Het leukste buiten speelgoed (2023) voor je kind. Een compleet overzicht.

Voor kinderen is buitenspelen super leuk en belangrijk voor de ontwikkeling. Heerlijk hun energie kwijt kunnen op een gezonde manier. Er is veel buitenspeelgoed op de markt, we geven je een overzicht én de beste prijzen. 

Van grote toestellen zoals trampolines tot kleine toebehoren en natuurlijk mag ook het waterspeelgoed niet ontbreken. Lekker actief op de rolschaatsen of springen met een springtouw. Er is van alles verkrijgbaar. 

Kinderen lekker buiten laten spelen, stimuleer het vooral!

buiten speelgoed tuin
speeltoestel in de tuin

Speeltoestellen voor kinderen

Heb je een grote tuin en kan er prima een leuk speeltoestel voor je kind in staan? Zoek dan niet verder! Wij helpen je graag een eind op weg. Van schommels tot aan speelhuisjes er is voor elk kind wel iets geschikts voor uren buitenspeelplezier! 

Trampoline

Op het moment dat je een trampoline voor je kind wil aanschaffen springt hij/zij vast een gat in de lucht. Dit zorgt gegarandeerd voor eindeloos plezier en verveelt nooit. Ze zijn verkrijgbaar met goede stevige netten, voor het waarborgen van veiligheid voor kinderen. Ook zijn ze in allerlei maten te verkrijgen, van groot tot klein. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Ze zijn bijna niet meer weg te denken uit menig tuin. 

Salta Premium Black Edition - Trampoline met veiligheidsnet - 305 x 214 cm - Zwart speelgoed
Salta Premium Black Edition - Trampoline met veiligheidsnet - 305 x 214 cm - Zwart
De Salta Premium Black Edition trampoline is duurzaam dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en een sterk frame met dubbelzijdige galvanisatie en poedercoating. Ook heeft het een weersbestendige veiligheidsrand en stevige palen met schuimstof omhulsels voor extra bescherming.
Populariteit: 8/100
BERG Favorit InGround Trampoline - 430cm speelgoed
BERG Favorit InGround Trampoline - 430cm
De BERG Favorit InGround Trampoline is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen zoals roestbestendig zink en stevig geweven polypropyleen. Het heeft ook een lange levensduur dankzij de dikke buizen met grote diameter en weerbestendige buitenlaag van versterkt PVC.
Populariteit: 10/100

Schommel

Een schommel is een ware hit bij menig baby, peuter en kind. Ze zijn er voor alle leeftijd te verkrijgen omdat de stoeltjes helemaal aangepast kunnen worden naar de leeftijd van het kind. Als je het ons vraagt ook een absolute must voor je kind. Altijd een succes voor veel speelplezier.

Dubbele schommel voor kinderen- Stevige kinderschommel met glijbaan en klimladder-outdoor schommel frame massief hout-schommel frame-238.5x240x168.9cm speelgoed
Dubbele schommel voor kinderen- Stevige kinderschommel met glijbaan en klimladder-outdoor schommel frame massief hout-schommel frame-238.5x240x168.9cm
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van stevig hout en een lange levensduur heeft. Het kan meerdere kinderen vermaken en helpt bij de ontwikkeling van evenwicht, coördinatie en kracht. Echter, het is niet geschikt voor kinderen onder 3 jaar en moet onder toezicht worden gebruikt.
Populariteit: 0/100
Schommel George 300cm speelgoed
Schommel George 300cm
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van geschaafd, gedroogd en kernvrij Douglashout met een Postsaver om de levensduur te verdubbelen. Het voldoet aan de wettelijke eisen voor veiligheid en gezondheid met een CE Markering.
Populariteit: 0/100

Glijbaan

Kinderen vinden glijbanen ook helemaal geweldig en ze kunnen er eindeloos vanaf glijden. Super leuk voor je kind om zijn/haar energie kwijt te kunnen. Ook leuk om met warme dagen voor een zwembadje te zetten zodat je kindje in het water kan glijden. Glijbanen zijn er ook voor de allerkleinsten, al vanaf 10 maanden. Voor bijna elk kind een echt succes! 

Little Tikes Reuze Glijbaan Evergreen - Groen speelgoed
Little Tikes Reuze Glijbaan Evergreen - Groen
Deze Little Tikes Reuze Glijbaan Evergreen is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een stabiele basis voor extra veiligheid. Het speelgoed is echter niet biologisch afbreekbaar en bevat plastic onderdelen, waardoor het minder milieuvriendelijk is.
Populariteit: 88/100
FATMOOSE Speeltoestel JungleJumbo - Speeltoren met appelgroene glijbaan, klimwand, schommel en schommel speelgoed
FATMOOSE Speeltoestel JungleJumbo - Speeltoren met appelgroene glijbaan, klimwand, schommel en schommel
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van geïmpregneerd massief hout en getest op kwaliteit en veiligheid. Het heeft ook een garantie van 10 jaar op alle houten onderdelen.
Populariteit: 0/100

Speelhuisje

Ook ideaal als het regent. Want zeg nou zelf, het is toch altijd een goed idee om in een speelhuisje te spelen? Er zijn eindeloze speelmogelijkheden in mogelijk. Er zijn kleine speelhuisjes maar ook grote met bijvoorbeeld een glijbaan en/of schommel eraan bevestigd. Dit is natuurlijk het beste van beide werelden. Echt genieten voor kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes. 

zandbak buiten tuin

Zandbak

Zandbak

Misschien wel de meest bekende zandbak is de klassieke schelp, wie kent hem niet? Deze is ook multifunctioneel omdat hij even goed als zwembadje gebruikt kan worden. Toch zijn er ook wel heel veel andere zandbakken te verkrijgen, bijvoorbeeld met een bankje erin, dit is net even wat luxer. 

Zo kun je als ouder er ook zelf bij zitten en samen met je kind spelen. Ook ideaal natuurlijk.

Emmerset

Een emmerset is erg geschikt voor je kind voor in de zandbak. Hier zitten vaak allerlei leuke schepjes en vormpjes bij waarmee je kind leuk kan fantaseren. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat je kindje met het zand in kopjes en vormpjes doet alsof hij/zij koekjes, taartjes en drinken heeft bereid. Dit blijkt vaak niet snel te vervelen en zorgt voor veel speelplezier. 

Kiepauto

Voor kinderen is het ook erg leuk om het zand elke keer ergens in te doen en weer te legen. Een kiepauto is ongetwijfeld een groot succes in de zandbak. Ze zijn leuk voor zowel jongens als meisjes. Ideaal om cadeau te geven ook. 

Tuingereedschap voor kinderen

Je kind is vaak al op jonge leeftijd geïnteresseerd in dingen die je als ouder doet. Kinderen willen dit vaak ook nadoen. Zo ziet je kind je misschien bezig in de tuin en wil hij/zij helpen. Herkenbaar niet waar? Wat dacht je ervan om je kind een eigen tuinier setje te geven? Je kind leert om een hark, schepje en emmertje te gebruiken. Daarnaast is dit ook nog eens heel geschikt voor in de zandbak!

Klein Bosch Tuinaccessoireskar 7-delig Groen speelgoed
Klein Bosch Tuinaccessoireskar 7-delig Groen
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een CE-markering, wat betekent dat het voldoet aan Europese veiligheidsnormen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan helpen bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden. Echter is er geen informatie beschikbaar over het duurzame proces of materiaalgebruik tijdens productie.
Populariteit: 10/100
met water spelen in tuin

Waterspeelgoed

Er gaat toch niks boven wat spetterplezier voor kinderen op de warme dagen? Een zwembadje is snel opgezet. Om je kind bezig te houden is er ook allerlei speelgoed voor in het water op de markt gebracht. Wij geven je een paar leuke voorbeelden van waterspeelgoed waaraan je kind zeker veel speelplezier beleeft. 

Watertafel

Kinderen vinden het heerlijk om lekker met water te spelen en spetteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een watertafel? Water dat door buizen gaat, door een vergiet of een waterrad trekt al snel de aandacht van een kind. 

Je kindje leert fantaseren en redeneren. Alle onderdelen kunnen ook anders bevestigd worden waardoor er eindeloos speelplezier aan een watertafel beleefd kan worden. 

Little Tikes Fountain Factory - Watertafel speelgoed
Little Tikes Fountain Factory - Watertafel
Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een CE-markering voor veiligheid. Het bevordert de ontwikkeling van motorische, cognitieve en sociale vaardigheden bij kinderen. Echter, het vereist wel toezicht door volwassenen tijdens gebruik.
Populariteit: 80/100
Little Tikes - Zand en watertafel speelgoed
Little Tikes - Zand en watertafel
Dit speelgoed is gemaakt van stevig kunststof en kan tegen een stootje. Het is veilig, CE-gecertificeerd en geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Helaas is het materiaal niet duurzaam geproduceerd en bevat het plastic onderdelen.
Populariteit: 84/100
Little Tikes Piratenboot - Watertafel speelgoed
Little Tikes Piratenboot - Watertafel
De Little Tikes Piratenboot Watertafel is gemaakt van duurzaam kunststof en bevordert de ontwikkeling van kinderen op motorisch, cognitief en sociaal gebied. Het speelgoed is veilig en uitdagend voor kinderen tussen 2-6 jaar oud. Montage vereist.
Populariteit: 92/100

Waterbaan

De naam verraad het al, een waterbaan is een baan waar water in kan. 

Het leuke aan een waterbaan is dat je kindje er met boten en toebehoren in kan spelen. Hierdoor kan het kind zich helemaal uitleven en er op los fantaseren. Het is super creatief en speels en houdt kinderen zeker een paar uur bezig. 

AquaPlay 1544 - MegaLockBox - 145x160 cm - Vanaf 3 jaar - Waterbaan speelgoed
AquaPlay 1544 - MegaLockBox - 145x160 cm - Vanaf 3 jaar - Waterbaan
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardig kunststof en lang meegaat. Het stimuleert de verbeeldingskracht, motorische vaardigheden en sociaal spel bij kinderen. Echter, het bevat wel plastic materiaal wat niet erg milieuvriendelijk is.
Populariteit: 10/100
AquaPlay 1542 - MountainLake - 126x88 cm - Vanaf 3 jaar - Waterbaan speelgoed
AquaPlay 1542 - MountainLake - 126x88 cm - Vanaf 3 jaar - Waterbaan
Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een zichtbare CE-markering, wat betekent dat het voldoet aan Europese veiligheidsnormen. Het biedt kinderen de mogelijkheid om te leren over waterbeweging op een creatieve manier, maar het bevat wel kleine onderdelen en is niet geschikt voor kinderen onder 3 jaar zonder toezicht van volwassenen.
Populariteit: 10/100
PLAYMOBIL 1.2.3. Aqua Vrolijke waterbaan - 70267 speelgoed
PLAYMOBIL 1.2.3. Aqua Vrolijke waterbaan - 70267
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het kan echter niet worden beschouwd als duurzaam omdat het geen informatie bevat over gerecycleerde materialen of een duurzaam productieproces.
Populariteit: 8/100

Watersproeier

Een echt waterfeest voor kinderen is er niet zonder watersproeier! Dit is de perfecte manier om je kind op een speelse manier kennis te laten maken met water. 

Daarnaast is sproeiend water ook heerlijk verkoelend op een warme dag. 

Ze zijn los verkrijgbaar maar zitten soms ook al kant en klaar aan een zwembadje vast, voor wat meer interactief vermaak. Een watersproeier levert zeker veel gelach en lol op. 

Waterspeelmat - Splash en Play - Watersproeier - Waterfontein speelgoed
Waterspeelmat - Splash en Play - Watersproeier - Waterfontein
Deze Waterspeelmat is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een CE-markering voor veiligheid. Echter, het gebruik van water kan leiden tot verspilling en het opblazen van de mat kost energie.
Populariteit: 10/100

Waterpistool

Het waterpistool kon natuurlijk niet ontbreken aan de lijst met waterspeelgoed. 

Een all time favorite voor kinderen die nooit verveelt. Ze zijn er in allerlei kleuren, groottes en designs verkrijgbaar. Een musthave voor je kind voor in de zomermaanden!

Sport

Kinderen moeten ook hun energie kwijt kunnen. Er is toch ook niks lekkerder dan sport en spel in de tuin? Er is ook veel speelgoed dat bijdraagt aan de grove motoriek. Denk bijvoorbeeld aan (loop)fietsjes. 

Het is niet altijd even praktisch als je kindje hiermee in huis rond gaat lopen. Dit is echt ideaal als buitenspeelgoed. Check hieronder wat nog meer geschikt is voor sport. 

Skeelers en rolschaatsen

Het oefenen van de (schaats) beweging is voor de jonge kinderen het makkelijkste op rolschaatsen. Hier zit aan de voorkant ook een stop op om te remmen. Rolschaatsen zijn er voor zowel jongens als meisjes, doordat ze in allerlei kleuren uitvoeringen komen. 

Voor skeelers zijn kinderen meestal een jaar of 8. Hier is net even wat meer beheersing voor nodig, doordat de wieltjes super smooth en snel glijden. Er zijn ook erg coole skeelers op de markt met lichtjes in de wielen. 

Zorg dat je altijd knie, pols en hoofdbeschermers voor je kind aanschaft. 

Nijdam Rolschaatsen Verstelbaar - Geo Metricker - Blauw/Rood/Wit/Zilvergrijs - 29-32 speelgoed
Nijdam Rolschaatsen Verstelbaar - Geo Metricker - Blauw/Rood/Wit/Zilvergrijs - 29-32
De Nijdam Rolschaatsen Verstelbaar - Geo Metricker - Blauw/Rood/Wit/Zilvergrijs - 29-32 zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben een verstelbare maat, waardoor ze jarenlang meegaan. Ze zijn echter wel vrij zwaar met een gewicht van 2.23 kg.
Populariteit: 8/100

Skelters

Vooral voor jongens is een skelter een godsgeschenk. Iedere jongen wilde vroeger altijd een skelter hebben. Net doen alsof je een auto bezit en scheuren door de wijk. Skelters zijn er voor de allerkleinsten (3 wielen of met duwstang), voor tieners en voor volwassenen. Tegenwoordig ook met een elektromotor aan boord om trapondersteuning te krijgen. Met aanhanger of zonder. We hebben de beste skelters voor je op een rijtje gezet. 

BERG Buzzy Galaxy Skelter - Zwart/Oranje - 2-5 jaar - Verstelbaar Zadel + Stuur speelgoed
BERG Buzzy Galaxy Skelter - Zwart/Oranje - 2-5 jaar - Verstelbaar Zadel + Stuur
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige en kindvriendelijke materialen, voldoet aan veiligheidseisen en heeft EVA-banden die niet lek kunnen raken.
Populariteit: 10/100

Steps

Steps heb je tegenwoordig in allerlei uitvoeringen. Ze zijn er zelf elektrisch te krijgen. Voor kinderen zijn de steps waarbij je je voeten nog moet afzetten het meest gebruiksvriendelijk. 

Met name voor jonge kinderen. De designs zijn er met LED lichtjes die branden als de wieltjes gaan draaien. Super cool toch?

Smoby Disney Minnie Mouse Step speelgoed
Smoby Disney Minnie Mouse Step
Deze Smoby-Disney-Minnie Mouse-step met 3 wielen is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een CE-markering voor zichtbare veiligheid. Het verstelbare stuur zorgt voor extra comfort en de stille wielen maken het leuk om te spelen zonder lawaai te maken. Let op dat dit speelgoed niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar en altijd onder toezicht moet worden gebruikt.
Populariteit: 10/100
Black Dragon Stuntstep - Vert Racer - Zwart/Brons speelgoed
Black Dragon Stuntstep - Vert Racer - Zwart/Brons
Deze Black Dragon Vert Racer stuntstep is gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium en heavy duty staal. Het heeft een stevig frame en spaakwielen met ABEC 7 kogellagers voor langdurig speelplezier. Echter, er wordt geen informatie gegeven over het productieproces of eventuele milieuvriendelijke aspecten.
Populariteit: 8/100

Longboard

Anders dan het skateboard is een longboard nu erg populair. Een longboard is ontwikkeld voor het houden van balans zodat er lange afstanden mee geskate kunnen worden, in tegenstelling tot het skateboard. 

Bij kinderen van basisschoolleeftijd is het longboard super populair. Ze zijn er met designs voor zowel jongens als meisjes. 

buiten spellen kubb

Spelletjes voor buiten

Kubb

Een echt familiespel afkomstig uit Zweden, dat is Kubb. Het wordt gekenmerkt door de houten blokken en stokken. Het doel van het spel is om in teams tegen elkaar de blokken van de tegenstander om te werpen met de stokken. 

Kubb is een lekker competitief spel en niet moeilijk te spelen. Ideaal om met het gezin of met een vriendengroep te spelen. 

Bex Sport Original Kubb Rode Koning - Rubberhout speelgoed
Bex Sport Original Kubb Rode Koning - Rubberhout
Dit Kubb spel is gemaakt van hoogwaardig rubberhout en wordt geleverd in een duurzame full colour doos met venster. Het is echter niet specifiek vermeld of het productieproces ook duurzaam is.
Populariteit: 10/100

Ringwerpen

Iedereen kent het wel: ringwerpen. Gooien maar en hopen dat je raak gooit. Wie de meeste ringen raak gooit heeft gewonnen. Ook een erg leuk en geliefd spel voor jong en oud. 

Dit is ook een leuk en competitief spel voor op bijvoorbeeld een kinderfeestje. 

Springtouw

Ook een oude klassieker is het springtouw! Hier hebben je opa’s en oma’s het zelfs nog mee gespeeld. 

Maar inmiddels hebben ze allang een touch up gehad en hebben ze een modern uiterlijk gekregen. 

Ze zijn er in gefluoreerde kleurtjes en met prachtige zachte handvaten. Het springtouw blijft leuk voor jong en oud. 

Stoepkrijt

Stoepkrijt kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een leuk en uitdagend hinkelspel. Daarnaast kunnen kinderen er van alles mee tekenen en schrijven waardoor het ook bijdraagt aan educatieve doeleinden. 

Een jonger kind kan er bijvoorbeeld mee leren tellen of kleuren herkennen. Stoepkrijt is al jaren populair buitenspeelgoed bij zo’n beetje ieder kind!

Stoepkrijt, kleuren assorti, 50 stuks speelgoed
Stoepkrijt, kleuren assorti, 50 stuks
Dit stoepkrijt is duurzaam omdat het gemaakt is van goede kwaliteit en lang meegaat. Het stimuleert creativiteit en buiten spelen, maar kan wel schade toebrengen aan de natuur als het niet goed wordt opgeruimd.
Populariteit: 10/100
Crayola - 64 Afwasbare Stoepkrijt - Heldere kleuren - Niet-rollen vorm speelgoed
Crayola - 64 Afwasbare Stoepkrijt - Heldere kleuren - Niet-rollen vorm
Dit stoepkrijt van Crayola is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige pigmenten en afwasbaar is. Het heeft ook een unieke hoekige vorm die wegrollen voorkomt en voor goede grip zorgt. Echter, het bevat wel veiligheidswaarschuwingen en is niet geschikt voor kinderen onder 4 jaar oud.
Populariteit: 94/100
skippybal op de weg

Ballen

Misschien wel het meest klassieke buiten speelgoed aller tijden, de bal. 

Ballen zijn zo populair doordat er eindeloos mee gespeeld kan worden en doordat het in allerlei sporten gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan korfbal, voetbal, tennis e.t.c. Voor je kind is het super leuk om te spelen met ballen en om er tegen te kunnen slaan, te kunnen gooien en te schoppen.

Skippybal

Had je er zelf al aan gedacht dat je kindje ook met een bal kan springen? Wij bedoelen natuurlijk de skippybal! Ze hebben vaak een tof design en zorgen voor veel lol en gelach doordat het best een gek gevoel is om met zo’n grote bal rond te springen.

Catchball

Misschien niet iets waarbij er gelijk een lichtje gaat branden. Maar misschien heb je dit al eens op de camping of het strand voorbij zien komen. Erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen: de catchbell set! Het bestaat uit vangbatjes van klittenband en een tennisbal. Een super leuke twist op gooien en vangen! 

Ballenbak

Ook een leuke variant op de balspellen is de ballenbak! Niets zo leuk voor een kind als gierend tussen de ballen verdwijnen. Vooral voor de jongeren kinderen is dit een echt succes. 

Zet een ballenbak in de tuin en pret gegarandeerd. Mochten er een aantal ballen kwijt raken of kapot gaan dan zijn er ook losse ballenbak ballen te verkrijgen. 

Ideaal toch?

Veelgestelde vragen over speelgoed voor buiten

Ieder mens is anders dus hier is geen algemeen antwoord op te geven. Populair buiten speelgoed is onder andere schommels, zandbakken, trampolines, skelters, steps en rolschaatsen. Maar ook water gerelateerd doet het goed als de temperaturen hoog genoeg zijn. 

Een 2-jarig kind vind het fantastisch om met water en zand te spelen. Een watertafel of zandbak is daarom altijd een garantie op succes. Maar leg ook vooral een kleed op de grond en geef ze een paar ballen voor eindeloos speelplezier. 

Een trampoline is populair onder 8-jarige kinderen. Maar geef ze een bal (vooral de jongens) en ze zijn dagenlang aan het voetballen. Geef kinderen een opdracht mee en een doos stoepkrijgt. Laat ze creatief aan de gang gaan door prachtige creaties te maken. Daag ze in ieder geval uit en haal ze achter de ipad vandaan. Hup, naar buiten!

Voor kinderen is buitenspelen super leuk en belangrijk voor de ontwikkeling. Heerlijk hun energie kwijt kunnen op een gezonde manier. Er is veel buitenspeelgoed op de markt, we geven je een overzicht én de beste prijzen. 

Van grote toestellen zoals trampolines tot kleine toebehoren en natuurlijk mag ook het waterspeelgoed niet ontbreken. Lekker actief op de rolschaatsen of springen met een springtouw. Er is van alles verkrijgbaar. 

Kinderen lekker buiten laten spelen, stimuleer het vooral!

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)