Lego Friends: oneindig creatief rollenspel-plezier voor kinderen van alle leedtijden

Lego, een merk dat al generaties lang geliefd is, heeft met Lego Friends een speciale lijn gecreëerd. Deze lijn spreekt vooral meisjes aan, maar is zeker niet beperkt tot één geslacht. 

Het combineert de vertrouwde kwaliteit van Lego met thema's en verhalen die aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep.

Lego Friends is een wereld waarin kinderen hun creativiteit kwijt kunnen en tegelijkertijd belangrijke vaardigheden ontwikkelen

lego friends lego speelgoed

Top 8 beste Lego Friends sets

Wat leer je als kind van Lego Friends?

Lego Friends biedt niet alleen uren bouwplezier, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van kinderen. Door het in elkaar zetten van de steentjes wordt de fijne motoriek en hand-oogcoördinatie gestimuleerd. Regelmatig bouwen versterkt bovendien de handspieren en het volgen van de bouwinstructies bevordert zowel grove als fijne motorische vaardigheden.

Op cognitief vlak worden kinderen uitgedaagd door het volgen van instructies, wat hun probleemoplossend denkvermogen stimuleert. Het driedimensionaal bouwen scherpt hun ruimtelijk inzicht aan en het voltooien van een bouwwerk vraagt om concentratie en focus.

Sociaal gezien moedigt Lego Friends samenwerking aan, doordat kinderen samen kunnen bouwen. Daarnaast bieden de karakters van Lego Friends mogelijkheden voor rollenspel, wat het empathisch vermogen van kinderen kan versterken. En niet te vergeten: het delen van bouwstenen en ideeën bevordert sociale interacties en het leren delen.

De 10 goedkoopste Lego Friends sets

Lego is duurzaam speelgoed, een verlengstuk van de bedrijfsfilosofie

LEGO streeft ernaar een positieve impact te hebben op de wereld en een betere toekomst te creëren voor de volgende generaties. Ze werken samen met verschillende stakeholders, waaronder kinderen, ouders, werknemers, partners, experts en niet-gouvernementele organisaties, om een blijvende impact te hebben.

LEGO is vastbesloten om het milieu en de planeet die onze kinderen zullen erven te beschermen. Ze streven ernaar niet alleen hun impact op het milieu te verminderen, maar ook een positieve impact te hebben. 

Dit omvat initiatieven zoals het plannen van een nieuw zonnepark dat naar verwachting hun totale energieverbruik in Billund zal dekken en samenwerkingen om fossiele materialen in plastic productie te vervangen.

De 10 duurste Lego Friends sets in Nederland

Meer dan alleen Lego, ook verschillende video-formats

Lego Friends is niet zomaar een speelgoedlijn; het is een wereld op zich. In 2013 introduceerde Lego de geanimeerde televisieserie "Vrienden van Heartlake City". Met afleveringen van 25 minuten duik je diep in de avonturen van de vriendinnen. Maar dat was slechts het begin.

In 2016 lanceerde Netflix "Lego Friends: De kracht van vriendschap", een boeiende serie verdeeld over twee seizoenen. En als je dacht dat dat alles was, kwam in 2018 "Friends: Girls on a Mission" op de buis, beschikbaar op platforms zoals het Family Channel in Canada en KidsClick in de VS. Recentelijk, in 2023, trakteerde Lego ons op "Friends: The Next Chapter", een webserie op YouTube die de verhalen verder uitbreidt.

Lego Friends Films

Naast series heeft Lego Friends ook de filmwereld betreden. "Lego Friends: Girlz 4 Life" (bekijk op Pathe.nl), uitgebracht in 2016, vertelt het verhaal van popster Livi en de uitdagingen die ze tegenkomt in Heartlake City. En ja, deze charmante personages maakten zelfs een cameo in "The Lego Movie 2: The Second Part" uit 2019.

Hoewel de Lego Friends-series en films over het algemeen positief zijn ontvangen, vooral vanwege hun sterke vrouwelijke rolmodellen, hebben sommige critici hun zorgen geuit. Ze vinden dat de content soms te commercieel aanvoelt. Maar één ding is zeker: Lego Friends benadrukt de kracht en waarde van vriendschap op een manier die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)