Sinterklaas 2022: speelgoed top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Geplaatst op: 28-09-2022, 23:10, laatste update op: 23-10-2022, 22:01

Het is weer die tijd van het jaar; de avonden worden korter. Het wordt langzaam wat kouder en de pepernoten en het strooigoed ligt al weer enige tijd in de supermarkt. Bij ons in huis is het eerste blik in het speelgoed magazine al weer geworpen en wordt er bij elke reclame op televisie geroepen: "Mama dat wil ik ook!" 

sinterklaas kinderen 3 12 jaar

Welk speelgoed is populair voor kinderen?

Na wat verschillende onderzoeken te hebben gedaan, zowel online als bij ons thuis, komen wij op de volgende top 10 uit. Aangezien wij thuis met zowel jongens als meisjes te maken hebben, is het een top 10 waarmee je beide kanten op kunt. De magische tijd van Sinterklaas en zijn Pieten zal onvergetelijk worden met deze cadeau tips! 

1. L.O.L. Surprise! Dance Tots Bal - Minipop

L.O.L. Surprise is voor de meeste meisjes echt een feest! En weet je, eigenlijk snappen wij ze ook wel! Hoe leuk is het om iets uit te pakken en telkens weer verrast te worden?! Met de Glitter Globe Winter editie heeft L.O.L. weer goed ingespeeld om de belevingswereld van elk meisje: glitters, drinken geven en extra verrassingen. 

Deze surprise heeft 8 glitter verrassingen! Onze meiden zouden ook erg graag de L.O.L. Surprise 2-in-1-Glamper willen krijgen van Sinterklaas, maar of de Sint hen daar dit jaar mee gaat verrassen blijft de vraag ;)

2. Playmobil

Eigenlijk is (bijna) alles wat Playmobil heeft leuk! Of je nu kiest voor een groot ziekenhuis of vakantievilla, of liever iets zoekt in een bepaald thema als Spirit, Ghostbusters of ridders en piraten, met Playmobil vind je het altijd! Naast de Playmobil 123 voor de kleintjes, heb je ook de Playmobil Adventskalenders wat bij ons thuis ook altijd een grote hit is in de decembermaand (of eigenlijk alle maanden wel). 

Het speelgoed is tijdloos en van super goede kwaliteit. Als onze kinderen bij oma komen, dan spelen ze nog steeds graag met het Playmobil speelgoed wat ik zelf vroeger gekregen heb!

3. Lego

Voor de meiden heb je Lego Friends wat erg goed inspeelt op de belevingswereld van de meeste meisjes. De combinatie van creatief bezig zijn en het bouwen volgens de stappen van het instructieboekje geven uren speelplezier voor de kids. Het resultaat is fantastisch! 

Daarnaast heb je natuurlijk heel veel LEGO wat voor iedereen leuk is! Ook LEGO werkt vaak met bepaalde thema's, zoals bijvoorbeeld LEGO Technic, LEGO Ninjago, LEGO Disney en LEGO Star Wars. Alles kan je met elkaar combineren en is voor een brede leeftijdscategorie altijd een geslaag cadeau!

5. VTech KidiZoom Duo DX Camera

Deze camera van VTech is zowel leuk voor jongs als meisjes en verkrijgbaar in cde kleuren roze en blauw. Het heeft een 5 megapixel camera waarmee mooie foto's gemaakt kunnen worden! Het leuke is dat je ook foto's en video's kan bewerken op een groot kleurenscherm, met veel verschillende effecten. 

Daarnaast kan je kind naar zijn/haar favoriete muziek luisteren en leuke spellen spelen. De camera kan je tevens aansluiten op een computer.

6. Sylvanian Families - Het grote landhuis

Deze unieke en lieve diertjes leven, werken en spelen in de fantastische Sylvanian wereld. Het is een soort poppenhuis verzamelconcept en er zijn tal van dieren en accessoires verkrijgbaar. De dieren kunnen bewegen waardoor het voor veel speelplezier zorgt. Het grote landhuis kan geopend worden en op elke hoek kan gespeeld worden. 

Om het grote landhuis aan te vullen dienen er wel apart Sylvanian families aangeschaft te worden, evenals de inrichting. 

7. Carrera GO!!! Max Speed - Racebaan

Om in de hype van Max Verstappen te blijven is de Carrera racebaan echt een musthave voor de meeste jongens. Bouw een snelle baan en race tegen een ander. Kruip in de rol van Max Verstappen en probeer iedereen te verslaan. 

Wie rijdt de meeste rondjes en is daarbij de snelste? Ook papa's en mama's racen graag mee, maar ook meisjes vinden dit fantastisch. Zeker met de donkere en koudere dagen zorgt deze racebaan voor veel speelplezier in de woonkamer!

8. Magna Tiles

Magna Tiles van Valteck is  door ons ontdekt bij vrienden en hebben we ook aangeschaft voor onze eigen kinderen. Wat een fantastisch speelgoed is dit! 

Of ze een huis bouwen voor de Playmobil poppetjes, een garage voor de auto's of een zwembad van de Barbie's, het maakt niks uit en alles kan gemaakt worden. Wij nemen het zelfs mee op vakantie, het weegt bijna niks en zorgt voor zoveel diversiteit en speelplezier dat het altijd goed van pas komt! 

We waren blij dat we het in Nederland hebben kunnen vinden en hebben zelf twee sets aangeschaft. Goed ontwerp en een fantastische kwaliteit!

9. Kapla houten blokken

Eigenlijk behoeft Kapla geen omschrijving meer. De eenvoud van deze duurzaam houten blokjes met de zovele mogelijkheden tot bouwen zorgt hier elke keer weer voor ontzettend veel speelplezier. Bouw een hoge toren en kijk hoe ver je komt zonder dat deze omvalt. 

Of bouw een voetbal stadion en combineer het met Playmobil, LEGO of andere poppetjes. Een garage, paardenstal, architectonische gebouwen, noem maar op! Bouw samen of laat je kind zelf zijn/haar creativiteit gebruiken. Alles is mooi en alles is goed! 

En wist je dat de afkorting KAPLA staat voor KAbouter PLAnkjes?

10. Tiptoi Interactieve Globe - wereldbol

Thuis zijn we erg van creatief speelgoed, maar het speelgoed van tiptoi (van Ravensburger)valt ook altijd in de smaak. Afhankelijk van de leeftijd van het kind is er van alles te vinden. Elke kind leert op zijn/haar eigen manier spelenderwijs de wereld ontdekken. 

De interactie die het speelgoed heeft triggert een kind om er mee door te gaan. Je kind leert er veel van, zonder dat het direct door heeft dat het aan het leren is. Naast deze geweldige wereldbol heeft tiptoi nog veel meer leuke producten in verschillende leeftijdscategorieën. 

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer blogs

Wat kan je met Magna Tiles (magnetisch speelgoed) maken?

16-11-2022

Magna Tiles, duurzaam creatief magnetisch speelgoed. Ieder kind kan zijn haar creativiteit de vrije loop laten, de mogelijkheden zijn eindeloos. We geven je voorbeelden van creaties die te maken zijn. - Lees hele artikel

De jury winnaars voor het "Speelgoed van het Jaar 2022" zijn bekend

07-09-2022

Wat is het leukste speelgoed van 2022? De jury-winnaars zijn bekend gemaakt. Het speelgoed is ingedeeld in diverse categorieën als buitenspeelgoed, borspellen en speelgoed voor volwassenen. - Lees hele artikel

Fotoverslag Speelgoed Gala 2022 in Den Bosch

09-11-2022

De publieksprijzen van het speelgoed van het jaar 2022 zijn bekend. We plaatsten een fotoverslag van de 2e editie van het Speelgoed Gala in Den Bosch op 8 november 2022. - Lees hele artikel

Publieks winnaars Speelgoed van het jaar 2022

09-11-2022

Vlak voor de feestdagen zijn de publiekswinnaars van de "speelgoed van het jaar 2022" verkiezing bekend gemaakt. We geven je een handig overzicht van dit 'must have' speelgoed. - Lees hele artikel

Grote speelgoedboeken om uren doorheen te bladeren

09-11-2022

Wat was mooier dan urenlang door sinterklaas speelgoed brochures te bladeren? Ouderwetse speelgoedwinkels zijn er niet meer, helaas. Maar online speelgoed webshops nemen het ouderwetse fenomeen over. We gaan weer terug naar de speelgoedboeken! - Lees hele artikel

Sinterklaas woest! Prijzen van speelgoed stijgen in 1 jaar tijd met 29%.

27-10-2022

Speelgoed is in 1 jaar tijd veel duurder geworden. Onderzoek heeft aangetoond dat speelgoed bij Bol.com maar liefst met 29% is gestegen. De reguliere inflatie bedroeg volgens het CBS in september 14,5%. - Lees hele artikel

10x praktische tips voor het kopen van Sinterklaas speelgoed

27-10-2022

De Sinterklaas periode kan een lastige periode zijn. Welke cadeau's moet ik kopen? Wat willen de kinderen? Komen de cadeau's wel op tijd aan? Waar is het goedkoopste speelgoed te vinden? - Lees hele artikel

50x Speelgoed dat eigenlijk geen speelgoed is

24-10-2022

Je kent het wel. Een baby of dreumes die van alles in huis interessant vindt om mee te spelen. Schoenen, WC papier, aluminiumfolie en vele andere attributen. Speelgoed wat eigenlijk geen speelgoed is. We maakten een mooie lijst. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)