Magna Tiles speelgoed, duurzaam magnetisch speelgoed

Magna Tiles is de onbetwiste maker van magnetische speelgoed. Magna Tiles zijn bedoeld om kinderen te helpen hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Ze kunnen de tegels gebruiken om allerlei verschillende vormen en structuren te bouwen, of om te experimenteren met de magnetische kracht. 

Magna Tiles zijn ook een leuke manier om kinderen te helpen leren over vormen, kleuren en ruimtelijk inzicht. De visie van Magna Tiles is om wiskunde en meetkunde leuk te maken voor kinderen.

magna tiles magnetisch speelgoed

Hoe werkt Magna Tiles?

Als je Magna Tiles wilt gebruiken, hoef je alleen maar de tegels aan elkaar te plakken door de magneten tegen elkaar aan te houden. 

Je kunt de tegels ook gebruiken om te bouwen op een metalen oppervlak, zoals een koelkast of een magnetische whiteboard, omdat de magneten zich dan aan het metalen oppervlak zullen hechten. 

Als je de tegels wilt verwijderen, kun je ze eenvoudig losmaken door de magneten van elkaar te halen.

De tegels zijn gemaakt van duurzaam plastic en hebben aan elke hoek en zijkant een kleine magnetische noord- en zuidpool. De tegels kunnen aan elkaar worden geplaatst door de noord- en zuidpool tegen elkaar aan te houden.

Een handige video met uitleg

Top Magna tiles speelgoed

Veelgestelde vragen

Magna Tiles is geschikt voor vele leeftijden, van jong tot oud. Kinderen van 1 a 2 jaar kunnen al veel plezier aan de tegels beleven omdat er relatief snel iets gebouwd kan worden. De magneten helpen de kinderen mee in het bouwproces. 

Oudere kinderen beleven net zo veel plezier aan Magna Tiles omdat er vele creatieve bouwwerken mee gemaakt kunnen worden. Denk aan het maken van huizen, gebouwen en torens. 

De meeste magnetische tegels kunnen samen gebruikt worden. Magformers vormt hier helaas een uitzondering op in verband met de plaatsing van de magneten. Magformers zijn licht van gewicht. Hierdoor is het ideaal speelgoed voor kleine peuterhandjes.

Hoewel de tegels op elkaar lijken, zijn niet alle merken op dezelfde manier gebouwd. Magna-Tiles, Connetix en Play-Mags zijn gemaakt met metalen klinknagels. Dat  betekent dat ze erg sterk en duurzaam zijn. Picasso Tiles worden verzegeld met lijm waardoor ze minder duurzaam zijn. Ze zijn wel een stuk goedkoper. Magformers zijn sonisch verzegeld en hebben geen klinknagels.

De bovenstaande merken zijn het meest bekend. Er zijn ook andere merken op de markt. Bekijk altijd goed hoe de tegels in elkaar zitten en ga voor een duurzame aankoopt. 

Magnetisch speelgoed is magisch voor kinderen. Het speelgoed combineert bèta en techniek op de best mogelijke manier. Alle kinderen, vanaf een jaar of 2, beleven veel plezier aan het spelen. 

Magnetisch speelgoed is geweldig om de oog-hand coördinatie en vormherkenning bij kinderen onbeweust aan te leren. Door de onbeperkte mogelijkheden brengt het speelgoed ook een scala aan creativiteit mee. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)