Sinterklaas 2023: speelgoed top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Geplaatst op: 28-09-2023, 23:10, laatste update op: 10-10-2023, 11:43

Het is weer die tijd van het jaar; de avonden worden korter. Het wordt langzaam wat kouder en de pepernoten en het strooigoed ligt al weer enige tijd in de supermarkt. 

Bij ons in huis is het eerste blik in het speelgoed magazine al weer geworpen en wordt er bij elke reclame op televisie geroepen: "Mama dat wil ik ook!" 

sinterklaas kinderen 3 12 jaar

Welk speelgoed is populair voor kinderen?

Na wat verschillende onderzoeken te hebben gedaan, zowel online als bij ons thuis, komen wij op de volgende top 10 uit. Aangezien wij thuis met zowel jongens als meisjes te maken hebben, is het een top 10 waarmee je beide kanten op kunt. De magische tijd van Sinterklaas en zijn Pieten zal onvergetelijk worden met deze cadeau tips! 

1. L.O.L. Surprise! Dance Tots Bal - Minipop

L.O.L. Surprise is voor de meeste meisjes echt een feest! En weet je, eigenlijk snappen wij ze ook wel! Hoe leuk is het om iets uit te pakken en telkens weer verrast te worden?! Met de Glitter Globe Winter editie heeft L.O.L. weer goed ingespeeld om de belevingswereld van elk meisje: glitters, drinken geven en extra verrassingen. 

Deze surprise heeft 8 glitter verrassingen! Onze meiden zouden ook erg graag de L.O.L. Surprise 2-in-1-Glamper willen krijgen van Sinterklaas, maar of de Sint hen daar dit jaar mee gaat verrassen blijft de vraag ;)

2. Playmobil

Eigenlijk is (bijna) alles wat Playmobil heeft leuk! Of je nu kiest voor een groot ziekenhuis of vakantievilla, of liever iets zoekt in een bepaald thema als Spirit, Ghostbusters of ridders en piraten, met Playmobil vind je het altijd! Naast de Playmobil 123 voor de kleintjes, heb je ook de Playmobil Adventskalenders wat bij ons thuis ook altijd een grote hit is in de decembermaand (of eigenlijk alle maanden wel). 

Het speelgoed is tijdloos en van super goede kwaliteit. Als onze kinderen bij oma komen, dan spelen ze nog steeds graag met het Playmobil speelgoed wat ik zelf vroeger gekregen heb!

3. Lego

Voor de meiden heb je Lego Friends wat erg goed inspeelt op de belevingswereld van de meeste meisjes. De combinatie van creatief bezig zijn en het bouwen volgens de stappen van het instructieboekje geven uren speelplezier voor de kids. Het resultaat is fantastisch! 

Daarnaast heb je natuurlijk heel veel LEGO wat voor iedereen leuk is! Ook LEGO werkt vaak met bepaalde thema's, zoals bijvoorbeeld LEGO Technic, LEGO Ninjago, LEGO Disney en LEGO Star Wars. Alles kan je met elkaar combineren en is voor een brede leeftijdscategorie altijd een geslaag cadeau!

5. VTech KidiZoom Duo DX Camera

Deze camera van VTech is zowel leuk voor jongs als meisjes en verkrijgbaar in cde kleuren roze en blauw. Het heeft een 5 megapixel camera waarmee mooie foto's gemaakt kunnen worden! Het leuke is dat je ook foto's en video's kan bewerken op een groot kleurenscherm, met veel verschillende effecten. 

Daarnaast kan je kind naar zijn/haar favoriete muziek luisteren en leuke spellen spelen. De camera kan je tevens aansluiten op een computer.

VTech KidiZoom Duo DX Camera - Interactief Speelgoedcamera - Roze - 4 tot 10 Jaar speelgoed
VTech KidiZoom Duo DX Camera - Interactief Speelgoedcamera - Roze - 4 tot 10 Jaar
De VTech KidiZoom Duo DX Camera is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal, waardoor het lang meegaat. Het heeft ook een CE-markering voor veiligheid, maar het gebruik van plastic kan worden beschouwd als minder duurzaam.
Populariteit: 8/100

6. Sylvanian Families - Het grote landhuis

Deze unieke en lieve diertjes leven, werken en spelen in de fantastische Sylvanian wereld. Het is een soort poppenhuis verzamelconcept en er zijn tal van dieren en accessoires verkrijgbaar. De dieren kunnen bewegen waardoor het voor veel speelplezier zorgt. Het grote landhuis kan geopend worden en op elke hoek kan gespeeld worden. 

Om het grote landhuis aan te vullen dienen er wel apart Sylvanian families aangeschaft te worden, evenals de inrichting. 

7. Carrera GO!!! Max Speed - Racebaan

Om in de hype van Max Verstappen te blijven is de Carrera racebaan echt een musthave voor de meeste jongens. Bouw een snelle baan en race tegen een ander. Kruip in de rol van Max Verstappen en probeer iedereen te verslaan. 

Wie rijdt de meeste rondjes en is daarbij de snelste? Ook papa's en mama's racen graag mee, maar ook meisjes vinden dit fantastisch. Zeker met de donkere en koudere dagen zorgt deze racebaan voor veel speelplezier in de woonkamer!

8. Magna Tiles

Magna Tiles van Valteck is  door ons ontdekt bij vrienden en hebben we ook aangeschaft voor onze eigen kinderen. Wat een fantastisch speelgoed is dit! 

Of ze een huis bouwen voor de Playmobil poppetjes, een garage voor de auto's of een zwembad van de Barbie's, het maakt niks uit en alles kan gemaakt worden. Wij nemen het zelfs mee op vakantie, het weegt bijna niks en zorgt voor zoveel diversiteit en speelplezier dat het altijd goed van pas komt! 

We waren blij dat we het in Nederland hebben kunnen vinden en hebben zelf twee sets aangeschaft. Goed ontwerp en een fantastische kwaliteit!

9. Kapla houten blokken

Eigenlijk behoeft Kapla geen omschrijving meer. De eenvoud van deze duurzaam houten blokjes met de zovele mogelijkheden tot bouwen zorgt hier elke keer weer voor ontzettend veel speelplezier. Bouw een hoge toren en kijk hoe ver je komt zonder dat deze omvalt. 

Of bouw een voetbal stadion en combineer het met Playmobil, LEGO of andere poppetjes. Een garage, paardenstal, architectonische gebouwen, noem maar op! Bouw samen of laat je kind zelf zijn/haar creativiteit gebruiken. Alles is mooi en alles is goed! 

En wist je dat de afkorting KAPLA staat voor KAbouter PLAnkjes?

10. Tiptoi Interactieve Globe - wereldbol

Thuis zijn we erg van creatief speelgoed, maar het speelgoed van tiptoi (van Ravensburger)valt ook altijd in de smaak. Afhankelijk van de leeftijd van het kind is er van alles te vinden. Elke kind leert op zijn/haar eigen manier spelenderwijs de wereld ontdekken. 

De interactie die het speelgoed heeft triggert een kind om er mee door te gaan. Je kind leert er veel van, zonder dat het direct door heeft dat het aan het leren is. Naast deze geweldige wereldbol heeft tiptoi nog veel meer leuke producten in verschillende leeftijdscategorieën. 

Ravensburger tiptoi® interactieve globe wereldbol speelgoed
Ravensburger tiptoi® interactieve globe wereldbol
De tiptoi interactieve globe wereldbol van Ravensburger is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardig kunststof en kinderen er spelenderwijs aardrijkskundige kennis mee opdoen. Het vereist wel een apart verkrijgbare stift en download, wat minder duurzaam kan zijn.
Populariteit: 8/100
Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

31-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)