Sinterklaas cadeaus tips tot 5 euro - Kleinigheidjes met veel waarde

Geplaatst op: 11-10-2022, 21:06, laatste update op: 10-10-2023, 11:36

Doe je met Sinterklaas aan lootjes trekken of ben je simpelweg op zoek naar een kleinigheidje om te geven? Met 5 euro kom je een heel eind! Het is precies genoeg om iemand mee te verrassen. 

Wij hebben een overzicht gemaakt met alle sinterklaascadeaus die je tot 5 euro kunt kopen. Helaas gaat dat zo makkelijk helaas niet meer. 

Of bekijk onze tips voor cadeaus tot 10 euro of speciaal voor mannen.

sinterklaas cadeaus tot 5 euro

Speelgoed tot 5 euro

Het begint met de huidige inflatie en stijgende prijzen steeds lastiger te worden om speelgoed te vinden onder de 5 euro. Maar we hebben een paar mooie items kunnen vinden. 

gadgets tot 5 euro

Leuke gadgets tot 5 euro

Met een leuke gadget kan je urenlang speelplezier hebben. Sommige kan je als lifehacks gebruiken en je leven een stuk mee vergemakkelijken. Wie wil dat nou niet als cadeau krijgen?

De juiste gadget kan duur zijn, maar dat hoeft niet. Er is genoeg keuze voor een fijn prijsje. We hebben de leukste gadgets tot 5 euro opgezocht en er een overzicht van gemaakt.

Altijd ruimte over met een USB stick

Je kent het wel: weer je harde schijf vol. Met de grote hoeveelheid foto’s, video’s en muziek die we op onze apparaten opslaan heb je zomaar een volle schijf. Met een handige USB stick heb je weer wat extra ruimte over.

Daarnaast kan je nooit genoeg back-ups maken. Stel je voor dat je harde schijf het begeeft. Dan is de kans groot dat je veel dierbare herinneringen kwijt raakt. Met een USB stick kan je altijd en overal je bestanden dubbel bewaren.

Breng muziek in je leven met een Bluetooth speaker

Zoek je een cadeau voor een feestganger? Met een muziekje op de achtergrond wordt het leven nog leuker. Een handige Bluetooth speaker kan je gemakkelijk met je telefoon verbinden, zodat je de leukste nummers kan afspelen.

Wil je een muziek cadeau geven maar ben je het niet eens met de muzieksmaak van de ontvanger? Dat klinkt als een geschikt moment voor oordopjes! Zo kan de ander urenlang zijn of haar favoriete hits beluisteren zonder andere lastig te vallen.

Met een zaklamp zit je nooit in het donker

Druk bezig met een klus of wandel je graag? Nu de dagen korter worden wordt de kans groter dat je in het duister bezig gaat. Het is fijn om te zien wat er voor je gebeurd. Met een LED zaklamp krijg je ontzettend veel licht zonder dat je batterij leeg vliegt.

Voor een zacht prijsje kan je verschillende formaten aan zaklamp kopen. Van inspectielampen die je kunt ophangen tot aan oplaadbare zaklampen. Je kunt ze zelfs vinden met een handige hoofdelastiek. Zo kan je de zaklamp op je hoofd plaatsen tijdens een wandeling.

Geef extra power: oplaadkabels van alle soorten

De mobiele telefoon is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Want zeg nou zelf, hoe irritant is het als je telefoon ‘s nachts niet goed is opgeladen? Dan moet je de hele dag op een lage lading doorkomen. Als je wekker überhaupt is afgegaan.

We willen graag goed voorbereid de dag beginnen, met een volle telefoon of tablet. Een extra oplaadkabel kom altijd van pas. Er zijn ontzettend veel oplaadkabels te vinden voor onder de 5 euro.

Sinds kort heeft de Europese Unie de USB-C kabel al universele kabel aangesteld. Over 2 jaar zal dit dus dé oplaadkabel van Europa worden. Er zijn nu ook al ontzettend veel apparaten die USB-C gebruiken. Alleen Apple gebruikt nog de bekende Lightning adapter voor iPhones en oudere iPads.

gereedschap tot 5 euro

Gereedschap als klus cadeau tot 5 euro

Ook al heb je twee linker handen, is het nooit erg om basis klus gereedschap in huis te hebben. Al is het om iets op te meten of om je toetsenbord schoon te maken. We hebben een paar mooie cadeau's voor je opgesomd. 

Super handige multitool voor onverwachte klusjes

Het is nooit verkeerd om gereedschap bij te hand te hebben, vooral voor onverwachte klussen. Het is daarnaast niet handig om altijd een gereedschapskist mee te nemen. Met compacte multitools ga je voorbereid op pad. Het is daarnaast ook nog eens zeer voordelig geprijsd. 

Multitools komen in verscheidene variaties. Je kan voor eentje kiezen die aan de sleutelbos kan hangen. Deze is geschikt voor survival doeleinden. Voor de meer alledaagse klussen kan je kiezen voor een zakmes of een sneeuwvlok sleutelhanger.

Speciale wattenstaven om elektronica mee te reinigen

We gebruiken de hele dag door een groot aantal elektronische apparaten. Denk aan telefoons, oordopjes of toetsenborden. Na verloop van tijd zal vuil zich hierin ophopen. Het is lastig om deze volledig te reinigen, vooral in moeilijk bereikbare hoeken en gaten (denk aan oplaadpoorten).

Met een set speciale wattenstaven kan je dit dus wel mooi schoon houden. Ideaal om onder toetsen, in oordopjes of oplaadpoorten van telefoon mee te reinigen. 

Herrie vanuit de wasmachine? Snel opgelost met dempers

Ken jij iemand met een lawaaiige wasmachine? Dat gebeurd al snel wanneer deze op volle toeren gaat centrifugeren. Met wasmachine dempers is dit snel opgelost. Je plaatst de wasmachine op deze kussentjes en het getril verdwijnt. Leuk cadeau voor je buren?

huishouden cadeau 5 euro

Handige cadeaus tot 5 euro voor in de huishouding

Je bent op zoek naar een cadeau tot 5 euro maar wilt wel dat diegene het echt nuttig vindt. Dat klinkt alsof je op zoek bent naar een handig cadeau voor in de huishouding. Het mooie daaraan is dat je al vrij snel iets hebt wat weinig kost maar mega bruikbaar is. 

We hebben een aantal top cadeaus voor in huishouding tot 5 euro voor je op een rijtje gezet.

Cleaning putty, het wondermiddel voor het schoonmaken van kiertjes

Ben je geïnspireerd door de wattenstaafjes voor electronica? Met cleaning putty kan je de aller kleinste kiertjes schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan een afstandsbediening of de knopjes van een game controller. Met deze klein worden de stofjes en bacteriën van het oppervlakte verwijderd. Zo kan je genieten van fris apparatuur.

Pluisvrije stof met een pluizenverwijderaar

Wil je een cleanfreek echt blij maken? Geef dan een pluizenverwijderaar cadeau. Hiermee kunnen banken, kleding, kussen en andere stoffen gemakkelijk mee opgeschoond worden.

Je kan simpel en snel de meeste zaken van stof verwijderen. Denk hierbij aan haren, stof hopen, textiel pilletjes en pluizen.

Handschoenen voor optimale hygiëne

Het gemiddelde huishouden heeft genoeg klusjes waar een set handschoenen niet bij zou misstaan. Maak iemand blij met een set van meerdere handschoenen. Zo kan deze persoon lekker door poetsen. Er zijn nog veel meer klusjes waarbij dit handig is. Super handig om te hebben.

Meer ruimte aan de kapstok met kledinghangers

Wil je een cadeau kopen voor iemand die veel kleding heeft? Kans is groot dat deze persoon vaak een tekort aan kledinghangers heeft. Eigenlijk is het heel simpel: je hebt nooit er nooit genoeg van.

Met een set kledinghangers, kan de kast of kapstok verder opgevuld worden. Als elke kledinghanger hetzelfde is, geeft dat ook nog eens een fraai gezicht. Al met al een leuk cadeau voor weinig geld.

cadeaus 5 euro ontspanning

Ontspannende cadeaus voor minder dan 5 euro

Jij bent druk bezig om de tofste cadeaus te vinden, maar degene aan wie je het geeft ook. Na alle shop-hectiek wil je wel even ontspannen. Daarom wordt het ongetwijfeld gewaardeerd als je een ontspannend cadeau geeft. 

Kan je ontspanning kopen voor minder dan 5 euro? Dat kan zeker! Er zijn genoeg kleinigheidjes die voor grote ontspanning kunnen zorgen.

Geurstokjes

De geur in een ruimte kan je humeur positief beïnvloeden. Met geurstokjes kan je al snel een ontspannende ambiance creëren. 

Denk bijvoorbeeld aan de warme geuren van vanille. Of de sfeervolle en florale invloeden die bloemen zoals lavendel en patchouli kunnen hebben. Met de geur van dennenbos waan je je helemaal in de natuur.

Gezichtsmaskers

Schakel de drukke wereld even uit door een gezichtsmasker op te doen en je ogen te sluiten. Gun jij iemand zo’n relaxmoment? Met een ontspannend gezichtsmasker van klei of houtskool kom je echt even tot jezelf.

Als je voor de ultieme vorm van gezicht ontspanning wilt gaan, is een verkoelend gezichtsmasker perfect. Door de mint-extracten wordt de huid gekalmeerd.

Bruisballen

Koop je een cadeau voor iemand die een bad tot zijn of haar beschikking heeft? Onthoud dan één ding: je hebt nooit genoeg bruisballen! Hoe gekker de kleuren, hoe beter.

Het liefst heb je een bruisbal met meerdere lagen. Tijdens het vullen van je warme bad zal er steeds een andere kleur tevoorschijn komen. Wanneer alle kleuren zijn samengesmolten kan je ultiem genieten van je thuis spa.

Spiergel

Als je een lootje hebt getrokken voor een fanatieke sporter, is verkoelende spiergel een fantastisch cadeau om te geven. De getrainde spieren komen optimaal tot rust dankzij de mentholen in de balsem. Eerst wordt de spier fris en koel om vervolgens heerlijk op te warmen.

Spiergel is ook een top cadeau voor mensen met een lagere mobiliteit. Door de spieren te laten ontspannen zal deze minder stijf worden. Echt een top cadeau dus.

Sloffen voor een behaaglijk gevoel in huis

Extra warmte tijdens de winterdagen is een fijn cadeau. Met een paar sloffen om de voeten wordt het al snel behaaglijker in huis. Ken jij iemand die op zoek is naar warmte? Geef dan een paar leuke sloffen als cadeau. Er zijn voldoende beschikbaar voor onder de 5 euro.

Je kan kiezen uit de fameuze Spaanse sloffen, maar ook uit geinige sloffen met een beest erop afgebeeld. Ken je een bezige bij? Sloffen met een instap zijn dan wellicht het meeste geschikt. Zo kan deze persoon gemakkelijk in en uit de sloffen stappen tussen alle bezigheden door.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)