Magnetisch speelgoed, hoe werkt dat eigenlijk? We leggen het je uit.

Geplaatst op: 30-08-2022, 19:15, laatste update op: 12-02-2023, 23:02

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd.

werking van magnetisch speelgoed

Wat is magnetisch speelgoed?

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit zorgt voor creativiteit en experimenteren als kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Hoe werkt magnetisch speelgoed?

Magneten bestaan al eeuwen, en hun kracht is op verschillende manieren benut. Magnetisch speelgoed maakt gebruik van deze kracht om leuke en interactieve spelletjes en activiteiten voor kinderen te creëren. De magneten in dit speelgoed zijn meestal klein, maar hun kracht is sterk. Ze kunnen op verschillende manieren aan elkaar worden bevestigd, wat creativiteit en experimenteren mogelijk maakt wanneer kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Verschillende typen magnetisch speelgoed

Er zijn verschillende soorten magnetisch speelgoed op de markt. Enkele van de meest populaire zijn:

Magnetische ballen

Deze bestaan uit kleine balletjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Ze kunnen in allerlei vormen worden gegoten, wat creativiteit en experimenteren mogelijk maakt.

Magnetische letters en cijfers

Dit speelgoed bestaat uit kleine letters en cijfers die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit is een leuke manier voor kinderen om te leren spellen en rekenen.

Magnetische blokken

Magnetische blokken zijn vergelijkbaar met gewone bouwblokken, maar er zitten magneten in verwerkt. Dit maakt creatief bouwen met magneten mogelijk.

Magnetische puzzels

Magnetische puzzels zijn een leuke manier om kinderen te leren over vormen en kleuren. De puzzels bestaan uit kleine stukjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd.

Voordelen van magnetisch speelgoed

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit zorgt voor creativiteit en experimenteren als kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Een van de voordelen van magnetisch speelgoed is dat het kinderen helpt bij het leren over vormen en kleuren. Magnetische puzzels zijn een leuke manier om kinderen te leren over vormen en kleuren. De puzzels bestaan uit kleine stukjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Zo kunnen kinderen experimenteren met verschillende vormen en kleuren.

Magnetisch speelgoed helpt kinderen ook bij het leren rekenen en spellen. Magnetische letters en cijfers zijn een leuke manier voor kinderen om te leren over spelling en wiskunde. De letters en cijfers kunnen met magneten aan elkaar worden bevestigd, wat creatieve spelletjes en activiteiten mogelijk maakt.

Veelgestelde vragen

Magnetisch speelgoed is leuk voor kinderen omdat het creatief en interactief spel mogelijk maakt. De magneten kunnen worden gebruikt om verschillende vormen en ontwerpen te bouwen.

Magnetisch speelgoed wordt door zowel jongens als meisjes leuk gevonden. Het is niet geslachtsspecifiek en kinderen van alle leeftijden en geslachten kunnen ermee spelen.

Er is verschillend magnetisch speelgoed op de markt, zowel voor jonge als ook oudere kinderen. Hier vind je een overzicht van magnetisch speelgoed gekeken naar de leeftijd.

Magnetisch speelgoed biedt kinderen de mogelijkheid om te leren over wetenschap, geometrie en techniek. Ze kunnen ook de fijne motoriek, probleemoplossend vermogen en hand-oog coördinatie ontwikkelen. Bovendien kunnen ze kinderen helpen hun creativiteit en verbeelding te ontwikkelen.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)