Bijt speelgoed, het beste speelgoed om je baby te helpen bij het doorkomen van tandjes

Zoals elke ouder weet, is het doorkomen van tandjes een moeilijke tijd voor baby's. Niet alleen hebben ze pijn bij het doorkomen van de tandjes, maar ze kunnen ook kieskeurig en geïrriteerd zijn. Dit proces kan maanden duren, en het is vaak moeilijk om te weten hoe je de pijn van je baby kunt verzachten.

Eén manier om je kleintje door deze moeilijke tijd heen te helpen, is door hem of haar veilig en leuk bijtspeelgoed te geven. In dit artikel geven we een overzicht van de beste bijtspeeltjes voor baby's op de markt en geven we een aantal nuttige tips voor ouders!

bijtspeelgoed voor doorkomende tandjes

De voordelen van bijtspeelgoed voor baby's

Het doorkomen van tandjes kan een moeilijke tijd zijn voor zowel baby als ouders, maar met de juiste hulpmiddelen kan het een beetje gemakkelijker worden gemaakt. Een van de belangrijkste hulpmiddelen bij het doorkomen van tandjes is een goede set bijtspeeltjes. Bijtspeeltjes kunnen helpen het tandvlees van baby te verzachten en zo de pijn van het doorkomen van de tandjes verlichten. Ze kunnen baby ook bezighouden en afleiden van de pijn.

De bijtspeelgoed top 10

Als het op bijtspeeltjes aankomt, zijn er heel wat opties op de markt. Maar welke zijn nu de beste? Hier is een lijst van de 10 beste bijtspeeltjes voor baby's:

1. Bijtringen

Deze zijn klein en gemakkelijk voor baby om vast te houden, en ze helpen om het tandvlees te masseren.

2. Bijtkoekjes

Deze helpen om baby's kennis te laten maken met vast voedsel en verlichten de pijn bij het doorkomen van de tandjes.

3. Bijtringen met gel

Deze zijn zacht, flexibel en voelen koel aan, wat het tandvlees helpt te verzachten.

4. Kauwbare sieraden

Deze zijn zeer geschikt voor oudere baby's die tandjes beginnen te krijgen. Je kan kauwbare sieraden krijgen op de website van fruugo.nl

5. Zachte speeltjes

Deze zijn perfect voor baby's die de voorkeur geven aan zachte voorwerpen.

6. Harde voorwerpen

Deze zijn perfect voor baby's die de voorkeur geven aan harde voorwerpen waar ze op kunnen kauwen.

7. Rammelaars

Deze helpen om baby bezig te houden en af te leiden van de pijn van het doorkomen van de tandjes.

8. Bekers

Deze helpen om pijnlijk tandvlees te verzachten en baby te leren drinken uit een beker.

9. Bijtspenen

Deze helpen baby te kalmeren en te verzachten tijdens het doorkomen van de tandjes.

Soorten bijtspeelgoed

Er zijn verschillende soorten bijtspeeltjes voor baby's op de markt. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Enkele van de populairste soorten zijn:

Bijtringen

Bijtringen zijn ideaal omdat ze klein zijn en baby gemakkelijk kan vasthouden. Ze zijn ook zacht en flexibel, wat helpt om het tandvlees te masseren. 

Bijtkoekjes

Bijtkoekjes zijn een goede manier om baby's kennis te laten maken met vast voedsel, en ze verlichten ook de pijn bij het doorkomen van de tandjes. 

Bijtringen in gel

Bijtringen met gel zijn erg populair omdat ze zacht en flexibel zijn en koel aanvoelen, wat het tandvlees helpt te verzachten. 

Kauwbare sieraden

Kauwbare sieraden zijn zeer geschikt voor oudere baby's die tandjes beginnen te krijgen, omdat ze helpen de kaakspieren te ontwikkelen.

10. IJsblokjes

Deze kunnen het tandvlees van baby helpen afkoelen en de pijn verlichten.

bijtspeelgoed ijsklontje koud

Tips voor ouders voor het gebruik van bijtspeeltjes

Bij het kiezen van bijtspeeltjes voor baby's moeten ouders rekening houden met een aantal factoren, zoals veiligheid, functie en interesses. Met onderstaande tips in gedachten kunnen ouders het beste speelgoed voor hun kind kiezen en het doorkomen van de tandjes een beetje makkelijker maken! Enkele van de beste tips voor het gebruik van dit speelgoed zijn:

Veiligheid voorop

Ouders moeten er zeker van zijn dat al het speelgoed BPA-vrij en niet-giftig is. Ze moeten er ook zeker van zijn dat kleine onderdelen niet door baby kunnen worden ingeslikt.

Functie

Speelgoed dat afkoelt of trilt kan bijzonder nuttig zijn om het tandvlees te kalmeren.

Interesses

Het is belangrijk om een verscheidenheid aan verschillende soorten speelgoed te vinden om baby geïnteresseerd te houden.

speelgoed baby om te bijten

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende soorten bijtspeeltjes voor baby's op de markt, waaronder:

- Bijtringen
- Koekjes
- Bijtringen in gel
- Kauwbare sieraden

Elk type speeltje heeft zijn eigen voordelen.

De voordelen van het gebruik van bijtspeeltjes voor baby's zijn onder andere:

 1. Verlichting van pijn
 2. Verzachtend voor het tandvlees
 3. Masseren van het tandvlees
 4. Baby's kennis laten maken met vast voedsel
 5. Baby bezig houden en afleiden van de pijn

Er zijn veel verschillende soorten bijtspeeltjes voor baby's. Maar welke zijn de beste? De 3 beste bijtspeeltjes voor baby's zijn:

 1. Bijtringen
 2. Bijtende koekjes
 3. Bijtringen in gel

Als een baby tandjes krijgt, kan dat heel pijnlijk zijn. Maar ouders kunnen de pijn verzachten met speciaal daarvoor bedoeld speelgoed. Er zijn veel verschillende soorten bijtspeeltjes, maar de drie beste zijn bijtringen, bijtkoekjes en geltandjes. 

Deze speeltjes helpen het tandvlees te verzachten, leiden baby af van de pijn en laten hem kennismaken met vaste voeding.

Ja, alle bijtringen zijn veilig, zolang ze maar BPA-vrij en niet-giftig zijn. Ouders moeten er ook op letten dat er geen kleine onderdelen in zitten die door baby's kunnen worden ingeslikt.

Het speelgoed BPA-vrij en niet-giftig is. Ze moeten er ook zeker van zijn dat kleine onderdelen niet door baby kunnen worden ingeslikt.

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

 • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
 • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
 • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)