Nijntje speelgoed, in 1955 geboren als Nijntje Pluis

Nijntje (Utrecht, 21 juni 1955), ook bekend als Nijntje Pluis, is de hoofdpersoon van een serie kinderprentenboeken over een konijntje. De boeken zijn geschreven en getekend door Dick Bruna.

nijntje speelgoed voor kinderen

Historie van Nijntje

In 1955 kwam er voor het eerst een Nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Andere bronnen geven aan dat Nijntje is gebaseerd op het pluche konijn van Bruna's zoon. Er zijn verschillende personages die inmiddels ook bij Nijntje 'horen', zoals Betje Big, Moeder Pluis, Oma Pluis, Opa Pluis en Snuffie.

Wat voor Nijntje speelgoed is er? 

Iedereen kent Nijntje natuurlijk van de (voorlees) boekjes. Maar er is veel meer speelgoed van Nijntje te krijgen: badspeelgoed, zwemspeelgoed, speelgoed voor in de zandbak, boxspeelgoed, puzzels, spelletjes en nog veel meer. 

Het leukste Nijntje speelgoed

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)