7 trampoline challenges: iedere dag van de week een andere uitdaging!

Geplaatst op: 10-03-2023, 11:56, laatste update op: 10-03-2023, 16:13

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische voor volwassenen en kinderen. En dat laatste blijkt ook uit Australisch onderzoek

Actief bezig zijn en samen lol hebben! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor.

Sporten lijkt misschien moeilijk om thuis te doen, maar we moeten toch actief en gezond blijven. Doe met ons mee aan de Geschikt Speelgoed Trampoline challenge.

blog challenges trampoline

Wat is de trampoline challenge precies?

Je kunt de 7 dagen Trampoline challenge gemakkelijk opnemen in de dagelijkse activiteiten. De trampoline challenge bestaat uit 7 challenges en je kunt dus elke dag van de week een andere uitdaging kiezen. 

Of je kiest ervoor om één specifieke challenge gedurende een week te oefenen, zo ben je zeven week zoet! En ook de ouders en andere volwassenen kunnen meedoen!

Hier zijn 7 trampoline sprongen en achtertuin oefeningen voor u en uw gezin om uit te proberen in het comfort van uw eigen achtertuin.

Maak je doel om deze week elke dag minstens 10 minuten te bewegen! Ben je nog niet uitgesprongen? Probeer dan eens een van deze 16 trampoline trucs.

Dag 1 - Maandag - Tuck Jumps

1. Startpunt: Rechtop staan met de handen opzij.

2. Halverwege de beweging: In de lucht, knieën naar de borst trekken, handen grijpen om knieën of enkels.

3. Landing: Lichaam recht, armen recht boven het hoofd.

Dag 2 - Dinsdag - Jumping jacks

1. Startpunt: Rechtop staan met de voeten op de trampoline, armen aan de zijkanten.

2. Mid beweging: Benen opzij richten, benen recht houden; armen boven hoofd reiken, handen bovenaan klemmen.

3. Landing: Land staand met benen recht zoals het beginpunt.

Dag 3 - Woensdag - Snoeksprongen

1. Startpunt: Rechtop staan met de voeten op de trampoline, armen aan de zijkanten.

2. Halverwege de beweging: Benen uitstrekken en recht houden, parallel aan de mat; reik met de armen en wijs met de vingers naar de tenen.

3. Landing: Land staand met benen recht zoals het beginpunt.

trampoline challenges blog

Dag 4 - Donderdag - Benen wijd

1. Startpunt: Rechtop staan met de voeten op de trampoline, armen aan de zijkanten.

2. Mid beweging: Benen zijwaarts uit elkaar wijzen in een hoek van ongeveer 90 graden, benen recht houden; met armen reiken en vingers naar tenen wijzen.

3. Landing: Land staand met benen recht zoals het beginpunt. 

Dag 5 - Vrijdag - Sterren sprong

1. Startpunt: Rechtop staan met de voeten op de trampoline, armen aan de zijkanten.

2. Middelste beweging: Spring in de lucht om voldoende hoogte te krijgen om een sterpositie te creëren op de top van je stuiter. De sterpositie creëer je door je handen schuin omhoog te wijzen en je benen schuin naar beneden te wijzen; alsof je een ster bent.

3. Landing: Land staand met benen recht als beginpunt. 

Trampoline - Senz Sports J5000 series - 214 x 305 cm - Zwart - Trampoline met Elastieken - Outdoor - Buitenspeelgoed speelgoed
Trampoline - Senz Sports J5000 series - 214 x 305 cm - Zwart - Trampoline met Elastieken - Outdoor - Buitenspeelgoed
De Trampoline Senz Sports J5000 is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een uniek veringsysteem heeft dat zorgt voor extra veerkracht. Het komt ook met een veiligheidsnet om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen spelen.
Populariteit: 10/100
Plum Junior Trampoline 140 cm inclusief veiligheidsnet - Trampoline speelgoed
Plum Junior Trampoline 140 cm inclusief veiligheidsnet - Trampoline
De Plum Junior Trampoline is duurzaam dankzij het gegalvaniseerde stalen frame en de weerbestendige foam pads. Het product heeft ook een CE-markering voor veiligheid, maar het maximaal gebruikersgewicht van 40 kg kan beperkend zijn.
Populariteit: 10/100

Dag 6 - Zaterdag - Buikspieren trainen

1. Ga op je rug op de trampoline liggen. Plant je voeten op de grond, op heupbreedte van elkaar. Buig je knieën en plaats je armen over je borst. Trek je buikspieren samen en adem in.

2. Adem uit en til je bovenlichaam op, waarbij je hoofd en nek ontspannen blijven.

3. Adem in en keer terug naar de beginpositie.

Dag 7 - Zondag - Springen en zittend terecht komen

1. Startpunt: Rechtop staan met de handen opzij. 

2. Middelste beweging: Spring in de lucht, beweeg de benen naar voren. 

3. Landing: Landing op de billen met benen recht naar voren, handpalmen naar beneden met vingers naar tenen gericht. 

Veelgestelde vragen

Trampoline springen is een leuke en uitdagende manier om actief te zijn en te bewegen. Het is een makkelijke manier om je spieren te trainen en om je energie kwijt te kunnen. 

Trampoline springen kan ook helpen om stress te verminderen en je humeur te verbeteren. 


 

Trampoline springen kan een effectieve cardiovasculaire training zijn die de hartslag verhoogt en de bloedsomloop verbetert. Het kan ook helpen om spieren te versterken en de flexibiliteit en coördinatie te verbeteren.

Zorg voor een veilige springomgeving, start rustig, blijf in het midden, let op je landing, spring alleen en houd als volwassenen toezicht.

Afhankelijk van het type trampoline zijn de volgende accessoires handig: een veiligheidsnet, ladder, weerbescherming, verankeringssysteem, veiligheidsmat, accessoires voor oefeningen. 

Hoewel niet alle accessoires nodig zijn, kunnen ze wel bijdragen aan de veiligheid, prestaties en het plezier van het trampolinespringen

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)