Sinterklaas top 10, cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar (2022 update)

Geplaatst op: 27-09-2023, 13:17, laatste update op: 10-10-2023, 11:47

Wanneer de maand november weer begint, begint het ook weer te kriebelen bij de meeste kinderen. Het Sinterklaas journaal is gestart en de pepernoten liggen al een tijdje in de winkel. 

Onbedoeld gaan de gesprekken steeds vaker over de lieve man die elke jaar cadeautjes komt brengen, Sinterklaas! 

sinterklaas cadeau top 10 kinderen 0 3 jaar

Sinterklaas speelgoed voor kleine kinderen

Om een gezellige en leuke pakjesavond te organiseren, horen er ook cadeautjes bij. Maar tussen al het aanbod, is het soms lastig kiezen. Vanuit eigen ervaring heb ik een top 10 opgesteld met speelgoed waar onze kinderen altijd erg blij van worden. Om een onvergetelijke pakjesavond te krijgen, zal deze Sint top 10 jou helpen om de juiste Sinterklaas cadeaus te vinden!

1. Uno Junior

Wat is er leuker om samen met jouw kind een spelletje te spelen. Onze dochter van twee jaar roept de laatste steeds vaker als ik vraag wat ze wil doen: “een spelletje samen met jou”. Nu heeft ze nog niet altijd heel veel geduld om zich lang bezig te houden met één spelletje, maar het is wel leuk om dit te stimuleren. Ze wordt bijna drie jaar en zo proberen we samen vaak het spelletje UNO Junior te spelen. 

Voor deze leeftijd is het nog lastig om cijfers te lezen, dus hebben ze de versie vereenvoudigt door dieren aan de cijfers te koppelen. Daarnaast kan je het spel spelen op verschillende niveaus, waardoor je het goed kunt opbouwen met jouw kind. Nu is er ook de versie van UNO Junior Paw Patrol beschikbaar, wat het voor haar nog leuker maakt! 

UNO Junior - Mattel Games - Engelstalig Kaartspel speelgoed
UNO Junior - Mattel Games - Engelstalig Kaartspel
Dit speelgoed is niet specifiek duurzaam, maar wel geschikt voor langdurig gebruik door kinderen van verschillende leeftijden en niveaus. Het is gemaakt van karton en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid.
Populariteit: 94/100

2. Lego Duplo

Met LEGO Duplo leren peuters en kleuters op een uitdagende en educatieve manier nieuwe vaardigheden. Wij hebben thuis een grote doos vol met Duplo staan. Daarnaast heeft Duplo ook een serie ‘Mijn Eerste LEGO Duplo’, wat al geschikt is voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Maar ook onze oudere kinderen pakken het er soms gewoon nog bij om iets te bouwen. 

Zeker als ze samen met hun kleinere zusje willen bouwen. Er zijn verschillende onderdelen te krijgen. Wat een mooi begin is, maar ook altijd als goede uitbreiding kan fungeren is de Duplo opbergdoos. Hierin kan het goed opgeborgen worden en deze doos bevat 85 bouwstenen. Daarnaast helpt een grote bouwplaat ook om een makkelijke start te maken, voor bijvoorbeeld een huis of andere eigen creatie. 

Naast het bouwen, dragen bepaalde onderdelen van de Duplo ook bij aan het leren tellen of het leren van letters, door middel van de Alfabet vrachtwagen of de Getallentrein.

3. SmartMax Magnetisch speelgoed

SmartMax is magnetisch speelgoed voor de wat kleinere kinderen. Hier kunnen ook de jongere kinderen goed mee bouwen. De grote en zachte staven klikken makkelijk aan elkaar en kinderen kunnen nog steeds de eigen fantasie gebruiken. Wij hebben thuis de Safari Animals van SmartMax en de ene keer heeft de giraffe een gele nek met de blauwe achterkant van de olifant en een andere keer is het juist weer de grap dat alle dieren goed gemaakt worden. 

Met de starterset van SmartMax kunnen kinderen verschillende eigen creaties maken met de magnetische bolletjes en staven. Wanneer je kind hiermee aan het bouwen is, hoort het een intuïtieve klik waardoor je kind weet dat het vast zit. Alle onderdelen van de SmartMax zijn met elkaar te combineren. 

4. Voertuigen & Poppen

Een klassiek voorbeeld voor kinderspeelgoed zijn de voertuigen en poppen. Tegenwoordig is het helemaal niet meer zo vanzelfsprekend dat jongen met auto’s spelen en meisjes met poppen. Vandaar dat deze samen terug komen in deze top 10 van Sinterklaas speelgoed.

Zowel de kleinere kinderen, maar ook de grotere kinderen zijn vaak gek van bouwvoertuigen: een constructie kraan, een graafmachine, tractor of kiepwagen. Bij ons thuis blijft ook de autotransporter van Little Tikes een grote favoriet. 

Giant Constructie Kraan 100 cm - Speelgoedvoertuig speelgoed
Giant Constructie Kraan 100 cm - Speelgoedvoertuig
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het gebruik van batterijen maakt het echter minder duurzaam.
Populariteit: 8/100

Naast de verschillende bouwvoertuigen, heb je natuurlijk ook de racebaan auto’s. Maar ook de Autostad van PlayMaxx is voor de oudere kindjes erg leuk. Met de ambulance, brandweer en politie, is er genoeg mogelijk!

Bij de poppen blijft BABY Born al jaren een grote favoriet. Het leuke is dat BABY Born veel verschillende poppen heeft en veel accessoires heeft. Niks is leuker om met de poppen te spelen waarbij je de pop naar bed kan brengen of hapjes kunt geven. Het is soms echt net echt! Ook de interactieve poppen zijn erg leuk. Zowel de magische en interactieve jongenspop als de interactieve meisjes pop lijken beiden net echt. Ook de Babypop met de eerste woordjes is voor kinderen rond de 2-3 jaar interessant. Zo kunnen ze echt samen wat leren kletsen en leert jouw kind ook, onbewust, nieuwe woordjes. De interactie die je kind aan kan gaan met de Cry Babies serie, zorgt ook voor leuke speelmomenten. Deze baby ligt vaak lekker te slapen, maar zodra de speen uit haar mondje gaat, wordt ze erg verdrietig. Jouw kind krijgt direct de wil om de baby te troosten en zal goed voor de baby zorgen!

Baby Born - Interactieve pop, meisje speelgoed
Baby Born - Interactieve pop, meisje
Dit speelgoed is niet duurzaam omdat het gemaakt is van kunststof en batterijen nodig heeft. Het kan echter wel lang meegaan als er goed voor gezorgd wordt.
Populariteit: 10/100

Vanaf een jaar of 3 zijn de poppenhuizen ook erg leuk. Vaak kunnen kinderen rond deze leeftijd steeds beter een situatie na spelen en zelf bedenken, waardoor het poppenhuis meer de functie krijgt zoals het bedoeld is; de pop gaat lekker slapen in bed, gaat tanden poetsen in de badkamer of eet een broodje in de keuken. De wat grotere huizen van bijvoorbeeld KidKraft hebben een mooie hoogte, waardoor je kind erbij kan staan met spelen. 

5. Happy hamsters

Happy Hamsters is een vrolijk spel, waar je je eigen glijbaan bouwt. Takel de hamster omhoog met de lift en laat de hamsters er doorheen glijden! Het is leuk constructiespeelgoed voor kinderen vanaf 2-3 jaar. Soms is er nog een beetje hulp nodig van de ouders of een ander groter kind, maar het effect wat de glijbaan met deze vrolijke hamsters heeft op het kind, is erg vermakend. In de handleiding staan verschillende routes die je kunt bouwen. Maar natuurlijk kun je ook de eigen fantasie gebruiken! Deze set heeft meer dan 75 onderdelen, waardoor je een leuke en fascinerende baan kunt bouwen!

Jumbo Happy Hamsters Deluxe Set - Constructiespeelgoed speelgoed
Jumbo Happy Hamsters Deluxe Set - Constructiespeelgoed
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft geen specifieke duurzaamheidskenmerken. Het is echter wel veilig en stimuleert de creativiteit, cognitieve ontwikkeling en motorische vaardigheden van kinderen.
Populariteit: 4/100
sinterklaas cadeautjes

6. Haba Kullerbü knikkerbaan

Er zijn inmiddels veel verschillende knikkerbanen op de markt. En los van het feit dat elke knikkerbaan zijn eigen kwaliteiten heeft, zijn wij thuis toch wel een erg grote fan van de Kullerbü knikkerbaan! De kwaliteit van deze knikkerbaan is erg sterk en duurzaam. De houten materialen zijn erg sterk en met een slim kliksysteem is het ook voor de wat jongere kinderen een mooie bouwmethode. 

Alle losse elementen van de Kullerbü knikkerbaan zijn met elkaar te combineren en er zijn verschillende basissets te verkrijgen. Je hebt een basisset waar klanken aan gekoppeld zijn. Wanneer de bal ergens overheen rolt klinken er leuke geluidjes. 

Maar ook een knikkerbaan met windmolens. Hier mooi overzicht van alle typen Kullerbü knikkerbanen van Habe en de aanvullende sets.

7. Janod Magnetibook

Voor de kleinere kinderen is speelgoed met magneten altijd een succes. Doordat het makkelijk blijft plakken, wordt er relatief eenvoudig een positieve ervaring opgedaan. Janod heeft verschillende magnetibooks. Voor sprookjes, dieren, racers tot prinsessen, de 4 seizoenen en het heelal. Het is een educatief spel van karton met een specifiek thema. 

Elke set bevat verschillende magneten en kaarten. Wanneer het boek geopend wordt, ziet het kind een voorbeeld wat hij/zij na kan maken met behulp van de magneten. 

8. Verkleedkleding

Eigenlijk blijf ik dit altijd zo leuk vinden. Speelgoed wat écht tijdloos is, zijn de verkleedkleren. Dit is iets van alle tijden; ook vroeger vonden kinderen het leuk om zich te verkleden. Uiteraard is er door de jaren heen steeds meer bij gekomen, maar vroeger was het verkleden met de kleren van de ouders ook al een feest! Nu kan een kind zich nog meer verplaatsen in een eigen belevingswereld. 

En het leuke is ook dat dit zowel alleen als samen met vriendjes en/of vriendinnetjes kan. Onze dochter was laatst jarig en op een bepaald moment komt ze vanuit het niets naar me toe dat ze haar Mario pak aan wil en komt ze beneden als Mario Bros. En hoewel het pakje voor haar nog wat groot is, met het oprollen van de mouwen en de broek kom je een heel eind! 

Ook de jurkjes van K3 zijn onverminderd populair. Maar het is ook erg leuk om als Spider Man de held uit te hangen, als brandweer de zogenaamde brandjes te blussen of om als kok in de keuken te staan en het eten voor te bereiden voor iedereen. Maar ook de kleine prinsessen of een echte Elsa kunnen natuurlijk niet op een feestje ontbreken met bijbehorende hakjes uiteraard! 

9. VTech Baby

Bij ons thuis wordt nog altijd gespeeld met Toet Toet Auto’s. Ook de oudste twee vinden het leuk om er een baan mee te bouwen en te horen wat de verschillende geluiden zijn. Elke baan is weer anders en het aanbod aan de verschillende auto’s is groot, elk met een eigen geluid en design. Ook is er gedacht aan zowel jongens als meisjes, door in te spelen op de belevingswereld. Er is een Toet Toet Auto’s Disney Minnie’s winkelparadijs, maar ook de Toet Toet Auto’s Brandweerkazerne. Ook kunnen er losse wegdelen gekocht worden, waardoor je niet geheel afhankelijk bent van de set die je koopt, maar nog verder kan uitbouwen. 

VTech Toet Toet Auto's Brandweerkazerne - Educatief Babyspeelgoed - 1 tot 5 Jaar speelgoed
VTech Toet Toet Auto's Brandweerkazerne - Educatief Babyspeelgoed - 1 tot 5 Jaar
Dit VTech Toet Toet Auto's Brandweerkazerne speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van stevig kunststof materiaal en een automatische uitschakelfunctie heeft. Het stimuleert ook de creativiteit en motorische vaardigheden van kinderen door verschillende combinaties te maken met andere Toet Toet Auto & speelsets.
Populariteit: 10/100

VTEch heeft meer technologisch speelgoed ontwikkelt voor kinderen in de verschillende leeftijdsfasen, welke op een leuke manier een educatieve bijdrage leveren. Zo is de Baby Activiteiten kubus erg leuk voor de allerkleinsten tot een jaar of 1, maar ook daarna blijft het leuk, omdat er steeds meer ontdekt en onthouden wordt. 

VTech Baby Bumba Activiteitenkubus - Educatief Babyspeelgoed - 9 tot 36 Maanden speelgoed
VTech Baby Bumba Activiteitenkubus - Educatief Babyspeelgoed - 9 tot 36 Maanden
De VTech Baby Bumba Activiteitenkubus is duurzaam omdat het gemaakt is van stevig plastic en een CE-markering heeft voor zichtbare veiligheid. Het speelgoed draagt ook bij aan de ontwikkeling van fijne motoriek en oog-handcoördinatie, waardoor het langdurig educatief plezier biedt voor kinderen van 9 tot 36 maanden oud.
Populariteit: 10/100

Ook het elektronische bokje met ‘Mijn eerste 100 woordjes” is erg leuk. Door op de plaatjes te drukken wordt er uitgesproken wat de afbeelding is. Een leuke extra variatie, is dat je voor Engels of Nederlands kan kiezen. Dus dit is een boekje wat ook een langere tijd meegaat en ook wanneer de kinderen in groep 2-3 zitten, leren ze Engelse woorden op deze manier. 

VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes - NL/EN - Educatief Babyspeelgoed - 1.5 tot 4 Jaar speelgoed
VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes - NL/EN - Educatief Babyspeelgoed - 1.5 tot 4 Jaar
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van stevig kunststof en een automatische uitschakeling heeft. Het bevordert ook de ontwikkeling van oog-handcoördinatie, wat goed is voor de motorische vaardigheden van kinderen.
Populariteit: 10/100

10. New Classic Toys houten kalenderklok

New Classic heeft hoogwaardig houten speelgoed wat op een educatieve bijdraagt in de ontwikkeling van het kind. De Houten kalenderklok is ook een goed voorbeeld hiervan. Naast het leren van de tijd, komen ook de dagen, maanden en dag van de maand terug op dit mooie houten speelgoed bord. Wat ook erg leuk is, is dat het kind zelf kan aangeven welk weertype het die dag is: winderig, mistig, zonnig of bewolkt. 

Het is grappig om te zien hoe jouw kind de dag ervaart. De schuifjes op het bord werken eenvoudig en hierdoor wordt onder andere ook de oog-handcoördinatie gestimuleerd. 

New Classic Toys Houten Kalenderklok - Leer Klokkijken - Weet jij welke dag het is? Hoe laat is het? Schijnt de zon? speelgoed
New Classic Toys Houten Kalenderklok - Leer Klokkijken - Weet jij welke dag het is? Hoe laat is het? Schijnt de zon?
Deze houten kalenderklok is duurzaam omdat het gemaakt is van hout en onderdeel is van de Educational productlijn die speelgoed combineert met leren. Het heeft ook een zichtbare CE-markering voor veiligheid, maar let op dat het niet geschikt is voor kinderen jonger dan 36 maanden.
Populariteit: 10/100

Bonus: ook boeken en knuffels doen het goed op Pakjesavond!

Naast deze top 10 is er natuurlijk nog veel meer te krijgen voor de kinderen tegenwoordig. Wat het natuurlijk ook altijd goed doet, zijn leuke en zachte knuffels. Eigenlijk is er overal wel een knuffel van te vinden. Of je nou op zoek bent naar een hondje, beer of eekhoorn. Maar ook knuffels van de favoriete personages zijn eigenlijk altijd wel te vinden, neem Pokémon, Brandweerman Sam, Paw Patrol of Frozen

Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is er ook wel een knuffel van te vinden. Maar toch hebben knuffels een grote aantrekkingskracht op kinderen. Bij ons krijgen de knuffels steevast een stevige omhelzing, zodra ze in de handen van de kinderen komen. 

En ook al jarenlang zijn boeken een terugkerend item op de verlanglijstjes. Zowel van de kinderen zelf, maar ook door de ouders wordt dit vaak wel gewaardeerd. De leuke interactieve boekjes, voelboekjes, boekjes met flappen of geluiden of zoekboeken. Maar ook een mooi voorleesverhaal voor het slapen gaan is altijd goed. 

Bij ons thuis lezen we nu vaak een boekje van Peppa Big voor, maar ook de ‘ouderwetse’ sprookjes van Grimm & Andersen zijn mooi om voor te lezen en vallen de kinderen heerlijk bij in slaap!

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

31-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)