Spiderman speelgoed voor avontuurlijke kinderen

Peter Benjamin Parker, ofwel Spider-man, is een superheld uit de comic serie van Marvel Comics. In 1962 maakte Spider-man zijn entree in Amazing Fantasy, een stripverhaal. Er zijn ook veel films en videogames over uitgebracht. 

Het kan niet missen, iedereen kent hem wel ondertussen. De populaire actieheld die met zijn lange draden spinnenrag nergens voor terugdeinst en met gemak een wolkenkrabber beklimt. Hij is super stoer en voor veel kinderen een idool. 

spiderman speelgoed

Wie is Spider-man?

De spectaculaire Spider-man is de jeugdheld van vele generaties. Al sinds 1979 kwamen de eerste verhalen van deze stoere superheld naar Nederland. Herkenbaar aan zijn rood en blauwe uniform met spinnenweb, wat de combinatie van een spin en mens voorstelt.

In het dagelijkse leven is Peter Parker een wees dat enigszins eenzaam door het leven gaat. Toen hij in zijn tienerjaren werd gebeten door een radioactieve spin, veranderde dat allemaal. Hij bleek ineens over bijzondere krachten te beschikken en werd Spider-Man. 

Spider-man beschikt over vele bovenmenselijke krachten. Hij kan onder andere een sterk spinnenweb uit zijn polsen schieten. Hiermee kan hij zich gemakkelijk aan hoge gebouwen vasthouden en er naartoe bewegen/slingeren. Naast het spinnenweb is Spider-man ook veel sterker, leniger en sneller dan een normaal mens. Hierdoor is deze stoere held in staat om de sterkste opponenten te verslaan.

Wat leren kinderen van het spelen met Spider-man?

Bij Spider-man staat rechtvaardigheid hoog in het vaandel. Hij gebruikt zijn superkrachten om het leven van de mensen om hem heen te verbeteren. Met Spider-man speelgoed kunnen kinderen hun inlevingsvermogen vergroten. Al hun fantasie en verbeeldingsvermogen wordt gebruikt om samen met Spider-man spannende avonturen te beleven en zijn vijanden te verslaan.

Het leukste Spider-man speelgoed

Er is ontzettend veel keuze uit Spider-man speelgoed. Het is geschikt voor kinderen van bijna alle leeftijden. We hebben een aantal subcategorieën gepakt van Spider-man speelgoed waar kinderen al hun fantasie op los kunnen laten.

Lego

Maak je eigen stad vol superhelden met Lego. Ook Spider-man voelt zich thuis in jouw Lego stad. Er zijn vele herkenbare Spider-man locaties beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Doctor Octopus zijn laboratorium of het kantoorgebouw van The Daily Bugle. Een geschikte schuilplaats voor onze superheld mag daarnaast niet ontbreken.

LEGO Marvel Spider-Man Hulk vs. Rhino truck duel - 10782 speelgoed
LEGO Marvel Spider-Man Hulk vs. Rhino truck duel - 10782
Met het LEGO® Marvel Spidey And His Amazing Friends Hulk vs. Rhino truck duel (10782) bouwspeelgoed kunnen superhelden van 4 jaar en ouder razendsnelle reddingsacties uitvoeren. Kinderen spelen scènes na uit de populaire tv-serie op Disney+ en laten Spidey en Hulk de bankoverva...
#1
LEGO Marvel Spider-Man Webuitvalsbasis ontmoeting - 10784 speelgoed
LEGO Marvel Spider-Man Webuitvalsbasis ontmoeting - 10784
Zelfs webslingeraars moeten soms even bijkomen! Help bouwers vanaf 4 jaar om het ultieme relaxhoofdkwartier te maken met LEGO® Marvel Spidey And His Amazing Friends Spider-Man Webuitvalsbasis ontmoeting (10784). Kinderen kunnen vliegen in de Ghost Copter en samen met de anderen ...
#2

Verkleedkleding

Zelfs Spider-man kan wel wat hulp gebruiken. Met een levensecht Spider-man masker en een bijpassend Web Bolt Blaster wordt je zelf ook een spinnen mens. Met de Bolt Blaster lijkt het net alsof je zelf ook spinnenraggen uit je pols schiet, terwijl het een nerf gun is. Leuk speelplezier voor jong en oud!

Er zijn ook genoeg verkleedpakken voor een Spider-man themafeest. Omdat Spidey niet graag alleen is, is het leuk om ook zijn vrienden te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een Iron Man, Captain America of Superman verkleedpak of onesie. 

Spiderman Pak Kind Maat 110-120 Rood-Blauw speelgoed
Spiderman Pak Kind Maat 110-120 Rood-Blauw
Original Marvel Licensed Spider-Man Far from Home verkleedpak voor een kind van 3-4 jaar.Jumpsuit met een zacht stoffen masker...
Onze aanbeveling!

Speelfiguren

Gebruik je fantasie en beleef zelf gave avonturen met Spider-man actiefiguren. Je kan natuurlijk Spidey zelf in allerlei soorten en maten kopen. Daarnaast zijn er ook vele aartsvijanden van Spider-man beschikbaar.

Je hebt speelfiguren met niet alleen Spider-man zelf maar ook met vette gadgets die hij gebruikt. Denk aan razendsnelle motoren of handig wapentuig waarmee hij zijn vijanden te slim af kan zijn.

Spiderman actiefiguur Marvel 15 cm - Avengers speelfiguur speelgoed
Spiderman actiefiguur Marvel 15 cm - Avengers speelfiguur
Stel je met de figuren, voertuigen en het rollenspelspeelgoed van Spider-Man, geïnspireerd op de Marvel-strips voor dat je het nieuwste Spider-Man-avontuur tegemoet gaat. Met dit op de klassieke personages geïnspireerde speelgoedassortiment kunnen kinderen zich helemaal inleven...
Onze aanbeveling!

Puzzels

Herbeleef Spidey’s meest iconische momenten met een uitdagende puzzel. Vol kleur, actie en avontuur. Beschikbaar in elke moeilijkheidsgraad. Van enkele tientallen stukjes tot honderden. Zelfs met een handige draagdoos voor als je zelf op avontuur gaat.

Spiderman Puzzel speelgoed
Spiderman Puzzel
Puzzel - Spiderman Deze puzzel bestaat uit 300 stukjes. Als de puzzel in elkaar is gelegd verschijnt er een mooie afbeelding van Spiderman De puzzel is gemaakt van stevig karton zodat hij makkelijk in elkaar te leggen is en uit elkaar te halen is. Heel erg veel puzzel plez...
#1

Spider-man videogames

Naast regulier speelgoed kunnen kinderen ook digitaal Spider-mans avonturen beleven. Er bestaan al sinds de jaren 80 videogames die om Spider-man zijn leven draaien. Erg leuk voor de retro gamers onder ons. Als je geen Atari of Gameboy hebt liggen, zijn er genoeg recente releases.

Marvel’s Spider-man is in 2018 op Playstation 4, 5 en PC uitgebracht. Deze game is zo positief ontvangen dat het uiteindelijk als Game of the Year-edition is uitgebracht. Een voordelige bundel waarin je alle beschikbare uitbreidingen ontvangt. Urenlang gameplezier dus! 

In 2023 wordt het vervolg verwacht met Marvel’s Spider-man 2. Zoals het nu lijkt zal deze alleen voor de Playstation 5 uitkomen. Xbox spelers zullen het voorlopig met The Amazing Spider-man uit 2014 moeten doen.

Marvel's Spider-Man - PS4 speelgoed
Marvel's Spider-Man - PS4
Stap in het leven van een van de meest iconische superhelden ooit. Marvel's Spider-Man op de Playstation 4 (PS4) zit boordevol acrobatische kunstjes, improvisatie en alle spinnenweb-actie waar deze muurkruiper om bekendstaat. Je kunt ook rekenen op verschillende elementen die je ...
Onze aanbeveling!
Marvel's Spider-Man: Miles Morales - PS5 speelgoed
Marvel's Spider-Man: Miles Morales - PS5
Dit is Marvel's Spider-Man: Miles Morales voor de Playstation 5. In het nieuwste avontuur in het Marvel's Spider-Man-universum past tiener Miles Morales zich aan zijn nieuwe thuis aan terwijl hij in de voetsporen treedt van zijn mentor, Peter Parker, als een nieuwe S...
Onze aanbeveling!
Spiderman 3 speelgoed
Spiderman 3
In de game van Spiderman 3, die gebaseerd is op de gelijknamige film, speel je niet alleen met onze geliefde spinnenheld, maar ook met zijn 'donkere' kant. Hierin heeft Spiderman een zwart pak aan waarmee zijn krachten, bewegingen en uithoudingsvermogen anders zijn dan met het ro...
Onze aanbeveling!
spiderman boven op een dak

Wie zijn de vrienden van Spider-man?

Voor zijn leven als superheld was Peter Parker niet populair. Hij was dan wel intelligent, maar niet sociaal en ondernemend. Daarom werd hij vaak een nerd genoemd. Gelukkig had hij wel veel steun aan zijn familie. 

Naast familie heeft Spider-Man ook een vriendelijke omgang met een aantal andere superhelden. Denk hierbij aan Captain America, Deadpool en Iron Man. 

Onder andere Tony Stark, het extrinsieke personage achter Iron Man, maakt voor Peter Parker handige snufjes. In enkele verhaallijnen is hij de man die de iconische spinnenrag pistolen in zijn pols maakt.

Hoe wordt Peter Parker een wees?

Ondanks alles is Peter erg gesteld op zijn familie. Zijn beide ouders waren werkzaam bij de geheime dienst. Eerst de CIA en later bij S.H.I.E.L.D. Dit staat voor Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division en is een geheime dienst in de wereld van de Marvel karakters.

Tijdens een gevaarlijke S.H.I.E.L.D. missie komen beide ouders van Spider-Man om het leven. Omdat Peter Parker nu een wees is, komt hij bij zijn oom en tante in wonen. Peter kan erg goed opschieten met Ben en Mary Parker.

Zijn familie vangt hem op

Nadat Peter zijn superkrachten heeft verworven besluit hij meerdere televisie optredens te doen als Spider-Man. Tijdens een optreden wordt er een overval gepleegd. Deze overvaller zal niet veel later zijn oom Ben Parker vermoorden. Zijn tante Mary blijft samen met hem over als weduwe. 

Spider-Man zal veel van zijn tijd besteden aan het vergaren van geld om zo goed mogelijk voor Mary Parker te zorgen. Hij verkoopt zelfs foto’s aan de krant die zijn reputatie continu proberen te bevlekken: The Daily Bugle.

Spider-man vindt liefde in Mary Jane Watson

Daarnaast heeft Peter ook een vriendin. Haar naam is Mary Jane Watson. Peter zijn tante, Mary Parker, heeft tijden op Peter aangedrongen om met haar af te spreken. Toen hij Mary Jane daadwerkelijk een keer ontmoette, was hij meteen verliefd. 

In andere verhaallijnen was Peter al veel langer op haar verliefd. Hoe het ook wend of keert, uiteindelijk worden Peter en Mary Jane een liefdeskoppel. 

Wie zijn de vijanden van Spider-man?

Logischerwijs maakt een krachtige superheld zoals Spider-man veel vijanden. Omdat hij vaak in de media voorkomt, krijgt hij veel aandacht van ongewenste tegenstanders. Een paar noemenswaardige vijanden zijn bijvoorbeeld: de Overvaller, de Chameleon en Doctor Octopus.

The Burglar

Als je The Burglar vertaald naar het Nederlands heet dit karakter De Overvaller. Ondanks dat dit karakter een prominente rol speelt in Spider-man’s verhaallijn, heeft hij geen daadwerkelijke naam. The Burglar is de man die uiteindelijk Peter Parker zijn geliefde oom Ben vermoord.

Chameleon

The Chameleon is een meester in het imiteren van andere mensen. Daarnaast wordt hij steeds beter in het veranderen van gedaanten. Hiermee kan hij dus mensen zo goed nabootsen dat het bijna echt lijkt.

Doctor Octopus

Wellicht Spider-man’s grootste vijand is Doctor Octopus. Een zeer intelligente geleerde dat tijdens zijn werk in een laboratorium een stel robot armen had ontwikkeld. Met deze robot armen kon de professor gevaarlijke materialen behandelen.

Op een dag ging het gruwelijk mis, en kwamen de robotarmen aan Doctor Octopus vast te zitten. Ook kan hij ze sindsdien met zijn gedachten besturen. Een zeer gevaarlijke combinatie. Uiteindelijk komen Spider-man en de Doctor regelmatig tot een confrontatie.

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders

Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn. Alleen de positieve wijzigingen tonen wij, zelfs op basis van een 30-daags-gemiddelde. Doe er je voordeel mee!

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 2000 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)