Het leukste speelgoed met een mooi herfst-tintje

De dagen worden korter. Meer regen, minder zon. De bladeren vallen van de bomen en de wintertijd is ingegaan. Het is herfst! Het speelgoed uit de zomer kan weer op zolder. Misschien wel het mooiste jaargetijde van het jaar. Magische kleuren in het bos. Van geel naar oranje en naar bruin. Een heerlijke periode om de natuur in te gaan. Een natte dag? Gezellig thuis knutselen met het hele gezin. 

herfst speelgoed jongens zitten tegen boom

Knutselen met herfstspullen

Niks is leuker dan eerst samen op pad te gaan op zoek naar herfstspullen, om vervolgens te knutselen aan de keukentafel. Hieronder een paar leuke suggesties om te maken in de herfst. Eerst knutselen en daarna samen spelen!

1. Kastanje boor van Peggy Diggledey

Niks is leuker dan met kastanjes mooie dingen maken. Spinnen, poppetjes of grote mieren. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Met deze kastanje boor maak je makkelijk gaatjes in de kastanje, zonder dat deze kapot gaan. Ook kun je het gebruiken voor het doorboren van andere herfstspullen, te denken aan bijvoorbeeld eikels.

Peggy Diggledey Kastanje Boor speelgoed
Peggy Diggledey Kastanje Boor
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hout en niet snel kapot gaat. Het stimuleert creativiteit en motorische vaardigheden bij kinderen. Er zijn geen schadelijke stoffen gebruikt in het productieproces.
Populariteit: 0/100

2. Knutselen met dingen uit de natuur

Hoe maak je een pauw van dennenappels of een spin in een web? Met dit boekje vind je 40 verschillende knutselwerken die gemaakt worden met materialen uit de natuur. Met een stapsgewijze instructie kan je kind zelf ook heel goed uit de voeten. Samen maak je mooie creaties!

3. Bloemenpers

Met een bloemenpers kun je ook heel gemakkelijk herfst bladeren drogen. En met herfstbladeren kun je de meest mooie creaties maken. Bijvoorbeeld een glazen potje beplakken met gedroogde bladeren. Op die manier creëer je leuke lichtjes in huis! Ook het verven van de bladeren vinden kinderen erg leuk om te doen.

Herfst kinderboeken voor veel leesplezier

Als de regen buiten tegen de ramen tikt en je met de kids op de bank zit, is het heerlijk om een leuk boekje te lezen of voor te lezen. We hebben een aantal suggesties op een rijtje gezet.

1. Bobbi in de Herfst

Een leuk boekje waarin Bobbi de herfst ontdekt. Samen met zijn vriendjes merkt Bobbi hoe leuk het eigenlijk is. Lekker spetteren in de plassen, en kastanjes en mooie bladeren zoeken in het bos. Bobbi roept: 'Kijk naar die blaadjes. De wind blaast alles in het rond. Wat hebben ze een mooie kleuren ze vallen zomaar op de grond.'

Bobbi in de herfst speelgoed
Bobbi in de herfst
Bobbi in de herfst is duurzaam omdat het gemaakt is van stevig karton en daardoor lang meegaat. Het prikkelt de fantasie van kinderen en stimuleert hun taalontwikkeling door het lezen van rijmpjes en verhalen.
Populariteit: 10/100

2. Kijk- en Zoekboek - het is herfst

Bij ons thuis zijn de kijk- en zoekboeken altijd een succes; zowel voor de kleinste als de oudste. En zelfs ook nog om samen te doen. We verdelen de verschillende zoekplaatjes en helpen elkaar. Of we doen het spelletje ‘wie als eerste het plaatje vindt’. In dit boek valt zoveel te ontdekken in een herfstachtig landschap.

3. De herfst van kleine Gans

Een mooi geschreven verhaal over een kleine gans die steeds wat groter wordt en opeens merkt dat het herfst is. Wat is de herfst eigenlijk mooi, met de bomen die verkleuren. Kleine gans gaat op pad en komt tot een leuke en mooie ontdekking!

De herfst van Kleine Gans speelgoed
De herfst van Kleine Gans
Dit boek is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardig materiaal en kinderen leert over seizoenen en hun omgeving. Het stimuleert de cognitieve ontwikkeling van kinderen op een verantwoorde manier.
Populariteit: 10/100

Speelgoed met een herfst tintje

Speelgoed is vaak tijdloos en vaker niet dan wel seizoensgebonden. Toch vonden we deze wel erg leuk om dit herfst speelgoed aan je mee te geven! 

1. Diamond painting - Herfst

Je kunt er bijna niet meer omheen en ziet het bij steeds meer kinderen thuis: diamond painting. Ik kijk altijd met veel verbazing naar het werk wat ze doen en het verbluffende resultaat wat er bereikt wordt. Erg knap en super mooi! Met het complete pakket kun je meteen aan de slag. Heerlijk om te doen op een regenachtige herfstdag met een warm kopje thee erbij. 

Je eigen Diamond painting maken is heel gemakkelijk. Het canvas beschikt over een lijmlaag waar jij de bijbehorende steentjes voorzichtig op kunt plakken. Kijk naar de nummers om te zien welke steentjes waar horen. 

2. LOCO Mini - Herfst

De LOCO leerspellen zijn erg leuk voor kinderen in de leeftijd van de kleuters. Wel goed om te realiseren dat dit boekje zonder de LOCO mini basisdoos is. Maar ook deze zijn goed verkrijgbaar, waardoor je een compleet setje thuis hebt staan. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)