10 unieke Sinterklaascadeaus voor kinderen

Geplaatst op: 08-10-2022, 07:52, laatste update op: 09-11-2022, 22:13

Ook Sinterklaas weet natuurlijk dat dit kind al ontzettend veel leuk speelgoed heeft. Het is daarom erg lastig om een geschikt cadeau te vinden. Sinterklaas wil natuurlijk voorkomen dat hij iets koopt dat het kind al heeft. Dat zorgt natuurlijk voor teleurstelling en dat wil je natuurlijk altijd voorkomen. 

unieke sinterklaas cadeaus

Uniek speelgoed om als Sinterklaascadeau te geven

1. Wat dacht je van een dagje weg? 
Naar de bioscoop, een pretpark of de dierentuin. Dit vindt bijna ieder kind leuk om te doen. 

2. Waardebon
Hoe lijkt een waardebon waar het kind zelf op mag schrijven wat hij/zij wil hebben of wil gaan doen. 

3. Toch liever iets tastbaars geven? 
Een gezelschapsspel voor het hele gezin is ook altijd een goed optie. 

4. Cadeautjes met naam erop
Unieker dan dit ga je het bijna niet krijgen. Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerd cadeautje? Hier heeft sinterklaas wel erg goed over nagedacht, dat kan niet anders.

5. Sieraad 
Een sieraad is natuurlijk ook heel persoonlijk maar wel een erg uniek en speciaal cadeau. 

6. Projectielamp met sterrenhemel
Voor veel kinderen een feestje voor het slapen gaan. Daarnaast kan het er bij de moeilijke slapers ook voor zorgen dat zij hierdoor rust ervaren en gemakkelijker in slaap vallen.

7. Onderwater lichtshow 
Een discobal voor in bad zorgt gegarandeerd voor veel badder plezier. De bal drijft in het water en met het gekleurde licht zorgt het voor een spectaculaire verkleuring van het water. 

8. Magic Sand
Ook wel bekend als het ‘schone’ zand. Dit zand is vanwege zijn structuur erg geschikt voor een kind om mee te spelen. Het is stevig en blijft goed in vorm waardoor het niet veel troep bezorgd. 

Kinetic Sand - Natuurlijk Zand - 2,5 kg - Sensorisch speelgoed speelgoed
Kinetic Sand - Natuurlijk Zand - 2,5 kg - Sensorisch speelgoed
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van natuurlijk zand en vrij is van tarwe, gluten en caseïne. Het is niet giftig en hypoallergeen, waardoor het veilig is voor kinderen om mee te spelen.
Populariteit: 84/100

9. Kindercamera 
De KidiZoom van VTech is razend populair onder kinderen en dit is niet voor niets. Naast dat er echte foto’s mee gemaakt kunnen worden heeft het ook talloze andere opties van muziek afspelen tot aan het spelen van spelletjes. De KidiZoom is favoriet! 

VTech KidiZoom Vloggercam - Speelcamera - 5 tot 12 Jaar speelgoed
VTech KidiZoom Vloggercam - Speelcamera - 5 tot 12 Jaar
De VTech KidiZoom Vloggercam is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een stevig ontwerp. Het bevat ook een oplaadbare accu en het geheugen kan worden uitgebreid, waardoor het langer meegaat. Echter, de camera is niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar en bevat elektronische componenten die op den duur kunnen slijten of defect raken.
Populariteit: 8/100

10. Nachtlampje en slaaptrainer in 1
Dit nachtlampje leert een kind wanneer het tijd is om uit bed te komen. Niet alleen praktisch maar ook nog eens een super cute en uniek design. 

plant met euro munten budget speelgped

10 budget sinterklaas cadeautips

Natuurlijk zijn dure sinterklaas cadeaus niet voor iedereen weggelegd. Daarom geven wij je graag wat tips in hoe je toch leuke cadeautjes kan scoren zonder dat het grote consequenties heeft voor je budget. 

 1. Check tweedehands winkels en dure cadeautjes staan mogelijk ook op Marktplaats. 
  Met een beetje geluk kun je een mooi cadeau voor een zacht prijsje overnemen en is het ook nog zo goed als nieuw of zelfs helemaal nieuw! 
   
 2. Verspreid over het hele jaar kun je alvast de cadeaus kopen. 
  Dit zorgt vaak voor een volle jute zak en heeft mogelijk een minder grote aanslag op je budget. 
   
 3. Spreek budgetten per cadeau af
  Als je het met anderen viert is het verstandig om het met elkaar te hebben over het budget zodat je voorkomt dat het verschil in cadeaus groot is. 
   
 4. Wacht op bekende ‘aanbiedingen’
  Voorbeelden zijn Singles day (11 november) of Black Friday (25 november) voor de kortingen en acties in de (web)winkels.  
   
 5. Doe mee aan winacties. 
  Wie wie niet waagt wie niet wint toch? 
   
 6. Voor als je heel creatief bent: maak zelf wat leuks. 
  Dit is ook nog eens erg uniek en daardoor misschien wel extra waardevol. Je hebt hierbij ook altijd zelf in de hand hoe duur het cadeautje wordt. 
   
 7. Verkoop oud speelgoed
  Speelgoed waar je kind nooit meer mee speelt kan je verkopen. Hiermee kan je geld kan sparen voor nieuwe cadeautjes. Begin hier aan het begin van het jaar al mee en stop het in een spaarpotje voor het eind van het jaar.  
   
 8. Schoentje zetten in de supermarkt. 
  Veel supermarkten hebben een actie voor kinderen zodat zij daar hun schoentjes kunnen zetten. Dit is geheel gratis en zorgt toch voor een leuk cadeautje/snoepje voor je kind. 
   
 9. Maak schoencadeautjes budgetproof. 
  Er hoeft niet altijd een cadeautje in te zitten. Een paar pepernoten kunnen voor een kind al een enorme indruk achterlaten. 
   
 10. Het speelgoed van jouw kind kun je ruilen met dat van andere gezinnen. 
  Soms is er namelijk iets wat je kind helemaal niet meer gebruikt maar wat voor een ander kind nog wel erg leuk kan zijn.  Zeker als ze verschillende leeftijden hebben. 

Veelgestelde vragen

Met het Grote Speelgoedboek van Bol.com kom je op een leuke manier achter wat je kind nou precies voor een cadeau wilt. Dit kleurrijke boek zit boordevol cadeaus. Van alle leeftijden en voor alle soorten kids. Ongetwijfeld dat jouw kind hier ook iets unieks tussen weet te vinden.

Dit is voor iedereen anders. Peuters hebben aan 2 tot 5 cadeautjes vaak genoeg. De spanningsboog is bij deze leeftijdsgroep niet bijster lang. Kinderen in een basisschool leeftijd: 5-10 cadeaus waarvan 1 ‘groot’ cadeau. 

In Nederland wordt er gemiddeld tussen de 75 en 100 euro besteed aan sinterklaas cadeautjes voor kinderen. Er zijn ook ouders die investeren in bijvoorbeeld 1 duur familie-cadeau. Denk dan aan Nintendo Switch of de nieuwste Playstation 5. Andere ouders vinden meerdere kleinere cadeau's belangrijker. En weer anderen vieren liever kerst.
 

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

 • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
 • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
 • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)