Top 20 Duurste LEGO in Nederland

Geplaatst op: 02-10-2022, 18:51, laatste update op: 10-10-2023, 12:48

Lego werd voor het eerst uitgebracht aan het eind van de jaren ‘50 en is uitgegroeid tot een misschien wel het meest bekende, geliefde en gewaardeerde speelgoed. Er zijn LEGO sets die duizenden euro’s waard zijn. 

Om meer inzicht te krijgen hebben we de top 20 voor je op een rijtje gezet. 

duurste lego sets te koop

Lego liefhebbers kunnen veel geld betalen om de coolste, zeldzaamste en meest extravagante sets te mogen bouwen. De duurste geavanceerde modellen van Lego zijn gewilde verzamelobjecten. 

De duurste gelimiteerde Lego-sets kunnen tot wel 10.000 euro opbrengen. Tot de duurste behoren sets uit de Star Wars collectie en belangrijke wereldmonumenten zoals de Taj Mahal.

De duurste Lego set aller tijden

De LEGO Ultimate Collector’s Millennium Falcon (2007), staat bekend als de duurste LEGO-set ooit. Met meer dan 5000 stukjes en een lengte van ruim 84 centimeter, is deze set een replica van het iconische ruimteschip uit de Star Wars-films. 

Destijds was de aankoopprijs 450 euro, nu kan je de set op handselsplaatsen kopen voor meer dan 8000 euro

duurste lego ultimate collector millennium falcon

Waarom is deze LEGO set zo duur?

De Millennium Falcon van LEGO is niet zomaar een LEGO-setje. Ten eerste is het gebaseerd op Star Wars, een filmreeks met een gigantische fanbase. Deze fans zijn vaak bereid diep in de buidel te tasten voor unieke verzamelitems, en dat geldt zeker voor bijzondere LEGO-sets.

Bovendien is de set door zijn grootte en het aantal stukjes een echt pronkstuk, wat het niet alleen aantrekkelijk maakt voor Star Wars-liefhebbers, maar ook voor verzamelaars van bijzondere LEGO-creaties.

Waarom zijn sommige LEGO sets zo duur?

Het is niet alleen het aantal stukjes LEGO in een doos of de naam van een Lego collectie (bijvoorbeeld Star Wars). De waarde van een Lego-set schiet vaak omhoog nadat hij met pensioen is gegaan en dus niet meer zal worden gemaakt. 

De exclusiviteit van het aantal beschikbare nieuwe Lego sets is dé belangrijkste factor voor het bepalen van de prijs van een set. 

Duurste Lego sets in Nederland, een top 20

Veelgestelde vragen over dure Lego sets

“Space Command Center” is de Lego set die het meest in waarde is gestegen. In 1979 kon deze voor $25 worden gekocht. Op dit moment is deze set meer dan 10K in dollars waard. 

De prijzen van Lego zijn in 2022 gestegen als gevolg van de stijgende grondstoffen en bedrijfskosten. Lego heeft hierdoor haar prijzen moeten verhogen. 

Ja, investeren in Lego is slim maar verwacht geen wonderen. Sets die uniek zijn en met een gelimiteerd aantal worden uitgebracht zijn het overwegen waard om in te investeren. De prijzen van Lego stijgen mee met de inflatie, zo ook de bedragen die voor historische unieke Lego sets worden betaald. 

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)