Speelgoed blog: expert reviews, handige overzichten en advies van kinderen.

Review Orbito van FlexiQ

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp.

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer.

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau!

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10?

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10!

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters!

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen.

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline.

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen!

8x de beste skelters voor urenlang buitenspeel plezier

Skelters! De ultieme vierwielige pretmachine voor kinderen. Lees onze vergelijking en kies de beste skelter voor jou. Voor volwassenen en kinderen.

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam.

7 vette challenges voor op de trampoline

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor.

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed?

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips.

9 voordelen van een trampoline

Waarom houden bijna alle kinderen van trampolines? En waarom is trampoline springen goed voor je conditie, lichaam en geest? We hebben 9 voordelen van trampoline springen onder elkaar gezet want een trampoline kent meer voordelen dan je nu nog denkt.

16 beste trampolinetrucs voor beginners en gevorderden

Heb jij een trampoline in je tuin en ben je op zoek naar inspiratie om je ouders of vriendinnetjes te laten verbazen? Check deze 25 trampoline truucs die je zelf gewoon kan leren.

Amerikaans onderzoek: een trampoline is super voor kinderen

Trampoline-oefeningen verbeteren evenwicht en motoriek bij kinderen in twaalf weken interventieprogramma. Blijkt uit Australisch onderzoek.

Wat kan je met Magna Tiles (magnetisch speelgoed) maken?

Magna Tiles, duurzaam creatief magnetisch speelgoed. Ieder kind kan zijn haar creativiteit de vrije loop laten, de mogelijkheden zijn eindeloos. We geven je voorbeelden van creaties die te maken zijn.

De jury winnaars voor het "Speelgoed van het Jaar 2022" zijn bekend

Wat is het leukste speelgoed van 2022? De jury-winnaars zijn bekend gemaakt. Het speelgoed is ingedeeld in diverse categorieën als buitenspeelgoed, borspellen en speelgoed voor volwassenen.

Fotoverslag Speelgoed Gala 2022 in Den Bosch

De publieksprijzen van het speelgoed van het jaar 2022 zijn bekend. We plaatsten een fotoverslag van de 2e editie van het Speelgoed Gala in Den Bosch op 8 november 2022.

Publieks winnaars Speelgoed van het jaar 2022

Vlak voor de feestdagen zijn de publiekswinnaars van de "speelgoed van het jaar 2022" verkiezing bekend gemaakt. We geven je een handig overzicht van dit 'must have' speelgoed.

Grote speelgoedboeken om uren doorheen te bladeren

Wat was mooier dan urenlang door sinterklaas speelgoed brochures te bladeren? Ouderwetse speelgoedwinkels zijn er niet meer, helaas. Maar online speelgoed webshops nemen het ouderwetse fenomeen over. We gaan weer terug naar de speelgoedboeken!

Sinterklaas woest! Prijzen van speelgoed stijgen in 1 jaar tijd met 29%.

Speelgoed is in 1 jaar tijd veel duurder geworden. Onderzoek heeft aangetoond dat speelgoed bij Bol.com maar liefst met 29% is gestegen. De reguliere inflatie bedroeg volgens het CBS in september 14,5%.

10x praktische tips voor het kopen van Sinterklaas speelgoed

De Sinterklaas periode kan een lastige periode zijn. Welke cadeau's moet ik kopen? Wat willen de kinderen? Komen de cadeau's wel op tijd aan? Waar is het goedkoopste speelgoed te vinden?

50x Speelgoed dat eigenlijk geen speelgoed is

Je kent het wel. Een baby of dreumes die van alles in huis interessant vindt om mee te spelen. Schoenen, WC papier, aluminiumfolie en vele andere attributen. Speelgoed wat eigenlijk geen speelgoed is. We maakten een mooie lijst.

38x de leukste sinterklaas cadeautips voor vrouwen

Op zoek naar leuke cadeau's voor vrouwen voor het komende Sinterklaasfeest? We hebben 38 handige tips voor jou op een rijtje gezet. We helpen je namelijk graag.

Tot wanneer kan ik Sinterklaas cadeaus bestellen?

Het kopen van sinterklaas cadeaus kan hectisch zijn. Handig om te weten tot wanneer je uiterlijk Sinterklaas cadeaus kan bestellen. Een overzicht met lever beloftes per webshop.

Verzendkosten per online speelgoed webshop vergeleken

Ga jij je Sinterklaascadeaus online bestellen? Verkijk je dan niet op de verzendkosten. Met ons overzicht ga je gegarandeerd geld besparen.

Sinterklaas cadeaus tot 10 euro

Op zoek naar cadeautjes voor een zacht prijsje voor bijvoorbeeld lootjes trekken of een dobbelspel en heb je wat inspiratie nodig? Dan helpen wij je graag een handje op weg met super toffe cadeautjes voor de feestdagen tot 10 euro.

Sinterklaas cadeaus tot 5 euro

Schoencadeau's of lootjes trekken met je klas. Het is steeds moeilijker om sinterklaas cadeaus tot 5 euro te vinden. Wij helpen je met onze tips!

10 unieke Sinterklaascadeaus voor kinderen

Wil je dit jaar goed uitpakken voor Sinterklaas? Verwen de kinderen met een van deze 10 unieke Sinterklaascadeaus. Ongetwijfeld een groot succes.

Stimuleer motorische vaardigheden met specifiek speelgoed

De motorische ontwikkeling van een kind kan je als volwassene stimuleren met specifiek speelgoed. Maar met welk speelgoed kan je kinderen helpen in de ontwikkeling van de motorische basisvaardigheden? We geven je praktische tips.

20x Het duurste LEGO in Nederland te krijgen

Lego, fantastisch mooi speelgoed voor jong en oud. Maar wat zijn de duurste LEGO sets die in Nederland te krijgen zijn? We hebben een top 20 voor je op een rijtje gezet.

Illegaal en onveilig speelgoed, hoe herken je dat eigenlijk?

Illegaal en onveilig speelgoed komt massaal Nederland binnen, aldus de douane. Sinds begin 2019 heeft de douane bijna 1 miljoen stuks speelgoed in beslag genomen. Maar hoe herken je illegaal speelgoed?

27x leuke Nintendo Switch spellen jaar kinderen van 6 jaar

Wat zijn de leukste en beste Nintendo Switch spellen voor kinderen van 6 jaar? We maakten een lijst van 27 spellen die vol uitdagingen en plezier zitten.

Kerst speelgoed voor onder de kerstboom

Elke jaar is de december maand weer een tijd van drukte. Bij ons thuis ook nog verjaardagen en soms zie ik ook door de bomen het bos niet meer! Het aanbodvan speelgoed boeken vliegt je om de oren. Help! Wij helpen je met een overzichtelijke speelgoed top 10 voor kerst.

Lerend Sinterklaas speelgoed voor kinderen van 3 tot 12 jaar (een top 10)

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer naar Nederland! Bij het Jeugdjournaal komen de eerste geluiden al weer naar voren als het gaat om het Sinterklaas Journaal. En bij deze tijd horen natuurlijk ook cadeautjes! Lees onze top 10 van Sint cadeaus en laat je inspireren voor een leuke pakjesavond!

De 7 leukste duurzame speelgoedmerken op aarde

Er zijn veel merken die niet-giftig educatief speelgoed maken dat niet alleen goed is voor kinderen, maar ook milieuvriendelijk is. Hier is een lijst van onze favorieten.

Een paar handige tips voor speelgoed voor onderweg

In de auto, de trein of het vliegtuig naar verre oorden hebben we zeeën van tijd. We kunnen ons zo verheugen op onze bestemming dat de reis erheen niet snel genoeg gaat. We praten, lezen of slapen wat, maar gelukkig kunnen we ook spelen onderweg. Spelen is bijzonder plezierig en de tijd vliegt voorbij!

Bijna alle Nederlandse gezinnen maken ruzie tijdens Monopoly

Het is echt waar wat iedereen allang dacht. Monopoly is het spel waar tijdens het spel bijna alle families in Nederland ruzie met elkaar maken. Dit is nu ook onderzocht.

Hoe werkt magnetisch speelgoed precies?

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd.

Wat leren kinderen van Paw Patrol?

Kinderen leren veel belangrijke levensvaardigheden door naar Paw Patrol te kijken. De belangrijkste daarvan is het belang van teamwork. In elke aflevering van Paw Patrol werken de pups samen om een probleem op te lossen.

Baby van 6 maanden: ontwikkelingsmijlpalen, veiligheid en soorten spellen

Een baby groeit als kool. Maar hoe kan je het beste spelen met een baby van 6 maanden oud en waar moet je rekening mee houden bij het kopen van speelgoed?

Spelen met de Oball Rattle

De Oball Rattle is een rammelaar en een bal in één. De bal heeft allemaal ronde openingen, daardoor is hij door de allerkleinsten al makkelijk vast te houden. Ik nam de proef op de som en testte samen met mijn dochter van 1.

Review: Lego Kermis Achtbaan voor volwassenen (10303)

Medio 2022 kwam Lego met een nieuw model: de Loop Coaster. Een achtbaan voor volwassenen. We testten deze nieuwe lego en vinden het prachtig.

Speelzand voor binnen (en dat zonder rotzooi)

Het is een rage: speelzand voor binnen! Steeds meer merken komen voorbij en ook zie je nu de mogelijkheid van gekleurd binnen zand. Eerst was er living sand, wat opgevolgd werd door super sand en kinetic sand. Zijn er verschillen? Jazeker!

Review: Hudora rolschaatsen zijn perfect om mee te oefenen

Wil jouw zoon of dochter ook zo graag rolschaatsen deze zomer? Mijn dochter heeft het er al langer over. Na wat testrondjes te hebben gedaan en wat gewankeld te hebben in het begin zijn we om! En wat is het leuk om je dochter te zien stralen bij elke meter die ze verder komt dan de keer ervoor!

Barbie door de jaren heen: er is nogal wat veranderd

Barbie is mateloos populair speelgoed maar vroeger zag ze er heel anders uit dan de huidige barbies die in de winkels liggen. We hebben een overzicht per jaar gemaakt.

Top 10 van het leukste retro speelgoed

Retro speelgoed, vintage speelgoed. Weet jij nog met welk speelgoed jij vroeger speelde? We hebben een mooi lijstje van 10 speelgoed items opgesteld die jij vast nog wel kent.

5 redenen om kinderen met poppen te laten spelen

Meisjes die met poppen spelen: erg goed voor de sociale en emotionele ontwikkeling. We geven 5 redenen waarom het nog meer goed is.

Waarom houden kinderen van auto speelgoed? Experts leggen het uit.

Peuters kunnen geobsedeerd raken door speelgoed. Maar speelgoed wat wielen heeft, is de overduidelijke favoriet. Maar waarom houden peuters van auto's, vliegtuigen, treinen, en alle andere automobielen? Experts leggen het uit.

5 handige tips om de zandbak schoon te houden

Kinderen spelen graag in de zandbak. Zodra je buiten kan spelen, is de zandbak een veel bezochte plaats. Er wordt in gebouwd en gespeeld, maar kinderen stoppen soms ook het zand in hun mond. Uiteraard wil iedereen zo goed mogelijk een zandbak schoon houden, in dit artikel een aantal handige tips!

5 redenen waarom je als cadeau voor houten speelgoed kiest

Wat nooit uit de mode zal raken, is houten speelgoed. Je was er als kind dol op. Ze zijn charmant, tijdloos en prachtig om naar te kijken. Niet overtuigd van houten speelgoed? Lees onze 5 redenen om het toch als cadeau te kiezen.

Waarom houten speelgoed de beste keuze voor je baby is

De speelgoedindustrie zit vol met luide, felle en glanzende speelgoedjes. De een nog gekker dan de ander. Soms lijkt het zoeken naar houten speelgoed misschien wat ouderwets. Maar let op, dat is het niet!

De beste speelgoedauto’s voor peuters & kleuters

Tegenwoordig zijn er veel verschillende speelgoed auto's van verschillende materialen. Wil je graag iets hebben van hout of ga je voor iets wat je als baby makkelijk kunt vastpakken? In deze blog een aantal suggesties!

Een cadeaubon van deze tijd voor kids

Steeds meer kinderen spelen graag met vriendjes of vriendinnetjes op een tablet of game console. Een spelletje is vaak erg duur, zeker als cadeau voor een vriendje. Met deze digitale oplossing geef je toch een leuk cadeau, zonder gelijk een duur spel te hoeven kopen!

Welk speelgoed neem ik mee op vakantie

De vakantieperiode is weer aangebroken en de spullen worden gepakt, maar wat neem je mee voor je kindje op vakantie? Er zullen keuzes gemaakt moeten worden, maar waar baseer je de keuze op?

De beste tips om online speelgoed te kopen voor je kinderen

Wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeau voor een kind, ga je steeds vaker online zoeken. Waar moet je op letten en wat zijn andere belangrijke aandachtspunten? We helpen je graag een eindje op weg!

Knutsel ideeën voor Vaderdag

Wat is er nou leuker om te knutselen samen met de kids voor Vaderdag. In deze blog deel ik een top 3 van leuke knutsel ideeën om samen met de kids te maken.

Knutsel ideeën voor Moederdag

Het is alweer bijna Moederdag. Zeker bij jonge kinderen speelt deze dag nog altijd een grote rol. Met name vanwege het feit dat ze zelf iets maken voor mama en dan vol verwachting de reactie van mama afwachten. In deze blog de top 3 van makkelijke en leuke creatieve knutselwerken voor Moederdag

Low budget de creativiteit en fantasie stimuleren van je kleuter

In deze tijd van Corona ben je meer thuis met de kinderen. inmiddels hebben ze het speelgoed wel gezien en heb jij geen zin om weer nieuwe spullen te moeten kopen. In deze blog een aantal tips om de creativiteit en fantasie van je kind te stimuleren, zonder veel kosten te hoeven maken!

Waarom is speelgoed belangrijk voor de ontwikkeling van baby

Wanneer iemand in jouw omgeving een baby krijgt of je gaat op visite bij een kindje wat 1 jaar wordt of je hebt zelf een baby of peuter rondlopen, dan is het leuk om een cadeautje mee te nemen waar het kind echt wat aan heeft. Maar waar let je dan op en waarom is het dan zo belangrijk?

Speelgoed en activiteiten in tijd van Corona

Weet jij soms ook even niet meer wat je samen met je kind kunt doen, nu de Corona nog niet onder controle is? Met deze blog hoop ik je wat inspiratie te geven om samen met de kind te doen. Speelgoed, activiteiten, spelen. Van alles wat en dan hoop ik dat je de tijd iets beter doorkomt!

Met welk dier speelt jouw kind graag?

Veel kinderen vinden het leuk om thuis met dieren te spelen. Of het nou op boerderij dieren gaat, grote dino's of enge haaien; elk kind heeft wel zijn/haar eigen fantasie. Maar ook op school of thuis is er veel te leren over verschillende dieren.

Laat je kinderen weer buiten spelen met een drone

In deze informatieve blog lees je meer over de mogelijkheden van een speelgoed drone. Tegenwoordig zijn er veel verschillende drones verkrijgbaar en in verschillende prijsklassen. Met de aankomende feestdagen in het verschiet kan het een leuk cadeau zijn voor jouw zoon of dochter.

Review: Kinetic Zand (binnenspeelzand) onder de loep genomen

Kinetic Sand, magisch zand wat aan elkaar plakt maar ook weer niet. Het voelt zacht, je kan er veel vormen mee maken en ook zo weer opnieuw beginnen. Wij zijn enthousiast!

Review Joinks, wat een fantastische bouw ervaring

Flexibele bouwstenen die kleurrijk zijn en gemaakt van 100% siliconen materiaal? Ik wist niet wat ik me hier van zou moeten voorstellen. Namens DInkyBee mocht ik het product testen en ik was erg benieuwd! Bij het openen van de doos zag ik al wat er bedoeld werd. Nu nog gaan bouwen...

Review: Activiteitentafel Oxybul

Oxybul is een Frans merk, waarbij spelen centraal staat voor het kind. Ze hebben een groot assortiment aan speelgoed en één van de nieuwe speelgoeditems is de activiteitentafel. Wij van geschiktspeelgoed.nl mochten deze activiteiten tafel testen en delen graag onze bevindingen met jullie!

Het leukste speelgoed van… Milou (14 maanden oud)

Milou is een lieve, vrolijke, ondeugende dondersteen van net een jaar oud! Ze is het eerste kindje van Jeroen en Annemieke. Het afgelopen jaar heeft veel speelgoed de revue gepasseerd en is het steeds wisselend geweest welk speelgoed Milou het leukste vond op dat moment.

Review Aquafun Octopusfamilie

Er zijn vele speeltjes voor in bad voor je kind. Boekjes, badfiguurtjes bootjes en nog meer. Het merk Aquafun maakt veel verschillend speelgoed voor in bad. Wij testen de octopusfamilie! Lees hier onze ervaringen!

Review: Kitsch Kitchen Tuimelaar

Ken je de tuimelaar nog van vroeger? Het poppetje wat altijd rechtop blijft staan? Kitsch Kitchen heeft hele leuke tuimelaars in allerlei vrolijke kleuren. Benieuwd hoe de tuimelaar door het testpanel wordt beoordeeld? Lees hier de review!

Speelgoed van het jaar verkiezing 2014

Ook dit jaar zal er weer een speelgoed van het jaar verkiezing komen. Benieuwd wat de jury nomineert? En hoe kan je stemmen zodat jouw favoriete speelgoed, speelgoed van het jaar wordt?

Review: Taf Toys mini tafelcarrousel

Deze tafelcarrousel oogt heel vrolijk en lijkt vele functies te hebben. Benieuwd wat de ervaringen zijn met deze vrolijke tafelcarrousel?

Review: Snoozebaby box- en speelkleed

Het box- en speelkleed van Snoozebaby heeft rondom de welbekende labeltjes zitten. Wordt een kind daar door getriggerd en heeft het effect op een baby?

Review: Sophie de Giraf Bijtspeeltje

Sophie de Giraf werd geboren op 25 mei 1961. Veel ouders kopen Sophie de Giraf voor hun kind of krijgen deze cadeau. Over het algemeen is iedereen erg enthousiast over Sophie de Giraf. Lees verder wat onze ervaring is.

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)