BRIO speelgoed. Speelgoed met een tijdloos karakter

Het bedrijf BRIO ontwikkelt functioneel en eigentijds houten speelgoed. Het kan helpen om te voorzien in de educatieve behoefte van een kind in de verschillende levensfasen die een kind doorloopt. Het speelgoed van BRIO staat garant voor kwaliteit en veiligheid. Het speelgoed van BRIO gaat al generaties lang mee en heeft al van alles doorstaan (spelen, gooien, trekken, kauwen) waardoor BRIO laat zien dat veiligheid een vanzelfsprekendheid is.

BRIO staat ook voor innovatie, door het speelgoed voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren, maar blijft vasthouden aan de traditionele waarden van veiligheid van het houten speelgoed. Het speelgoed wordt continu opnieuw getest en al het speelgoed voldoet aan de nationale en internationale veiligheidseisen. 

Historie van Brio

Toen Ivar Bengtsson 18 jaar was startte hij met het verkopen van houten manden. Samen met zijn vriend Olof reisde hij naar Denemarken om de manden te verkopen, waar zij in korte tijd 2000 manden verkochten. In 1884 verhuisde Ivar met zijn vrouw naar een klein dorpje en begon daar met het maken van houtsnippermanden. Het bedrijf bloeide op in Zweden en hij stelde toen al hoge eisen aan de producten die hij maakte. In 1907 bestond de collectie inmiddels uit 170 producten.

Een klein paard genaamd Osby, dat lokaal geproduceerd werd, maakte het debuut voor het speelgoedbedrijf. In 1908 is het bedrijf overgedragen aan zijn drie zoons en werd geregistreerd als BRoederds Ivarsson Osby (BRIO). Onder de leiding van deze drie broers is BRIO uitgegroeid tot een vooraanstaand wereldbedrijf in houten speelgoed. 

Wat voor speelgoed maakt Brio?

Houten speelgoed met hoge kwaliteit en veiligheid.

Meerdere gewonnen awards!

BRIO heeft verschillende awards gewonnen op het gebied van houten speelgoed. Onder andere de

  • Golden Rocking Chair Award
  • Toy of the Year Award
  • Reddot Design Award
  • Parents Choice Silver coin, USA.

Top BRIO speelgoed

BRIO Ophaalbrug - 33757 speelgoed
BRIO Ophaalbrug - 33757
Deze brug regelt de doorstroming van het verkeer. Nu is het schip aan de beurt om te passeren. Zet gewoon de hendel om, ...
#13
BRIO Safariset - 33960 speelgoed
BRIO Safariset - 33960
BRIO Safariset - 33960Hoor de leeuw brullen terwijl hij je verwelkomt in zijn koninkrijk. Met de houten treinset B...
#18
BRIO Veerboot - 33569 speelgoed
BRIO Veerboot - 33569
BRIO Veerboot - 33569Schip ahoi! Het spoor gaat niet over het water, dus de veerboot brengt de trein wel na...
#25
#28
Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders

Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn. Alleen de positieve wijzigingen tonen wij, zelfs op basis van een 30-daags-gemiddelde. Doe er je voordeel mee!

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 2000 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)