Tot wanneer kan ik Sinterklaas cadeaus in 2023 bestellen?

Geplaatst op: 19-10-2022, 08:34, laatste update op: 17-02-2023, 13:39

Sinterklaas wordt als vanouds door de meeste gezinnen gevierd op maandag 5 december. Een lastige dag als het gaat om het bezorgen van de laatste cadeau's. Want kan je je pakketje op zondag nog bestellen? Of moet het op zaterdag? Of in verband met de drukte misschien wel op de vrijdag? 

Sinterklaas komt dit jaar (2023) naar Nederland op 18 november 2023.  Vanaf dat moment mogen kinderen ook vaak hun schoentje zetten. Het is slim om vanaf begin november alvast te beginnen met het inslaan van (kleine) schoencadeautjes. 

Heb je last van een te strakke planning en ontstaat er wat chaos waardoor je niet naar een fysieke winkel kunt? Dan ben je vast van plan om de cadeautjes online te bestellen! We helpen je graag op weg de vele verschillende levertijden & voorwaarden bij de bekendste speelgoed webshops. 

kalender sinterklaas wanneer cadeau bestellen

Overzicht met Lever beloftes per speelgoed webshop

Het kan gigantisch druk zijn rond de feestdagen. Om tijd te besparen kan het nuttig zijn om op een speelgoed webshop te bestellen. Je hoeft dan niet naar een winkel te rijden, wat veel tijd bespaart.

Wat zijn de lever beloftes per webshop? Op basis daarvan kunnen we bepalen welke online winkel het meest ideaal is voor jouw planning. Vooral als je net iets te krap zit in de planning.

WebshopMeest optimale lever belofte
Bol.comDoordeweeks voor 12:00 uur besteld, ‘s avonds in huis
Amazon.nlVoor 23:59 uur, morgen bezorgd
Intertoys.nlDoordeweeks voor 13:00 uur besteld, ‘s avonds in huis
Degrotespeelgoedwinkel.nlVoor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Coolblue.nlVoor 23:59 uur besteld, morgen bezorgd
Top1toys.nlVoor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Toyhouse.nlVoor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Lobbes.nlVoor 23:59 uur besteld, morgen bezorgd
Hetspeelgoedpaleis.comVoor 15:45 uur besteld, volgende werkdag in huis
Alternate.nlDoordeweeks voor 10:00 uur besteld, ‘s avonds in huis
Ilovespeelgoed.nlVoor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Heutinkvoorthuis.nlVoor 13:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Blokker.nlVoor 23:59 uur besteld, morgen bezorgd
Misterbricks.nlVoor 21:30 uur besteld, morgen bezorgd
Frank.nlVoor 22:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
Wehkamp.nlVoor 23:59 uur besteld, morgen bezorgd

Heb je haast? Deze webshops zijn er voor jou.

Heb je haast en is het al bijna 5 december? Dan is het verstandig om bij Bol.com, Intertoys.nl en Alternate.nl te bestellen. Zij geven de belofte dat je de Sinterklaascadeaus dezelfde dag in huis hebt. 

Bij Intertoys.nl is het wel belangrijk om rekening te houden met het bezorggebied. Hun optimale lever belofte geldt alleen als je enigszins dichtbij een fysieke Intertoys winkel woont.

Welke websites hebben de beste levertijden?

De webshops die een super snelle levertijd hebben zijn onder andere: Bol.com, Wehkamp en Mediamarkt. Het motto wat voor deze websites geldt is vandaag besteld vandaag in huis, ofwel: "same day delivery service". 

Het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het rond/in de decembermaand extra druk is bij veel webshops waardoor ze misschien niet altijd waar kunnen maken waar ze voor staan.  

Heb je besteld bij een webshop waarbij er geen levertijd bekend is? 
Dan geldt wettelijk een levertermijn van 30 dagen. Indien het product niet binnen deze tijd bezorgd wordt dan mag de verkoper de levertijd nog rekken tot 2 weken. Mocht het product dan nog niet bezorgd worden dan mag je de koop ontbinden en heb je recht op geld terug. 

Wanneer kan je uiterlijk een Sinterklaas cadeau bestellen?

Bij webshops met een 24 uurs service en same day delivery service mag je verwachten dat ze dezelfde dag je pakketje nog bezorgen. In dat geval zou je dus uiterlijk op de dag dat je pakjesavond gaat vieren je bestelling nog kunnen plaatsen. Dit is echter wel een groot risico die je misschien liever niet wil nemen. 

Het is immers in de decembermaand ook extra druk bij alle webshops waardoor de levertijd mogelijk langer kan zijn. Daarom kun je er beter voor kiezen om uiterlijk een week voor de tijd te bestellen (afhankelijk van de webshop waar je besteld). 

Ons advies is daarom ook: wees een slimme hulpsinterklaas en bestel de cadeautjes ruim van te voren!

Wat zijn geschikte alternatieven als je pakket niet op tijd geleverd wordt?

De fysieke speelgoedwinkels zijn altijd nog een goed alternatief als je bestelling niet op tijd dreigt aan te komen. Mocht je hier geen tijd meer voor hebben dan zijn er nog een aantal tips die wij jullie mee willen geven. 

Kam je zolder uit
Kam je zolder uit of die ene kast waar je misschien nog iets hebt liggen wat door kan als leuk cadeau. Twee vliegen in één klap: je hebt opgeruimd en een geschikt cadeau in één! Zorg er wel voor dat je degene die het cadeautje krijgt het niet herkend. 

Snuffel rond op marktplaats en zoek iets in de buurt
Wie weet vind je hier nog een pareltje die er nog erg goed en netjes uit ziet. Daarbij draag je bij aan een duurzame actie doordat je een product een tweede kans gunt. 

Vraag je omgeving (vrienden/kennissen) om hulp
Vraag een kennis of die nog iets thuis heeft liggen (bijv. speelgoed wat er nog goed uitziet) en pak dit in. En ruil bijvoorbeeld iets of doe er iets voor terug. Let hierbij wel op dat degene die het cadeau krijgt het cadeautje niet herkend! 

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)