De Lego Kermis achtbaan voor volwassenen is werkelijk prachtig!

Geplaatst op: 19-07-2022, 22:01, laatste update op: 24-10-2022, 17:03

In Juli 2022 kwam Lego met een update van de kermiscollectie. De Loop Coaster (10303) werd uitgebracht. Niet met één looping, maar met twee. In 2018 werd de eerste versie van de Roller Coaster met één looping geïntroduceerd. Lego heeft de lat voor zichzelf hoog gelegd met dit product. Wel prijzig én het neemt wat ruimte in beslag (bijna een meter hoog!). Maar dan heb je wel wat. Een sneak preview van onze conclusie: wij vinden het fantastisch, het werkt zoals beloofd.

lego achtbaan helemaal klaar
LEGO 10303 Loop Coaster speelgoed
LEGO 10303 Loop Coaster
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het kan echter niet worden beschouwd als duurzaam, omdat het niet is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en mogelijk na gebruik bijdraagt aan afvalproblemen.
Populariteit: 0/100

Een paar details over dit lego pakket

Zoals je hieronder kunt zien is dit object, eenmaal in elkaar gezet, nogal groot. Bedenk dus goed of je de ruimte hebt om dit Lego spektakel in elkaar te kunnen zetten. Oja, en je bent wel even zoet met de bijna 4000 losse stukjes. 

Naam: Loop Coaster
Artikel nummer: 10303
Losse stukjes: 3,756
LEGO Designer: Pierre Normandin
Uitgebracht op: 1 Juli 2022
Hoogte: 92 cm
Breedte: 85 cm
Diepte: 34 cm

lego roller coaster horeca stands

Wat vinden wij van deze Lego set?

Dat je op een vrije middag een speelgoed winkel binnen kunt lopen, deze Lego set koopt en dat het dan doet wat het beloofd, prachtig mooi. Want eerlijk is eerlijk, Lego heet weer eens van zijn beste kant laten zien. Designer Pierre Normandin en zijn team hebben fantastisch werk verricht. Vooral de introductie van de gebogen baan die de dubbele looping mogelijk maakt is prachtig bedacht. 

Het is een stap vooruit in de Kermis Collectie van Lego. De achtbaan is een replica van achtbanen zoals je in het echte leven ook soms ziet. De keuze voor de kleuren (donkerblauw en oranje) is prachtig gevonden, heel modern. Het geluid van het karretje die door de achtbaan zoeft is bevredigend wanneer je uren en uren bezig bent geweest om alles in elkaar te zetten. 

Ik vond het leuk om kleine details toe te voegen. Zoals het bordje "of je groot genoeg voor de attractie bent" of de verloren rode ballon die aan de attractie is bevestigd. Dat brengt het Lego model tot leven.
Pierre Normandin, de designer van dit model

Helaas zijn er geen motoren of naven inbegrepen. Om de échte Loop Coaster-ervaring te ervaren zal je extra uitgaven moeten doen om de motor en naven aan te schaffen. Dat komt nog bij het toch al behoorlijke prijskaartje van deze set. 

Ben je nog niet in het bezit van een eerdere versie van de Roller Coaster dan is deze set een mooie aanvulling op uw bestaande lego sets. Het is een indrukwekkend mooi model. Eisen die mensen aan Lego sets stellen gaat deze set ver te boven. 

De snelheid van de achtbaan is beter dan ooit

In onderstaande video is een vergelijking te zien met de Roller Coaster 10261 (rechts) en de Roller Coaster 10303 (links). Je ziet dat de linker achtbaan een stuk sneller is dan de rechter. Ook zie je de dubbele looping die de linker achtbaan maakt, heel tof. Helemaal gemaakt van Lego, je kan hier uren naar kijken. 

Wat zijn de pluspunten?

  • Mooie vormgegeven lego set, fijne kleuren.
  • De Loop Coaster werkt soepeltjes.
  • De achtbaan is écht hoog en maakt een diepe val, net echt! 
  • Het geluid als het karretje door de looping gaat klinkt heerlijk.
Het was de eerste keer dat we een functionerende looping in Lego elementen hebben gemaakt. Ik heb veel tijd gestoken in het opstellen van een baanplan, het definiëren van de nieuwe elementen die nodig zouden zijn, en het uitzoeken van alle juiste afmetingen en mechanismen.
Pierre Normandin, designer van de Loop Coaster
lego achtbaan kermis start eindpunt

Wat zijn de mindere punten?

  1. Je hebt behoorlijk wat ruimte nodig om te bouwen.
  2. Helaas zijn de motoren niet inbegrepen, deze moet je los aanschaffen. 
  3. De bovenkant van de lift ziet er wat onafgewerkt uit.
LEGO 10303 Loop Coaster speelgoed
LEGO 10303 Loop Coaster
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een zichtbare CE-markering voor veiligheid. Het kan echter niet worden beschouwd als duurzaam, omdat het niet is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en mogelijk na gebruik bijdraagt aan afvalproblemen.
Populariteit: 0/100

Meer Lego sets in de categorie "kermis"

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

11-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

09-03-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

12-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

8x de beste skelters voor urenlang buitenspeel plezier

30-03-2023

Skelters! De ultieme vierwielige pretmachine voor kinderen. Lees onze vergelijking en kies de beste skelter voor jou. Voor volwassenen en kinderen. - Lees hele artikel

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

7 vette challenges voor op de trampoline

09-03-2023

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)