Het leukste Frozen speelgoed van Anna & Elsa

Mega populair, je ontkomt er in menig speelgoedwinkels niet aan, Frozen! Frozen is een film van Walt Disney die uitgebracht is in 2013. De film gaat over een ijsprinses Elsa en haar zusje prinses Anna die samen met hun vrienden avonturen beleven in hun koninkrijk van de eeuwige winter, Arendelle. We geven je op deze pagina tips voor het leukste en beste Frozen speelgoed. 

frozen speelgoed

Beste Frozen speelgoed

Wie zijn Anna & Elsa uit Frozen?

Elsa is de prinses van Arendelle. Zij heeft nog een zusje Anna. Elsa is de oudste van de twee waardoor zij de erfgenaam van de troon is. Elsa bezit daarnaast magische krachten, zo kan zij zelf sneeuw en ijs maken. 

Prinses Elsa wordt gekenmerkt door haar wit blonde haren, blauwe ogen en blauwe jurk. 

Anna heeft rossig haar en blauwe ogen. Zij draagt in de film een zwart met donkerblauwe jurk en een paarse mantel. Deze jurken zien er in de film erg mooi uit waardoor kinderen ook zo’n jurk willen. Hierdoor zijn er erg veel jurken en bijbehorende accessoires van de prinsessen op de markt. 

Frozen 2 Elsa - Pop speelgoed
Frozen 2 Elsa - Pop Populariteit: 10/100
Frozen 2 Anna - Pop speelgoed
Frozen 2 Anna - Pop
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar niet aanbevolen onder toezicht van volwassenen. Er wordt geen informatie gegeven over duurzaamheid in het productieproces of gebruikte materialen.
Populariteit: 10/100

Wat leert mijn kind van de film Frozen?

Leuk hè zo’n Disney film voor het vermaak, maar draagt het ook bij aan educatieve doeleinden? Dit is wat veel mensen zich af kunnen vragen. Daarom zetten we het even voor je op een rijtje.

5 wijze lessen voor je kind uit de film Frozen 

 1. Laat het los, dat is waar Elsa over zingt. Wees jezelf en houdt niet vast aan hoe anderen over je denken. 
 2. Je wordt ongelukkig van het opkroppen van je gevoelens. Het is niet fijn voor een ander als je al je opgekropte gevoelens er in één keer uit gooit. 
 3. Een prinses of een prins, beide zijn het helden. Een jongen hoeft niet stoerder te zijn dan een meisje. 
 4. Loop niet te hard van stapel in de liefde. Trouw niet na één dag al met iemand. Dit pakt in deze sprookjes film niet goed uit en zou in het echte leven ook geen succes zijn. 
 5. Het is niet goed om opgesloten te zijn of jezelf op te sluiten en nergens heen te gaan. Hierdoor raak je vervreemd van de buitenwereld waardoor je minder sociaal wordt naar anderen. 

Voor welke leeftijd is Frozen geschikt?

Het leeftijdsadvies van Frozen is 6 jaar. Er komen monsters en lichte dreigingen van geweld in voor. Kinderen tot 6 jaar kunnen mogelijk angstig worden van sommige beelden uit de film. Dit komt doordat kinderen op deze leeftijd vooral visueel georiënteerd zijn. 

Frozen is een animatiefilm en vooral voor de doelgroep kinderen. Hoewel het zelfs voor volwassenen leuk kan zijn om naar te kijken. De film wordt verder omschreven als humor en avontuurlijk, een komedie. 

Andere karakters uit Frozen

De bekendste karakters die in Frozen voorkomen zijn: sneeuwman Olaf, rendier Sven, Kristoff en Hans.

Olaf

Dit is de sneeuwpop die Anna en Elsa maakten als kind. Olaf is een levende sneeuwpop die kan praten en veel grapjes maakt. Het is een echte charmeur die menig hart doet smelten. 

Sven

Dit is het rendier van Kristoff. Hij kan, in tegenstelling tot Olaf, niet praten. Sven helpt Kristoff en Anna overal waar hij gaat. Zij kunnen bij hem op zijn rug springen en hij brengt ze naar elke plek, niets is hem te gek. 

Kristoff

Kristoff is het vriendje van Anna en het baasje van Sven het rendier. Kristoff is een vrolijke bergjongen die prinses Anna helpt. Hij is een Sami ijsverkoper die in de bergen leeft samen met zijn rendier. 

Hans

De prins van de Zuidelijke Eilanden, dat is Hans. Hij is een knappe koninklijke hoogheid die slim en galant over komt. Met zijn charmes weet hij Anna voor zich te winnen maar hij blijkt uiteindelijk toch niet zo leuk en galant.

Waar kan ik de films van Frozen bekijken?

De film is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray die je zowel in een fysieke winkel als webshop kunt kopen. De film is niet meer te zien in de bioscoop omdat hij in 2013 al is uitgebracht. Niet getreurd, je kunt hem wel bij Pathé thuis kijken. 

De populaire streamingdiensten Netflix en HBO Max bieden de film Frozen helaas niet aan. Frozen is een Disney film waardoor hij wel valt te streamen op Disney+. Dus als je de film nog niet gezien hebt weet je wat je te doen staat. 

Frozen - Deel 2

In 2019 is er een tweede deel van Frozen uitgebracht. Dit is het vervolg op de film uit 2013, maar ook prima los van het eerste deel te kijken. De karakters die in de eerste film te zien zijn komen ook voor een groot deel terug in de tweede film.

Waar het in deel 1 vooral gaat over de eeuwige winter in Arendelle gaat het in deel 2 over een avontuur in een donker woud. Er zijn in deel 2 een aantal nieuwe karakters te zien, o.a.: Ryder, Yelena en Honeymaren. Ook heeft Elsa in dit deel een paard genaamd Nokk. 

Waarom wil mijn kind zo graag frozen kostuums dragen?

De kostuums uit de film Frozen zijn erg populair. Verkleed jouw kind zich regelmatig als Elsa of Anna uit Frozen? Naast dat het er super leuk uit ziet draagt het ook bij aan de ontwikkeling van je kind. Je moet daarom de kracht van verkleden niet onderschatten. 

Hiermee worden de hersenen van je kind positief gestimuleerd. 

Door het rollenspel wordt het kind gestimuleerd om te onthouden wat hij/zij eerder heeft gezien van de gedragingen van het karakter. Daarnaast draagt een rollenspelen met verkleden ook bij aan de taalontwikkeling, sociale vaardigheden en emotionele ontwikkeling van het kind. 

Frozen liedjes

Let It Go - 2013

De film is ook zo populair door alle mooie liedjes die erin naar voren komen. Bij Frozen denk je al snel aan Let It Go, op zijn Nederlands: Laat het los. Dit is dan ook het aller bekendste liedje uit de film.

Let It Go is het meest gestreamde Disney liedje allertijden. Iedereen kent het inmiddels wel. Het liedje is geschreven door echtpaar Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez en wordt gezongen door Idina Menzel, een Amerikaanse actrice en zangeres. 

Het is later ook nog vereenvoudigd door Kristen en Robert met kortere teksten en een achtergrondkoor waarna het gezongen is door de wereldberoemde zangeres Demi Lovato. Hierdoor werd het een nog populairder popnummer. 

Door de enorme populariteit van het nummer zijn er veel prijzen met het nummer gewonnen. Let It Go kwam in de top 5 van de Billboard hot 100 hitlijst. Idina Menzel won er de Tony Award mee. 

In 2014 wonnen de schrijvers de Academy Award voor Best Original Song en in 2015 de Grammy Award voor Best Song Written for Visual Media. Let It Go was het 9de best verkochte liedje in Amerika.De single is zelfs 3,5 miljoen keer verkocht. Kun je nagaan hoe populair het wel niet was. 

Niet alleen voor kinderen is het liedje een hit. Ook voor volwassenenen is het een absolute hit. Ook zijn er wat ruigere uitvoeringen uitgebracht. Armin van Buuren heeft bijvoorbeeld een techno remix van het liedje gemaakt voor zijn remixalbum Dconstructed. En voor wie het nog iets wilder wil hebben hebben Da Tweekaz een hardstyle versie van het nummer gemaakt. 

Andere liedjes - 2013

Uit de eerste Frozen film zijn voornamelijk deze liedjes het bekendste: 

 • For The First Time In Forever, door Kristen Bell (Anna) en Idina Menzel (Elsa) 
 • Love Is An Open Door, door Kirsten Bell (Anna) en Santino Fontana (Hans) 

Andere liedjes - 2014

Uit de Frozen 2 film zijn voornamelijk deze liedjes het bekendste: 

 • Show Yourself, door Idina Menzel (Elsa) en koningin Iduna (Rachel Wood)
 • Into The Unknown, door Idina Menzel (Elsa) 
Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

 • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
 • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
 • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)