Magnetisch speelgoed voor urenlang speelplezier

Er is tegenwoordig veel speelgoed op de markt die magnetisch is. Super cool toch? Leuk voor je kind om iets mee te bouwen, iets op een magnetisch bord te tekenen, te puzzelen of visjes te vangen. Je kent het vast wel. 

Magnetisch speelgoed zorgt voor een snelle positieve bouwervaring omdat de stukjes eenvoudig in elkaar “klikken”. Niet alleen voelt je kind dat “het goed zit”, ook hoort hij/zij dat het goed zit. 

magnetisch speelgoed

Wat kan je op deze pagina verwachten?

Constructies bouwen

Voor peuters en oudere kinderen is het super leerzaam en leuk om dingen te bouwen. Er zijn veel magnetische bouwsets te verkrijgen. Super educatief omdat het kinderen laat nadenken over het maken van 2D of 3D ontwerpen.

Magformers - vanaf 3 jaar 

Magformers staat bekend om hun vormen, felle kleuren en magnetische 3D structuren. Er is overal aan gedacht. In het design is namelijk ook rekening gehouden met de veiligheid voor de kinderhandjes. Het speelgoed is geschikt voor jongens en meisjes. Ze leren op een super toffe manier om 3D dingen te bouwen! 

Magna Tiles (tip!)

Magna Tiles is kwalitatief zeer goed magnetisch speelgoed. Te gebruiken voor jong (vanaf de leeftijd van 2 jaar) tot oud (zelfs ik, 40 jaar, vind het nog leuk). De Magna Tiles zijn prijzig maar kwalitatief en daarmee duurzaam

De magnetische stukjes gaan jaren mee en zijn daarmee goed door te geven aan zusjes, broertjes of nieuwe generaties. Ons advies is om een hele grote (of misschien wel 2) sets aan te schaffen, daarmee vergroot je het bouwplezier enorm. 

Geomag - vanaf 3 jaar

Super leuk en leerzaam, dat is Geomag! Hierbij gaat het ook om het bouwen van 3D ontwerpen. Geomag staat bekend om bolletjes en staafjes met magnetische werking waardoor ze aan elkaar blijven kleven. Je kind kan er eindeloze creaties mee maken.

Playmags

Playmags lijken erg op Magna Tiles en zijn de goedkopere variant. Het zijn ook magnetische bouwstenen in verschillende vormen en patronen. Ook hiermee zijn de mogelijkheden eindeloos en kan de creativiteit van je kind alle kanten op! 

De magneten zijn gemaakt van ABS kunststof. Daardoor zijn ze onbreekbaar en eenvoudig te reinigen en BPA vrij.

Playmags - 150 stuks magnetisch constructiespeelgoed speelgoed
Playmags - 150 stuks magnetisch constructiespeelgoed
Dit magnetische constructiespeelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van ABS kunststof dat onbreekbaar en eenvoudig te reinigen is. Bovendien moedigt het open einde spel aan, waardoor kinderen hun creativiteit en fantasie kunnen stimuleren.
Populariteit: 84/100

SmartMax - vanaf 1 jaar

Het concept van SmartMax lijkt in eerste instantie erg veel op dat Geomag. Het richt zich wel iets meer op de jongere kinderen. Daarnaast heeft SmartMax ook een paar super toffe varianten op de staafjes en bolletjes bedacht. Zo zijn er o.a. dieren en autootjes die met magnetische uiteinden aan elkaar geklikt kunnen worden. Hier kunnen ook jongere kinderen hun lol mee op. 

Stick-O

Stick-O is een nieuw en kleurrijk magneet speelgoed voor kleine handjes! De Stick-O Sets zijn goed voor uren speelplezier en zijn combineerbaar met gelijkaardig magnetisch speelgoed. Stick-O is geschikt voor kinderen van 1 ½ tot 5 jaar.

Het fijne aan Stick-O is dat het verschillende sets heeft en echt veilig is voor de kleinere kinderen. Zo kunnen zij het succes van magnetisch speelgoed ook ervaren en genieten van het ‘klik’ geluid!

Stick-O Constructieset - magnetisch speelgoed - 32 modellen - magneten speelgoed - baby blokken speelgoed
Stick-O Constructieset - magnetisch speelgoed - 32 modellen - magneten speelgoed - baby blokken
Dit magnetische speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardig kunststof en veiligheid gegarandeerd wordt met de zichtbare CE-markering. Het prikkelt de creativiteit en verbeelding van kinderen, waardoor ze leren terwijl ze spelen. Combineerbaar met gelijkaardig magnetisch speelgoed voor nog meer uitdagingen.
Populariteit: 10/100

Magnetische borden

Door speelgoed magneten op een bord te bewegen kunnen kinderen helemaal los gaan met hun fantasie. Dit is niet alleen super leuk maar erg leerzaam. Het kind leert een verhaallijn te bedenken of leert patronen te herkennen. Leuk speelgoed dus voor educatieve doeleinden! 

Magnetisch tekenbord

Ieder kind wil wel iets leuks en creatiefs maken op zijn/haar eigen tekenbord, niet waar? Dit is ook voor ouders een uitkomst doordat het kind niet op papier hoeft te tekenen en alles wat er op het magnetisch tekenbord getekend is kan ook weer uitgeveegd worden. Ideaal toch?

Magnetisch puzzelbord

Een puzzel is altijd een goed idee. Het leert je kindje om logisch te redeneren en draagt bij aan de fijne motoriek. Een magnetische puzzel is een super leuke variant op een normale puzzel. Het zorgt gegarandeerd voor veel speelplezier. Super leuk om cadeau te geven als je het ons vraagt. 

Magnetisch visspel

Ook nog een super leuke en speelse variant op het puzzelbord is het magnetische visspel. 

De leuke en felle kleuren van de vissen zorgen voor een aantrekkelijk uiterlijk. Spelenderwijs leert je kindje de hand- en oogcoördinatie steeds meer te ontwikkelen. Al jaren is het magnetisch visspel een succes bij veel kinderen.

Veelgestelde vragen

Magnetisch speelgoed is erg leuk voor kids. Het leuke aan magneet speelgoed is dat het niet echt leeftijdsgebonden is. Kleinere kinderen krijgen al een positieve ervaring doordat ze ‘klik’ horen en zien dat het aan elkaar blijft zitten. Terwijl de oudere kinderen mooie kunstwerken kunnen maken en de fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Hoe ouder de kinderen worden, hoe creatiever ze vaak zijn in het bouwen.

Belangrijk is om te letten op de grootte van het speelgoed. Hele kleine magneetballetjes zijn natuurlijk niet geschikt voor kleine kinderen!

Magnetisch speelgoed is voor elke leeftijd leuk. Belangrijk is om naar de veiligheidsvoorschriften van het speelgoed te kijken!

SmartMax heeft verschillend magneet speelgoed wat al gebruikt kan worden door baby's bijvoorbeeld. En magnetische tekenborden kunnen vaak ook al door de kleintjes gebruikt worden. 

Het meeste magnetische speelgoed is goed te gebruiken door peuters vanaf 2-3 jaar en zelfs vaak nog leuk voor volwassenen! 

Magnetisch speelgoed is er in allerlei verschillende vormen. Bijvoorbeeld het al lange tijd bekend magnetische visspel en magnetische tekenbord. Maar ook de puzzels en spellen waarbij gebruikt wordt gemaakt van magneten: kleren die aan de pop blijven hangen, puzzel stukjes die op de plek blijven liggen, etc.

Maar ook ander magneet speelgoed zie je steeds vaker terug komen, en wat ons betreft terecht! Denk aan Magna Tiles (echt een aanrader), SmartMax, Geomag, Playmags, Stick-O en Magformers. Maar ook de hele kleine magneetballetjes die je in allerlei verschillende kleuren kunt krijgen en zelfs als glow in the dark. Van deze kleine magneetballetjes staan ook veel filmpjes op YouTube waar echt hele hamster huizen van gebouwd worden. Maar… dan heb je wel echt heel veel balletjes nodig! 

Eigenlijk zijn wij fan van al het magnetisch speelgoed, omdat het gewoon super leuk is om er mee te kunnen bouwen! En ook voor de kleinere kinderen al snel zorgt voor een positieve ervaring. 

Bij ons thuis wordt al jaren met de Magna Tiles gespeeld. We hebben dit ongeveer 5 jaar geleden aangeschaft en alles is nog steeds heel en er wordt erg veel gebruik van gemaakt. Het is vaak het enige speelgoed wat wij nog meenemen op vakantie, in combinatie met wat LEGO poppetjes van mijn zoontje en Playmobil poppetjes voor onze dochters. 

Het magnetische tekenbord wordt vaak na het eten er nog bij gepakt door onze jongste en dat gebruiken we ook wel om iets uit te leggen aan de kids. 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)