Magnetisch speelgoed, hoe werkt dat eigenlijk? We leggen het je uit.

Geplaatst op: 30-08-2022, 19:15, laatste update op: 12-02-2023, 23:02

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd.

werking van magnetisch speelgoed

Wat is magnetisch speelgoed?

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit zorgt voor creativiteit en experimenteren als kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Hoe werkt magnetisch speelgoed?

Magneten bestaan al eeuwen, en hun kracht is op verschillende manieren benut. Magnetisch speelgoed maakt gebruik van deze kracht om leuke en interactieve spelletjes en activiteiten voor kinderen te creëren. De magneten in dit speelgoed zijn meestal klein, maar hun kracht is sterk. Ze kunnen op verschillende manieren aan elkaar worden bevestigd, wat creativiteit en experimenteren mogelijk maakt wanneer kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Verschillende typen magnetisch speelgoed

Er zijn verschillende soorten magnetisch speelgoed op de markt. Enkele van de meest populaire zijn:

Magnetische ballen

Deze bestaan uit kleine balletjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Ze kunnen in allerlei vormen worden gegoten, wat creativiteit en experimenteren mogelijk maakt.

Magnetische letters en cijfers

Dit speelgoed bestaat uit kleine letters en cijfers die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit is een leuke manier voor kinderen om te leren spellen en rekenen.

Magnetische blokken

Magnetische blokken zijn vergelijkbaar met gewone bouwblokken, maar er zitten magneten in verwerkt. Dit maakt creatief bouwen met magneten mogelijk.

Magnetische puzzels

Magnetische puzzels zijn een leuke manier om kinderen te leren over vormen en kleuren. De puzzels bestaan uit kleine stukjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd.

Voordelen van magnetisch speelgoed

Magnetisch speelgoed is een leuke en interactieve manier om kinderen te leren over de kracht van magneten. De meeste magnetische speeltjes hebben twee of meer afzonderlijke magneten nodig die op verschillende manieren aan elkaar kunnen worden bevestigd. Dit zorgt voor creativiteit en experimenteren als kinderen onderzoeken hoe de magneten op elkaar inwerken.

Een van de voordelen van magnetisch speelgoed is dat het kinderen helpt bij het leren over vormen en kleuren. Magnetische puzzels zijn een leuke manier om kinderen te leren over vormen en kleuren. De puzzels bestaan uit kleine stukjes die met magneten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Zo kunnen kinderen experimenteren met verschillende vormen en kleuren.

Magnetisch speelgoed helpt kinderen ook bij het leren rekenen en spellen. Magnetische letters en cijfers zijn een leuke manier voor kinderen om te leren over spelling en wiskunde. De letters en cijfers kunnen met magneten aan elkaar worden bevestigd, wat creatieve spelletjes en activiteiten mogelijk maakt.

Veelgestelde vragen

Magnetisch speelgoed is leuk voor kinderen omdat het creatief en interactief spel mogelijk maakt. De magneten kunnen worden gebruikt om verschillende vormen en ontwerpen te bouwen.

Magnetisch speelgoed wordt door zowel jongens als meisjes leuk gevonden. Het is niet geslachtsspecifiek en kinderen van alle leeftijden en geslachten kunnen ermee spelen.

Er is verschillend magnetisch speelgoed op de markt, zowel voor jonge als ook oudere kinderen. Hier vind je een overzicht van magnetisch speelgoed gekeken naar de leeftijd.

Magnetisch speelgoed biedt kinderen de mogelijkheid om te leren over wetenschap, geometrie en techniek. Ze kunnen ook de fijne motoriek, probleemoplossend vermogen en hand-oog coördinatie ontwikkelen. Bovendien kunnen ze kinderen helpen hun creativiteit en verbeelding te ontwikkelen.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

11-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

09-03-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

12-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

8x de beste skelters voor urenlang buitenspeel plezier

30-03-2023

Skelters! De ultieme vierwielige pretmachine voor kinderen. Lees onze vergelijking en kies de beste skelter voor jou. Voor volwassenen en kinderen. - Lees hele artikel

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

7 vette challenges voor op de trampoline

09-03-2023

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)