Play-Doh klei, de bekendste klei ter wereld. Goed voor de fijne motoriek en creativiteit.

Play-Doh is een boetseerklei dat erg populair is onder jonge kinderen om mee te kleien. De klei is niet toxisch, vlekt niet en is herbruikbaar. De klei is zacht en goed kneedbaar; de klei blijft goed kneedbaar, ook als het een tijdje buiten de verpakking heeft gelegen. 

Play-Doh is de bekendste kinderklei ter wereld. De klei is te verkrijgen is alle kleuren van de regenboog en heeft veel bijbehorende accessoires en speelsets. 

play doh klei

Waar is Play Doh klei van gemaakt?

Play-Doh klei is samengesteld uit de volgende bestanddelen: tarwebloem, natriumchloride, calciumchloride, kaliumhydrofosfaat, aluminiumsulfaat, water en olie. Wat betreft de veiligheid van het product is het voor jonge kinderen niet gevaarlijk wanneer er per ongeluk een hapje klei wordt meegenomen in de mond. Kinderen met een glutenvrij dieet moeten wel oppassen, omdat er tarwebloem in is verwerkt. Play-Doh is onderdeel van Hasbro.

Klein in allerlei vormen en kleuren

Boetseerklei in alle kleuren van de regenboog met verschillende speelsets, bijvoorbeeld een softijs machine, een rijdende ijskar, een mode boutique, een snoepmachine, een graafmachine, een kapsalon, en nog veel meer.

Play Doh

Historie van Play-Doh

Play-Doh is een speelgoed merk van plastische klei dat in de jaren 1950 in de Verenigde Staten werd ontwikkeld door het bedrijf Rainbow Crafts. Het werd oorspronkelijk verkocht als een educatief speelgoed voor kinderen, dat werd gebruikt om vormen en figuren te maken. Play-Doh was in eerste instantie beschikbaar in twee kleuren, wit en geel.

In de jaren 1960 bracht Play-Doh verschillende nieuwe kleuren op de markt, waaronder blauw, groen en rood. Het bedrijf begon ook met het ontwikkelen van accessoires en gereedschappen voor het kneden van Play-Doh, zoals kleine vormen en stempels.

In de jaren 1970 en 1980 verwierf Play-Doh een grotere populariteit onder kinderen en werd het een populaire keuze voor speelgoedwinkels en supermarkten. Het bedrijf bleef nieuwe kleuren en accessoires lanceren, en begon ook met het maken van Play-Doh sets met thema's, zoals dieren, voertuigen en voedsel.

Tegenwoordig is Play-Doh nog steeds een populaire keuze voor kinderen van alle leeftijden. Het bedrijf blijft nieuwe kleuren en sets lanceren en heeft ook een aantal licenties voor populaire franchises, zoals Star Wars en Frozen. Play-Doh is een onderdeel van het bedrijf Hasbro, dat het in 1991 heeft overgenomen.

Veelgestelde vragen over Play-Doh

Play-Doh klei is niet bedoeld om te harden en blijft altijd zacht en plastisch. Als je een creatie wilt bewaren, kun je het het beste in een afgesloten doos opbergen om te voorkomen dat het uitdroogt. Zo is het de volgende keer nogmaals te gebruiken. Of maak er gewoon een foto van. 

Ja, je kunt Play-Doh klei verven met waterverf of acrylverf. Maak hiervoor een dunne verf met een kwast en verf het Play-Doh project. Laat het drogen voordat je het aanraakt. De klei is hierna niet meer opnieuw te gebruiken. 

Play-Doh klei is niet bedoeld om op de huid of in het haar te gebruiken. Het kan irritatie veroorzaken en moeilijk te verwijderen zijn. Houd Play-Doh klei uit de buurt van hele kleine kinderen (onder de 1,5 jaar). 

Ja, Play-Doh klei is veilig om te gebruiken. Het is niet bedoeld om op te eten. Het is niet giftig. De klei bestaat uit water, zout, meel en tarwe. 

Officieel is Play-Doh geschikt vanaf 3 jaar. Onze ervaring is dat, afhankelijk van het type kind, ook kinderen van 2 jaar met deze klei kunnen spelen. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)