Trein speelgoed, waan jezelf tot conducteur! Tjoeke tjoeke!

Treinen zijn magisch voor kinderen. Tjoeke tjoeke als geluid. De conducteur die je kaartje komt controleren en de vele verschillende wagens maken het feest compleet. Electrische treinen, houten treinen en de plastic treinen om mee te spelen voor de allerkleinsten. Maak met de vele banen jouw eigen treinbaan compleet en leef je helemaal in de wereld van spoor, machinist en conducteur. 

auto speelgoed voor kinderen
beste trein speelgoed kinderen

Auto speelgoed, jongens vinden het fantastisch!

Onder deze categorie valt eigenlijk alles wat te maken heeft met voertuigen. Elk kind. Jong of oud, meisje of jongen, vindt het leuk om met auto's te spelen! Alles voertuigen die rijden vinden kinderen geweldig. Dus ook treinen, tractors, fietsen en dus ook auto's. 

Trapauto's speelgoed

Trapauto's vinden kinderen geweldig! Zelf door te trappen in een auto rijden, hoe stoer! Trapauto's heb je in vele uitvoeringen, zoals driewielers, skelters, trapauto's en tractors.

Trein speelgoed is goed voor de ontwikkeling van het kind

Speelgoedtreinen zijn vooral onder jongens erg populair. Spelen met speelgoed is niet alleen een manier voor kinderen om hun tijd te verdoen - het is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Veel jongens zijn verslaafd aan treinsets sinds ze als klein kind een houten treinspeeltje konden vasthouden. Sets bestaan er in houten- en elektrische uitvoeringen. 

Speelgoed treinen zijn goed voor de groei en ontwikkeling van het kind

Speelgoedtreinen is speelgoed dat al eeuwenlang bestaat. Ze zijn vandaag de dag mateloos populair en hoeven niet ingewikkeld en elektronisch te zijn om kinderen geboeid te houden! Dit is wat het tot prachtig speelgoed maakt. Hieronder 4 ontwikkelingen die het kind leert door te spelen met treinen. 

Zelf problemen oplossen

Voor kinderen is het belangrijk om zelf problemen op te kunnen lossen. Niet alleen als kind maar gedurende het gehele leven. Bij elk aspect van het leven komt het vermogen om problemen op te lossen om de hoek kijken. Problemen oplossen betekent A zien en dat kunnen relateren aan B.

Door met een speelgoedtrein te spelen, leert uw kind hoe de rails moet worden gebouwd zodat de trein zonder ongelukken kan blijven rijden. Uw kind leert ook hoe hij de treinen zo kan organiseren dat de trein sneller kan rijden. Het kost uw kind misschien wat tijd om dit te leren, maar het resultaat zal een leven lang meegaan.

Creativiteit en verbeeldingskracht

Zonder creativiteit en verbeeldingskracht zou het leven erg saai zijn. We zouden niet in staat zijn om nieuwe uitvindingen te doen en als samenleving vooruit te komen als we deze beide ontwikkelingsvaardigheden niet zouden bezitten.

Met de speelgoedtrein kan uw kind treinrails in elkaar zetten op vele originele manieren. Die manieren worden slechts beperkt door zijn of haar verbeelding. Hoe meer verbeelding hoe meer verschillende trein-opstellingen. 

Je kind kan ook verschillende scenario's bedenken voor de rollen die worden gespeeld met de treinset. Het kan verhalen in zijn hoofd creëren die betrekking hebben op de treinen en al het andere speelgoed dat hij of zij gebruikt.

Fijne motoriek & behendigheid

Wanneer uw kind een speelgoedtrein bouwt heeft hij ook kleine voorwerpen nodig. De fijne motoriek is nodig om bijvoorbeeld een treinstation of stad te bouwen. Hier kan de trein doorheen rijden. Deze fijne motoriek is essentieel voor veel functies in het leven. 

Het stelt uw kind in staat om voorwerpen te bewegen, te verplaatsen of te vervormen. De fijne motoriek is nodig om zich aan te kleden, zichzelf te voeden, te tekenen of tijdens het schrijven.

Dit zijn slechts een paar vaardigheden die uw kind zal leren door met een speelgoedtrein te spelen! 

Trein speelgoed tot 15 euro

Op zoek naar een leuk cadeau voor je zoon, kleinzoon of een kinderfeestje? Vooral jongens vinden treinen magisch. We hebben hieronder een paar speelgoedtreinen voor je geselecteerd in de prijscategorie tot 15 euro. Niet te duur, wel heel leuk. 

Duurste trein speelgoed, maak het heel gek!

Een houten treintje van 5 euro of een modelbouw trein van 500 euro. Je kan het met treinen zo gek maken als je zelf wilt. Vooral de LEGO Bouwsets zijn prijzig maar zorgen wel voor urenlang plezier met het bouwen van het treinstation. 

Vragen over trein en auto speelgoed

Vanaf 3 jaar en ouder. Houten treinsets zijn klassiek speelgoed dat jaren meegaat en geliefd is onder kinderen en ouders. Het meeste trein-speelgoed heeft een adviesleeftijd van 3 jaar en ouder. Het speelgoed kan soms verstikkingsgevaar opleveren of omdat ze voor kinderen onder de 3 jaar te moeilijk zijn om alleen mee te spelen. 

 

Jongens voelen zich nou eenmaal aangetrokken tot snelle voertuigen met wielen. Meer dan meisjes dat hebben. Het lijkt wel of jongens een trein magisch vinden. Het rijdt. Over een spoor. Het maakt een ‘kadeng-kadeng’ geluid en er is natuurlijk de conducteur die je kaartjes controleert. Magisch. 

Jongens worden van nature aangetrokken door luide en bewegende voorwerpen. Het liefste ook nog voorwerpen die (elektrisch) geluid maken. Speelgoed van echte voorwerpen uit de wereld, zoals auto's (maar ook treinen, tractors en vliegtuigen), zijn aantrekkelijk voor kinderen. Ze kunnen met het speelgoed spelen door de wielen te laten draaien, ze in verschillende richtingen te bewegen of de geluiden te horen die ze maken. Allemaal zintuiglijke prikkels die zorgen dat jongens auto speelgoed leuk vinden.

Spelen met een kleine speelgoedauto helpt om de fijne motoriek van een kind verder te ontwikkelen. Ze leren door het ontwikkelen van hand-oog coördinatie en handvaardigheid met behulp van hun beide handen wanneer ze bijvoorbeeld kleine speelgoedauto's dragen, oppakken, gooien, duwen en trekken. Of door bijvoorbeeld het openen van een deurtje, het verwisselen van een band of het plaatsen van een poppetje achter het stuur. 

Wanneer kinderen kunnen kijken is het al leuk om speelgoed rondom auto's voor je kind aan te schaffen. Een knuffel-auto, een houten auto of een auto waarvan alleen de wielen kunnen draaien. Wanneer het kind ouder wordt, zijn ook auto's die geluiden maken heel leuk. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)