LEGO, laat ieder kind zijn eigen belevingswereld creëren

Het merk LEGO zorgt al jarenlang voor veel speelplezier voor zowel de kleine als de grote kinderen. Door de diversiteit aan producten die LEGO op de markt heeft gebracht zijn er extreem veel belevingswerelden te creëren door een kind. 

Naast LEGO is er ook LEGO Duplo voor de kleine kinderen met grotere stenen, Lego Friends voor voornamelijk meisjes en LEGO Creator Expert voor de echte doorzetters. Lego kán soms duur zijn, we maakten een lijstje met het duurste Lego speelgoed.

lego speelgoed

Lego staat voor kwaliteit & originaliteit

LEGO staat voor kwaliteit en originaliteit. LEGO streeft naar voortdurende perfectie door het beste te willen zijn op gebied van speelgoed, voor kinderen en hun ontwikkeling. Het streeft de volgende waarden na: 

  • Voorstellingsvermogen
  • Creativiteit
  • Leren
  • Plezier
  • Zorgen
  • Kwaliteit
lego blokjes op een hoop

Historie, in 1932 is Lego opgericht

LEGO is een afkorting van twee Deense woorden "leg godt", wat "speel goed" betekent. De LEGO groep werd in 1932 opgericht door Ole Kirk Kristiansen en is overgegaan van vader op zoon. 

Het bedrijf is nu in handen van Kjeld Kirk Kristiansen, de kleinzoon. In de afgelopen 80 jaar heeft LEGO zich ontwikkelt van kleine timmermanswerkplaats tot een modern, wereldomspannend concern dat, qua verkoopcijfers, de op twee na grootste speelgoedfabrikant ter wereld is. 

Tevens is LEGO tot twee keer toe uitgeroepen tot 'Speelgoed van de Eeuw'. De LEGO steen van tegenwoordig, is geïntroduceerd in 1958. Het in elkaar grijpen van de buisjes en knoppen op de stenen maakt LEGO een uniek product en heeft daardoor onbegrensde bouwmogelijkheden. 

Wist je dat 90% van het kinderbrein zich ontwikkelt vóór het vijfde levensjaar?

Verschillende Lego collecties

LEGO speelgoed bestaat uit tal van verschillende poppetjes en bijbehorende accessoires. LEGO heeft veel verschillende collecties. Per collectie tonen we gerelateerd speelgoed. Daarnaast heeft LEGO ook bordspellen en computerspellen.

Lego Duplo

Lego Duplo zijn grote bouwstenen die makkelijk door peuters, kleuters en kinderen kunnen worden vastgepakt. Spelenderwijs leren peuters vanaf 1,5 jaar dat ze kunnen bouwen, een trein over een spoor kunnen laten gaan en dat ze met kunnen racen met auto's. Duplo is de eerste collectie Lego waar kinderen kennis mee maken en zich volledig kunne laten gaan met dieren, boerderijen en mini figuurtjes.

Technisch lego

Auto's & speelgoed. Kinderen vanaf een jaar of 3 zijn er dol op. Waarom? Omdat auto's in het echte leven ook veel voorbij komen. Vanaf een jaar of 6 snappen kinderen wat wielen zijn, hoe ze bewegen, waarom ze bewegen en wat er voor nodig is om een auto vooruit te laten komen. 

Een auto heeft een versnellingsbak, wielen, banden, een stuur en natuurlijk benzine nodig. Ze beginnen complexe details van auto's en daarmee voertuigen te begrijpen. Technic Lego is voor kinderen zeer uitdagend omdat de set, eenmaal in elkaar gezet, ook echt kan bewegen. 

Niet alleen met de hand maar ook met een Lego app. Via de app kan, bijvoorbeeld een auto, worden bewogen. Ook kunnen geluiden via de app worden toegevoegd. 

Technic lego richt zicht vooral op voertuigen (auto's, vliegtuigen etc). 

Lego Creator

Lego is niet alleen voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen. Je zal niet de eerste zijn die dagenlang bezig is om een grote lego-set in elkaar te zetten. Of je vrouw/man er blij mee is, is een tweede. Vele volwassen-lego-fans zijn je voor gegaan. Klassieke auto's, kunstwerken en populaire bezienswaardigheden (Colosseum, Grote Piramide van Gizeh) zijn volledig met Lego te maken. 

 

Lego Friends

Kinderen leren spelenderwijs het allerbeste. Via rollenspellen werken kinderen vanaf een jaar of 5 aan sociale vaardigheden en zijn ze zich emotioneel bewust van oorzaak en gevolg. Middels de Lego collectie “Lego Friends” kunnen ze zich verplaatsen in de collectie die zich richt op dieren, voertuigen en boten. Maar ze kunnen met de eigen creativiteit ook avonturen beleven op het strand, in de supermarkt of bij de tandarts. Alle sets zijn goed met elkaar te combineren. Het is maar net hoe het kind zich een situatie inbeeldt. 

 

Lego City is een collectie Lego sets die gericht is op de stad en alles wat zich in de stad afspeelt. Boeven vangen met de politie, branden blussen met brandweer of mensen naar het ziekenhuis brengen met de ambulance. Vlieg door de lucht met een vliegtuig die opstijgt vanaf je eigen gebouwde luchthaven of bouw een haven voor jouw boot. Verken de stad en de wereld met de Lego City collectie.

Veelgestelde Lego vragen

Tweedehands. Via bijvoorbeeld Marktplaats of bijvoorbeeld op Koningsdag. Ga wel altijd voor écht Lego en geen namaak. Vaak passen de steentjes niet goed op elkaar en verbuigen ze. Koop je een grote Lego set, dan kan je die het beste in Duitsland kopen. Sets zijn daar veelal tot 30 euro goedkoper dan in Nederland. 

Duplo is Latijn en betekend: “twee maal”. Duplo is 2x zo groot als regulier LEGO. Duplo is gemaakt voor kleine kinderen. Duplo kan door de maten niet door kleine kinderen worden ingeslikt in is daarmee veilig. Gelukkig kan je Duplo wel met normaal Lego combineren. 

Ja. Lego is heel duurzaam. Lego koop je, gaat in een doos op zolder en komt er vanzelf weer van tevoorschijn. Is het niet voor je buurjongen, dan wel voor je kleinkind of om te verkopen op de rommelmarkt. Lego staat voor kwaliteit en dat bewijst het al tientallen jaren. 

Nee. Het Lego wat je op AliExpress kan vinden heeft niet de kwaliteit die Lego wel heeft. Het resultaat is de de kleuren vervagen, lego blokjes vervormen en niet meer te gebruiken zijn. Ben je gek op lego-doosjes, die krijg je via AliExpress er helaas nooit bij. Goed om te weten! 

 

Tussen de 10 en 13 cent. Dat is de gemiddelde prijs die je per Lego onderdeel betaald. 

Dat is de LEGO Wereldkaart, deze bevat 11.000 stukjes Lego. Op een keurige 2e plaats staat LEGO Titanic met 9090 stenen en LEGO Colosseum staat met 9036 stenen op de 3e plaats. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)