7 trampoline challenges: iedere dag van de week een andere uitdaging!

Geplaatst op: 10-03-2023, 11:56, laatste update op: 10-03-2023, 16:13

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische voor volwassenen en kinderen. En dat laatste blijkt ook uit Australisch onderzoek

Actief bezig zijn en samen lol hebben! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor.

Sporten lijkt misschien moeilijk om thuis te doen, maar we moeten toch actief en gezond blijven. Doe met ons mee aan de Geschikt Speelgoed Trampoline challenge.

blog challenges trampoline

Wat is de trampoline challenge precies?

Je kunt de 7 dagen Trampoline challenge gemakkelijk opnemen in de dagelijkse activiteiten. De trampoline challenge bestaat uit 7 challenges en je kunt dus elke dag van de week een andere uitdaging kiezen. 

Of je kiest ervoor om één specifieke challenge gedurende een week te oefenen, zo ben je zeven week zoet! En ook de ouders en andere volwassenen kunnen meedoen!

Hier zijn 7 trampoline sprongen en achtertuin oefeningen voor u en uw gezin om uit te proberen in het comfort van uw eigen achtertuin.

Maak je doel om deze week elke dag minstens 10 minuten te bewegen! Ben je nog niet uitgesprongen? Probeer dan eens een van deze 16 trampoline trucs.

Dag 1 - Maandag - Tuck Jumps

1. Startpunt: Rechtop staan met de handen opzij.

2. Halverwege de beweging: In de lucht, knieën naar de borst trekken, handen grijpen om knieën of enkels.

3. Landing: Lichaam recht, armen recht boven het hoofd.

Dag 2 - Dinsdag - Jumping jacks

1. Startpunt: Rechtop staan met de voeten op de trampoline, armen aan de zijkanten.

2. Mid beweging: Benen opzij richten, benen recht houden; armen boven hoofd reiken, handen bovenaan klemmen.

3. Landing: Land staand met benen recht zoals het beginpunt.

Dag 3 - Woensdag - Snoeksprongen

1. Startpunt: Rechtop staan met de voeten op de trampoline, armen aan de zijkanten.

2. Halverwege de beweging: Benen uitstrekken en recht houden, parallel aan de mat; reik met de armen en wijs met de vingers naar de tenen.

3. Landing: Land staand met benen recht zoals het beginpunt.

trampoline challenges blog

Dag 4 - Donderdag - Benen wijd

1. Startpunt: Rechtop staan met de voeten op de trampoline, armen aan de zijkanten.

2. Mid beweging: Benen zijwaarts uit elkaar wijzen in een hoek van ongeveer 90 graden, benen recht houden; met armen reiken en vingers naar tenen wijzen.

3. Landing: Land staand met benen recht zoals het beginpunt. 

Dag 5 - Vrijdag - Sterren sprong

1. Startpunt: Rechtop staan met de voeten op de trampoline, armen aan de zijkanten.

2. Middelste beweging: Spring in de lucht om voldoende hoogte te krijgen om een sterpositie te creëren op de top van je stuiter. De sterpositie creëer je door je handen schuin omhoog te wijzen en je benen schuin naar beneden te wijzen; alsof je een ster bent.

3. Landing: Land staand met benen recht als beginpunt. 

Trampoline - Senz Sports J5000 series - 214 x 305 cm - Zwart - Trampoline met Elastieken - Outdoor - Buitenspeelgoed speelgoed
Trampoline - Senz Sports J5000 series - 214 x 305 cm - Zwart - Trampoline met Elastieken - Outdoor - Buitenspeelgoed
De Trampoline Senz Sports J5000 is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een uniek veringsysteem heeft dat zorgt voor extra veerkracht. Het komt ook met een veiligheidsnet om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen spelen.
Populariteit: 86/100
Plum Junior Trampoline 140 cm inclusief veiligheidsnet - Trampoline speelgoed
Plum Junior Trampoline 140 cm inclusief veiligheidsnet - Trampoline
De Plum Junior Trampoline is duurzaam dankzij het gegalvaniseerde stalen frame en de weerbestendige foam pads. Het product heeft ook een CE-markering voor veiligheid, maar het maximaal gebruikersgewicht van 40 kg kan beperkend zijn.
Populariteit: 92/100

Dag 6 - Zaterdag - Buikspieren trainen

1. Ga op je rug op de trampoline liggen. Plant je voeten op de grond, op heupbreedte van elkaar. Buig je knieën en plaats je armen over je borst. Trek je buikspieren samen en adem in.

2. Adem uit en til je bovenlichaam op, waarbij je hoofd en nek ontspannen blijven.

3. Adem in en keer terug naar de beginpositie.

Dag 7 - Zondag - Springen en zittend terecht komen

1. Startpunt: Rechtop staan met de handen opzij. 

2. Middelste beweging: Spring in de lucht, beweeg de benen naar voren. 

3. Landing: Landing op de billen met benen recht naar voren, handpalmen naar beneden met vingers naar tenen gericht. 

Veelgestelde vragen

Trampoline springen is een leuke en uitdagende manier om actief te zijn en te bewegen. Het is een makkelijke manier om je spieren te trainen en om je energie kwijt te kunnen. 

Trampoline springen kan ook helpen om stress te verminderen en je humeur te verbeteren. 


 

Trampoline springen kan een effectieve cardiovasculaire training zijn die de hartslag verhoogt en de bloedsomloop verbetert. Het kan ook helpen om spieren te versterken en de flexibiliteit en coördinatie te verbeteren.

Zorg voor een veilige springomgeving, start rustig, blijf in het midden, let op je landing, spring alleen en houd als volwassenen toezicht.

Afhankelijk van het type trampoline zijn de volgende accessoires handig: een veiligheidsnet, ladder, weerbescherming, verankeringssysteem, veiligheidsmat, accessoires voor oefeningen. 

Hoewel niet alle accessoires nodig zijn, kunnen ze wel bijdragen aan de veiligheid, prestaties en het plezier van het trampolinespringen

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

11-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

09-03-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

12-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

8x de beste skelters voor urenlang buitenspeel plezier

30-03-2023

Skelters! De ultieme vierwielige pretmachine voor kinderen. Lees onze vergelijking en kies de beste skelter voor jou. Voor volwassenen en kinderen. - Lees hele artikel

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

9 voordelen van een trampoline

24-12-2022

Waarom houden bijna alle kinderen van trampolines? En waarom is trampoline springen goed voor je conditie, lichaam en geest? We hebben 9 voordelen van trampoline springen onder elkaar gezet want een trampoline kent meer voordelen dan je nu nog denkt. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)