Tips om online speelgoed voor je kinderen te kopen

Geplaatst op: 11-01-2022, 10:15, laatste update op: 12-01-2023, 12:51

De feestdagen komen er aan, je bent online op zoek naar speelgoed. Maar waar moet je aan denken bij het kopen van speelgoed in een webwinkel? Op tijd bestellen? Koopjes jagen? Onderzoek doen? Misschien wel alles. We nemen je mee in dit artikel. 

online speelgoed

Koop online speelgoed altijd op tijd

Een goede tip om online speelgoed voor je kinderen te kopen, is om op tijd je speelgoed te kopen. Zeker in drukke periodes, is het vaak bij de bezorgdiensten erg druk. Het is zonde wanneer je cadeautje pas bezorgd wordt na je vakantie of nadat een feestje is geweest. Ook kun je soms geld besparen door de tijd te nemen om een leuk cadeau te vinden. Het vergelijken van verschillende websites kan lucratief zijn en in sommige gevallen kun je het gratis thuis laten bezorgen. 

Controleer de veiligheid van het speelgoed.

De volgende tip is om de veiligheid van het speelgoed te controleren. Als het van stof is gemaakt, moet je ervoor zorgen dat het wasbaar is. Je moet ook de fabrieksgarantie controleren, omdat deze de kwaliteit van het speelgoed binnen een paar maanden kan veranderen. Tevens moet je ook voorzichtig zijn met het geluid van het speelgoed, omdat dit je kind kan irriteren. Als het speelgoed van stof is gemaakt, kun je het beste speelgoed voor je kids kiezen dat stil en niet-schurend is.

kwaliteit van speelgoed

Kwaliteit en authenticiteit van speelgoed

Controleer bij het online kopen van speelgoed altijd de kwaliteit en authenticiteit van de producten die je koopt. Controleer op namaakproducten en vervalsingen. Vaak worden namaakproducten gemaakt van slechte materialen, die gevaarlijk kunnen zijn voor baby's en kinderen. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat je imitatie-items online koopt. Vermijd daarom speelgoed uit het buitenland te kopen. 

Houd rekening met de grootte 

De grootte van het speelgoed is een andere belangrijke overweging. Speelgoed voor kinderen onder de drie jaar moet van goede kwaliteit zijn en veilig voor het kind. De grootte en het gewicht van het speelgoed moet geschikt zijn voor de leeftijd van het kind. Speelgoed dat duurzaam is, gaat langer mee en is vaak beter voor het milieu. Geef een voorkeur aan speelgoed dat gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien moet het veilig zijn voor het kind om mee te spelen. Een stuk speelgoed dat het kind helpt bij het ontwikkelen van taal en creativiteit is vaak een goede keuze.  

SES - My first - Mijn eerste vingerverf set speelgoed
SES - My first - Mijn eerste vingerverf set
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hypoallergeen materiaal en veilig te gebruiken is voor jonge kinderen. Bovendien ontwikkelt het de fijne motoriek en bevat het geen kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt. Het papier kan ook gerecycled worden na gebruik.
Populariteit: 8/100

Aandachtspunten voor het online kopen van speelgoed.

Er zijn veel tips voor het online kopen van kinderspeelgoed voor kinderen. Hieronder volgen in elk geval drie belangrijke tips.

1. Besteed aandacht aan de leeftijd van het kind. 
Als het speelgoed voor een ouder kind is, wil je het misschien vermijden omdat het hun kleine vingers kan bezeren of verstikkingsgevaar kan opleveren. Als het speelgoed voor een jonger kind is, moet je het vermijden, omdat het hun begrip van het geschenk zal vertragen. 

2. Wees voorzichtig met het soort speelgoed dat je online koopt. 
Of het speelgoed voldoet aan de EU-veiligheidsvoorschriften zie je aan het CE-label op de verpakking of het speelgoed zelf. Qua veiligheid kom je ook al een heel eind als je goed naar de leeftijdsclassificatie kijkt. 

3. Variatie te hebben in het aanbod van speelgoed. 
Hierdoor houdt je kind meer overzicht en kan het verschillend speelgoed combineren; op die manier wordt de creativiteit ook direct gestimuleerd. 

Door gebruik te maken van de bovenstaande tips, zal het zeker mogelijk zijn om online speelgoed te kopen voor je kinderen. 

Veelgestelde vragen

Onderzoek het merk en de beoordelingen van het speelgoed voordat u het koopt. Controleer het leeftijdsbereik en de veiligheidsaanbevelingen voor het speelgoed. Vergelijk prijzen op meerdere websites. Zoek naar aanbiedingen of kortingen.

Kijk naar beoordelingen van andere klanten. Controleer het materiaal en de constructie van het speelgoed. Kijk naar eventuele certificeringen of veiligheidsnormen. Onderzoek het merk en de reputatie.

Onderzoek het merk en zoek naar officiële websites of geverifieerde retailers. Controleer op eventuele certificeringen of veiligheidsnormen. 
Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)