De 8 beste skelters voor kinderen en dagenlang rijplezier

Geplaatst op: 30-03-2023, 18:53, laatste update op: 30-03-2023, 21:51

Een pleziermachine op vier wielen. Skelters zijn geliefd bij kinderen. Ze bieden urenlang vermaak en houden uw kind fysiek fit. Skelters kunnen ook een introductie zijn tot het latere karten. Ze lijken immers op racekarts.

Wij bespreken enkele van de beste skelters op de Nederlandse markt. Er zijn skelters voor alle leeftijden. Er zijn basis skelters die goedkoper zijn en er zijn ook extreme skelters. Lees snel verder. 

beste skelter vergelijken

Waarom zou ik een skelter kopen?

Waarom zou ik een skelter kopen?
Skelters voor kinderen zijn een geweldige manier om ze buiten te laten spelen! Ze zijn stabiel, veilig en superleuk. Sommige kinderen vinden het nou eenmaal leuker om op vier wielen te rijden dan op twee.

Zijn skelters alleen voor kinderen?
Nee. Er zijn skelters voor alle leeftijden. De Berg BFR XL is bijvoorbeeld een fantastische kart voor volwassenen.

Kunnen skelters off-road gereden worden?
Absoluut kunnen ze off-road worden gereden. De Berg Kart Buddy Blue heeft luchtbanden waarmee op elke ondergrond gereden kan worden! Lees hier meer!

Zijn skelters duur?
De prijs hangt af van de grootte, de kwaliteit en het doel wat je er mee wilt doen. Skelters zijn er tussen de 100 euro en 1500 euro. 

1. BERG Buddy Blue Skelter - Blauw

De BERG XL Frame B.Pure Blue BFR Skelter in blauw is een uitstekend speelgoed voor kinderen vanaf 5 jaar. Het stevige stalen buizenchassis is ontworpen om lang mee te gaan en is voorzien van een verstelbaar zadel en stuur om kinderen met lengte- en gewichtsverschillen te ondersteunen. 

De schommelas zorgt voor soepele ritten en de luchtbanden bieden uitstekende tractie, waardoor kinderen over verschillende terreinen kunnen rijden. De skelter is eenvoudig te monteren en wordt aanbevolen voor kinderen van 3-8 jaar

Met de BERG XL Frame B.Pure Blue BFR Skelter kunnen kinderen zich heerlijk uitleven en tegelijkertijd hun motorische vaardigheden verbeteren!

In het kort

 • Het stalen buizenchassis gaat lang mee
 • Verstelbaar zadel en stuur om kinderen met lengte- en gewichtsverschillen te ondersteunen
 • Schommelas voor soepele ritten
 • Luchtbanden voor uitstekende tractie 
 • Eenvoudige rechttoe rechtaan montage 
 • Aanbevolen voor kinderen van 3-8 jaar
BERG XL Frame B.Pure Blue BFR Skelter - Blauw - Vanaf 5 jaar speelgoed
BERG XL Frame B.Pure Blue BFR Skelter - Blauw - Vanaf 5 jaar
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een lange levensduur heeft. Bovendien kunnen kinderen er motorische vaardigheden mee ontwikkelen en zorgt het voor veel buitenplezier.
Populariteit: 20/100

2. BERG BFR (elektrisch)

De BERG E-Skelter met trapondersteuning en veiligheidsfuncties is een perfecte keuze voor kinderen van 6 jaar en ouder. De skelter heeft een 250W E-Motor die trapondersteuning biedt en 4 verschillende niveaus van ondersteuning. 

Andere belangrijke kenmerken zijn het BFR-systeem, XXL-frame, innovatieve functies en luchtbanden voor extra comfort. De skelter is gemakkelijk te assembleren en heeft een uitneembare batterij van 24V/240Wh. 

In het kort

 • Trapondersteuning voor zorgeloos rijplezier
 • Veiligheidsvoorzieningen voor kinderen vanaf 6 jaar
 • BFR-systeem en XXL-frame voor extra gemak en comfort
 • Innovatieve functies en luchtbanden
 • Gemakkelijk te assembleren
BERG Elektrische Skelter met XXL frame Jeep Revolution E-BFR-3 - Drie versnellingen - Groen - Vanaf 5 jaar speelgoed
BERG Elektrische Skelter met XXL frame Jeep Revolution E-BFR-3 - Drie versnellingen - Groen - Vanaf 5 jaar
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een efficiënte motor heeft die zorgt voor langdurig rijplezier zonder batterijproblemen. Bovendien is de skelter gemakkelijk te assembleren en comfortabel om op te rijden.
Populariteit: 0/100

3. Hauck Lightning skelter

De Hauck Lightning skelter is een geweldige skelter voor kinderen om mee te leren spelen. Het is geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar oud en heeft een stevig stalen buizenframe dat lang meegaat. Het is beschikbaar in verschillende kleuren voor jongens en meisjes.

De skelter is ergonomisch ontworpen en kan worden aangepast aan de grootte van je kind, waardoor het comfortabel en veilig is om te spelen. De rubberen banden hebben een laag profiel en bieden voldoende grip, terwijl ze ook minder onderhoud nodig hebben.

De skelter heeft een drie-punts-stuursysteem dat is ontworpen voor langdurig gebruik en een handrem die beide achterwielen bedient voor een snelle en veilige stop.

Als je op zoek bent naar een soepele overgang van een skelter naar een trapfiets of zelfs een eerste trap-kart, dan is de Hauck Lightning Pedal Go Kart een goede optie om te overwegen.

4. Berg Pedal Kart Buzzy Nitro

Maak kennis met de Berg Pedal Kart Buzzy Nitro, een super gave skelter die perfect is voor de allerkleinsten van 2 jaar tot 5 jaar oud! De skelter heeft een stoer en kleurrijk ontwerp dat gegarandeerd de aandacht zal trekken door kinderen in de buurt. 

De skelter heeft een sterk stalen buizenframe dat zorgt voor stabiliteit en kracht. Anders dan bij een driewieler, staat de skelter stevig op vier wielen. Ondanks de stevige constructie is de skelter toch lichtgewicht, namelijk slechts 15,4 pond.

De schommelas zorgt ervoor dat de wielen altijd op de grond blijven en dat de bestuurder veilig en stabiel blijft zitten. Wat deze skelter extra cool maakt, zijn de high-tech schuimbanden. In eerste instantie klinkt dit misschien raar, maar het heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Het schuim kan worden samengeperst voor extra grip, en het absorbeert schokken tijdens het rijden. Bovendien maakt het veel minder geluid dan plastic wielen.

In het kort

 • Stevig en stabiel frame 
 • Lichtgewicht voor eenvoudige bediening
 • Aanbevolen leeftijd 2-5 jaar
 • Hightech schuimbanden zorgen voor een stille werking en tractie
 • Meerdere verschillende afbeeldingen en kleuren om uit te kiezen 
 • Schommelas voor soepele ritten
BERG Buzzy Nitro Skelter - Blauw/Oranje - 2 tot 5 jaar - Verstelbaar Zadel + Stuur speelgoed
BERG Buzzy Nitro Skelter - Blauw/Oranje - 2 tot 5 jaar - Verstelbaar Zadel + Stuur
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een lange levensduur heeft. De EVA banden zijn slijtvast en kunnen niet lek raken, waardoor er minder snel vervanging nodig is.
Populariteit: 94/100

5. Reppy Rebel Black Skelter - Zwart

De skelters van Berg blijven op de lijst staan, ze zijn gewoon goed. De Berg Pedal Kart Reppy Rebel is een fantastisch product voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar oud. 

Dit product heeft een speciale zitting waardoor de bestuurder gemakkelijk naar voren en naar achteren kan bewegen en toch gemakkelijk bij het stuur kan komen. Dit verlaagt het zwaartepunt van de skelter, wat de veiligheid verhoogt en kantelen voorkomt.

Een ander geweldig kenmerk van de Berg Reppy Rebel zijn de schuimbanden. Deze schuimbanden zijn zacht en absorberen oneffenheden op de weg, terwijl ze toch sterk genoeg zijn om slijtage te voorkomen. 

Ook zijn ze stil, wat een groot voordeel is als je al kinderen hebt en van een beetje rust houdt. Andere skelters met plastic wielen maken veel lawaai tijdens het rijden, maar met de Berg Pedal Kart Reppy Rebel kan jouw kind in alle rust genieten van het skelteren.

In het kort

 • Laag gemonteerde kuipstoel
 • Laag zwaartepunt
 • Makkelijk om mee te sturen
 • Aanbevolen voor 3 tot 6 jaar 
 • Kwalitatieve banden
 • Gaat nooit over de kop
 • Schommelas voor stabiliteit 
 • Lichtgewicht en makkelijk te bedienen
 • Directe aandrijving betekent geen verspilde energie
Reppy Rebel Black Skelter - Zwart speelgoed
Reppy Rebel Black Skelter - Zwart
De BERG Reppy Rebel Black skelter is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een lange levensduur heeft. Bovendien is het ontworpen met veiligheid in gedachten en voldoet het aan de TÜV- en CE-normen.
Populariteit: 82/100

6. Chillafish Monzi-RS race skelter

De Monzi-RS skelter heeft een retro-moderne raceontwerp dat erg aantrekkelijk is en de aandacht van elk kind zal trekken. Geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar oud.  

De Monzi-RS skelter is voor kinderen een geweldige manier om te oefenen en te leren. De stabiele basis met vier luchtledige 12" banden biedt een veilige skelter om mee te rijden. De banden zijn luchtloos. Dus geen gedoe met het oppompen van lekke banden.

De skelter is opvouwbaar. Je kunt de stuurkolom eenvoudig neerklappen en de achterkant van de stoel naar beneden klappen. Er zit zelfs een muurbevestigingsset bij waarmee je de skelter aan de muur kunt hangen. Zo bespaar je ruimte en houd je de woonruimte netjes en opgeruimd.

In het kort

 • Luchtloze lekvrije banden
 • Zorgt voor fysieke fitheid
 • Verstelbare stoel 
 • Opvouwbaar stuur en zitting zodat je de kart kunt opbergen
 • Aanbevolen voor 3-7 jaar
Chillafish Monzi-RS race gocart op 4 wielen, opvouwbaar en snel voor 3 tot 7 jaar, rood speelgoed
Chillafish Monzi-RS race gocart op 4 wielen, opvouwbaar en snel voor 3 tot 7 jaar, rood
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een innovatief ontwerp heeft dat zorgt voor langdurig gebruik. Bovendien zijn de RubberSkin-wielen antilek, waardoor ze niet snel vervangen hoeven te worden.
Populariteit: 100/100

7. BERG Rally NRG Orange Skelter (2023 model)

Als jonge coureur wil je graag snelheid en de meest briljante controle. De BERG Rally (model uit 2023) is beschikbaar in diverse kleuren. Elke Rally skelter heeft luchtbanden voor een comfortabele rit en kan gemakkelijk worden bediend met de BFR hendel. 

De verstelbare stoel zorgt dat de skelter met je meegroeit. Kies uit gave functies zoals LED-lampen, richtingaanwijzers en een Soundbox Race. Ga je graag off-road? de skelter is uitgerust met schokabsorberende off-road veren. 

In het kort

 • Luchtbanden
 • Parkeerrem
 • Verstelbare stoel
 • LED lampen en richtingaanwijzers.
 • 4 geïntegreerde racegeluiden
 • Offroad veren
BERG Rally NRG Orange Skelter - 2023 model - 4 tot 12 jaar - Oranje speelgoed
BERG Rally NRG Orange Skelter - 2023 model - 4 tot 12 jaar - Oranje
Dit speelgoed is duurzaam omdat het is gemaakt van hoogwaardige materialen en ontworpen om jarenlang mee te gaan. Het heeft ook een CE-markering voor veiligheid en comfortfuncties zoals luchtbanden en verstelbare stoelen zorgen ervoor dat kinderen er lang plezier van kunnen hebben.
Populariteit: 0/100

8. Berg Buzzy Rubicon

De skelter voor JEEP liefhebbers! De Jeep Rubicon thema skelter heeft dezelfde geweldige functies als BERG skelters met de stoere Jeep styling. Deze skelter is geschikt voor kinderen tussen 2-5 jaar oud en heeft een verstelbare zitting waardoor hij jarenlang meegaat. 

De stevige massieve banden hebben geen lucht nodig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over lekke banden. Houd er wel rekening mee dat massieve banden iets minder tractie hebben dan luchtbanden, maar dit zal waarschijnlijk geen probleem zijn voor jonge kinderen. 

Een geweldig cadeau voor veel kinderen!

In het kort

 • Het stalen buizenchassis is erg duurzaam
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • Massieve banden = minder onderhoud
 • Eenvoudige montage 
 • Aanbevolen voor 2 jaar tot 5 jaar
   
BERG JEEP Buzzy Rubicon Skelter - Rood/Zwart - 2 tot 5 jaar speelgoed
BERG JEEP Buzzy Rubicon Skelter - Rood/Zwart - 2 tot 5 jaar
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardig en slijtvast materiaal, waardoor het lang meegaat. Daarnaast is het ontwerp veiliger dan een driewieler en bevordert het de motorische vaardigheden van kinderen.
Populariteit: 94/100
Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

11-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

09-03-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

12-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

7 vette challenges voor op de trampoline

09-03-2023

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

9 voordelen van een trampoline

24-12-2022

Waarom houden bijna alle kinderen van trampolines? En waarom is trampoline springen goed voor je conditie, lichaam en geest? We hebben 9 voordelen van trampoline springen onder elkaar gezet want een trampoline kent meer voordelen dan je nu nog denkt. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

 • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
 • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
 • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)