Beste bumba speelgoed, speciaal bedacht voor peuters

Bumba is een Vlaams televisieprogramma gemaakt door Jan Maillard. Het is speciaal bedacht voor peuters. Bumba is een clown met een geel pak die allerlei dingen beleeft in het circus met zijn vrienden. Bumba en zijn vriendjes spreken een eigen verzonnen taal, het Bumbaleens. De vertelstem spreekt Nederlands. Bij veel peuters is Bumba een zeer geliefde clown door de vrolijke grapjes en geluidjes die hij maakt. 

leukste bumba speelgoed

Top 4 leukste Bumba speelgoed

Kinderen worden natuurlijk ontzettend blij van Bumba speelgoed. Het is vrolijk en kleurrijk. Je vindt gegarandeerd speelgoed voor zowel baby’s als kleuters. Vind het geschikte Bumba speelgoed per categorie in ons overzicht.

Boek Bumba: Boek met memospel speelgoed
Boek Bumba: Boek met memospel
Woordjes leren, dat doen peuters en kleuters samen met Bumba! Dit boek met mooie voorleesverhalen en prachtige illustraties laat je spruit kennismaken met eenvoudige woorden en de bijhorende woordbeelden. En het wordt nog leuker, want er zit ook een leuk memospel bij, met tekenin...
#1
Boek Bumba: Mijn groot zoekboek speelgoed
Boek Bumba: Mijn groot zoekboek
Wat is er allemaal te zien op de boerderij? En wat gaan we kopen in de winkel? In dit leuke Bumbaboek leert je kind voorwerpen benoemen en terugvinden in de tekeningen. Ga met je peuter op ontdekking in de wereld van Bumba en zijn vriendjes! Zie jij Bumba? Vind je de dolfijn? Spe...
#2
Bumba - Mijn verhalenboek speelgoed
Bumba - Mijn verhalenboek
In dit mooie en stevige boek lees je wel 10 verhalen van de vrolijke, maar ook wel ondeugende clowns Bumba en Bumbalu. In het circus beleven ze samen met hun vrienden Nanadu de beer, Kiwi de vogel, de olifant genaamd Tumbi, Gwido de pinguïn en vele anderen de leukste avonturen. ...
#3
Bumba actiespel - geluidenspel 'Was da na?' - batterijen inbegrepen speelgoed
Bumba actiespel - geluidenspel 'Was da na?' - batterijen inbegrepen
Dit spel laat kinderen op een leuke manier kennismaken met Bumba en zijn vriendjes én de gekke geluidjes die ze maken! Met een simpele druk op de knop licht Bumba op en laat hij iets horen. Bij elk geluid past ook een plaatje. Laat je kind kennismaken met verschillende geluiden ...
#4

Waarom is Bumba zo populair?

Kinderen worden vaak erg vrolijk van de grapjes en glimlach van de clown. Ook voor ouders is het niet snel vervelend omdat de hoofdrolspelers sympathiek zijn en de filmpjes ook deels bijdragen aan educatieve doeleinden. 

Daarbij zijn het korte afleveringen (ca. 4-5 min.) met verschillende korte scènes erin verwerkt, ideaal voor kindjes van de leeftijd 1-3 met een korte concentratieboog. 

Daarnaast zijn er theatershows van Bumba die ook een daverend succes zijn vanwege het ondeugende, maar altijd vrolijke, karakter van de clown. De shows zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. 

Wat leert mijn kind van Bumba?

Door de vormen, kleuren en basale woordkeuze pikt je kind al heel snel veel dingen op. Ook wordt er in de afleveringen van Bumba soms geteld en komt bijvoorbeeld het alfabet voorbij. 

Van het Bumbaleens, de verzonnen taal die Bumba spreekt, zal het kind niet veel opsteken. De woorden die Bumba altijd duidelijk uitspreekt zijn: Hallo en joehoe. Voor een peuter wel erg leuk, maar bij het leren van de taal is de Nederlandse stem die alles in de aflevering aan elkaar praat belangrijker.

Er zit in elke aflevering van Bumba ook een korte scène waarbij er kinderen in de studio zitten die iets gevraagd wordt. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen ook veel leren van andere kinderen. Hier kan je peuter dus zeker iets van opsteken.

De kleuren van Bumba

Roze, blauw, geel, rood en groen worden het meest gebruikt in de Bumba afleveringen. Dit zijn ook de kleuren van de letters B,U,M,B,A. Uit onderzoek blijkt dat peuters de kleuren: rood, oranje, blauw en paars het mooist vinden. 

Bij het ontwerp van het programma Bumba is ook grotendeels gekeken naar het kleur gebruik. Het programma wordt namelijk gekenmerkt door vrolijke lichte kleuren. Donkere kleuren als bruin en zwart worden minder vaak gebruikt in de ontwerpen. 

Peuters en kleuters herkennen meestal als eerst de primaire kleuren: geel, blauw, groen en rood die ze kunnen benoemen. Dit zie je ook in het speelgoed dat verkrijgbaar is van Bumba terug. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze kleurstelling. Hier worden kinderen erg blij van. 

Bumba babyspeelgoed

Ook de kleinsten worden blij van Bumba speelgoed. Baby’s zijn volop hun zintuigen aan het ontwikkelen en geschikt speelgoed helpt daarbij. Met vrolijke en kleurrijke Bumba knuffels, met uiteraard een knisperend geluid, kan het kindje volop ontdekken. 

Ander leuk speelgoed voor baby’s zijn bijvoorbeeld Bumba muziekinstrumenten. Met de “Mijn eerste…” lijn heb je ontzettend veel keuze uit veilig en plezierig speelgoed. Met bijvoorbeeld de Bumba Mijn Eerste Sambaballen kunnen baby’s zelf geluidjes maken.

Ook leuk: een knisperboekje. De baby zal het niet lezen, maar wel voldoende geprikkeld worden door de zachte stof en de leuke geluiden.

Bumba speelgoedinstrument - trommel - met bekken & twee trommelstokjes speelgoed
Bumba speelgoedinstrument - trommel - met bekken & twee trommelstokjes
Deze kleurrijke Bumba trommel is precies de juiste maat voor kleine trommelaars. Laat je peuter/kleuter mee trommelen op de deuntjes van het Bumba circus! Inclusief twee trommelstokjes die je kan vastklikken in de handvaten. Maakt geluid en stimuleert interactie, m...
Onze aanbeveling!
Bumba Verstoppertje spelen Kinderspel speelgoed
Bumba Verstoppertje spelen Kinderspel
Nederlands:Bumba verstoppertje is een leerzaam spel om te spelen met kinderen vanaf 1 jaar. Verstop Bumba in huis, hij maakt geluidjes voor het kind om hem te vinden. Bij grotere kinderen geven de kaarten aanwijzingen waar Bumba verstopt zit.Francais:Cache...
Onze aanbeveling!

Waarom zijn er zoveel producten te krijgen van Bumba?

De vrolijke kleurtjes en het charismatische uiterlijk van Bumba trekt kleine kinderen erg aan. Door dit vrolijke overkomen van de clown en het succes hierachter heeft Studio 100 allerlei merchandise uitgebracht. 

De vraag naar de populaire clown is groot. Er zijn hierdoor veel knuffels en ander speelgoed op de markt gebracht. Maar je kunt het verder ook zo gek niet verzinnen of je kunt het wel krijgen in een Bumba variant. Van broodtrommeltjes tot aan paraplu’s niets is te gek.

Daag je kind uit met Bumba puzzels

Zoek je naar wat meer uitdaging voor jezelf en je kind? Ga dan voor Bumba puzzels! Er is keuze uit veel verschillende soorten en maten. Denk aan een grote vloerpuzzel. Waarschijnlijk zul je niet dagen bezig zijn. Daarom is het handig om een 2-in-1 set of een super set aan puzzels te kopen. Dan heb je voor lange tijd meerdere Bumba puzzels.

Bumba vormenstoof - houten vormstoof met puzzels - 4 vormen/4 puzzels speelgoed
Bumba vormenstoof - houten vormstoof met puzzels - 4 vormen/4 puzzels
Welke vorm past in welk gaatje? Samen met Bumba leer je de verschillende vormen en kleuren. Bovendien kan je je eerste puzzel maken. Uren speelplezier voor de echte Bumba fans! +18 maanden Per zijde een verschillende puzzel 4 vormen ...
Onze aanbeveling!
Bumba mega vloerpuzzel - circus - 35 stukken speelgoed
Bumba mega vloerpuzzel - circus - 35 stukken
Niets leuker dan puzzelen, maar weet je wat nog leuker is? De supergrote Bumba vloerpuzzel! Leg alle 35 stuken op de juiste plaats en je hebt meteen de perfecte speelzone gemaakt! Vloerpuzzel is 98 cm x 68 cm Bevat 35 puzzelstukken - ieder puzzelstuk is ma...
Onze aanbeveling!
Bumba houten puzzel met nopjes -  dieren/boerderij - 7 stukken speelgoed
Bumba houten puzzel met nopjes - dieren/boerderij - 7 stukken
In de boerderij is het altijd dolle pret als alle diertjes samen komen! Vind jij het juiste plekje voor elk diertje? Houten puzzel met topjes Dieren van de boerderij Formaat: 300 x 225 mm Vanaf 18 maanden ...
Onze aanbeveling!

Bumba boeken: om met je kind te lezen

Naast regulier speelgoed zijn er ook ontzettend veel leuke Bumba boekjes verkrijgbaar. Erg leuk voor een lange reis in de auto of voor het slapen gaan. Er is een ruim aanbod aan interactieve boekjes van Bumba beschikbaar.

Als kinderen net beginnen met praten, is het leuk om hun woordenschat uit te breiden. Met het Bumba Mijn Eerste Woordjesboek ga je aan de hand van vrolijke tekeningen de woordenschat van je kind verbreden. Met een dierenboek kan je stap voor stap de namen van dieren leren. Als je een beest aanraakt zal het een geluidje maken. Gaaf voor kinderen en leuk om vaker te lezen.

Voor de wat oudere kinderen zijn er leerzame boekjes. Denk bijvoorbeeld aan een schrijf en wis boek. Zo blijft het kind lange tijd creatief bezig. Maar ook een tegenstellingen boekje of educatief stickerboek kan erg leerzaam zijn.

Bumba - Mijn verhalenboek speelgoed
Bumba - Mijn verhalenboek
In dit mooie en stevige boek lees je wel 10 verhalen van de vrolijke, maar ook wel ondeugende clowns Bumba en Bumbalu. In het circus beleven ze samen met hun vrienden Nanadu de beer, Kiwi de vogel, de olifant genaamd Tumbi, Gwido de pinguïn en vele anderen de leukste avonturen.
Onze aanbeveling!
Bumba kartonboek mini - Mijn mini zoekboek speelgoed
Bumba kartonboek mini - Mijn mini zoekboek
Wat is er allemaal te zien op de boerderij? En wat gaan we kopen in de winkel? In dit Bumba zoekboek leert je kind voorwerpen benoemen en terugvinden in de tekeningen. Ga met je peuter op ontdekking in de wereld van Bumba en zijn vriendjes! Kartonboek 10 p...
Onze aanbeveling!
Boek Bumba: Boek met memospel speelgoed
Boek Bumba: Boek met memospel
Woordjes leren, dat doen peuters en kleuters samen met Bumba! Dit boek met mooie voorleesverhalen en prachtige illustraties laat je spruit kennismaken met eenvoudige woorden en de bijhorende woordbeelden. En het wordt nog leuker, want er zit ook een leuk memospel bij, met tekenin...
Onze aanbeveling!

Interactief Bumba speelgoed

Je dreumes kijkt graag naar Bumba op televisie, omdat hij zulke te gekke avonturen met zijn vrienden beleefd. Zou het niet gaaf zijn als het kind zelf ook op avontuur kan? Met interactief Bumba speelgoed kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Begin eens te kijken bij de Bumba Houten Memo set. Leuk om het geheugen van je kind te testen door Bumba’s kenmerkende hoedje van vakjes te tillen. Wat daaronder verschuilt? Dat kan je zelf bepalen met de verschillende platen die erbij komen. Zo kan je het spel afwisselen en interactief met je kind spelen.

Ook leuk om te doen: Bumba spellen. Met bijvoorbeeld het Bumba Bingospel kan je urenlang plezier beleven. Daarnaast is er ook het Bumba Domino spel. Samen op zoek naar bijpassende plaatjes om het circus compleet te maken!

Zin om een showtje te geven? Met de verschillende Bumba handpoppen kan je zelf een verhaal vertellen of een aflevering van Bumba nadoen. Er zijn verschillende personages beschikbaar, zoals Bumba zelf of zijn grote vriend Bumbalu.

Kinderen vinden het fantastisch om met balletjes te spelen. Je kan er mee gooien of rollen. Met de Bumba Ballenset heb je verschillende soorten balletjes, van veilig materiaal, waar je kind van alles mee kan doen. Helemaal geweldig: een Bumba Ballenbak. Compleet met 50 kunststof balletjes.

Bumba interactief speelgoed - Mijn eerste afstandsbediening speelgoed
Bumba interactief speelgoed - Mijn eerste afstandsbediening
Gaat jouw kleuter ook altijd met de afstandsbediening lopen? Dan is de Bumba afstandsbediening perfect voor jou! Terwijl jouw kleinste alle liedjes, geluidjes en kreetjes ontdekt op de knopjes van deze eerste afstandsbediening, kan jij met een gerust hart jouw televisie zelf bedi...
#1
Bumba interactief speelgoed - pop up figuren speelgoed
Bumba interactief speelgoed - pop up figuren
Bumba en zijn vriendjes hebben zich verstopt! Kan jij ervoor zorgen dat ze opnieuw verschijnen? Druk en draai aan de knoppen om te ontdekken welke Bumba personages er verstopt zitten. Heb je iedereen gevonden? Duw op de klepjes om de figuren terug te doen verdwijnen! Lukt het nie...
#2

Wie zijn de vriendjes van Bumba?

Bumba zijn beste vriend heet Bumbalu. Dit is de rode clown met een zwart hoedje. Samen beleven zij gekke avonturen. Ook halen zij vaak grapjes met elkaar uit. 

Verder zijn er nog een heel aantal dieren in het circus. De bekendste zijn: Kiwi de vogel, Nanadu het beertje, Tumbi de olifant en Pantoef de nijlpaard. De dieren dragen ook allemaal een hoedje net als Bumba. 

Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere personages die af en toe voorbij komen. Dit zijn: Bumbum de neushoorn, Babaki de hond, Poppa de aap, Guido de pinguïn, Sligo de slak, Carla de kip en Zazati de Chinese tovenaar. 

Bumba heeft er sinds kort ook een vriendinnetje bij genaamd Bumbina. Dit is het liefje van clown Bumba waarmee hij ook veel grappige avonturen beleeft. 

bumba bumbalu kiwi

Hoe wordt Bumba gemaakt?

Studio 100 produceert het programma. Studio 100 is een Belgisch bedrijf die sinds 1996 televisieprogramma’s, films, muziek, strips en merchandise voor kinderen maakt. Ook heeft het aantal themaparken. Je kunt het o.a. kennen van Mega Mindy.

Het programma wordt geproduceerd met een Chroma key, ook wel bekend als een green screen. Voor de productie van Bumba is deze achtergrond echter blauw gekleurd. De poppen die gebruikt worden zijn wel 2 meter hoog. Bij de bewerking en productie worden de achtergronden van het circus later toegevoegd.

Knuffelen met Bumba en zijn vrienden

Kinderen worden blij van knuffels. Ze zijn zacht en in het geval van Bumba ook nog eens erg kleurrijk. Ze kunnen hele verhalen verzinnen of er rustig van in slaap vallen. 

Bij Bumba heb je veel keuze uit knuffels. Je kan uiteraard hemzelf maar ook zijn lieve vriendin Bumbina kopen. Daarnaast ook zijn grote vrienden Poppa, Bumbalu, Kiko en de kleine Babilu.

Knuffels zijn niet per se geschikt om nat te worden. In bad kunnen de kids daarom verder spelen met de Bumba badfiguren of een leuke Bumba boot. Deze zijn van kunststof gemaakt en geschikt voor eindeloos waterplezier.

Bumba knuffel (interactieve) - 35 cm - inclusief batterijen speelgoed
Bumba knuffel (interactieve) - 35 cm - inclusief batterijen
Deze superzachte Bumbaknuffel kan Bumba en Bumbalu zeggen. Zing mee met het bekende Bumbalied of luister naar wat Bumba uitspreekt als je op het linker- of rechterhandje drukt. Deze interactieve Bumbaknuffel is het ideale speelvriendje voor de allerkleinsten. Knijp in de bol v...
#1
Bumba knuffel - knisperpluche - 30 cm speelgoed
Bumba knuffel - knisperpluche - 30 cm
Ontdek de knisperende geluiden in deze superzachte Bumba knuffel. De Bumba knisper knuffel is het ideale speelvriendje voor de allerkleinsten. Ontdek de knisperende geluiden in de handen, voeten, neus én oren van deze superzachte Bumba knuffel Het ideale speelvriendje voor de a...
#2

Wie spreekt de stem in van Bumba?

De stem van Bumba wordt gedaan door Jan Maillard. Bumbalu zijn stem wordt gedaan door Jan van Looveren. De vertelstemmen die alles aan elkaar praat gedurende de aflevering wordt in het Belgisch gedaan door Marc Peeters en in het Nederlands door Kees Meerman. 

Liedjes van Bumba

Iedereen kent vast de intro van de Bumba afleveringen. Dit is een super aanstekelijk liedje die je heel snel mee zingt. ‘’Bumbabalu het circus komt eraan, bumbabalie waar is die kleine clown? Bumbabala wat is zijn naam?’’ Bumba.. Bumba.. Buma!’’

Hoewel dit maar een kort introductie liedje is heeft Bumba ook nog andere liedjes. 

De Bumba Dans is hiervan misschien wel het bekendste liedje. Het is wederom een aanstekelijk lied, wat kinderen erg kunnen waarderen. Ook worden kinderen met de bewegingen uitgenodigd om te dansen. In dit liedje worden ook een aantal zinnen gezongen. Dit wordt gedaan door K3. 

Verder is er ook nog een liedje die zwaai, spring, stamp en klap heet. Dit is ook zeker een liedje die de echte kleine Bumba fans zullen kennen. Ook dit liedje van Bumba nodigt uit om lekker te gaan dansen en springen. De liedjes komen in het theater daardoor ook goed tot zijn recht. 

Andere landen

Naast dat Bumba in België en Nederland razend populair is, is het zelfs in Spanje, Duitsland en Canada een grote hit. In 2004 werd het programma voor het eerst uitgezonden in België. Daarna volgde in 2006 Canada, in 2007 Nederland en later in 2009 Duitsland en Spanje. Het programma is dus niet als eerste verkocht aan Nederland maar aan Canada. 

Er zijn vanaf 2004 ongeveer 300 afleveringen van Bumba gemaakt. Ze worden in België uitgezonden op Ketnet en Club RTL, in Duitsland op Junior TV en in Nederland op Zappelin en RTL Telekids. Elke dag is er wel een aflevering te zien. Super fijn voor de kleintjes. 

Reeks

Sinds 2010 wordt er met landen thema’s gewerkt bij Bumba. Een aantal bekende hiervan zijn: Bumba in Afrika, Bumba in Azië en Bumba in Australië. Per thema zijn er ongeveer 10-20 afleveringen gemaakt. Dit maakt dat bepaalde afleveringen ook herkenbaar zijn voor de peuters en in elkaar overlopen. 

Het doel van de reeks is dus ook een stukje herkenning voor de kinderen. Zo komen een aantal vriendjes van Bumba alleen in bepaalde thema’s en reeksen voor, waar anderen er bijna elke aflevering in zitten, zoals Bumbalu. 

Het succes van Bumba is enorm zichtbaar. Er zijn meer dan 15 dvd’s van Bumba uitgebracht en tweetal cd’s. Verder is er een single uitgebracht en zijn er nog 2 theatershows die gespeeld worden. Deze worden ook altijd druk bezocht. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders

Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn. Alleen de positieve wijzigingen tonen wij, zelfs op basis van een 30-daags-gemiddelde. Doe er je voordeel mee!

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 2000 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)