De beste 27 Nintendo Switch spellen voor kinderen van 6 jaar

Geplaatst op: 28-09-2022, 11:41, laatste update op: 09-11-2022, 22:13

Videospelletjes zijn voor veel kinderen van 6 jaar een ultieme bezigheid. De spellen van Nintendo Switch zijn perfect voor leergierige kinderen. De spellen zijn helder, leuk en zitten vol uitdagingen. Het juiste spel kiezen is lastig, tenminste, dat denk je. Wij helpen je met een lijst met 27 leuke Nintendo Switch spellen op basis van ervaringen van anderen. Hou je het bij één spel van de grootheden Mario, Sonic en Pokémon? Of haal je ze allemaal in huis? 

nintendo switch spellen kind 6 jaar

Categorie: puzzel en strategie spellen (3 spellen)

Puzzels zijn voor 6 jarigen belangrijk om het vermogen om problemen op te lossen te verbeteren. De fouten die ze bij het oplossen van eerdere problemen maakten, zullen ze zich blijven herinneren. Ze kunnen in de toekomst betere keuzes maken. 

Kinderen die normaal gesproken niet van puzzels houden kan je alsnog stimuleren door puzzels aan te bieden in een videospel. Daarmee worden alsnog de vaardigheden ontwikkeld die zo belangrijk zijn in het “normale” leven. Je hoeft ze niet te dwingen, het spel spelen ze vanuit hun eigen interesse in videogames al. Ieder doel dat ze behalen zal rijkelijk met geluidjes en prijzen worden beloond. 

1. Paper Mario

Mario's wereld is op zijn kop gezet door de kwaadaardige heerser van het origamikoninkrijk, koning Olly. Hij heeft de controle over het kasteel van prinses Peach overgenomen en zowel de prinses als haar kasteel in origami veranderd terwijl hij zijn plan uitbroedt om de wereld opnieuw te vouwen.

Speel als het meest beruchte personage in de geschiedenis van videogames en sluit je aan bij Mario en zijn nieuwe partner Olivia in dit epische nieuwe avontuur met een twist. Mario vecht niet alleen tegen kwaadaardige origami soldaten, maar moet ook de schade herstellen die koning Olly aan het landschap heeft toegebracht.

Dit nieuwe hoofdstuk in het Mario-universum is niet alleen helder, kleurrijk en leuk, maar je staat ook voor gloednieuwe uitdagingen terwijl je met je verstand door nieuwe levels vol nieuwe vijanden moet navigeren. 

Paper Mario: The Origami King - Switch speelgoed
Paper Mario: The Origami King - Switch
Helaas kan ik geen informatie vinden over de duurzaamheid van dit specifieke speelgoed. Ik raad aan om de verpakking en productinformatie te controleren of contact op te nemen met de fabrikant voor meer informatie over het gebruikte materiaal en productieproces.
Populariteit: 94/100

2. Captain Toad: Treasure Tracker

Je hebt dit schattige personage misschien al eerder ontmoet in andere spellen van de Mario-franchise. In dit avontuur moet onze favoriete racer uit Mario Kart gevaren ontwijken via vulkanen, spookhuizen en stoommachines om verborgen schatten op te sporen.

Schatten zijn gestolen door de kwade hebzuchtige vogel Wingo en moeten worden teruggehaald. Als Kapitein Toad kun je verschillende parcoursen verkennen en puzzels oplossen om Super Gems en Power Stars uit Wingo's klauwen te redden.

Je moet je een weg banen door door vijanden geteisterde levels in de vorm van wild-west krotten, kolossale torens en Goomba waterparken waar je geheimen ontdekt en zelfs nieuwe personages ontgrendelt om je te helpen op je avontuur.

3. Minecraft

Nog nooit van Minecraft hebt gehoord? Onder welke steen heb jij geleefd? Het spel is eenvoudig: maak een bouwwerk en bescherm het tegen alles en iedereen. Maar dat is niet alles. Minecraft biedt een enorm universum om te verkennen. Je personage kan zijn eigen wapens en bescherming maken. Het kan op grote avonturen gaan of je kunt je tijd besteden aan het bouwen van het grootste kasteel dat je je kunt voorstellen. 

Er is zoveel te doen in dit spel! Als je de besturing eenmaal onder de knie hebt, is alles mogelijk. Als kind kan je je creativiteit de volle loop laten gaan, alles kan en alles is te bouwen. 

Dit spel heeft een leeftijdsclassificatie van 10+, maar ik ben ervan overtuigd dat elke 6-jarige (en zelfs 5 jarige) er mee uit de voeten kan. Deze enorme blokken-wereld biedt voor ieder kind iets leuks en is oneindig te spelen. 

Minecraft - Nintendo Switch speelgoed
Minecraft - Nintendo Switch
Dit speelgoed is niet per se duurzaam, maar het kan wel bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen op motorisch, cognitief en sociaal vlak. Het stimuleert hun creativiteit en verbeeldingskracht, waardoor ze zichzelf kunnen uitdagen en nieuwe vaardigheden kunnen leren.
Populariteit: 94/100

Categorie: Actie en avonturen spellen (3 spellen)

Stel je een wereld eens voor zonder enige verbeelding. Als kind is verbeelding alles en kan je met enige fantasie veel avonturen beleven. Alleen (met poppen of treinbanen) maar ook samen (rollenspellen). Daarom spelen dit soort spellen zich af in een wereld die zo ver van de werkelijkheid afstaat. 

Als kinderen zes jaar oud zijn wordt het spel van kinderen steeds verfijnder. De behendigheid, reactiesnelheid en de behoefte aan verkenning van alles en overal groter. Door actie- en avonturengames te spelen kunnen kinderen de realiteit loslaten en zich onderdompelen in een snelle fantasiewereld waar alles kan. 

4. Sonic Mania

Je herkent Sonic the Hedgehog vast en zeker van zijn dagen als het gezicht van Saga. Nu bundelt hij zijn krachten met Nintendo om dit klassieke spel naar de Switch te brengen. Als je, net als ik (1983) bent opgegroeid met videogames in de jaren 90, herinner je je meteen de snelheid en felheid waarmee Sonic, Knuckles en Tails door lussen, sprongen en platforms navigeren terwijl je munten verzamelt en vecht tegen het kwaadaardige robotleger van Dr. Eggman.

Laat je 6-jarige zien hoe games vroeger werden gespeeld. Toen draaide alles om 2D-platforms en 8-bit soundtracks. Het ging niet om de graphics, maar om de reacties van de speler die deze sympathieke personages naar het einde van het level loodste.

Sonic Mania geeft je al die nostalgie met een moderne twist. Je kunt nu head-to-head gaan in de competitiestand of als team spelen in de co-opstand. Dit bewijst dat goede videogames de tand des tijds kunnen doorstaan zodat een nieuwe generatie er 30+ jaar later van kan genieten.

Sonic Mania Plus - Special Edition - Switch speelgoed
Sonic Mania Plus - Special Edition - Switch
Helaas kan ik geen informatie geven over de duurzaamheid van dit specifieke speelgoed, aangezien de productomschrijving hier niets over vermeldt. Het is belangrijk om bij het kopen van speelgoed te letten op het gebruikte materiaal en of het op een duurzame manier is geproduceerd. Zo kunnen we samen zorgen voor een betere toekomst voor onze kinderen en de planeet.
Populariteit: 10/100

5. Super Mario 3D World + Bowsers Fury

Als je een Nintendo van welke soort dan ook bezit, moet je een Mario-spel spelen (misschien is het zelfs wel de wet, ik zal eens wat onderzoek doen). Mario heeft in zijn tijd behoorlijk spectaculaire avonturen beleefd, en dit is zijn grootste tot nu toe. En dat niet alleen, hier krijg je 2 epische spellen voor de prijs van 1, want Nintendo heeft er Bowser's Fury als bonus bijgedaan. 1Up!

Je kunt als Mario, Luigi, Princess Peach of Toad spelen en door lastige valstrikken navigeren, tegen vijanden vechten en munten verzamelen om de doelpaal aan het einde van elk level te bereiken. Alle gebruikelijke power-ups zijn aanwezig, maar ook de gloednieuwe Cat Mario. Als de grappige katachtige held kun je muren beklimmen, vijanden krabben en hoger en verder springen. Er kan zoveel gebeuren in deze enorme 3D-wereld.

En alsof dat nog niet genoeg is, is er nog een heel ander avontuur om van te genieten... Bowser's Fury. Bowser baant zich een weg door het Lapcat-meer en baart de bewoners, die toevallig allemaal op katten lijken, grote zorgen. Maar je hebt hulp. Mario vecht samen met Bowser Jr. door deze katachtige wereld.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury - Nintendo Switch speelgoed
Super Mario 3D World + Bowser’s Fury - Nintendo Switch
Helaas wordt er in de productomschrijving geen informatie gegeven over de duurzaamheid van dit speelgoed.
Populariteit: 96/100

6.Luigi's Mansion 3

De beroemde broer neemt ons mee op zijn eigen avontuur door een eng spookhuis. Luigi wordt uitgenodigd in het Last Resort Hotel waar hij ontdekt dat Mario en zijn vrienden vermist zijn. Jij speelt als Luigi terwijl hij zijn angsten overwint en zich een weg baant door het herenhuis om zijn vrienden en broer te redden.

Natuurlijk zijn er spoken die Luigi moet verslaan door te stof te zuigen of weg te blazen. Dit doet hij met zijn Poltergust G-00 rugzak terwijl hij zich een weg baant door puzzels, uitdagingen en andere doelen die tijdens zijn avontuur opduiken.

Het plezier lijkt nooit op te houden terwijl je door elke verdieping van dit enorme herenhuis hotel navigeert. Iedere verdieping heeft een ander thema en verschillende uitdagingen om aan te gaan. Zelfs als de enge spoken je te veel worden, zijn er genoeg minigames ingebouwd om je zintuigen scherp te houden.

Categorie: Jump 'n Run games (3 spellen)

Toen platform/jump'n'run-videospellen voor het eerst werden geïntroduceerd, veranderden ze de manier waarop we videospellen speelden ontzettend. Platformspellen vergen veel vaardigheid. Je moet timing, nauwkeurigheid en vooruitziende blik gebruiken, en dat allemaal terwijl je obstakels ontwijkt, slechteriken verplettert en power-ups verzamelt.

Een 6-jarige leert al snel hoe belangrijk hand-oogcoördinatie en probleemoplossend vermogen zijn om verder te komen in dit soort spelletjes. Eén verkeerde sprong of slechte timing kost het personage het leven. Je moet weer opnieuw beginnen. Spanning alom!

7. New Super Mario Bros. U Deluxe

In Super Mario Bros. U Deluxe gaat Nintendo terug naar de basis met dit klassieke platformspel met meerdere spelers. Als je, net als mijn moeder, van de ouderwetse Mario-avonturen uit het GameBoy-tijdperk houdt, zul je meteen in U Deluxe vallen. Dit keer zijn er nieuwe werelden om te verkennen, nieuwe vijanden om tegen te vechten en nieuwe personages met een heleboel nieuwe moves.

Zoals veel Switch-games die bekend staan om hun heldere, felle kleuren en geweldige speelbaarheid, is U Deluxe perfect voor een 6-jarige. Er is geen ruimte voor fouten wanneer je op een 2D bewegend platform staat, dus scherpe reacties zijn nodig.

Je kunt spelen als Mario, zijn brutale broer Luigi, de mooie prinses Peach, Toadette of Nabbit. Het mooie van Nabbit is dat hij niet gewond raakt door vijanden. Zelfs de niet-zo-goede spelers kunnen van dit spel genieten zonder iedere 2 seconden dood te gaan. 

8. Super Mario Odyssey

Je zou kunnen denken, "Toch niet weer een Mario spel. Deze kan niet anders zijn", maar dan heb je het mis. Een nieuwe dag is een nieuw avontuur in Mario's wereld, en wat voor een wereld biedt Odyssey! Dit keer leid je de beroemde loodgieter niet alleen door verre landen, maar verken je een wereld met dinosaurussen, karakters van de suikerschedel en levensechte mensen.

Dit wereldomspannende 3D-platformspel brengt Mario naar een heel nieuw niveau terwijl hij op zijn schip, The Odyssey, rijdt dat wordt aangedreven door het verzamelen van Power Moons. Je redt Princess Peach (alweer!), maar je doet het samen met je trouwe nieuwe bondgenoot, Cappy.

Cappy geeft een geheel nieuwe dimensie aan de traditionele jump 'n' run-gameplay met zijn nooit eerder vertoonde moves en de mogelijkheid om vijanden en voorwerpen te besturen om naar het volgende level te gaan. Verzamel power-ups, vecht tegen vijanden, voltooi de uitdagingen en red de prinses. Makkie toch?

9. Kirby en de Vergeten Wereld

Hier komt onze favoriete grote, roze liefhebbende figuur voor nog een avontuur in een vergeten land. Terwijl je door het vergeten land dwaalt, ademt Kirby voorwerpen in en verandert ze in power-ups, schiet ze af op vijanden of wordt gewoon dikker voor de lol. Maar Kirby is niet alleen. 

Je kunt nu met je 6-jarige (of ze kunnen met vrienden spelen) meedoen aan de actie en Kirby's nieuwe maatje Bandana Waddle Dee besturen. Het mooiste is dat je er geen extra controllers voor nodig hebt.

Dit heldere, gedurfde avontuur heeft genoeg om 6-jarigen uit te dagen, terwijl ze ook plezier hebben en genieten van alle lachwekkende momenten die Kirby en zijn vrienden brengen. Geen wonder dat Kirby al zoveel jaren zo populair is. 

Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch speelgoed
Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch
Helaas wordt er in de productomschrijving geen informatie gegeven over de duurzaamheid van het speelgoed.
Populariteit: 98/100

10. Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Door de twee grootste uitvindingen, Star Wars en LEGO, te combineren, reis je naar een sterrenstelsel ver weg om door verschillende planeten te zwerven en uitdagingen te voltooien en te vechten tegen het gevreesde rijk. Met meer dan 23 planeten om te verkennen, is er zoveel om je aan dit spel te binden.

Elk level neemt je mee door de verhaallijn van elke film in de Star Wars-saga. Onderweg kan je nieuwe personages, ruimteschepen en wapens kunt vrijspelen. Er zijn meer dan 300 te gebruiken personages in het melkwegstelsel. Ieder met eigen speciale vaardigheden om je te helpen tijdens je avontuur.

Een leuke extra functie is dat al je omgevingen van LEGO zijn gemaakt. Onderweg kun je objecten vernietigen en opnieuw opbouwen. Dit spel volgt niet alleen de verhalen van elke film, maar ze voegen er al het plezier en de humor van LEGO aan toe. Dit spel is echt heel leuk!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - Nintendo Switch speelgoed
LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - Nintendo Switch
Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam materiaal en in een duurzaam proces, waardoor het lang mee gaat en minder snel vervangen hoeft te worden. Echter, omdat het om een videogame gaat die gespeeld wordt op de Nintendo Switch, kan er wel sprake zijn van elektronisch afval wanneer de console of game niet meer gebruikt wordt.
Populariteit: 10/100

Categorie: First Person actie spellen (3 spellen)

Jij bent de hoofdpersoon (first person) in dit type actiespellen. Alles word vanuit jouw persoon belicht. Je moet verschillende uitdagingen voltooien om levels af te rondden en verder te komen in het spel. Dit soort spellen verbindt jou als personage mét het verhaal.

Actiespellen in “first person” zijn zeer geschikt voor kinderen van 6 jaar. Omdat ze de hand-oogcoördinatie moeten verfijnen, waarmee ze hun personage door elk level laten bewegen. Ze raken er gehecht aan en voelen met het personage mee. Kinderen voelen een noodzaak om het personage te helpen groeien en de uitdagingen te voltooien. 

11. Yoshi’s Crafted World

Yoshi, mijn favoriet, is terug in zijn eigen avontuur vol actie in Yoshi's Crafted World. Als Yoshi moet je je een weg banen door de schattenjacht, munten verzamelen en onderweg verschillende verzamelobjecten ontdekken. Kun jij je een weg banen langs vijanden en obstakels om de door Baby Bowser gestolen edelsteen terug te vinden?

Zoals we gewend zijn van Nintendo Switch-spellen is Yoshi's Crafted World helder, kleurrijk en ontzettend leuk om te spelen. Wat dit spel zo cool maakt, is de aandacht voor detail. De texturen in elk level, van de achtergrond tot de personages zelf, geven een nieuwe dimensie aan de Nintendo-wereld.

Yoshi's Crafted World - Nintendo Switch speelgoed
Yoshi's Crafted World - Nintendo Switch
Helaas kan ik geen informatie vinden over de duurzaamheid van het speelgoed 'Yoshi's Crafted World - Nintendo Switch'.
Populariteit: 94/100

Categorie: Rollenspellen (RPG, Role Playing Games)

RPG's of Role-Playing spellen plaatsen jou, de speler, in het perspectief van de hoofdpersoon. Je gaat met hem of haar op avontuur. Om elk level te halen, moet je al je sluwheid en vaardigheid gebruiken om puzzels en uitdagingen te voltooien. Je komt alleen verder als deze juist worden opgelost. 

Kinderen rond de 6 jaar houden van RPG's omdat het hun lees-, probleemoplossings- en beslissingsvaardigheden op de proef stelt. Naarmate ze gehecht raken aan de personages, kunnen ze ontsnappen aan de wereld om hen heen en leren ze dat de enige manier om verder te komen is om de juiste beslissingen te nemen en tegenslagen te verwerken. 

13. Spirit - Lucky's Big Adventure

Je speelt als Lucky, een nieuwsgierig jong meisje dat samen met haar trouwe mustang Spirit (dat is een paard voor wie de film of serie niet kent). Samen met haar beste vriendinnen Abigail en Pru verkent ze de grens en gaat op zoek naar een verborgen schat die ergens in de bergen ligt begraven.

Baan je een weg door de open vlakte met je schatkaart in de hand terwijl je voorwerpen verzamelt om je te helpen op je reis, uitdagingen voltooit en nieuwe dierenvrienden ontmoet. Zorg ervoor dat je uit de buurt blijft van de schurkachtige paardentemmer Hendricks, die nergens voor terugdeinst om de schat in handen te krijgen.

Dit spel is geweldig voor 6-jarigen die de voorkeur geven aan verkennen boven snelle gameplay. Je moet voor Spirit zorgen om hem fit en gezond te houden door hem te voeren en te baden, anders heb je niet veel aan hem tijdens je avontuur.

Spirit: Lucky's Big Adventure - Switch speelgoed
Spirit: Lucky's Big Adventure - Switch
Dit speelgoed is niet specifiek duurzaam of niet-duurzaam, omdat de materialen en productieprocessen niet worden vermeld in de productomschrijving. Het richt zich op educatieve en uitdagende gameplay voor kinderen.
Populariteit: 6/100

Er valt genoeg te ontdekken in de uitgestrekte Hisui regio, van het begin van je training met het vangen van wilde Pokémon en het vullen van je eerste Pokédex tot het gevecht. Je zult je Poké Ball vaardigheden moeten aanscherpen terwijl je door verschillende dorpen reist en alle nieuwe soorten wezens ontdekt.

De gameplay is in sommige delen snel, omdat je tegen vijanden moet vechten om de volgende fase te bereiken, maar 6-jarigen zullen het wel kunnen bijbenen. Rijd, spring, rol, gooi een Poké Ball en heb gewoon plezier met het zwerven door deze nieuwe wereld.

14. Pokémon Legends: Arceus

Er zijn nogal wat Pokémon spellen. Zorg dat je een spel kiest met het favoriete personage van je kind. Het spel Pokémon Legends: Arceus vol favorieten om mee te spelen. Dit is geen typisch Pokémon-spel. Arceus combineert actie en verkenning met het traditionele rollenspel.

15. Pokemon Shield

"Niet weer een Pokémon avontuur?" Ja, nog een Pokémon-avontuur! In Pokémon Shield kun je door de uitgestrekte landen van de nieuwe Galar-regio zwerven, inclusief dorpen, stadsgezichten, besneeuwde bergen en grasvelden. Kies een personage en begin je reis om Pokémon-kampioen te worden.

In dit heldere, kleurrijke avontuur kom je veel nieuwe wezens tegen die je kunt vangen, vrienden mee kunt worden en mee kunt knokken. Je bent vrij om te verkennen met de 360-graden camerahoeken van de game, die je zelf kunt besturen.

6-jarigen zullen zich hier eindeloos vermaken, want ze moeten niet alleen hun Pokémon vangen en trainen, ze kunnen hun personage ook   van verschillende outfits en kapsels voorzien. Zullen ze tijd besteden aan gevechten, of zullen ze lekker door het weiland wandelen?

Pokémon Shield - Switch speelgoed
Pokémon Shield - Switch
Helaas kan ik geen informatie geven over de duurzaamheid van het speelgoed, omdat dit niet vermeld wordt in de productomschrijving.
Populariteit: 92/100

Categorie: plezier & multi player (3 spellen)

Er is geen betere manier om een feestje te beginnen dan een spel waarbij iedereen betrokken is. Vooral voor een stel 6-jarige kinderen. Papa, mama, opa, oma, oom en tante. Oja, en vergeet de neefjes en nichtjes niet. Dit soort spelletjes brengt familie en gezin (met gezonde dosis competitie) samen en leert ons allemaal om hoffelijke winnaars en sportieve verliezers te zijn.

Om te winnen moeten uw 6-jarigen de regels leren voordat ze spelen, en vervolgens al hun oog-hand-coördinatie gebruiken om tegenstanders te verslaan. Deze spelletjes zijn niet alleen heel leuk, maar ook nog eens inclusief. Iedereen kan meedoen, vaak op eigen niveau.

16. Super Mario Party

Met 80 minigames om uit te kiezen zullen zelfs de meest onhandelbare 6-jarigen zich niet snel vervelen met Super Mario Party. Of je nu vecht met knuppels, ballen, hamers of dobbelstenen? Dit spel is prachtig voor iedereen, op ieder niveau. 

De gebruikelijke personages zijn aanwezig, van Mario tot Luigi, Bowser tot Princess Peach. Je kunt zelfs als Goomba spelen terwijl je tegen elkaar vecht om sterren en munten te winnen. Je kunt allemaal in dezelfde kamer spelen of online met vrienden aan de andere kant van de wereld. 

Super Mario Party is ideaal om 6-jarigen bezig te houden op feestjes of als het buiten misschien niet zo mooi weer is. Ze leren hoe ze eerlijk kunnen concurreren met andere spelers terwijl ze vooral heel veel plezier hebben.

Super Mario Party - Nintendo Switch speelgoed
Super Mario Party - Nintendo Switch
Helaas kunnen we geen informatie vinden over de duurzaamheid van dit product. We raden ouders aan om onderzoek te doen naar het materiaal en de productieprocessen voordat ze speelgoed kopen.
Populariteit: 94/100

17. Mario Party Superstars

Als het op multiplayer games aankomt, is er niets leukers dan het je tegenstanders expres moeilijk te maken. In Mario Party Superstars moet je over de borden racen om de meeste sterren te verzamelen terwijl je ervoor zorgt dat je tegenstanders in de modder worden achtergelaten. Maar wees voorzichtig, het tij kan snel keren in dit snelle spel!

Er zijn 100 minigames te spelen terwijl je je een weg baant over het bord. Sommige daarvan zijn klassiekers die je misschien nog kent uit de tijd van de N64 en de GameCube. Dit heldere en kleurrijke spel is perfect voor 6-jarigen.

Je kunt dit spel thuis spelen of online via het Nintendo Online netwerk. Speel je online, dan kan je je tegenstanders belonen met stickers. 

Mario Party Superstars - Nintendo Switch speelgoed
Mario Party Superstars - Nintendo Switch
Helaas wordt er in de productomschrijving geen informatie gegeven over de duurzaamheid van dit speelgoed.
Populariteit: 94/100

18. Mario Golf: Super Rush

Pak je clubs en ga de golfbaan op! Dit is een golf-spel, maar niet zoals je het misschien verwacht. Met tal van personages om uit te kiezen, elk met hun eigen vaardigheden, is het een avontuur naar de hole. Je passeert prachtige banen en moet vele obstakels vermijden. 

Speel met maximaal vier verschillende spelers. Thuis of online. Je start het spel in de Bonny Greens club. Scherp je golf-vaardigheden aan, leer speciale moves, en wat je ook doet, kijk uit voor de kwaadaardige bazen Wario en Bowser.

6-jarigen leren in dit spel niet alleen hoe ze met anderen moeten samenwerken, ook nauwkeurigheid zal op de proef worden gesteld. Mikken is niet makkelijk. Probeer maar eens een klein golfballetje in een gat te krijgen op 400 meter afstand. 

Mario Golf: Super Rush - Nintendo Switch speelgoed
Mario Golf: Super Rush - Nintendo Switch
Helaas wordt er in de productomschrijving geen informatie gegeven over de duurzaamheid van dit speelgoed.
Populariteit: 90/100

Categorie: muziek en fitness (3 spellen)

Het spelen van spellen op een spelcomputer als de Nintendo Switch heeft een slechte reputatie. Kinderen zouden altijd weggezakt in de bank zitten en niet bewegen. Obesitas ligt op de loer. Nintendo heeft een andere kijk op spelcomputrer. Het bewijs zijn de gemaakte muziek- en fitness spellen.

6-jarigen kunnen in deze spellen stuiteren, knallen en gooien terwijl ze tegelijkertijd ritmes leren en vooral veel bewegen. Er is geen betere manier om het bloed te laten pompen dan zich uit de naad te werken om uitdagingen te winnen en daarmee levels uit re spelen. 

19. Disney Magical World 2: Enchanted Edition

Als de 6-jarige in je leven geobsedeerd is door de magie van Disney, dan is dit spel een no-brainer. Wie wil er nu geen land bezoeken waar je met prinsessen kunt dansen, met Mickey in een parade mee kunt lopen en met Olaf in de sneeuw kunt spelen? Dat kun je hier allemaal doen terwijl je deze wereld met Disney-thema verkent.

 

Er zijn tal van leuke uitdagingen om te voltooien terwijl je door zes verschillende werelden dwaalt die in het teken staan van Disney-hits als Frozen, Sneeuwwitje en de Kleine Zeemeermin. Maar het is niet alleen maar zingen en dansen, want aan de ene kant kom je kerkers en kastelen tegen, en aan de andere kant pas je je outfit voor het bal aan.

20. Just Dance 2022

Als je de beat hoort, moet je gewoon losgaan en dansen. Just Dance heeft de afgelopen jaren meerdere versies gehad. De laatste versie, 2022, heeft alle nieuwste nummers die 6-jarigen zonder zorgen door de woonkamer laten springen. Met 40 nieuwe nummers om uit te kiezen heeft deze versie het nieuwste en beste om je dansmoves aan je vader of moeder te laten zien.

TikTok is onder jeugd populairder aan het worden. Dansen is dé manier waarop we onszelf uitdrukken naar onze volgers. Er is geen betere manier om nieuwe dansbewegingen te leren, het tempo onder de knie te krijgen en plezier te maken dan door Just Dance te spelen.

Op de afspeellijst staan actuele hits van Billie Eilish, Taylor Swift, Camila Cabello en nog veel meer. Er is zelfs een kindermodus om de kleintjes bezig te houden terwijl ze doorgaan naar de moeilijkere dansjes. 

Just Dance 2022 - Switch speelgoed
Just Dance 2022 - Switch
Helaas kunnen we geen informatie geven over de duurzaamheid van dit specifieke speelgoed. De productomschrijving bevat geen informatie over het gebruikte materiaal of productieproces. Als speelgoedexpert raden wij aan om altijd te kijken naar duurzame alternatieven en hierover vragen te stellen aan de fabrikant of verkoper voordat je een aankoop doet.
Populariteit: 10/100

21. Taiko no Tatsujin Drum ‘n’ Fun! 

Zoals je waarschijnlijk al weet maken kinderen graag lawaai. En veel ook. In plaats van ze te vertellen dat ze stil moeten zijn, kun je ze nu aanmoedigen met Drum 'n' fun. 6-jarigen zullen het ritme voelen als ze in de maat drummen met dit klassieke arcadespel uit Japan. Met meer dan 70 liedjes om uit te kiezen, is er geen kans dat de beat verveelt.

In deze bundel krijg je het spel, een coole drum én stokken om mee te slaan. Je kunt kiezen uit verschillende personages uit het Nintendo universum zoals Kirby of Squid uit Splatoon 2.

Dit spel bevordert niet alleen de motorische vaardigheden, maar leert ze ook competitief te zijn in de multiplayer party mode. Hier kun je met meerdere Switch-consoles in dezelfde kamer op elkaar aansluiten of online spelen tegen vrienden of onbekenden vanuit de hele wereld. 

22. Mario Kart 8 Deluxe

Het ultieme racespel is terug met nieuwe banen, oude banen en beter dan ooit. Als je een doorgewinterde Nintendo-fan bent, weet je hoe leuk elk spel uit de Mario Kart-serie is. Nu kun je je kind kennis laten maken met de beste versie tot nu toe. Kies uit klassieke personages als Bowser, Toad en natuurlijk Mario, of speel als een van de gloednieuwe Inklings.

Het uitgangspunt is eenvoudig: race over de heldere, kleurrijke circuits, ontwijk de aankomende obstakels en belemmer je tegenstanders door schelpen te gooien, bananenschillen te laten vallen of ze gewoon van de weg te rammen.

Dit is een spel waar het hele gezin van kan genieten. Je kunt kiezen uit verschillende niveaus, vele voertuigen of de Battle Mode starten om te zien wie de sterkste speler is. In de TV-modus kun je met maximaal 4 spelers in split-screen spelen terwijl je al je sluwheid gebruikt om als eerste over de finish te komen. Het spel is ook online tegen vrienden of onbekende te spelen. 

23. Switch Sports

Dit spel is echt heel leuk om te spelen, alleen of met het hele gezin of collega's. Er zijn zes sporten om uit te kiezen waar je het tegen je vrienden of andere mensen over de hele wereld kunt opnemen in de online modus.

Switch Sports is geen standaard “knoppendrukker”. Je moet van de bank af komen en fysiek in beweging komen om ne tegenstanders te verslaan. Je kunt kiezen uit één van de volgende sporten: 

  1. Bowling
  2. Tennis
  3. Volleybal
  4. Voetbal
  5. Badminton 
  6. Chambara (een minder gewelddadige vorm van zwaardvechten)

Of je nu een bowlingbal op de baan gooit, met een tennisracket zwaait of zelfs een voetbal trapt door de controller aan je been vast te binden, er valt zoveel plezier te beleven. Je kunt je eigen personage ontwerpen, zodat het voelt alsof je zelf in het stadion staat en je sportieve vaardigheden showt aan het publiek op de tribune.  

Nintendo Switch Sports - Nintendo Switch speelgoed
Nintendo Switch Sports - Nintendo Switch
Helaas wordt er in de productomschrijving geen informatie gegeven over de duurzaamheid van het speelgoed.
Populariteit: 94/100

24. Hot Wheels Unleashed

Jongens hebben ladingen Hot Wheels in de kast liggen. Deze coole auto's zijn universeel voor iedere generatie en zijn nog steeds erg populair bij kinderen van 6 jaar. Nu kunnen ze met de Nintendo controller achter het stuur kruipen en met hun favoriete voertuigen racen om de hoofdprijs!

Iedereen racet op zijn of haar eigen manier. Puur op techniek of als een losgeslagen maniak driftend door de bochten. Spelers kunnen het opnemen tegen maximaal 12 tegenstanders terwijl ze door grote kronkels, bochten en zelfs lussen rijden. Z ervoor dat je snel genoeg gaat anders krijgt de zwaartekracht je te pakken. 

In Hot Wheels Unleashed kun je je voertuig aanpassen aan je eigen rij-stijl en modestijl. Je kunt zelfs je eigen circuit ontwerpen & bouwen om andere spelers op de proef te stellen. Zoals ze zeggen: "Hoe groter de uitdaging, hoe groter het plezier als je wint".

Hot Wheels Unleashed - Nintendo Switch speelgoed
Hot Wheels Unleashed - Nintendo Switch
Dit speelgoed is niet specifiek duurzaam, maar het kan wel langdurig plezier bieden aan kinderen. Het gebruik van de Nintendo Switch vermindert ook de noodzaak om fysieke speelgoed te produceren en te kopen, wat bijdraagt ​​aan een meer duurzame levensstijl.
Populariteit: 6/100

25. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing veroverde de wereld toen het voor het eerst werd uitgebracht. Met dit simulatiespel kun je je eigen paradijselijke droomeiland creëren. Je kunt zo veel of zo weinig doen als je wilt. Je leeft in je eigen tempo en hoe je met anderen om gaat. 

In New Horizons verloopt de tijd in, nou ja... echte tijd, zelfs de seizoenen veranderen. Je kunt genieten van de zomerzon, dansen in de herfstbladeren en sneeuwpoppen maken in de winter. Op je reis rond je eiland vind je veel dingen om te doen en uitdagingen om te voltooien om beloningen te verdienen. 

Als je huis er eenmaal mooi uitziet, kun je je (online) vrienden uitnodigen om met ze te praten en misschien zelfs samen lekker te eten. Dit is een langzaam spel voor 6-jarigen die graag een eigen online huis & eiland bezitten.

Animal Crossing: New Horizons - Switch speelgoed
Animal Crossing: New Horizons - Switch
Animal Crossing: New Horizons - Nintendo Switch is een duurzaam speelgoed omdat het kinderen uitdaagt om creatief te zijn en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het spel is echter niet duurzaam geproduceerd en bevat elektronica die niet recyclebaar is.
Populariteit: 94/100

26. Lol Surprise! Movie Night

Wie had kunnen voorspellen hoe groot Lol Surprise! zou worden? Ze zijn uitgebreid van het populaire speelgoed naar films, popsterren naar mode-iconen. En nu is er ook nog een eigen spel voor de Nintendo Switch! Creëer je eigen rijzende ster en breng haar helemaal naar de top in het leuke, schattige spel: Movie Night.

Je begint het spel in “Lol Ville” met de droom om een filmster te worden. Je moet fotoshoots organiseren, filmscripts uit je hoofd leren, popcorn verzamelen en wegrennen van spoken. Allemaal om hogerop te komen en je doel te halen. 

Als je kind ook filmster (of influencer) wil worden geeft dit spel hem of haar de kans om zijn of haar dromen waar te maken. Tegelijkertijd kan je vrienden te maken en waardevolle levenslessen leren.

27. My Universe – Pet Clinic: Cats & Dogs

Wat wilde jij later worden? Als de 6-jarige in je leven dierenarts wil worden dan biedt Pet Clinic een geweldige gesimuleerde ervaring van het werken met dieren. Wanneer een huisdier ziek of gewond raakt moet je snel handelen. Je moet het telefoontje plegen om het dier te helpen genezen.

Dit is niet alleen een spel over schattige dieren. De beslissingen die je neemt hebben invloed op het welzijn van elke patiënt. Het leert het kind hoe acties gevolgen kunnen hebben voor anderen. Je begint met je eigen operatiekamer, die je kunt inrichten en uitbreiden door meer dieren te behandelen.

Zodra je je medische vaardigheden onder de knie hebt, kun je meer hulp aannemen. Je kan je apparatuur upgraden en nieuwe behandelingen vrijspelen. Houd de huisdieren tevreden met röntgenfoto's, verband, medicijnen en vooral veel genegenheid. 

My Universe: Cats & Dogs Pet Clinic - Switch speelgoed
My Universe: Cats & Dogs Pet Clinic - Switch
Dit speelgoed is gemaakt van duurzame materialen en heeft een educatief aspect. Het bevordert de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen.
Populariteit: 8/100

Veelgestelde vragen over Nintendo Switch spellen voor kinderen

Spellen die de vaardigheden van een zesjarige kinderen ontwikkelen (zoals hand-oogcoördinatie, probleemoplossing en competitiviteit) zijn goed voor de ontwikkeling van het kind. Videospellen met puzzels leren kinderen geduld te hebben. Spellen moeten minimaal geweld bevatten. 

Ieder kind is anders. Sommigen houden van actie, anderen van puzzels en weer anderen van uitdagingen. Vraag het gewoon aan het kind, ze zullen er eerlijk antwoord op geven. Verbeelding speelt bij jongen kinderen een grote rol. 

Ja. Een kind van 6 jaar is uitermate geschikt voor een Nintendo Switch. De personages zijn getekend, vrolijk en bevatten veel kleur. De meeste spellen zijn gericht op de jonge jeugd en zijn niet gewelddadig. 

Gamen is niet on-gezond voor je kind. Door (met anderen) te gamen leert je kind vaardigheden die het in het ‘normale’ leven kan gebruiken. Motorische ontwikkeling, oog-hand coördinatie, geduld door uitdagingen op te lossen, samenwerken met medespelers en noem maar op. 

Maximaal 1 uur per dag in twee delen van 30 minuten, dit is een advies. Hoe ouder het kind, hoe langer het kind mag gamen. 

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)