Tips om online speelgoed voor je kinderen te kopen

Geplaatst op: 11-01-2022, 10:15, laatste update op: 12-01-2023, 12:51

De feestdagen komen er aan, je bent online op zoek naar speelgoed. Maar waar moet je aan denken bij het kopen van speelgoed in een webwinkel? Op tijd bestellen? Koopjes jagen? Onderzoek doen? Misschien wel alles. We nemen je mee in dit artikel. 

online speelgoed

Koop online speelgoed altijd op tijd

Een goede tip om online speelgoed voor je kinderen te kopen, is om op tijd je speelgoed te kopen. Zeker in drukke periodes, is het vaak bij de bezorgdiensten erg druk. Het is zonde wanneer je cadeautje pas bezorgd wordt na je vakantie of nadat een feestje is geweest. Ook kun je soms geld besparen door de tijd te nemen om een leuk cadeau te vinden. Het vergelijken van verschillende websites kan lucratief zijn en in sommige gevallen kun je het gratis thuis laten bezorgen. 

Controleer de veiligheid van het speelgoed.

De volgende tip is om de veiligheid van het speelgoed te controleren. Als het van stof is gemaakt, moet je ervoor zorgen dat het wasbaar is. Je moet ook de fabrieksgarantie controleren, omdat deze de kwaliteit van het speelgoed binnen een paar maanden kan veranderen. Tevens moet je ook voorzichtig zijn met het geluid van het speelgoed, omdat dit je kind kan irriteren. Als het speelgoed van stof is gemaakt, kun je het beste speelgoed voor je kids kiezen dat stil en niet-schurend is.

kwaliteit van speelgoed

Kwaliteit en authenticiteit van speelgoed

Controleer bij het online kopen van speelgoed altijd de kwaliteit en authenticiteit van de producten die je koopt. Controleer op namaakproducten en vervalsingen. Vaak worden namaakproducten gemaakt van slechte materialen, die gevaarlijk kunnen zijn voor baby's en kinderen. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat je imitatie-items online koopt. Vermijd daarom speelgoed uit het buitenland te kopen. 

Houd rekening met de grootte 

De grootte van het speelgoed is een andere belangrijke overweging. Speelgoed voor kinderen onder de drie jaar moet van goede kwaliteit zijn en veilig voor het kind. De grootte en het gewicht van het speelgoed moet geschikt zijn voor de leeftijd van het kind. Speelgoed dat duurzaam is, gaat langer mee en is vaak beter voor het milieu. Geef een voorkeur aan speelgoed dat gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien moet het veilig zijn voor het kind om mee te spelen. Een stuk speelgoed dat het kind helpt bij het ontwikkelen van taal en creativiteit is vaak een goede keuze.  

SES - My first - Mijn eerste vingerverf set speelgoed
SES - My first - Mijn eerste vingerverf set
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hypoallergeen materiaal en veilig te gebruiken is voor jonge kinderen. Bovendien ontwikkelt het de fijne motoriek en bevat het geen kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt. Het papier kan ook gerecycled worden na gebruik.
Populariteit: 86/100

Aandachtspunten voor het online kopen van speelgoed.

Er zijn veel tips voor het online kopen van kinderspeelgoed voor kinderen. Hieronder volgen in elk geval drie belangrijke tips.

1. Besteed aandacht aan de leeftijd van het kind. 
Als het speelgoed voor een ouder kind is, wil je het misschien vermijden omdat het hun kleine vingers kan bezeren of verstikkingsgevaar kan opleveren. Als het speelgoed voor een jonger kind is, moet je het vermijden, omdat het hun begrip van het geschenk zal vertragen. 

2. Wees voorzichtig met het soort speelgoed dat je online koopt. 
Of het speelgoed voldoet aan de EU-veiligheidsvoorschriften zie je aan het CE-label op de verpakking of het speelgoed zelf. Qua veiligheid kom je ook al een heel eind als je goed naar de leeftijdsclassificatie kijkt. 

3. Variatie te hebben in het aanbod van speelgoed. 
Hierdoor houdt je kind meer overzicht en kan het verschillend speelgoed combineren; op die manier wordt de creativiteit ook direct gestimuleerd. 

Door gebruik te maken van de bovenstaande tips, zal het zeker mogelijk zijn om online speelgoed te kopen voor je kinderen. 

Veelgestelde vragen

Onderzoek het merk en de beoordelingen van het speelgoed voordat u het koopt. Controleer het leeftijdsbereik en de veiligheidsaanbevelingen voor het speelgoed. Vergelijk prijzen op meerdere websites. Zoek naar aanbiedingen of kortingen.

Kijk naar beoordelingen van andere klanten. Controleer het materiaal en de constructie van het speelgoed. Kijk naar eventuele certificeringen of veiligheidsnormen. Onderzoek het merk en de reputatie.

Onderzoek het merk en zoek naar officiële websites of geverifieerde retailers. Controleer op eventuele certificeringen of veiligheidsnormen. 
Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

11-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

09-03-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

12-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

8x de beste skelters voor urenlang buitenspeel plezier

30-03-2023

Skelters! De ultieme vierwielige pretmachine voor kinderen. Lees onze vergelijking en kies de beste skelter voor jou. Voor volwassenen en kinderen. - Lees hele artikel

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

7 vette challenges voor op de trampoline

09-03-2023

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)