Trein speelgoed, waan jezelf tot conducteur! Tjoeke tjoeke!

Treinen zijn magisch voor kinderen. Tjoeke tjoeke als geluid. De conducteur die je kaartje komt controleren en de vele verschillende wagens maken het feest compleet. Electrische treinen, houten treinen en de plastic treinen om mee te spelen voor de allerkleinsten. Maak met de vele banen jouw eigen treinbaan compleet en leef je helemaal in de wereld van spoor, machinist en conducteur. 

beste trein speelgoed kinderen

Trein speelgoed is goed voor de ontwikkeling van het kind

Speelgoedtreinen zijn vooral onder jongens erg populair. Spelen met speelgoed is niet alleen een manier voor kinderen om hun tijd te verdoen - het is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Veel jongens zijn verslaafd aan treinsets sinds ze als klein kind een houten treinspeeltje konden vasthouden. Sets bestaan er in houten- en elektrische uitvoeringen. 

Speelgoed treinen zijn goed voor de groei en ontwikkeling van het kind

Speelgoedtreinen is speelgoed dat al eeuwenlang bestaat. Ze zijn vandaag de dag mateloos populair en hoeven niet ingewikkeld en elektronisch te zijn om kinderen geboeid te houden! Dit is wat het tot prachtig speelgoed maakt. Hieronder 4 ontwikkelingen die het kind leert door te spelen met treinen. 

Zelf problemen oplossen

Voor kinderen is het belangrijk om zelf problemen op te kunnen lossen. Niet alleen als kind maar gedurende het gehele leven. Bij elk aspect van het leven komt het vermogen om problemen op te lossen om de hoek kijken. Problemen oplossen betekent A zien en dat kunnen relateren aan B.

Door met een speelgoedtrein te spelen, leert uw kind hoe de rails moet worden gebouwd zodat de trein zonder ongelukken kan blijven rijden. Uw kind leert ook hoe hij de treinen zo kan organiseren dat de trein sneller kan rijden. Het kost uw kind misschien wat tijd om dit te leren, maar het resultaat zal een leven lang meegaan.

Creativiteit en verbeeldingskracht

Zonder creativiteit en verbeeldingskracht zou het leven erg saai zijn. We zouden niet in staat zijn om nieuwe uitvindingen te doen en als samenleving vooruit te komen als we deze beide ontwikkelingsvaardigheden niet zouden bezitten.

Met de speelgoedtrein kan uw kind treinrails in elkaar zetten op vele originele manieren. Die manieren worden slechts beperkt door zijn of haar verbeelding. Hoe meer verbeelding hoe meer verschillende trein-opstellingen. 

Je kind kan ook verschillende scenario's bedenken voor de rollen die worden gespeeld met de treinset. Het kan verhalen in zijn hoofd creëren die betrekking hebben op de treinen en al het andere speelgoed dat hij of zij gebruikt.

Fijne motoriek & behendigheid

Wanneer uw kind een speelgoedtrein bouwt heeft hij ook kleine voorwerpen nodig. De fijne motoriek is nodig om bijvoorbeeld een treinstation of stad te bouwen. Hier kan de trein doorheen rijden. Deze fijne motoriek is essentieel voor veel functies in het leven. 

Het stelt uw kind in staat om voorwerpen te bewegen, te verplaatsen of te vervormen. De fijne motoriek is nodig om zich aan te kleden, zichzelf te voeden, te tekenen of tijdens het schrijven.

Dit zijn slechts een paar vaardigheden die uw kind zal leren door met een speelgoedtrein te spelen! 

Trein speelgoed tot 15 euro

Op zoek naar een leuk cadeau voor je zoon, kleinzoon of een kinderfeestje? Vooral jongens vinden treinen magisch. We hebben hieronder een paar speelgoedtreinen voor je geselecteerd in de prijscategorie tot 15 euro. Niet te duur, wel heel leuk. 

Playwood houten blokkentrein met draaiende blokken speelgoed
Playwood houten blokkentrein met draaiende blokken
Houten blokkentrein van het merk Playwood. Deze trein heeft drie wagons. Op iedere wagon zitten blokjes die draaien wanneer de trein gaat rijden. Deze blokjes zijn gemakkelijk te verwijderen en kunnen weer in een andere volgorde terug geplaatst worden. Op de blokjes staan leuke p...
Tip #1
Speelgoedlocomotief HOUT. Stoer en Educatief Gemaakt van afvalhout. speelgoed
Speelgoedlocomotief HOUT. Stoer en Educatief Gemaakt van afvalhout.
Deze leuke speelgoedlocomotief zorgt niet alleen voor speelplezier maar is ook een leerzaame trein. Zo is de locomotief voorzien van een telraam, klok en leuk rekenspel. Zo leert uw kind onder het spelen kennis te maken met deze basis vaardighede. De trein is van duurzaam hout du...
Tip #2
Valetti Houten Babyroze Trein speelgoed
Valetti Houten Babyroze Trein
Met de Valetti Houten Babyroze Trein kan de lading houten staven worden opgehaald en ingeladen in de aanhangwagen. Met de trein kan urenlang worden gereden en gespeeld! Het speelgoed is getest op kwaliteit en veiligheid en geschikt vanaf 3 jaar. Hierbij geeft Valetti ook 2 jaar g...
Tip #3

Duurste trein speelgoed, maak het heel gek!

Een houten treintje van 5 euro of een modelbouw trein van 500 euro. Je kan het met treinen zo gek maken als je zelf wilt. Vooral de LEGO Bouwsets zijn prijzig maar zorgen wel voor urenlang plezier met het bouwen van het treinstation. 

LEGO Maersk Trein - 10219 speelgoed
LEGO Maersk Trein - 10219
LEGO Exclusives 10219 Maersk goederentreinA replica of the real engine that operated on the railroads of America, this Maersk train features exceptional detailing and functions, such as opening driver's cab, removable side panel revealing a detailed, 16-cylinder engine, and authe...
Tip #1
LEGO City Treinen Super Pack 4in1 - 66493 speelgoed
LEGO City Treinen Super Pack 4in1 - 66493
Bevat de vrachttrein, treinstation, flexibele rails en wissels (60052, 60050, 7895 en 7499). je kan bovendien de trein makkelijk besturen via de infrarode afstandsbediening met 8 kanalen en 7 snelheden....
Tip #2
LEGO Disney Trein en Station - 71044 speelgoed
LEGO Disney Trein en Station - 71044
Beleef met het hele gezin een boeiend en plezierig bouwproces met deze LEGO® ǀ Disney 71044 trein en station. Kinderen zullen het fantastisch vinden om met de Disney personages Mickey Mouse, Minnie Mouse, Knabbel, Babbel en Goofy mee te gaan op magische avonturen met deze gewel...
Tip #3
2x LEGO City Treinen Passagierssneltrein - 60337 speelgoed
2x LEGO City Treinen Passagierssneltrein - 60337
Daar komt de supersnelle LEGO City Passagierssneltrein (60337) met brandende koplampen aan op het perron! Bewonder de ultramoderne, aerodynamische locomotief. Deze leuke set met speelgoedtrein voor kinderen vanaf 7 jaar heeft alle ingrediënten in huis voor eindeloos speelplez...
Tip #4
LEGO City Vrachttrein - 60052 speelgoed
LEGO City Vrachttrein - 60052
Vervoer zware goederen en dieren! de hele stadrond met de oersterke Lego Vrachttrein! In deze indrukwekkende gemotoriseerde trein met infrarode afstandbediening met 8 kanalen en 7 snelheden kan bijna alles worden vervoerd. Zorg ervoor dat de lading op het juiste moment op de juis...
Tip #5
LEGO City Passagierstrein - 7938 speelgoed
LEGO City Passagierstrein - 7938
Iedereen instappen! De nieuwe hogesnelheidstrein staat gereed op het station van LEGO City. Met de infrarode afstandsbediening met acht kanalen en zeven snelheden kun je acht treinen tegelijk over de buigzame rails naar het station sturen. Exclusief 9 AAA batterijen.Inclusief 3 m...
Tip #6
Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders

Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn. Alleen de positieve wijzigingen tonen wij, zelfs op basis van een 30-daags-gemiddelde. Doe er je voordeel mee!

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 2000 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)