmat is op gelijke hoogte met de tuin. Een ingegraven (ook wel inbound- of ingraaftrampoline genoemd) trampoline is naadloos in de tuin te integreren en ziet er vaak mooi uit. 

meisje in trampoline met net

De voordelen van trampoline springen

 1. Meer spiermassa
 2. Versterkt alle core-spieren (rug, borst, buik)
 3. Vermindert (lage) rugklachten
 4. Verbetert je balans en coördinatie
 5. Zorgt voor effectief gewichtsverlies
 6. Zorgt voor een verhoogd energie niveau
 7. Verhoogt de flexibiliteit van je lichaam
 8. Zorgt voor een betere afvoering van afvalstoffen

De beste trampolines met veiligheidsnet & ladder

Een trampoline met net zorgt er voor dat kinderen niet van de trampoline kunnen vallen. Wel zo veilig. Een net is te plaatsen om de ronde, rechthoekige en vierkante versies. Ook de ingegraven trampolines kunnen worden voorzien van een net. Het nadeel van een net is dat de trampoline er minder mooi uit ziet. Een net heeft vaak een hoogte van ruim 2 meter. Een opbouw trampoline moet altijd worden voorzien van een net. 

De beste fitness trampolines

Thuis aan je conditie werken? Dan is een van onderstaande fitness trampolines iets voor jou. Een sessie op een trampoline zorgt voor de gehele activatie van de spieren in je lichaam. Zonder overmatige belasting van knieën en gewrichten. Ga voor extra spierkracht, coördinatie of stabiliteit. Of train je uithoudingsvermogen door een duurtraining te volgen. De kans op blessures is klein. 

De voordelen van een fitness Trampoline

 1. Traint je spieren op een intensieve en plezierige manier
 2. Verbetert je balans, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen
 3. Makkelijk te verplaatsen

De trampolines zijn veelal voorzien van elastieken in plaats van veren. Het springen word hierdoor als “soepeler” ervaren. Ook maakt de trampoline minder geluid. 

Deze speciale trampolines zijn speciaal gemaakt om mee te trainen. Buiten of in huis. De poten zorgen voor veel stabiliteit waardoor het risico dat de trampoline kantelt word verkleind.

Trampolines voor binnen

Een indoor trampoline biedt voor kinderen een veilige manier om binnen energie kwijt te kunnen. En plezier maken natuurlijk. Ongeacht het weer. De trampolines zijn veelal kleiner in formaat en zijn geschikt voor kinderen van maximaal 50 kilo. Volwassenen moeten er absoluut geen gebruik van maken omdat de grond snel geraakt zal worden, met eventuele blessures tot gevolg. 

Trampolines met een belasting tot 150 kg

Iedereen wil springen. Ook mensen die misschien iets zwaarder zijn. Helaas is niet iedere trampoline geschikt voor de “iets zwaardere medemens”. Maar gelukkig zijn er trampoline fabrikanten die garanties kunnen geven. Garanties die gaan tot ongeveer 150 kilogram. We hebben er 3 voor je gevonden. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een trampoline?

1. De vorm van trampolines

De meeste trampolines zijn rond of rechthoekig. Er zijn ook vierkante en achthoekige trampolines verkrijgbaar, ze komen alleen minder voor. Ronde trampolines zijn de beste keuze voor recreatieve gebruikers. De veren worden gelijkmatig gebruikt tijdens het springen. Hierdoor word je bij iedere sprong naar het midden getrokken. Enthousiaste bewegers kiezen liever voor een rechthoekige trampoline. Die springt gelijkmatiger waardoor je je sprongen beter onder controle kan houden. De reden is dat tijdens het springen niet alle veren op het langwerpige oppervlak even snel geactiveerd worden.

2. De grootte van de trampoline

Bepaal vóór de je aankoop hoeveel ruimte je voor een trampoline beschikbaar hebt en hoeveel mensen (of kinderen) gelijktijdig mogen springen. De kleinste trampolines hebben een doorsnede van ongeveer 150 cm. Ideaal om alleen te springen. Deze kleine modellen kunnen makkelijk worden opgeborgen in een kast of op zolder. Ze zijn erg licht en makkelijk te verplaatsen. 

De grotere trampolines liggen tussen de 2,50 en 5,20 meter in doorsnede. Hou er rekening mee dat de grootte van een trampoline wordt gemeten van frame tot frame. Het werkelijke springoppervlak zal kleiner zijn dan de totale afmeting die vermeld wordt. 

Vierkante en rechthoekige trampolines zorgen voor een groter oppervlak. Dit terwijl ze minder vierkante meters in beslag nemen.

3. Veiligheid

Het springen op een trampoline zorgt normaal gesproken alleen maar voor veel plezier. Zorg altijd voor de juiste veiligheidsvoorzieningen.

Overweeg een net om te voorkomen dat u over de rand valt. Sommige netten voorkomen dat je op de veren terecht kan komen en bekneld kan raken. Andere netten worden rondom de veren geplaatst maar bevatten een gewatteerde hoes om je vingers en tenen te beschermen. Hoe hoger de trampoline boven de grond geplaatst word, hoe hoger de val als iemand er af valt. Dat is ook de voornaamste reden dat veel mensen een trampoline in de grond ingraven. 

Wat maakt een trampoline een kwalitatieve trampoline?

Een trampoline koop je niet om volgend jaar te vervangen. Het is een duurzaam gebruiksvoorwerp die jaren mee moet gaan. Het moet tegen weersinvloeden kunnen en tegen een stootje kunnen. De kwaliteit van een trampoline komt voort uit de volgende 4 kenmerken. 

1. De rand: hoe dikker en breder hoe beter

Een trampolinerand zorgt er voor dat de veren worden bedekt. Handen en voeten zijn hierdoor tijdens het springen beschermd tegen beknelling. Hoe dikker en breder de rand, hoe beter. De afwerking van de rand bepaald de duurzaamheid. Ga voor PVC materiaal (hoe dikker de PVC hoe beter) en ga voor een rand met zo weinig mogelijk stiknaden. 

2. De springveren: dikker, aantal en roestvrij

Hoe meer veren hoe beter je kan springen. De druk op de veren word gelijkmatig verdeeld en iedere veer krijgt minder druk te verwerken. Hoe dikker de veren hoe meer gewicht de veer aan kan en hoe langer deze mee gaat. Je wil niet dat veren gaan roesten onder invloed van het weer. Hoe beter de galvanisatie, hoe beter ze beschermd zijn tegen roest.

3. Het frame: buisdiameter, staaldikte en roestvrij

Het frame van de trampoline is als het fundament van een huis. Daar moet je van op aan kunnen. Alleen de dikte van de buis (hoe dikker de buisdiameter hoe beter) zegt niet alles. Ook het staal moet dik genoeg zijn (hoe dikker hoe beter). Het staal moet zo bewerkt zijn (galvanisatie) dat deze niet snel, onder invloed van weersinvloeden, gaat roesten. 

4. De springmat: veel stiksels in driehoeken

Zonder springmat geen trampoline. Een essentieel onderdeel van de trampoline. Wanneer we alle springmatten met elkaar vergelijken zit er weinig verschil in. Het verschil in kwaliteit zit 'm in de afwerking van de driehoeken. Hoe meer stiksels, hoe duurzamer. 

Veelgestelde vragen over trampolines

Baby's van 0 jaar kunnen al gebruik maken van een trampoline. Niet om er op te springen, wel om er op te liggen en te ervaren wat veren in combinatie met gewicht kunnen doen. Rollen, kruipen, lopen, springen. Een trampoline is er voor iedereen. 

Ja. 10 minuten trampoline springen staat gelijk aan ongeveer 30 minuten hardlopen. Daarnaast komt er minder druk op de wervelkolom en knieën. Het intensief springen op een trampoline activeert vrijwel alle spieren in benen, rug, buik en armen. Kortom, een totale lichaams workout.

 

Ga voor een rechthoekige trampoline. Deze is makkelijker in een kleine tuin te plaatsen zonder veel ruimte te verliezen. 

Hou minimaal 2 meter ruimte rondom de trampoline. Van een muur, schutting, fietsenstalling of auto. 

 

Dat ligt er aan. Kleine trampolines kennen een maximaal gewicht van 50 kilo. Dit is wettelijk bepaald. Grotere trampolines, van minimaal 250 cm doorsnede, krijgen adviezen vanuit de producent mee. Deze adviezen zijn gebaseerd op tests. 

Ingegraven trampolines zijn veiliger, je kan er immers niet van af vallen. Daarnaast is een ingegraven trampoline een vast onderdeel van je tuin en staat het erg mooi. 

Om de trampoline zo lang mogelijk in topconditie te houden moeten de schoenen uit. Schoenen brengen een risico op beschadigingen aan de springmat met zich mee. Deze beschadigingen kunnen na verloop van tijd groter worden door het springen. Zie je beschadigingen, repareer je springmat zo snel als mogelijk of vervang deze. 

Plaats je trampoline op een plek waar deze geen objecten in de buurt staan. Denk aan een muur, een schutting, een auto, een terras of speeltoestel. Wil je de buren niet tot last zijn, plaats deze verder van de erfgrens af. Wil je je springende kinderen in het oog houden, zet deze in het zicht.

 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

 • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
 • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
 • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)