No products found BRIO - Hoogwaardig houten speelgoed

BRIO speelgoed. Speelgoed met een tijdloos karakter

Het bedrijf BRIO ontwikkelt functioneel en eigentijds houten speelgoed. Het kan helpen om te voorzien in de educatieve behoefte van een kind in de verschillende levensfasen die een kind doorloopt. Het speelgoed van BRIO staat garant voor kwaliteit en veiligheid. 

Het speelgoed van BRIO gaat al generaties lang mee en heeft al van alles doorstaan (spelen, gooien, trekken, kauwen) waardoor BRIO laat zien dat veiligheid een vanzelfsprekendheid is.

brio houten speelgoed

BRIO staat ook voor innovatie, door het speelgoed voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren, maar blijft vasthouden aan de traditionele waarden van veiligheid van het houten speelgoed. Het speelgoed wordt continu opnieuw getest en al het speelgoed voldoet aan de nationale en internationale veiligheidseisen. 

Top BRIO speelgoed

Historie van Brio

Toen Ivar Bengtsson 18 jaar was startte hij met het verkopen van houten manden. Samen met zijn vriend Olof reisde hij naar Denemarken om de manden te verkopen, waar zij in korte tijd 2000 manden verkochten. 

In 1884 verhuisde Ivar met zijn vrouw naar een klein dorpje en begon daar met het maken van houtsnippermanden. Het bedrijf bloeide op in Zweden en hij stelde toen al hoge eisen aan de producten die hij maakte. In 1907 bestond de collectie inmiddels uit 170 producten.

Een klein paard genaamd Osby, dat lokaal geproduceerd werd, maakte het debuut voor het speelgoedbedrijf. In 1908 is het bedrijf overgedragen aan zijn drie zoons en werd geregistreerd als BRoederds Ivarsson Osby (BRIO). Onder de leiding van deze drie broers is BRIO uitgegroeid tot een vooraanstaand wereldbedrijf in houten speelgoed. 

Wat voor speelgoed maakt Brio?

Houten speelgoed met hoge kwaliteit en veiligheid.

Veelgestelde vragen over Brio speelgoed

Brio Speelgoed van natuurlijk FSC®-hout kan vervormen en zelfs barsten als het wordt blootgesteld aan te veel water, hoge vochtigheid of hoge temperaturen. Daarom adviseren wij om houten oppervlakken te reinigen met een pluisvrije milieuvriendelijke doek. Vermijd wassen met water of het gebruik van de vaatwasser, omdat hitte en vochtigheid het materiaal kunnen afbreken.

Houten ongeverfde treinrails kunnen worden schoongemaakt door ze licht op te schuren om eventuele vuile sporen weg te nemen. Gebruik een fijn schuurpapier (>= 120 korrel) en schuur elk zichtbaar merkteken op de rails lichtjes op tot het verwijderd is. Veeg de rails vervolgens af met een droge, pluisvrije milieuvriendelijke doek.

Controleer elke rupsband afzonderlijk op schade of barsten en vervang de rupsbanden die tekenen van schade vertonen.

Al het speelgoed van Brio is veilig. Ouders kunnen hun kinderen zonder zorgen met BRIO speelgoed laten spelen, wetende dat veiligheid de eerste prioriteit van het bedrijf is. 

BRIO speelgoed heeft verschillende awards gewonnen op het gebied van houten speelgoed. Onder andere de

  • Golden Rocking Chair Award
  • Toy of the Year Award
  • Reddot Design Award
  • Parents Choice Silver coin, USA.
Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)