LEGO, laat ieder kind zijn eigen belevingswereld creëren

Het merk LEGO zorgt al jarenlang voor veel speelplezier voor zowel de kleine als de grote kinderen. Door de diversiteit aan producten die LEGO op de markt heeft gebracht zijn er extreem veel belevingswerelden te creëren door een kind. Naast LEGO is er ook LEGO Duplo voor de kleine kinderen met grotere stenen. LEGO staat voor kwaliteit en originaliteit en werkt met de volgende waarden:

  • Voorstellingsvermogen
  • Creativiteit
  • Leren
  • Plezier
  • Zorgen
  • Kwaliteit

LEGO streeft naar voortdurende perfectie door het beste te willen zijn op gebied van speelgoed, voor kinderen en hun ontwikkeling.

Historie

LEGO is een afkorting van twee Deense woorden "leg godt", wat "speel goed" betekent. De LEGO groep werd in 1932 opgericht door Ole Kirk Kristiansen en is overgegaan van vader op zoon. Het bedrijf is nu in handen van Kjeld Kirk Kristiansen, de kleinzoon. In de afgelopen 80 jaar heeft LEGO zich ontwikkelt van kleine timmermanswerkplaats tot een modern, wereldomspannend concern dat, qua verkoopcijfers, de op twee na grootste speelgoedfabrikant ter wereld is. Tevens is LEGO tot twee keer toe uitgeroepen tot 'Speelgoed van de Eeuw'. De LEGO steen van tegenwoordig, is geïntroduceerd in 1958. Het in elkaar grijpen van de buisjes en knoppen op de stenen maakt LEGO een uniek product en heeft daardoor onbegrensde bouwmogelijkheden

Type speelgoed 

LEGO speelgoed bestaat uit tal van verschillende poppetjes en bijbehorende accessoires. LEGO heeft veel verschillende thema's, onder andere LEGO Duplo, LEGO Technic, LEGO Creator, LEGO Friends en LEGO City. Daarnaast heeft LEGO ook bordspellen en computerspellen.

 

Speelgoed van het merk LEGO

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)