De beste loopauto's 2023. Vergelijk aanbieders en de beste prijzen.

Lopen leer je met vallen en opstaan, dat duurt gewoon even. Om een kind zich makkelijker te laten verplaatsen is een loopauto een mooie optie. Eerst misschien wat onwennig maar het gaat snel beter. Binnen in huis maar ook buiten te gebruiken

Goed om de coördinatie van de benen te verbeteren maar natuurlijk ook fantastisch om in een auto te ‘rijden’. Zijn loopauto's wel veilig? En wat leren kinderen er van? We leggen het je uit.

loopauto kinderen beste

Een loopwagen slecht? Nee. Niet te verwarren met een loopstoel.

Sommige mensen denken ten onrechte dat een loopwagen slecht is voor de ontwikkeling van hun baby/kind. Maar eigenlijk gaat het hier over een specifiek type loopwagen, namelijk het loopstoeltje. 

Een loopstoeltje is bedoeld voor baby's die al kunnen zitten, maar nog niet kunnen lopen. Hoewel ze er leuk uitzien, raden VeiligheidNL en de Consumentenbond het gebruik van loopstoeltjes af. Er gebeuren namelijk veel ongelukken mee en het kan de ontwikkeling van je baby vertragen. 

Bovendien kan een loopstoel ervoor zorgen dat je baby op zijn of haar tenen gaat lopen, wat later lastig af te leren kan zijn. Kortom: een loopwagen is niet slecht voor de ontwikkeling van je kind. 

Wat leren kinderen van een loopauto?

Een loopauto zorgt bij een jong kind (vanaf 1 jaar) voor een verbeterde ontwikkeling van de spierkracht, een verbeterde motoriek en een verbeterd ruimtelijk inzicht. Niet alleen de benen worden door afzetten sterker, ook de oog hand coördinatie krijgt een stimulans door de loopauto te besturen. 

Met de auto kan het kind opdrachten voor ouders uitvoeren (wil jij met de auto een bakje uit de keuken halen) of racen met vriendjes. Niet alleen lichamelijk zal het kind zich ontwikkelen, ook geestelijk. Al is het alleen al door zelf spelletjes rondom de loopauto te verzinnen. 

Hoe veilig is een een loopauto?

Veiligheid is altijd een overweging bij het komen van nieuw (of tweedehands) speelgoed. Loopauto's bevatten 4 wielen en zijn daarmee erg stevig. Omvallen zal niet zo snel gebeuren. Afhankelijk van het merk en type loopauto is de kwaliteit van het materiaal beter. Goedkoop is helaas vaak duurkoop. De wagen bevindt zich dicht bij de grond waardoor het kind, mocht het er af vallen, geen grote val maakt. 

Prijzen & aanbieders van loopauto's vergelijken

Wat is er leuk aan een loopauto?

Laten we eerlijk zijn - kinderen houden van alles met wielen! Loopauto's zorgen voor urenlang speelplezier, waardoor het kind zijn/haar omgeving kan verkennen, fantasierijk kan spelen en zelfs met vriendjes door de kamer of tuin kunnen racen. 

Het plezier en de opwinding die het kind als bestuurder ervaart zal zorgen voor uren speelplezier. En jonge kinderen lopen nou eenmaal niet heel graag. Een loopauto kan uitkomst bieden. 

Vanaf welke leeftijd is een loopauto geschikt?

Komt jouw kind met zijn of haar voeten bij de grond en kan het zelfstandig zitten op zijn of haar billen? Goed nieuws! Hij (of zij) is geschikt voor een loopauto. Kinderen rond de 10 maanden kunnen zelfstandig zitten en zelfs de eerste pasjes worden soms al gemaakt. 

Een loopauto is geschikt voor kinderen die een eerste verjaardag gaan vieren. De balans van je kind hoeft nog niet optimaal te zijn. De vier wielen zorgen immers voor voldoende stabiliteit. 

Conclusie: leren lopen in een auto is te gek!

Dat is het - een veilig, leuk, hoogwaardig, budgetvriendelijk cadeau vol leermogelijkheden! Loopauto's zijn echt het perfecte cadeau voor uw kleintjes. Dus waar wacht u nog op? Verras uw kind met een loopauto en zie hun ogen oplichten van opwinding als ze instappen en hun nieuwe auto gaan verkennen. Veel plezier met winkelen en op eindeloos speelplezier voor uw kinderen!

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)