Prijs
Van €
Tot €
Beoordeling

Pokémon speelgoed

Pokémon speelgoed kopen? Bij Geschikt Speelgoed kan je de prijzen van Pokémon speelgoed vergelijken en daarna bij de goedkoopste aanbieder kopen.

Pokémon speelgoed, betoverende tijdloze rage

Pokémon is, zeker naarmate kinderen ouder worden, in elk huis bekend. Het ene kind heeft er meer mee dan het andere kind. Deze rage bestaat al een lange tijd. Namelijk tientallen jaren geleden ontdekken kinderen over de hele wereld de betoverende wereld van Pokémon. Veel van die kinderen worden fans voor het leven.

pokemon gele poppetje

Gotta catch them all

Tegenwoordig omvat de productfamilie Pokémon videogames, het Pokémon Trading Card Game (TCG), een anime serie, films, speelgoed, boeken en nog veel meer. Zowel de Pokémon-videospellen als de Pokémon TCG moedigen strategisch denken aan, naast lees- en rekenvaardigheden. Pokémon legt ook sterk de nadruk op goed sportmanschap en respect voor andere spelers. Een typisch en herkenbaar zinnetje voor Pokémon is: “Gotta Catch ‘Em All!”

Wat is Pokémon?

Het originele Pokémon is een rollenspel gebaseerd op het samenstellen van een klein team van monsters die het opnemen tegen andere monsters in een zoektocht om de beste te worden. 

Pokémon zijn wezens in alle soorten en maten die leven in het wild of samen met hun menselijke partners (de zogenaamde "Trainers"). De Pokémon wordt opgeroepen via zijn Pokéball. Tijdens hun avonturen groeien Pokémon op, worden ze ervarener en evolueren ze soms zelfs tot sterkere Pokémon. Want naarmate Pokémon meer ervaring krijgen, worden ze sterker en krijgen ze nieuwe vaardigheden. Door Gym Leaders te verslaan en Gym Badges te verdienen, krijgen trainers meer vaardigheden.

Het game concept is simpel en is te vergelijken met . Je begint in de game als Ash Ketchum. Een jonge Pokémon-trainer die op 10 jarige leeftijd de wijde wereld intrekt. Samen met de verkregen basis Pokémon Pikachu, Squirtle, Bulbasaur of Charmander van Professor Oak ga je ontdekken en op zoek naar zeldzame Pokémon. 

In het Pokémon-universum leven honderden bekende Pokémon, en er zijn er nog veel meer die wachten om ontdekt te worden! Tegenwoordig zijn er 89 sets waarin gemiddeld tussen de 50-150 nieuwe of bestaande Pokémon in andere edities verzameld kunnen worden. Hierdoor zijn er een gigantische hoeveelheid aan Pokémon soorten beschikbaar om te sparen. 

Pikachu is het meest populaire gezicht van Pokémon en heeft eraan  bijgedragen dat de serie een wereldwijd fenomeen is geworden. Pokémon inspireerde tot een tekenfilmserie, films, boeken, een speelgoedlijn, spin-offs, een kledinglijn en het populaire ruilkaartspel. 

Pokémon kent 18 verschillende typen

Pokémon kent verschillende typen. Het type Pokémon geeft aan wat voor soort aanvallen hij kan uitvoeren. Elk type heeft sterke en zwakke punten en sommige Pokémon-typen bieden een volledige immuniteit voor bepaalde soort aanvallen. Elk type is kwetsbaar tegen een ander type en extra effective tegen bepaalde types. Dit systeem werkt volledig via het steen-papier-schaar principe. Uiteindelijk komt het allemaal neer op welke Pokémon het meest schade kan toebrengen aan de Pokémon van de tegenstander.

Er zijn 18 verschillende soorten Pokémon-typen, waarvan de volgende de meest bekende zijn.

Sterk tegen Bug, Steel, Grass & Ice
Zwak tegen Stone, Fire, Water & Dragon
Resistent tegen Bug, Steel, Fire, Grass & Ice
Zeer zwak tegen Ground, Stone & Water

Sterk tegen Ground, Stone & Water
Zwak tegen Flying, Poison, Bug, Steel, Fire, Grass & Dragon
Resistent tegen Ground, Water, Grass & Electric
Zeer zwak tegen Flying, Poison, Bug, Fire & Ice

Sterk tegen Flying & Water
Zwak tegen Ground, Grass, Electric & Dragon
Resistent tegen Flying, Steel & Electric
Zeer zwak tegen Ground

Sterk tegen Fight & Poison
Zwak tegen Steel, Psychic & Dark
Resistent tegen Fight & Psychic
Zeer zwak tegen Bug, Ghost & Dark

Sterk tegen Ground, Stone & Fire
Zwak tegen Water, Grass & Dragon
Resistent tegen Steel, Fire, Water & Ice
Zeer zwak tegen Grass & Electric

Sterk tegen Normal, Stone, Steel, Ice & Dark
Zwak tegen Flying, Poison, Psychic, Bug, Ghost & Fairy
Resistent tegen Stone, Bug & Dark
Zeer zwak tegen Flying, Psychic & Fairy

Sterk tegen Dragon
Zwak tegen Steel & Fairy
Resistent tegen Fire, Water, Grass & Electric
Zeer zwak tegen Ice, Dragon, Fairy

Zwak tegen Stone, Ghost & Steel
Resistent tegen Ghost
Zeer zwak tegen Fight

De geschiedenis van Pokémon

Pokémon kent inmiddels al 8 generatie. De eerste generatie Pokémon werd in 1991 door Satoshi Tajiri bedacht. Hij heeft een aantal keer ideeën voorgelegd aan Nintendo, maar steeds zonder succes. Ook zijn vriend Shigeru Miyamoto deed een poging, welke wel succes had. Tot grote vreugde sponsorde Nintendo de ontwikkeling van het eerste spel. Deze ontwikkeling nam 6 jaar in beslag.

Pokémonspel voor de Nintendo Game Boy

In 1995 verschenen de eerste Pokémon: Pikachu, Mew, Meowth, Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Het eerste Pokémonspel was met Pokémon Red en Green en werd gelanceerd voor de Nintendo Game Boy (de voorloper van de huidige Nintendo Switch Lite).  Een droom kwam uit! Satoshi Tajiri wilde altijd graag dat mensen van alle leeftijden wezens konden vangen, trainen, en ruilen. Nu kon iedereen een Pokémon Meester worden! Zonder al te veel promotie bleek aan het eind van dat jaar dat het spel het best verkochte spel van dat jaar was. Pokémon werd een van de meest succesvolle videospel franchises ter wereld, na Nintendo's Super Mario Bros.

Doordat Pokémon zo populair bleek, werd er een anime serie uitgebracht. Een animatie verschilt van anime. Een anime series is een geanimeerde versie van Manga. Anime staat voor ‘animated emotions’ en is een Japanse tekenstijl. De eerste anime (= geanimeerde Pokémon-avonturen) ging op 1 april 1997 in première in Japan. De hoofdpersoon is een jonge Pokémontrainer. 

Voor ons beter bekend als Ash Ketchum uit Pallet Town. In japan is hij bekend onder de naam Satoshi. Dit personage is gebaseerd op het eerdere Pokémon Red. Zijn vijand heet Gary Oak. In Japan bekend onder de naam Shigeru, gebaseerd op het eerdere Pokémon Blue. 

In de belangrijkste tekenfilmserie, Pokémon the Series genaamd, reizen de jonge Trainer Ash Ketchum en zijn Pokémon-vriend Pikachu door de  wereld waarin ze exotische bestemmingen bezoeken, nieuwe vrienden maken en onderweg veel interessante nieuwe mensen en Pokémon ontmoeten. Tijdens hun reizen leren Ash en zijn vrienden over teamwork, medeleven en fair play, terwijl Ash werkt aan zijn doel om Pokémon Master te worden. 

De serie is in de loop der jaren zo populair geworden dat er een reeks anime films uit is voortgekomen, waarin Ash meestal te maken krijgt met legenden uit de Pokémon-wereld.

De uitgebreide geschiedenis is op Wikipedia uitgebreid behandeld. De link lijst met alle generaties Pokémon (met naam, type en afbeelding) vind je hier.

Het leukste Pokémon speelgoed

Als je een grote Pokémon-fan bent of kent, is het goed om te weten wat het beste Pokémon speelgoed is dat je op dit moment kunt kopen. The Pokémon Company heeft een divers aanbod en elke Pokémon, van Arceus tot Zygarde, heeft wel één of ander figuurtje dat je kunt kopen.

Hier is een overzicht van het het Pokémon speelgoed dat je nu kunt kopen!

Pokemon kaarten spel

Al sinds de jaren negentig bestaat het Pokémon kaartspel. In Pokémon Trading Card Game (TCG) bouwen spelers een deck rond hun favoriete Pokémon en spelen vervolgens tegen elkaar. Ze sturen hun Pokémon de strijd in om prijskaarten te winnen door de Pokémon van hun tegenstander te verslaan. Themadecks zijn ontworpen om de basisbeginselen van het spel te behandelen. Daarna kunnen ze hun kaartcollecties uitbreiden met booster packs die meer kaarten bevatten, zodat spelers nog meer verschillende decks kunnen ontwikkelen. 

Sets zoals de Celebrations packs, blikken terug op de geschiedenis van de franchise. Vivid Voltage bevat enkele van de beste nieuwe mon uit Pokémon Sword and Shield. En Fusion Strike heeft enkele van de beste kaarten die in jaren gezien zijn. 

Met duizenden kaarten om uit te kiezen, is het spel nooit twee keer hetzelfde. Elk jaar worden nieuwe kaartensets, "uitbreidingen" genaamd, uitgebracht, zodat het spel blijft evolueren en uitbreiden voor zowel spelers als verzamelaars.

Pokémon kaarten kopen

Pokémon Monopolie

Als je wat geld wilt sparen, je familie wilt pesten en onderweg wat Pokémon wilt vangen, kun je de Kanto-regio verkennen in deze funky combinatie van het favoriete monster-vang-serie en het klassieke bordspel. Vang alle Pokémon Monopoly editie (wist je dat 81% van alle Nederlanders ruzie maken tijdens Monopoly?). Je reis begeeft zich door acht strijdvelden, waarbij je zoveel mogelijk probeert te handelen om het sterkste Pokémon team samen te stellen. Het spel bevat 6 unieke speelstukken, namelijk Pikachu, Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Eevee en Jigglypuff. 

Pokémon knuffels

Er zijn zoveel Pokémon knuffels, dat we ze hier niet allemaal zullen opnoemen. Deze zachte vriendjes zijn voor elk kind, jong en oud, altijd een goed idee! 

Pokémon Mega Construx

Het bouwen van je eigen figuurtje heeft iets speciaals, en met Mega Construx kun je dat doen met je favoriete pokémon. Er zijn genoeg klassieke wezens om uit te kiezen. Trek een middag uit en bouw je eigen Pikachu steen voor steen.

Pokémon vecht figuren

Als je genoeg hebt van knuffels en gewoon Pokémon wilt laten vechten, dan is er de serie Pokémon Battle Figure. Deze serie bevatten een heleboel schattige, maar ook enge of lieve Pokémon die Kanto ooit heeft verrijkt. Laat ze vechten, zoenen, gooi ze uit het raam om te zien of Pidgeot kan vliegen, doe wat je wilt.

Pokémon Figuren - Battle Ready W6 - Set van 8 Speelfiguur speelgoed
Pokémon Figuren - Battle Ready W6 - Set van 8 Speelfiguur
Dit speelgoed is niet per se duurzaam of onduurzaam, maar het wordt wel geproduceerd met een CE-markering voor veiligheid en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar onder toezicht van volwassenen. Het materiaal is kunststof.
Populariteit: 72/100

Veelgestelde Pokémon vragen

Pokémon zijn wezens in alle soorten en maten die leven in het wild of samen met hun menselijke partners (de zogenaamde "Trainers"). De Pokémon wordt opgeroepen via zijn Pokéball. Tijdens hun avonturen groeien Pokémon op, worden ze ervarener en evolueren ze soms zelfs tot sterkere Pokémon. Want naarmate Pokémon meer ervaring krijgen, worden ze sterker en krijgen ze nieuwe vaardigheden. 

Bijna! Pokémon is een enorm succes en heeft een grote bekendheid. Hiermee komt Pokémon op nummer twee. Hij moet de eerste plek vergeven aan Nintendo's Super Mario Bros.

Pokémon en Lego is een perfecte combinatie! Hoewel LegoⓇ zelf geen Pokémon heeft, doet Mattel wel een poging en noemen ze het Mega Construx. Dit heeft wel veel weg van Lego, maar is net even anders. 

Er komen elk jaar nieuwe Pokémon bij, maar op dit moment (2022) zijn er 898 verschillende Pokémons. Uiteraard is Pikachu de bekendste Pokémon.

Nee, er zijn 18 verschillende typen Pokémon, elk met andere kwaliteiten. Elk Pokémon type heeft eigen sterke en zwakke punten en kan soms zelf resistent zijn.

Nee. Pokémon is bedacht door Satoshi Tajiri en Ken Sugimori. Een vriend van hen, Shigeru Miyamoto deed een poging om Pokémon bij Nintendo te introduceren en had succes. Shigeru Miyamoto was onder andere bekend van het spel Mario Maker. Tot grote vreugde sponsorde Nintendo de ontwikkeling van het eerste spel. Deze ontwikkeling nam 6 jaar in beslag.

Elke Pokémon is anders. Waarbij de ene kaart een sterke aanval heeft, heeft de andere kaart een superhoge HP.  Een Pokémon kaart is sterk als hij ervoor zorgt dat je het spel ermee kunt winnen. De sterkste Pokémon kaart is de Mega Charizard X EX. Hij heeft een super sterke aanval en heeft een hoge HP.

Nee. De geldwaarde van een kaart zegt niet direct iets over hoe sterk de Pokémon kaart is. De waarde van een Pokémon kaart hangt van verschillende factoren af:

  1. Uit welke generatie komt de kaart
  2. De conditie van de kaart
  3. De zeldzaamheid van de kaart

Verder zijn Engelse en Japanse kaarten het meest gewild. En zijn er nog kleinere factoren die meespelen zoals specifieke bijzonderheden van de kaart (glimmend, schaduwloos, speciale edities, omgekeerd glimmend).

Er zijn drie typen kaarten. Sinds het spel zijn oorsprong heeft gevonden zijn er meerdere uitbreidingen en verschillende typen kaarten bijgekomen. Door het spel te spelen ga je gevechten aan met andere Pokémon kaarten. Naast de vecht kaarten heb je ook nog de Trainer kaarten en de Energy kaarten. 

Nee! Er zijn best veel namaak kaarten in omloop. Let bij het kopen van Pokémon kaarten goed op wat je precies koopt. Soms is er schaarste, dan kunnen de prijzen plotseling heel erg oplopen. 

Bij neppe Pokémon kaarten kunnen de randen scheef zijn en staat de afbeelding scheef op de kaart. Ook kunnen neppe Pokémon kaarten wat zwaarder zijn dan de echte kaarten. In sommige gevallen glimt de kaart meer en voelt deze gladder aan. Let ook goed op typefouten en extreem hoge punten waarden.

Een ander belangrijk aandachtspunt is dat de plek waar je de kaarten koopt gereguleerd zijn. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)