Top 10 Sinterklaas speelgoed voor baby's en peuters (update 2023)

Geplaatst op: 17-09-2023, 22:00, laatste update op: 10-10-2023, 11:51

Buiten wordt het kouder en in de supermarkt liggen de pepernoten al weer in de schappen. Bij ons zijn dus ook de eerste pepernoten al aangeschaft. De spanning stijgt!  

Ondanks het feit dat Sinterklaas voor de allerkleinsten een andere beleving is dan voor de grotere kinderen, kunnen de kleintjes door de Sint niet worden overgeslagen. Cadeau's in aantocht dus!

sinterklaas baby peuter

1. VTech Toet Toet Auto's - Garage

Deze variant van VTech Toet Toet Auto's doet het altijd goed bij de kids. Zowel jongens als meisjes spelen hier graag mee. Ook op latere leeftijd, wanneer je kind bijna geen peuter meer is, is dit leuk. 

De geluiden die de verschillende auto's maken wanneer ze over de baan racen en het bouwen van de baan is ontzettend leuk. 

Eigenlijk zijn alle delen van VTech Toet Toet Auto's leuk, maar we hebben de garage op 1 gezet omdat dit goed past bij de belevingswereld van jouw kleine.

VTech Toet Toet Auto's Brandweerkazerne - Educatief Babyspeelgoed - 1 tot 5 Jaar speelgoed
VTech Toet Toet Auto's Brandweerkazerne - Educatief Babyspeelgoed - 1 tot 5 Jaar
Dit VTech Toet Toet Auto's Brandweerkazerne speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van stevig kunststof materiaal en een automatische uitschakelfunctie heeft. Het stimuleert ook de creativiteit en motorische vaardigheden van kinderen door verschillende combinaties te maken met andere Toet Toet Auto & speelsets.
Populariteit: 10/100

2. Skip Hop omkeerbare speelmat - Little Travellers

Met deze speelmat kan je kleine uren spelen. Wij zijn ontzettende fan van deze speelmat omdat het mooi groot is en makkelijk te onderhouden is. 

Wij vinden thuis de speelmat voor de kleine reizigers erg leuk, omdat deze lekker neutraal is en omdat deze ook leuk is om op latere leeftijd nog naar te kijken. Het fijne van deze speelmat is ook, dat wanneer je even geen speelmat wilt 'zien', je het kan omdraaien en je een stijlvol vloerkleed hebt. 

Naast de 'Little Travelers' speelmat heb je ook de speelmat 'Vibrant Village' met een mooie autobaan.

3. Little Tikes Grote Auto Transporter

Deze grote autotransportwagen van Little Tikes is inmiddels al bijna een klassieker te noemen. De kwaliteit van dit speelgoed is super goed, waardoor het jaren mee gaat. 

Bij ons thuis wordt het soms ook gebruikt als multi-kinderwagen om op deze manier vier poppen te kunnen vervoeren wanneer ze 'op pad' gaan en midden in hun eigen rollenspel zitten. 

Maar natuurlijk is het ook super leuk om de auto's hier mee te lossen en naar de garage te brengen. De transporter wordt geleverd met twee luxe sportwagens. 

Little Tikes Grote Auto Transporter - Speelgoedvoertuig speelgoed
Little Tikes Grote Auto Transporter - Speelgoedvoertuig
Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een CE-markering voor veiligheid. Het is echter niet duidelijk of het materiaal recyclebaar is en er wordt geen informatie gegeven over het productieproces.
Populariteit: 98/100

4. Playmobil 123 - Meeneemboerderij met dieren

Playmobil heeft sinds een aantal jaren de 123 variant uitgebracht wat echt top is voor de kleinere Playmobil fans! Alles is gemaakt uit één stuk waardoor er geen losse en kleine onderdelen aan de poppetjes zitten. 

De belevingswereld van je kleintje wordt maximaal geprikkeld en kan zijn of haar eigen rollenspel gaan spelen. Het leuke van deze boerderij is dat het makkelijk mee te nemen is. 

Playmobil 123 is mooi vorm gegeven met felle kleuren en ronde vormen. Door de jaren heen is het assortiment steeds verder uitgebreid waardoor er veel keuze is voor jouw kleine. 

5. Fisher-Price Little People - Dierenverzorgingsboerderij

Fisher-Price heeft al zo lang een grote positie op de speelgoed markt bij kinderen dat ze de kwaliteit al lang wel hebben bevestigd. En nog altijd komen ze met nieuwe speelfigurensets en retro speelgoed wat ze opnieuw uitbrengen. 

De interactie die kinderen hebben met de ontdekkingsknop en de vele verschillende geluiden die uit deze dierenverzorgingsboerderij komen zijn een ware speel walhalla voor je kleine! Steeds weer nieuwe dingen en geluiden ontdekken maakt deze speelset zo ontzettend leuk! 

Als je alvast een leuke tip wilt hebben voor Kerstmis dan is de kerststal met lichtgevende engel ook zeker nog een aanrader!

Fisher Price - Little people kerststal speelgoed
Fisher Price - Little people kerststal
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het kan vele jaren meegaan en stimuleert de verbeelding van kinderen tijdens het spelen. Echter, omdat het niet is gemaakt van duurzame materialen of in een duurzaam proces, kan het als minder duurzaam worden beschouwd.
Populariteit: 94/100

6. SmartMax - My First Safari Animals

SmartMax maakt van elk kind een ware kunstenaar. De 'My First' collectie heeft extra grote, zachte onderdelen die makkelijk in elkaar klikken. Op deze manier maken kleine kinderen veilig kennis met de magie van het magnetisme. 

Probeer de echte dieren te maken of maak hele gekke en grappige combinaties. Het leuke is ook dat deze onderdelen van SmartMax compatibel zijn met alle andere SmartMax producten. 

SmartMax My First Safari Animals - Magnetisch Constructiespeelgoed speelgoed
SmartMax My First Safari Animals - Magnetisch Constructiespeelgoed
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardig kunststof en alle onderdelen zijn 100% compatibel met andere SmartMax producten. Het heeft ook een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Echter, het is niet geschikt voor kinderen jonger dan één jaar en moet altijd onder toezicht van volwassenen worden gebruikt.
Populariteit: 10/100

7. Mercedes Loopauto

Deze loopauto is voor de kleintjes natuurlijk fantastisch! Vanaf ongeveer 1 jaar kan de kleine er al op klimmen en door de kamer racen. Het leuke van deze raceauto vonden wij ook dat het een betaalbare Mercedes is! 

Daarnaast heeft deze loopauto nog leuke en vrolijke melodieën op het stuur wat de beleving nog leuker maakt. Doordat er aan de achterkant een verhoging zit kan je kleine deze auto ook gebruiken om te leren lopen.

8. Speelmat 86 delig puzzelmat

Deze vrolijk gekleurde puzzelmat is al vanaf jongs af aan erg leuk! Onze zoon kreeg het toen hij twee jaar werd. Maar zijn kleine zusje van nog geen één jaar speelt er ook al mee. 

Het is leuk voor de oudere kinderen om in elkaar te zetten, er blokken van te bouwen, of de letters en cijfers op een rij te leggen. Het speelkleed is gemaakt van zacht, warm aanvoelend en soepel EVA foam. 

De cijfers en letters zijn uitneembaar en het is makkelijk te reinigen en uiteraard vrij vabn schadelijke stoffen!

Speelmat XL - 86-delig Alfabet Puzzel van Schuim Vloer Tegels met Letters en Cijfers - 180x180 cm - Zacht en Dik EVA Foam - Antislip en Waterafstotend - Educatief Speel Kleed voor Baby/Peuters/Kinderen vanaf 0 jaar - Jongens en Meisjes speelgoed
Speelmat XL - 86-delig Alfabet Puzzel van Schuim Vloer Tegels met Letters en Cijfers - 180x180 cm - Zacht en Dik EVA Foam - Antislip en Waterafstotend - Educatief Speel Kleed voor Baby/Peuters/Kinderen vanaf 0 jaar - Jongens en Meisjes
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardig en waterafstotend EVA-schuim. Het gaat lang mee, biedt een veilige ondergrond voor kinderen om op te spelen en is makkelijk schoon te maken. Bovendien bevat het geen giftige stoffen zoals BPA.
Populariteit: 10/100

9. LEGO DUPLO - Grote speeltuin Opbergdoos

Net als de eerder genoemde merken is LEGO ook een merk dat zich door de jaren heen zo goed bewezen heeft op het gebied van kwaliteit, diversiteit en de hoge factor van plezier! 

Gelukkig kunnen ook de kleinere kids al kennis maken met LEGO door de DUPLO variant. Fantasie wordt gestimuleerd en dit zorgt weer voor uren speelplezier. 

Je kan je kind hier zelf mee laten spelen en laten bouwen, maar je kan ook heel goed samen mooie dingen bouwen. Deze speeltuin bevat een boomhut met glijbaan, schommelgedeelte en nog veel meer. 

En het wordt ook nog geleverd in een handige opbergdoos. Ook het familiehuis en de grote kermis zijn leuk, maar eigenlijk kan je nog het beste zelf kijken naar het diverse assortiment wat LEGO DUPLO te bieden heeft!

10. Snuffie Hup

Houden jullie kinderen met zoveel van spelletjes als die van ons? Ook dit spel van Goliath is weer hilarisch en voor kleintjes al goed te spelen, al dan wel met hulp van jou! 

Samen probeer je Snuffie te vangen, want stel je voor dat hij zich bezeerd! Dit spel zorgt voor een leuke dosis spanning en veel lol. Het is geen ingewikkeld spel, dus ook de kleinere kinderen vinden dit leuk. 

Wanneer je kind ouder wordt blijft de onverwachte factor nog steeds voor veel plezier zorgen! Mocht je op zoek zijn naar andere spelletjes dan is er nog genoeg te vinden!

Snuffie Hup - Kinderspel speelgoed
Snuffie Hup - Kinderspel
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het is niet geschikt voor kinderen onder de 36 maanden, maar het kan wel bijdragen aan motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling van oudere kinderen. Of het duurzaam is hangt af van het materiaalgebruik en productieproces, hierover zijn geen gegevens bekend.
Populariteit: 10/100
Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

31-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)