Ravensburger, specialist in puzzels en gezelschapsspellen

Ravensburger is wereldwijd een bekend merk. Het is koploper op het gebied van puzzels en bordspellen. Daarnaast heeft Ravensburger diverse licenties op verschillende Disney figuren om hier bijvoorbeeld puzzels van op de markt te brengen, voorbeelden hiervan zijn Ariël, Bambi, Cars, maar ook Nijntje, Hello Kitty en Dora. 

Kaartspellen & bordspellen

Op gebied van spellen heeft Ravensburger kaartspellen en bordspellen, maar ook spellen die handig zijn voor onderweg, op de markt gebracht. De tiptoi pen van Ravensburger is een intelligente elektronische stift, die boeken, puzzels en spellen tot leven brengt. Zo kan de stift de spelleider zijn, vertelt het leuke verhalen en geeft het zelf ook opdrachten. De tiptoi pen heeft vier rubrieken: ontdekken, weten, vertellen en spelen. Ook heeft Ravensburger verschillend creatief speelgoed, zoals aquarelle, ScienceX, schilderen op nummer, Mandala Designer en ander creatief speelgoed op gebied van tekenen, knippen, plakken en prikken.

Historie van Ravensburger

In 1883 is Ravensburger opgericht door de Duitser Robert Maier. Hij verbleef op dat moment in de stad Ravensburger en heeft het bedrijf daar naar vernoemd. Het bedrijf Ravensburger begon met het op de markt brengen van instructieboeken voor werklieden en architecten om op die manier genoeg financiële zekerheid te krijgen voor de dingen die hij het liefset wilde doen. 

In 1884 kwam het eerste handgemaakte bordspel uit "Journey around the world", in Nederland beter bekend als "Een reis om de wereld". In 1912 werden vele bordspellen verkocht in West-Europa. De Ravensburger fabriek is in de beide wereldoorlogen gespaard gebleven. Na de Tweede Wereldoorlog ging Ravensburger zich nog meer specialiseren in gezelschap spellen voor kinderen en boeken. 

In 1962 groeide Ravensburger goed en in 1964 opende het fabrieken onder andere in Nederland, Frankrijk en Groot-Britanië. Na 1964 werd Ravensburger opgesplitst in twee takken, een gericht op boeken en een gericht op gezelschap spellen. Het grootste succes van Ravensburger is het spel Memory. 

Het kwam in 1959 uit en werd gelijk verkozen tot beste speelgoed van het jaar. Opvallend aan het spel Memory is dat het vaak gewonnen wordt door kinderen, aangezien het korte termijn geheugen van een kind beter is dan van een volwassene. 

Sinds 1959 zijn er al meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. Ravensburger heeft al meer dan 18.000 boeken en 850 spellen uitgegeven.

Bekend geworden met gezelschapsspellen

Puzzels, gezelschapspellen, zoals kaartspellen en bordspellen, de tiptoi pen, Mandala designer waarbij het draait om kunstzinnige creaties, ScienceX waarmee spannende experimenten gedaan kunnen worden, schilderen op nummer, knutselen en aquarellen.

Top Ravensburger speelgoed

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)