Sinterklaas 2022: speelgoed top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Geplaatst op: 28-09-2022, 23:10, laatste update op: 23-10-2022, 22:01

Het is weer die tijd van het jaar; de avonden worden korter. Het wordt langzaam wat kouder en de pepernoten en het strooigoed ligt al weer enige tijd in de supermarkt. Bij ons in huis is het eerste blik in het speelgoed magazine al weer geworpen en wordt er bij elke reclame op televisie geroepen: "Mama dat wil ik ook!" 

sinterklaas kinderen 3 12 jaar

Welk speelgoed is populair voor kinderen?

Na wat verschillende onderzoeken te hebben gedaan, zowel online als bij ons thuis, komen wij op de volgende top 10 uit. Aangezien wij thuis met zowel jongens als meisjes te maken hebben, is het een top 10 waarmee je beide kanten op kunt. De magische tijd van Sinterklaas en zijn Pieten zal onvergetelijk worden met deze cadeau tips! 

1. L.O.L. Surprise! Dance Tots Bal - Minipop

L.O.L. Surprise is voor de meeste meisjes echt een feest! En weet je, eigenlijk snappen wij ze ook wel! Hoe leuk is het om iets uit te pakken en telkens weer verrast te worden?! Met de Glitter Globe Winter editie heeft L.O.L. weer goed ingespeeld om de belevingswereld van elk meisje: glitters, drinken geven en extra verrassingen. 

Deze surprise heeft 8 glitter verrassingen! Onze meiden zouden ook erg graag de L.O.L. Surprise 2-in-1-Glamper willen krijgen van Sinterklaas, maar of de Sint hen daar dit jaar mee gaat verrassen blijft de vraag ;)

2. Playmobil

Eigenlijk is (bijna) alles wat Playmobil heeft leuk! Of je nu kiest voor een groot ziekenhuis of vakantievilla, of liever iets zoekt in een bepaald thema als Spirit, Ghostbusters of ridders en piraten, met Playmobil vind je het altijd! Naast de Playmobil 123 voor de kleintjes, heb je ook de Playmobil Adventskalenders wat bij ons thuis ook altijd een grote hit is in de decembermaand (of eigenlijk alle maanden wel). 

Het speelgoed is tijdloos en van super goede kwaliteit. Als onze kinderen bij oma komen, dan spelen ze nog steeds graag met het Playmobil speelgoed wat ik zelf vroeger gekregen heb!

3. Lego

Voor de meiden heb je Lego Friends wat erg goed inspeelt op de belevingswereld van de meeste meisjes. De combinatie van creatief bezig zijn en het bouwen volgens de stappen van het instructieboekje geven uren speelplezier voor de kids. Het resultaat is fantastisch! 

Daarnaast heb je natuurlijk heel veel LEGO wat voor iedereen leuk is! Ook LEGO werkt vaak met bepaalde thema's, zoals bijvoorbeeld LEGO Technic, LEGO Ninjago, LEGO Disney en LEGO Star Wars. Alles kan je met elkaar combineren en is voor een brede leeftijdscategorie altijd een geslaag cadeau!

5. VTech KidiZoom Duo DX Camera

Deze camera van VTech is zowel leuk voor jongs als meisjes en verkrijgbaar in cde kleuren roze en blauw. Het heeft een 5 megapixel camera waarmee mooie foto's gemaakt kunnen worden! Het leuke is dat je ook foto's en video's kan bewerken op een groot kleurenscherm, met veel verschillende effecten. 

Daarnaast kan je kind naar zijn/haar favoriete muziek luisteren en leuke spellen spelen. De camera kan je tevens aansluiten op een computer.

6. Sylvanian Families - Het grote landhuis

Deze unieke en lieve diertjes leven, werken en spelen in de fantastische Sylvanian wereld. Het is een soort poppenhuis verzamelconcept en er zijn tal van dieren en accessoires verkrijgbaar. De dieren kunnen bewegen waardoor het voor veel speelplezier zorgt. Het grote landhuis kan geopend worden en op elke hoek kan gespeeld worden. 

Om het grote landhuis aan te vullen dienen er wel apart Sylvanian families aangeschaft te worden, evenals de inrichting. 

7. Carrera GO!!! Max Speed - Racebaan

Om in de hype van Max Verstappen te blijven is de Carrera racebaan echt een musthave voor de meeste jongens. Bouw een snelle baan en race tegen een ander. Kruip in de rol van Max Verstappen en probeer iedereen te verslaan. 

Wie rijdt de meeste rondjes en is daarbij de snelste? Ook papa's en mama's racen graag mee, maar ook meisjes vinden dit fantastisch. Zeker met de donkere en koudere dagen zorgt deze racebaan voor veel speelplezier in de woonkamer!

8. Magna Tiles

Magna Tiles van Valteck is  door ons ontdekt bij vrienden en hebben we ook aangeschaft voor onze eigen kinderen. Wat een fantastisch speelgoed is dit! 

Of ze een huis bouwen voor de Playmobil poppetjes, een garage voor de auto's of een zwembad van de Barbie's, het maakt niks uit en alles kan gemaakt worden. Wij nemen het zelfs mee op vakantie, het weegt bijna niks en zorgt voor zoveel diversiteit en speelplezier dat het altijd goed van pas komt! 

We waren blij dat we het in Nederland hebben kunnen vinden en hebben zelf twee sets aangeschaft. Goed ontwerp en een fantastische kwaliteit!

9. Kapla houten blokken

Eigenlijk behoeft Kapla geen omschrijving meer. De eenvoud van deze duurzaam houten blokjes met de zovele mogelijkheden tot bouwen zorgt hier elke keer weer voor ontzettend veel speelplezier. Bouw een hoge toren en kijk hoe ver je komt zonder dat deze omvalt. 

Of bouw een voetbal stadion en combineer het met Playmobil, LEGO of andere poppetjes. Een garage, paardenstal, architectonische gebouwen, noem maar op! Bouw samen of laat je kind zelf zijn/haar creativiteit gebruiken. Alles is mooi en alles is goed! 

En wist je dat de afkorting KAPLA staat voor KAbouter PLAnkjes?

10. Tiptoi Interactieve Globe - wereldbol

Thuis zijn we erg van creatief speelgoed, maar het speelgoed van tiptoi (van Ravensburger)valt ook altijd in de smaak. Afhankelijk van de leeftijd van het kind is er van alles te vinden. Elke kind leert op zijn/haar eigen manier spelenderwijs de wereld ontdekken. 

De interactie die het speelgoed heeft triggert een kind om er mee door te gaan. Je kind leert er veel van, zonder dat het direct door heeft dat het aan het leren is. Naast deze geweldige wereldbol heeft tiptoi nog veel meer leuke producten in verschillende leeftijdscategorieën. 

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

7 vette challenges voor op de trampoline

09-03-2023

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

9 voordelen van een trampoline

24-12-2022

Waarom houden bijna alle kinderen van trampolines? En waarom is trampoline springen goed voor je conditie, lichaam en geest? We hebben 9 voordelen van trampoline springen onder elkaar gezet want een trampoline kent meer voordelen dan je nu nog denkt. - Lees hele artikel

16 beste trampolinetrucs voor beginners en gevorderden

23-12-2022

Heb jij een trampoline in je tuin en ben je op zoek naar inspiratie om je ouders of vriendinnetjes te laten verbazen? Check deze 25 trampoline truucs die je zelf gewoon kan leren. - Lees hele artikel

Amerikaans onderzoek: een trampoline is super voor kinderen

24-12-2022

Trampoline-oefeningen verbeteren evenwicht en motoriek bij kinderen in twaalf weken interventieprogramma. Blijkt uit Australisch onderzoek. - Lees hele artikel

Wat kan je met Magna Tiles (magnetisch speelgoed) maken?

16-11-2022

Magna Tiles, duurzaam creatief magnetisch speelgoed. Ieder kind kan zijn haar creativiteit de vrije loop laten, de mogelijkheden zijn eindeloos. We geven je voorbeelden van creaties die te maken zijn. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)