Speelgoed voor een kind van 3 jaar, gericht op de ontwikkeling van het kind.

Op 3 jarige leeftijd zijn kinderen veelal bezig met het ontwikkelen van de fijne en grove motoriek die zij spelenderwijs willen ontdekken. Ook zie je dat rollenspellen en muziek ook steeds belangrijker wordt wanneer een kind richting de leeftijd van 4 jaar gaat. Benieuwd wat geschikt speelgoed is? Lees dan snel verder. 

playmobil 4 jaar oud kind

Wat vindt een kind van 3 en 4 jaar leuk om te doen?

Kinderen in de leeftijd van 3 tot 4 jaar vinden het over het algemeen heerlijk om creatief bezig te zijn met stiften, verf, stickers, knutselwerkjes of klei. Hierbij leren kinderen materialen te ontdekken en oog te krijgen voor detail. 

Ook het spelen met poppen, auto’s, keukengerei en verkleedkleren vallen vaak erg in de smaak. Doordat een kind van 4 nog vol met de taalontwikkeling bezig is, zijn rollenspellen erg interessant. Daarnaast gaan ze ook meer aandacht krijgen voor muziek en dit ook proberen mee te zingen. 

Op school vinden 4 jarige kinderen buiten spelen, met blokken spelen en knutselwerkjes maken over het algemeen het leukst. Hier kunnen ze hun eigen creativiteit en fantasie in kwijt. 

Speelgoed voor de fijne motoriek - 4 jaar

Lego duplo/Playmobil

Het succes van Lego Duplo en Playmobil is ongekend. Voor ieder kind een musthave. Dit komt doordat het assortiment van beide geschikt is voor de ontwikkeling. Je hebt uitvoeringen met dieren, auto’s en poppetjes. 

Het houdt niet op, er zijn allerlei setjes die ook allemaal met elkaar te combineren zijn.De speelmogelijkheden met zowel Lego duplo als Playmobil zijn eindeloos! 

Knutselen

SES is een echt knutselmerk. Ideaal voor de creatieve ontwikkeling van je kind. Stickers plakken, tekenen en verven is iets wat kinderen van 4 geweldig vinden. Ook hamertje tik is een waar succes. En wat dacht je bijvoorbeeld van kralen rijgen? Allemaal super leuke dingen voor je kind waar hij/zij zeker zijn creativiteit in kwijt kan. 

speelgoed kind 4 jaar knutselen
SES - My first - Mijn eerste vingerverf set speelgoed
SES - My first - Mijn eerste vingerverf set
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hypoallergeen materiaal en veilig te gebruiken is voor jonge kinderen. Bovendien ontwikkelt het de fijne motoriek en bevat het geen kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt. Het papier kan ook gerecycled worden na gebruik.
Populariteit: 8/100
SES - My first - Houten dieren kralen rijgen speelgoed
SES - My first - Houten dieren kralen rijgen
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van echt hout en stimuleert de ontwikkeling van fijne motoriek en creativiteit. Het is echter niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar en moet altijd onder toezicht worden gebruikt.
Populariteit: 8/100

Kleien

Een bekend kinderklei merk is Playdoh. Playdoh heeft niet alleen maar een paar potjes kinderklei in verschillende kleuren maar ook heel speelsets. Zo kan je kind zijn creativiteit helemaal kwijt tijdens het maken van klei ijsjes of bij het knippen van klei haar op een style pop. Super leuk toch? 

Speelgoed voor de grove motoriek - 4 jaar

Kinderfiets

Een fiets met banden van 12 tot 16 inch is geschikt voor je kind van 4. Meestal heeft je kind van 3-7 jaar nog zijwieltjes nodig. Voor kinderen zijn er allerlei leuke fietsen te koop in verschillende kleuren en stijlen. Van stoere fietsen in felle kleuren tot zacht roze fietsen. Er is voor ieder kind wat wils.

Kinderstep

De stuurhoogte is van belang voor je kindje van 4. Steps die geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar hebben een stuurhoogte van 66-84 cm. Van de meeste steps is het stuur verstelbaar en voorzien van sterk materiaal en zeker hufterproof. Hierdoor kan je kind jarenlang plezier hebben van zijn/haar step. 

Suotu Kinderstep - Kick Step - voor Jongens en Meisjes - Vanaf 3-12 Jaar - Wielen met LED-verlichting - Aluminium - Zwart speelgoed
Suotu Kinderstep - Kick Step - voor Jongens en Meisjes - Vanaf 3-12 Jaar - Wielen met LED-verlichting - Aluminium - Zwart
Dit speelgoed is duurzaam dankzij het gebruik van lichtgewicht en stevig aluminium, verstelbaar stuur voor groeiende kinderen en een voetrem voor extra veiligheid. Het is echter niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.
Populariteit: 8/100

Verkleedkleren voor rollenspel

Je herkent het vast wel je kindje wil bijvoorbeeld boefje of dokter spelen. Erg leuk natuurlijk maar het maakt het natuurlijk nog net iets meer af met de juiste kleding en attributen. 

Een dokterspakje met koffertje maakt het extra leuk voor je kindje om te doen alsof hij/zij een dokter is. Door de rollen te spelen leert het kind hoe het eraan toe gaat in dagelijks leven. 

Blikgooien of bowlen 

Vanaf 4 jaar leren kinderen steeds gerichter leren gooien. Hierdoor vinden zij het leuk om hier een competitie element aan vast te knopen. Zo is een blikgooi of bowlingset voor kinderen super leuk. 

BS Toys Blikgooien Werpspel - Pittenzak Gooien - Kinderspeelgoed vanaf 3 Jaar - Buitenspeelgoed - 10 Blikken - Rood speelgoed
BS Toys Blikgooien Werpspel - Pittenzak Gooien - Kinderspeelgoed vanaf 3 Jaar - Buitenspeelgoed - 10 Blikken - Rood
Dit speelgoed is niet duurzaam omdat het gemaakt is van metaal, wat een niet-hernieuwbaar materiaal is en kan roesten. Het heeft ook geen vermelding van gerecyclede materialen of een duurzaam productieproces.
Populariteit: 8/100
Navaris Bowlingset voor kinderen - Speelgoed bowlingset 10-delig - Voor kinderen vanaf 18 maanden - Junior kegelset speelgoed
Navaris Bowlingset voor kinderen - Speelgoed bowlingset 10-delig - Voor kinderen vanaf 18 maanden - Junior kegelset
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van beukenhout, wat niet splintert en tegen een stootje kan. Het bevordert ook de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden bij kinderen, zoals hand-oogcoördinatie en kleurherkenning.
Populariteit: 2/100

Gonge rivierstenen

Het klinkt misschien wat raar. Rivierstenen die geschikt zouden zijn voor de grove motoriek van je kind. Het gaat hierbij dan ook niet om echte stenen maar om speelstenen waarop je kind kan leren balanceren. 

Ook kan het kindje van steen naar steen leren springen waardoor het leert afstanden te herkennen. Een leuke speelse manier van ontdekken.  

Educatief speelgoed - 4 jaar

Electro 

Electro is een spel van Jumbo die bekend staat om zijn speelbord met elektroden. Op het bord staan vragen waarop kinderen het antwoord moeten zoeken. Er gaat een lampje branden als het antwoord goed is. Je kindje leert o.a. logisch denken en dingen aan elkaar te verbinden.

Ik leer - series van Jumbo

Jumbo maakt heel veel educatieve spellen voor kinderen. Deze noemen ze de ‘’ik leer’’. Voorbeelden zijn: ik leer Letters, ik leer Cijfers, ik leer Schrijven, ik leer Rekenen en ga zo door. Super leuk en leerzaam vanaf 4 jaar

Memory

Iets wat ook altijd leuk en leerzaam is, is memory. Je kind leert zich te concentreren en het geheugen wordt getraind. Lukt het om 2 setjes bij elkaar te vinden? Ravensburger heeft veel leuke memory spellen gemaakt. Zeker een aanrader om met je kind te spelen.

Veelgestelde vragen

Blokken, puzzels, speelkeukensets, verkleed kleren, poppen en actiefiguren.

Rijg kralen, klei, knutsel spullen, bouwen en rollen spel (Lego en Playmobil), kleurpotloden, stiften en verfkwasten.

Driewielers en loopfietsen, rijdend speelgoed, ballen, klimstructuren, schommels en buiten speeltoestellen.

Alfabet- en cijferpuzzels, telspeelgoed, vorm paren en educatieve boeken.

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)