Review: Snoozebaby box- en speelkleed

Geplaatst op: 22-06-2014, 22:00, laatste update op: 18-03-2023, 21:02

Het box- en speelkleed van Snoozebaby (klik hier voor meer producten) is voorzien van 22 labeltjes die rondom zitten in verschillende kleuren. Het zijn vrolijke labeltjes waardoor een kindje getriggerd wordt om er aan te friemelen. 

De labeltjes zorgen voor troost, comfort en hebben een rustgevende werking. Ook bevorderen de labeltjes de fijne motoriek en tastzin van een kind. 

Volgens mij is het box- en speelkleed van Snoozebaby een meerwaarde voor in de box ten opzichte van een standaard boxkleed zonder labeltjes. 

review speelmat snoozebaby

Testervaringen van Annemieke

Het friemelen aan de labeltjes bevordert de fijne motoriek en tastzin doordat het kind er gefocused mee bezig is en het op verschillende manieren in de handen probeert te pakken. Daarnaast werkt het box- en speelkleed rustgevend, omdat de aandacht van het kind ligt bij het friemelen en het kind hier geconcentreerd mee bezig is. 

Mijn is dat het kind afgeleid kan worden door de labeltjes wanneer het verdrietig is en op die manier niet meer bezig is met hetgeen waarom hij verdrietig is. Het box- en speelkleed is wat dikker, waardoor het voor een kindje lekker is om op te liggen. 

Ook is het in veel verschillende kleuren en patronen te verkrijgen. Ten opzichte van andere boxkleden is dit box- en speelkleed van Snoozebaby wel wat duurder.

Snoozebaby - Box- en speelkleed roze speelgoed
Snoozebaby - Box- en speelkleed roze
Dit speelkleed is duurzaam gemaakt van velours en bevordert de tastzin en fijne motoriek. De labeltjes zorgen voor extra uitdaging en plezier. Het heeft echter geen specifieke kenmerken die aangeven dat het op een duurzame manier geproduceerd is.
Populariteit: 90/100
Snoozebaby - Box- en speelkleed grey mist petrol speelgoed
Snoozebaby - Box- en speelkleed grey mist petrol
Dit speelkleed is duurzaam omdat het gemaakt is van velours, een stevig en zacht materiaal. Daarnaast bevordert het de fijne motoriek en tastzin van kinderen door de 22 verschillende labeltjes op het kleed.
Populariteit: 100/100

De voordelen

  • Draagt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en tastzin van het kind
  • Rustgevende werking
  • Dikker en zacht materiaal
  • Zorgt voor afleiding
  • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en met verschillende patronen

De nadelen

  • Prijs

Conclusie

Het box- en speelkleed biedt duidelijke voordelen ten opzichte van standaard boxkleden zonder labeltjes. Het draagt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en tastzin van een kind en heeft een rustgevende werking. Het dikkere en zachte materiaal zorgt voor extra comfort, en de verschillende kleuren en patronen maken het kleed aantrekkelijk.

Hoewel het box- en speelkleed van Snoozebaby iets duurder is dan andere boxkleden, zijn de voordelen die het biedt voor de ontwikkeling en het comfort van het kind de investering waard. De combinatie van troost, comfort en motorische stimulatie maakt dit product een waardevolle toevoeging aan elke box.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

11-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

09-03-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

12-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

8x de beste skelters voor urenlang buitenspeel plezier

30-03-2023

Skelters! De ultieme vierwielige pretmachine voor kinderen. Lees onze vergelijking en kies de beste skelter voor jou. Voor volwassenen en kinderen. - Lees hele artikel

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

7 vette challenges voor op de trampoline

09-03-2023

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)