Magnetisch speelgoed, hoe werkt dat eigenlijk? We leggen het je uit.

Geplaatst op: 30-08-2022, 19:15, laatste update op: 23-01-2023, 09:32

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd.

werking van magnetisch speelgoed

Wat is magnetisch speelgoed?

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit zorgt voor creativiteit en experimenteren als kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Hoe werkt magnetisch speelgoed?

Magneten bestaan al eeuwen, en hun kracht is op verschillende manieren benut. Magnetisch speelgoed maakt gebruik van deze kracht om leuke en interactieve spelletjes en activiteiten voor kinderen te creëren. De magneten in dit speelgoed zijn meestal klein, maar hun kracht is sterk. Ze kunnen op verschillende manieren aan elkaar worden bevestigd, wat creativiteit en experimenteren mogelijk maakt wanneer kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Verschillende typen magnetisch speelgoed

Er zijn verschillende soorten magnetisch speelgoed op de markt. Enkele van de meest populaire zijn:

Magnetische ballen

Deze bestaan uit kleine balletjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Ze kunnen in allerlei vormen worden gegoten, wat creativiteit en experimenteren mogelijk maakt.

Magnetische letters en cijfers

Dit speelgoed bestaat uit kleine letters en cijfers die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit is een leuke manier voor kinderen om te leren spellen en rekenen.

Magnetische blokken

Magnetische blokken zijn vergelijkbaar met gewone bouwblokken, maar er zitten magneten in verwerkt. Dit maakt creatief bouwen met magneten mogelijk.

Magnetische puzzels

Magnetische puzzels zijn een leuke manier om kinderen te leren over vormen en kleuren. De puzzels bestaan uit kleine stukjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd.

Voordelen van magnetisch speelgoed

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit zorgt voor creativiteit en experimenteren als kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Een van de voordelen van magnetisch speelgoed is dat het kinderen helpt bij het leren over vormen en kleuren. Magnetische puzzels zijn een leuke manier om kinderen te leren over vormen en kleuren. De puzzels bestaan uit kleine stukjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Zo kunnen kinderen experimenteren met verschillende vormen en kleuren.

Magnetisch speelgoed helpt kinderen ook bij het leren rekenen en spellen. Magnetische letters en cijfers zijn een leuke manier voor kinderen om te leren over spelling en wiskunde. De letters en cijfers kunnen met magneten aan elkaar worden bevestigd, wat creatieve spelletjes en activiteiten mogelijk maakt.

Veelgestelde vragen

Magnetisch speelgoed is leuk voor kinderen omdat het creatief en interactief spel mogelijk maakt. De magneten kunnen worden gebruikt om verschillende vormen en ontwerpen te bouwen.

Magnetisch speelgoed wordt door zowel jongens als meisjes leuk gevonden. Het is niet geslachtsspecifiek en kinderen van alle leeftijden en geslachten kunnen ermee spelen.

Er is verschillend magnetisch speelgoed op de markt, zowel voor jonge als ook oudere kinderen. Hier vind je een overzicht van magnetisch speelgoed gekeken naar de leeftijd.

Magnetisch speelgoed biedt kinderen de mogelijkheid om te leren over wetenschap, geometrie en techniek. Ze kunnen ook de fijne motoriek, probleemoplossend vermogen en hand-oog coördinatie ontwikkelen. Bovendien kunnen ze kinderen helpen hun creativiteit en verbeelding te ontwikkelen.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

9 voordelen van een trampoline

24-12-2022

Waarom houden bijna alle kinderen van trampolines? En waarom is trampoline springen goed voor je conditie, lichaam en geest? We hebben 9 voordelen van trampoline springen onder elkaar gezet want een trampoline kent meer voordelen dan je nu nog denkt. - Lees hele artikel

16 beste trampolinetrucs voor beginners en gevorderden

23-12-2022

Heb jij een trampoline in je tuin en ben je op zoek naar inspiratie om je ouders of vriendinnetjes te laten verbazen? Check deze 25 trampoline truucs die je zelf gewoon kan leren. - Lees hele artikel

Amerikaans onderzoek: een trampoline is super voor kinderen

24-12-2022

Trampoline-oefeningen verbeteren evenwicht en motoriek bij kinderen in twaalf weken interventieprogramma. Blijkt uit Australisch onderzoek. - Lees hele artikel

Wat kan je met Magna Tiles (magnetisch speelgoed) maken?

16-11-2022

Magna Tiles, duurzaam creatief magnetisch speelgoed. Ieder kind kan zijn haar creativiteit de vrije loop laten, de mogelijkheden zijn eindeloos. We geven je voorbeelden van creaties die te maken zijn. - Lees hele artikel

De jury winnaars voor het "Speelgoed van het Jaar 2022" zijn bekend

07-09-2022

Wat is het leukste speelgoed van 2022? De jury-winnaars zijn bekend gemaakt. Het speelgoed is ingedeeld in diverse categorieën als buitenspeelgoed, borspellen en speelgoed voor volwassenen. - Lees hele artikel

Fotoverslag Speelgoed Gala 2022 in Den Bosch

09-11-2022

De publieksprijzen van het speelgoed van het jaar 2022 zijn bekend. We plaatsten een fotoverslag van de 2e editie van het Speelgoed Gala in Den Bosch op 8 november 2022. - Lees hele artikel

Publieks winnaars Speelgoed van het jaar 2022

09-11-2022

Vlak voor de feestdagen zijn de publiekswinnaars van de "speelgoed van het jaar 2022" verkiezing bekend gemaakt. We geven je een handig overzicht van dit 'must have' speelgoed. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)