Het beste speelgoed voor een kind van 2 of 3 jaar. Gericht op de ontwikkeling.

Voor een peuter van 2 jaar is de sociale ontwikkeling erg belangrijk. Het kind is snel aan het ontwikkelen en is daarom waarschijnlijk uitgekeken op speelgoed voor baby’s. Ook zie je dat kinderen van 2 jaar oud steeds meer interesse krijgt voor muziek. Zintuigen en motorische ontwikkeling spelen een belangrijke rol. Spelen met speelgoed met veel kleuren en vormen is absoluut een must. 

Het kind gaat je vanaf een jaar of twee nadoen. Ze willen helpen met de was doen, met opruimen of met koken. Omdat de taal volop in ontwikkeling is en een kind steeds meer gaat begrijpen en steeds meer gaat zeggen zijn boekjes en liedjes altijd aan te raden.

speelgoed blokken met kleuren

Speelgoed voor de fijne motoriek (2 en 3 jaar oud)

Kinderen van 2 gaan steeds meer dingen herkennen. Daarom is oefenen met de ontwikkeling van de fijne motoriek ook erg belangrijk. Je kindje leert aandacht te krijgen voor kleine dingen en zich steeds beter te focussen hierop. 

Maar wat is hierin nu geschikt? Met welk speelgoed kan je een 2 jarige blij maken? Wij helpen je graag een eindje op weg!

VTech

Het speelgoed van VTech staat bekend om de felle kleuren, gezellige geluiden en vrolijke deuntjes. Dit is speelgoed dat door elke 2 jarige gewaardeerd wordt. Een activiteitenkubus of een kindertelefoon is hier een leuk voorbeeld van.

Al die deuntjes en muziekjes zijn voor jou als ouder misschien wat minder leuk maar voor je kind toch wel echt een must. Zeker als het gaat om het ontwikkelen van de zintuigen en motorische ontwikkeling. Speelgoed met kleuren en geluiden blijft waarschijnlijk toch hetgeen wat je kind van 2 het vaakst zal pakken.

Blokken 

Vanaf 2 jaar is het bouwen met blokken ook steeds interessanter. Omdat een peuter volop bezig is om de motoriek te ontwikkelen, zullen ze vaker iets oppakken. Het kind leert ook vormen herkennen met blokken. Denk aan vierkanten, driehoeken of sterren.

Grote blokken zijn ook geschikt voor een kind van 2, kleine blokken voor een kind van 3 jaar. Een set van Mega Bloks is een super leuke en goede toevoeging in de speelgoedkist van je 2 jarige! Het bouwen met kleine houten blokjes voor een kind van 3 jaar. 

Allerion 3-in-1-Blokkenset - 19 delig - Montessori speelgoed
Allerion 3-in-1-Blokkenset - 19 delig - Montessori
Dit speelgoed is 100% duurzaam hout en gemaakt in een duurzaam proces, waardoor het minder belastend is voor het milieu. Het gaat lang mee en kan doorgegeven worden aan volgende generaties.
Populariteit: 8/100
Little Dutch - Bouwblokken Pink speelgoed
Little Dutch - Bouwblokken Pink
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hout en de CE-markering zichtbaar is. Het stimuleert motorische vaardigheden en creativiteit bij kinderen, terwijl het ook gemakkelijk opgeborgen kan worden in de ton.
Populariteit: 10/100

Verstoppertje spelen

‘’Hier ben ik’’ en je kindje maar zoeken. Een speelfiguurtje die je als ouder kunt verstoppen en die vervolgens geluidjes maakt zodat je kindje hem moet zoeken. Super leuk en grappig om te zien dat je kind hier heel serieus op ingaat en zijn best doet om het speelfiguurtje te zoeken. Je hebt veel verschillende figuurtjes zoals: Nijntje, Woezel en Pip, Bumba en bijvoorbeeld Peppa Pig. 

Ballenbaan

Ergens ballen in laten verdwijnen en kijken wat er gebeurd, super interessant voor je kind van 2. Een ballenbaan daagt je kind uit om de bal in de gaten te houden en te herkennen wat er gebeurd. Een spiraalvormige toren is een schot in de roos en zorgt voor eindeloos speelplezier bij de kleine.

Speelgoed tips voor de grove motoriek van een 2 of 3 jaar oude peuter

Je kind zal lopen op een fiets of auto ongetwijfeld geweldig vinden. Van een stoer tot lief en zacht uiterlijk voor ieder kind is er wel wat wils. Kom je er niet helemaal uit en heb je een beetje inspiratie nodig? Dat komt goed uit! Wij geven je graag een aantal voorbeelden van leuk speelgoed.

Loopfiets 

Ze zijn er in zulke leuke uitvoeringen! Er worden prachtige fietsjes gemaakt van diverse materialen. Denk aan loopfietsen van kunststof, hout of aluminium. Naast verschillende materialen zijn loopfietsen in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar. Peuters beleven er gegarandeerd plezier aan en leren ook nog eens hun evenwicht te bewaren. Goed voor zowel plezier als motorische ontwikkeling. 

Wishbone bike 2-in-1 speelgoed
Wishbone bike 2-in-1
De Wishbone bike 2-in-1 is duurzaam omdat het gemaakt is van ecologisch verantwoord geproduceerd plantage hout en gerecycled kunststof. Ook de verpakking is gemaakt van gerecycled karton en biologisch katoen.
Populariteit: 10/100
Sajan Loopfiets Sweetie - Jongens en Meisjes - 2 Jaar - Buitenspeelgoed - Olijfgroen speelgoed
Sajan Loopfiets Sweetie - Jongens en Meisjes - 2 Jaar - Buitenspeelgoed - Olijfgroen
De Sajan Loopfiets Sweetie is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een lange levensduur heeft. De banden zijn voorzien van foam waardoor ze niet lek kunnen raken en de fiets kan worden aangepast aan de groei van het kind, wat zorgt voor langdurig gebruik.
Populariteit: 8/100

Loopauto

Van auto, quad, trekker tot aan brandweerauto je kan het zo gek niet verzinnen of er is wel een design van gemaakt. Je kunt gaan voor het klassieke verfijnde uiterlijk van bijvoorbeeld de Retro Roller of juist een stoere versie van Eco Toys. Niet alle loopauto’s hebben een toeter. Mocht je dit belangrijk vinden dan is dit wel iets om rekening mee te houden. 

Retro Roller Loopauto Lewis speelgoed
Retro Roller Loopauto Lewis
De Retro Roller Loopauto Lewis is gemaakt van duurzaam metaal en heeft rubberen banden voor langdurig speelplezier. De CE-markering garandeert veiligheid voor kinderen. Het product kan echter niet als volledig duurzaam worden beschouwd vanwege de kunststof zitting.
Populariteit: 10/100
Happy Baby -  Loopauto - Mercedes AMG C63 Coupe Wit speelgoed
Happy Baby - Loopauto - Mercedes AMG C63 Coupe Wit
Dit speelgoed is gemaakt van hard stevig kunststof, wat niet duurzaam is. Er wordt geen informatie gegeven over het productieproces of de gebruikte materialen.
Populariteit: 0/100

Hobbelpaard

Zit je kind van 2 geen moment stil en is hij/zij altijd in de weer? Heb je dan al eens gedacht aan een hobbelpaard? Een goede optie waarop je kind zich op een veilige manier heerlijk op uit kan leven. 

Een hobbelpaard als hoe we hem kennen is al lang niet meer vanzelfsprekend. Er zijn namelijk ook veel merken die heel veel andere varianten bedacht hebben op het paard. Van Cabino zijn er bijvoorbeeld zwanen, eenhoorns, ezels en olifanten te verkrijgen. Als je denkt dat dit alles was dan heb je het mis. We raden je aan om gerust een kijkje te nemen naar de overige varianten.

Hobbeldier - Hobbelpaard - Paarden - Speelgoed voor 36-72 maanden - 65L x 32,5W x 61H cm - grijs speelgoed
Hobbeldier - Hobbelpaard - Paarden - Speelgoed voor 36-72 maanden - 65L x 32,5W x 61H cm - grijs
Dit hobbeldier is duurzaam omdat het gemaakt is van populierenhout en versterkt staal, wat zorgt voor stabiliteit en lichtheid. Het heeft ook een comfortabel zadel en voetsteun voor extra comfort.
Populariteit: 0/100
Nattou Ezel Cappuccino - Hobbelpaard - Schommelpaard - 10 tot 36 maand - Beige speelgoed
Nattou Ezel Cappuccino - Hobbelpaard - Schommelpaard - 10 tot 36 maand - Beige
Dit schommelpaard van Nattou Cappuccino is gemaakt van hout en polyester, wat duurzame materialen zijn. Het ontwikkelt de evenwichtszin van kinderen en heeft een veiligheidstuigje voor extra veiligheid.
Populariteit: 10/100
X Adventure Hobbelpaard / Schommelpaard / Hobbeldier Schaap speelgoed
X Adventure Hobbelpaard / Schommelpaard / Hobbeldier Schaap
Dit hobbeldier van Cabino is gemaakt van stevige materialen en heeft een zachte zitting voor extra comfort. Het gebruikte materiaal, pluche en hout, zijn duurzaam. CE-markering maakt het veilig.
Populariteit: 10/100

Educatief speelgoed voor 2 en 3 jarigen

Heel leuk natuurlijk, al dat speelgoed waar je kind zich mee vermaakt. Maar toch vind je het misschien ook belangrijk dat je kindje er nog wat van leert. Wat is speelgoed waar een kind rond de leeftijd van 2 a 3 jaar iets van leert? Dit is soms best lastig. Daarom geven wij je graag wat inspiratie voor als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leuk en leerzaam cadeau. 

Stapeltoren

Wie kent ze niet. De stapeltoren. Al jarenlang een goed voorbeeld van klassiek speelgoed die voor veel speelplezier zorgt bij de allerjongsten. Ook beschikbaar is houtwerk en dus duurzaam.

Je hebt ze in de welbekende ronde variant met ringen of in stapelblokken. Ze zijn er in hout, kunststof en zelfs siliconen te verkrijgen. Van felle kleuren tot aan pasteltinten je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er wel. 

Het leuke van dit speelgoed is dat als je kind ouder wordt ze er ook nog wat van kunnen leren. Zo kun je je kind leren om de kleuren, cijfers of letters te gaan benoemen met behulp van de blokken. Super leuk en leerzaam, een echte aanrader. 

Little Dutch Houten Stapeltoren Pure And Nature speelgoed
Little Dutch Houten Stapeltoren Pure And Nature
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van FSC-gecertificeerd hout en ontwikkeld is om de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen te stimuleren. Het bevat een zichtbare CE-markering voor veiligheid en gebruik onder toezicht van volwassenen wordt aanbevolen.
Populariteit: 10/100
Janod Stapeltoren Blokken speelgoed
Janod Stapeltoren Blokken
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hout en voorzien is van een leerzame print. Daarnaast heeft het een zichtbare CE-markering en kan het jarenlang meegaan.
Populariteit: 6/100

Electro

Jumbo houdt met zijn spelletje Electro niet alleen rekening met kinderen vanaf 3 jaar ook een kind van 2 jaar kan al een educatief spelletje Electro mee spelen. 

Zo heeft Jumbo bijvoorbeeld een Electro Wonderpen Nijntje ontwikkeld. Nijntje zorgt bij veel kinderen al heel wat jaren voor speelplezier en in combinatie met Electro is dit ook nog een een goede leerervaring. 

Het concept werkt in principe hetzelfde: vind met de pen het juiste antwoord op de vraag. Als deze goed is gaat er een lampje branden. De vragen zijn alleen iets eenvoudiger en sluiten aan op de cognitie van een kind van 2 jaar. Zeker een leuk en leerzaam spel die de nieuwsgierigheid van je kind aanwakkert. 

Electro Wonderpen Vormen & Kleuren speelgoed
Electro Wonderpen Vormen & Kleuren
Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam materiaal en stimuleert de ontwikkeling van kinderen op een educatieve manier. Het heeft ook een CE-markering voor zichtbare veiligheidswaarschuwingen, maar is niet geschikt voor kinderen onder 36 maanden.
Populariteit: 8/100
Electro Wonderpen Mini Boerderij speelgoed
Electro Wonderpen Mini Boerderij
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van karton en de CE-markering zichtbaar is. Het stimuleert ook de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van kinderen door educatieve thema's te combineren met slimme elektronica.
Populariteit: 8/100

Veelgestelde vragen

Kinderen van 2 jaar willen je graag nadoen. Ze willen helpen met de was, met opruimen of met koken. De taal ontwikkeld zich iedere dag hard en de motoriek gaat snel vooruit. Met blokken, stapelen, ballen, verstoppertje, na apen en (loop)fietsen vermaken ze zich kostelijk. 

Houten blokken. Je kan er mee stapelen, schuiven, vasthouden en experimenteren. Het daagt het kind uit om te experimenteren en de fijne motoriek te ontwikkelen. Precies wat Maria Montessori voor ogen heeft gehad.

Een loopfiets. Een loopfiets zorgt voor de ontwikkeling van de grove motoriek, zorgt voor inzicht en evenwicht. Een loopfiets is de ideale manier om het kind voor te bereiden op een echte fiets. We houden van duurzaam speelgoed waar het kind iets aan heeft. Een loopfiets kan binnen (als de ruimte er is) of buitenlucht gebruikt worden. In weer en wind. Koud of warme temperaturen.

Denk aan een hobbelpaard, een loopfiets of een loopauto. Dit speelgoed zorgt voor de grove motorische ontwikkeling van het 3 jarige kind. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)