De leukste Sinterklaas speelgoed cadeaus van 2023

Het Sinterklaas feest zit er weer aan te komen. Op 5 december is het pakjesavond en tot die tijd heb jij de taak om zoveel mogelijke leuke Sinterklaas cadeaus te kopen. Maar wat zijn de leukste cadeaus in 2023? 

We hebben alle inspiratie die je zoekt. We hebben de leukste Sinterklaas cadeaus voor je uitgezocht. Voor elk budget en voor elke leeftijd, dus ook voor volwassenen.

sinterklaas cadeaus pepernoten

Sinterklaas cadeaus voor kinderen

Kinderen genieten volop van het Sinterklaas feest. Het begint al wanneer de Sint met de boot het land in komt. Elke avond het Sinterklaasjournaal kijken, uren bladeren in speelgoedboeken en een schoentje zetten voor het slapen gaan.

De ochtend daarna is het mega spannend. Heeft Sinterklaas en zijn Pieten het liedje wel goed gehoord? Als er een cadeautje in de schoen ligt (een snoepje/chocolaatje is natuurlijk ook lekker) dan is alles goed gegaan! Zo niet, dan moet er de volgende keer wat harder gezongen worden.

Dat alles bouwt de spanning op voor de leukste avond van het jaar: Pakjesavond! Elk jaar viert Sinterklaas zijn verjaardag op 5 december. Dat wordt in heel Nederland meegevierd met cadeaus, pepernoten en vooral veel gezelligheid.

Sinterklaas cadeaus voor elke leeftijd

Het leuke aan Sinterklaas is dat het elk jaar gevierd wordt. Het minder leuke aan Sinterklaas is dat je elk jaar cadeaus moet ‘verzinnen’. Dat klinkt zwaarder dan dat het is. Cadeaus geven is namelijk het leukste wat er is. Op het nog leuker te maken, helpen wij je de leukste cadeaus te vinden.

Zoek je Sinterklaas cadeaus voor peuters? Er is zo ontzettend leuk veel speelgoed beschikbaar voor deze leeftijd. Rond deze tijd zijn de kinderen druk aan het ontdekken. Dat kan je stimuleren met de juiste cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan loopauto, puzzelmat of een meeneemboerderij met dieren.

Als kinderen eenmaal naar de basisschool gaan, leren ze veel nieuwe dingen. Ze zijn dan snel uitgekeken op peuter speelgoed. Daarom hebben we ook een top 10 samengesteld van het leukste Sinterklaas speelgoed voor kinderen tussen 3 en 12 jaar oud.

Uitgelichte sinterklaas artikelen & cadeau tips

Bouw de spanning op met Sinterklaas schoencadeaus

De landelijke Sinterklaas intocht vindt op 12 november plaats in Hellevoetsluis. Vanaf dan is de Sint elke dag druk in de weer om schoentjes te vullen. Jouw kinderen kunnen dan ook hun eigen schoentjes zetten.

Hopelijk hebben ze hun repertoire goed op orde, want jij hebt dit jaar echt leuke schoencadeautjes voor ze in klaarliggen. En dat gaat nog leuker worden met onze tips.

De vetste Sinterklaas cadeautips voor mannen

Onze ervaring is dat mannen nogal moeilijk zijn om cadeaus voor te vinden. Meestal weten ze hele dure dingen te verzinnen of helemaal niks. Daarom is het fijn om een lijstje met de vetste Sinterklaas cadeaus voor mannen te krijgen.

Bij Geschiktspeelgoed.nl hebben we de ultieme lijst met Sinterklaas cadeaus voor mannen samengesteld. Daarin houden we rekening met verschillende soorten en smaken. Zoek je een cadeau voor een fanatieke sporter, gamer of klusser? We got you covered!

Maak indruk met deze leuke Sinterklaas cadeautips voor vrouwen

Vrouwen kunnen behoorlijk kritisch zijn, en dat is ook logisch. Ze weten namelijk perfect wat ze willen. Ben je van plan om Sinterklaas cadeaus te kopen voor een vrouw? Maak dan indruk met onze cadeautips.

Net zoals bij de mannen hebben we bij onze vrouwelijke cadeautips rekening gehouden met alle sausjes. We hebben cadeaus samengesteld voor vrouwen die veel met het interieur, beauty of boeken bezig zijn. Leuk voor iedere vrouw: adventskalenders of cadeaukaarten.

Kleine prijs, groot gebaar: Sinterklaas cadeaus op budget

Met cadeautjes geven maakt het niet uit hoe duur iets is. Het gaat om het gebaar. Wil je toch iets leuks geven maar niet teveel kwijt zijn? Met onze cadeau gidsen voor een klein budget vind je precies wat je zoekt. Bijvoorbeeld een handige USB stick of lekkere geurstokjes. 

Omdat je met pakjesavond graag samen bent wordt er vaak een spelletje bij bedacht. Er zijn een aantal spelletje beschikbaar die speciaal voor Sinterklaas avond zijn gemaakt. Je speelt met elkaar voor cadeau’s. Iedereen moet dan een kleinigheidje meenemen. Met onze artikelen vind je leuke cadeautjes tot 5 euro of tot 10 euro.

Mannen zijn anders dan vrouwen, ook qua sinterklaas cadeaus

Mannen houden van gadgets. Vrouwen van zalfjes. Mannen houden van snelheid. Vrouwen van verzorging. Mannen houden van klussen. Vrouwen houden van knutselen. Kortom: er zijn nogal wat verschillen tussen mannen en vrouwen. Dat is precies de reden dat wij voor ieder geslacht een mooie lijst met sinterklaas cadeau tips hebben samengesteld. 

Tot wanneer kan je sinterklaas cadeau's bestellen?

Sinterklaas wordt als vanouds door de meeste gezinnen gevierd op maandag 5 december. Een lastige dag als het gaat om het bezorgen van de laatste cadeau's. Want kan je je pakketje op zondag nog bestellen? Of moet het op zaterdag? Of in verband met de drukte misschien wel op de vrijdag? We vergeleken de levertijden van een paar grote speelgoed webshops.  

Sinterklaas cadeaus online bestellen

Er hangen zeer veel voordelen aan het online bestellen van cadeaus. Je bent minder tijd kwijt en het geeft veel overzicht. Pakketbezorgers hebben het alleen wel erg druk in het najaar. Er zijn namelijk meer die hun cadeaus online bestellen. Wees dit jaar goed voorbereid met onze tips over levertijden en verzendkosten.

Handig om te weten: tot wanneer kan je Sinterklaas cadeaus online bestellen?

Het najaar kan een hectische periode zijn. Druk op werk, de tuin winterklaar maken, noem het maar op. Enorm handig om vooraf te weten wanneer je uiterlijk je Sinterklaas cadeaus online kan bestellen. 

Wij hebben de meest interessante online cadeauwinkels voor je bekeken. Door de resultaten op een rijtje te zetten weten we waar je uiterlijk je pakketjes kunt bestellen. Let op: 5 december valt in 2022 op een maandag. Zorg ervoor dat je geen onnodig risico neemt en dat je voor het weekend de bestelling in huis hebt.

Wil je weten waar je de snelste levering hebt? Lees het in ons artikel via onderstaande link.

Snelle bespaartip: online speelgoedwinkels met de voordeligste verzendkosten

Een snelle bespaartip van de Sint: verspil niet onnodig veel geld aan verzendkosten. Als je het slim doet, betaal je zelfs helemaal niks. We hebben de grootste online speelgoedwinkels van Nederland op een rijtje gezet samen met hun voorwaarden.

Het blijkt dat je al snel gratis verzending hebt. Echter wel boven een bepaalde grens. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we voor een aantal budgetten de verzendkosten bekeken. Zo ontdek je snel welke webshop het meest geschikt is voor jouw bestelling.

Verzendkosten per webshop

Er zijn veel online speelgoed aanbieders die bijna allemaal soortgelijke producten aanbieden. Maar welke speelgoedwinkels hebben gunstige verzendkosten? Om je veel tijd, en geld, te besparen hebben we de verzendkosten per online speelgoed aanbieders op een rijtje gezet. 

Veelgestelde vragen

Sinterklaas komt elk jaar aan op de eerste zaterdag na 11 november. Eigenlijk weet je dus in januari al wanneer de Sint dat jaar gaat komen. Dit kan handig zijn, omdat de Sint vaak grootschalig aankondigt dat, nu hij weer in Nederland is, elk kind die avond zijn of haar schoen mag zetten. En dat betekent… dat er de volgende ochtend ook verwacht wordt dat er iets in zit. Een leuk schoencadeautje is vaak wat kleiner en praktisch. Soms een knuffeltje, balletje, stickers of kleine puzzel.

Er is zo ontzettend leuk veel speelgoed beschikbaar voor deze leeftijd. Rond deze tijd zijn de kinderen druk aan het ontdekken. Dat kan je stimuleren met de juiste cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan loopauto, puzzelmat of een meeneem boerderij met dieren. 

Kijk vooral naar het kind wat goed bij hem of haar past en waar de interesses liggen.

Natuurlijk verschilt dit per gezin en besteedbaar inkomen. Recente onderzoeken laten zien dat er gemiddeld € 75 - € 100 uitgegeven wordt per kind. Nu worden er ook vaak gezamenlijke cadeaus gegeven, zoals bijvoorbeeld een bordspel of spelcomputer. Doordat iedereen uit het gezin hier mee kan spelen, is dit vaak een hoofdcadeau. Dat wordt aangevuld met kleinere en persoonlijkere cadeaus.

Er zijn vele speelgoed merken en speelgoed items. De standaard en bekende merken komen vaak ook met nieuwe producten of een nieuwe serie uit. Speelgoed dat al jaren erg populair is:

  1. Lego // Lego Duplo // Lego Friends
  2. Playmobil
  3. Spelcomputers
  4. Bordspellen
  5. Boeken
  6. Poppen en Barbies
Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)