10x leuke ideeën voor buiten speelgoed in de komende zomer

Geplaatst op: 09-01-2023, 22:10, laatste update op: 07-03-2023, 22:52

De lente & de zomer van 2023 is de perfecte tijd om je kinderen naar buiten te sturen! Of het nu gaat om het ravotten in een zwembad of het voetballen met vrienden in een park, er is altijd wel iets leuks te verzinnen. 

We delen 10 speelgoedtips voor waarmee jij en je kinderen deze zomer veel plezier kunnen beleven. Samen! 

Dus trek je zwembroek, pak die bal, bel je vrienden en zet een zonnebril op! We gaan beginnen met onze top 10 leuke zomerspeelgoedtips!

zomer speelgoed buiten baby kinderen

10. Zwembad in de tuin

Wat natuurlijk niet weg te denken is bij een warme zomerdag is een zwembad. Gelukkig is er een ruime keuze aan zwembaden!

Intex groot familie zwembad

Wat natuurlijk niet weg te denken is bij een warme zomerdag is een zwembad. Gelukkig is er een ruime keuze aan zwembaden! In onderstaand Intex zwembad genoeg ruimte voor het hele gezin of om er in te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Het zwembad is eenvoudig op te zetten en kan goed blijven staan gedurende een langere periode. 

Intex Metal Frame Zwembad - Opzetzwembad - 220 x 150 x 60 cm - Rechthoekig speelgoed
Intex Metal Frame Zwembad - Opzetzwembad - 220 x 150 x 60 cm - Rechthoekig
Dit zwembad is gemaakt van lekbestendige drielaagse materialen en een stevig stalen frame, waardoor het extra duurzaam is. Het kan snel en gemakkelijk worden opgezet en ook weer opgeborgen als het niet in gebruik is. Echter, omdat het gemaakt is van PVC materiaal, kan het minder duurzaam zijn dan alternatieven die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout of biologisch afbreekbaar plastic.
Populariteit: 92/100

Sunset Glow Zwembad

Op het gebied van opblaasbadjes is er ook een overvloed aan mogelijkheden. Kies je voor een ‘simpel’ rond opblaasbadje voor een snelle verkoeling en met een zachte ondergrond? Dan is het ‘Glow zwembad’ met een diameter van 86 cm ook een goede keuze. 

Intex Sunset Glow Zwembad - Opblaaszwembad - 86cm speelgoed
Intex Sunset Glow Zwembad - Opblaaszwembad - 86cm
Dit opblaaszwembad is gemaakt van stevig vinyl en heeft een zachte opblaasbare bodem, wat duurzaamheid garandeert. Echter, het gebruik van plastic kan bijdragen aan milieuschade. Het wordt geleverd met een reparatiesetje om de levensduur te verlengen.
Populariteit: 78/100

Liever een kinderbad met opblaasbaar afdak?

Een mooi zwembad waarbij je kind lekker in de schaduw kan zitten en toch verkoeling kan krijgen tijdens een hete zomerdag. Dan is het kinderbad ‘Jumbo’ met een afmeting van 157x157x122 cm een hele goede keus. 

Zwembad met glijbaan

Kies je liever voor een opblaas zwembad met een glijbaan en andere (opblaas)producten? Dan is het zwembad ‘Fishing Fun’ een echte aanrader. 

9. Supersoakers: spuit iedereen nat!

Wat bij ons thuis ook altijd een succes is, zijn de Super Soakers. Nerf heeft ook al kwalitatief goede ‘Blasters’. Ook op het gebied van waterpistolen hebben ze een aantal leuke producten. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar waterpistool dan zou ik zeker kiezen voor een van de kwalitatieve en duurzame Supersoakers van Nerf. 

8. Balspellen: samen gooien, rollen en vangen

Kinderen leren kinderen door het gooien en vangen van ballen de coördinatie te verbeteren en leren ze zichzelf beter te bewegen in ruimte. Ook het oog-hand coördinatie versterkt zich bij het spelen met ballen. Dit kan een positieve invloed hebben op de leerprestaties op school.

Beach Ball

Naast het waterspeelgoed is het bij ons thuis ook altijd leuk om een spel te doen buiten. Een voorbeeld hiervan is het al eeuwenoude bekende Beach Ball (je weet wel, wat je vroeger altijd op het strand speelde). Het lijkt zo simpel en iedereen kent het, maar het blijft leuk! 

Ook kan je verschillende varianten bedenken met de kids: wie kan de bal het hoogst in de lucht slaan? Wie kan de meeste balletjes in de emmer of beker krijgen? En hoe vaak kun je de bal in de lucht houden? 

Noppen vangspel

Een variant op BeachBall is het noppen vangspel. Ook dat speelde je vast vaak op het strand. In plaats van de bal over te slaan, ga je de bal nu overgooien. Alleen is het niet zomaar een bal, maar een bal vol met zuignapjes.

7. Familiespellen voor buiten

Familiespellen zorgen dat je actief bezig kan zijn en tegelijkertijd een leuke tijd door kan brengen met familie. Deze spellen zorgen voor een grote dosis gezelligheid en versterken de onderlinge band. Plezier, ontspanning en gezellig met elkaar. Niks leukers dan dat! 

Kubb: een leuk familiespel

Een ander leuk familiespel in Kubb. Kubb kan je met twee personen spelen, maar ook in teams van maximaal zes tegen zes. Kubb is afkomstig uit Zweden en gemaakt van hoogwaardig berkenhout. De verpakking is makkelijk te tillen met een handvat en het spel kan je dus makkelijk meenemen naar elke BBQ of ander feestje. Plezier gegarandeerd! 

Kubb - Familiespel speelgoed
Kubb - Familiespel
Dit Kubb Familiespel is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardig berkenhout en wordt geleverd in een full-color uitgesneden doos met een handvat. Het spel kan jarenlang buiten worden gespeeld, waardoor het niet snel kapot gaat en bijdraagt aan uren speelplezier voor kinderen en volwassenen.
Populariteit: 92/100

Mölkky

Een prachtig leuk gezelschapsspel voor jong en oud. De spelregels zijn door iedereen snel te begrijpen. Het spel is makkelijk mee te nemen en overal te spelen: in de tuin, op het strand, op straat of waar je ook maar wilt. Een echte aanrader als je van duurzaam speelgoed hout (grapje). 

6. Trampolines

Wat eigenlijk voor elk kind (en stiekem ook voor veel volwassenen) een grote hit is, is een trampoline. De trampoline is al leuk voor de kleine kinderen, maar ook wanneer de kinderen een leeftijd hebben van 10-12 jaar blijft het leuk en gezond (wetenschappelijk bewezen). Vooral als je een van deze trucs kan uitvoeren. 

Sterker nog, ik hoor nog altijd menig volwassen persoon om me heen vertellen dat ze zoveel plezier hebben aan de trampoline, en dan niet alleen voor de kinderen. Er is een groot en breed assortiment online verkrijgbaar. 

Heb je een kleinere tuin, dan kies je voor een trampoline met een kleinere diameter. Wil je liever geen gat in de tuin graven, dan kies je voor eentje op poten. Belangrijk daarbij is wel om er een veiligheidsnet omheen te doen.

5. Speelhuisjes voor heerlijke rollenspellen

Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen in een speelhuisje. Op een warme zomerdag is het voordeel dat de kinderen in het huisje vaak in de schaduw kunnen zitten. De meeste huisjes zijn met klim stukken, glijbanen en/of schommels te verkrijgen. 

Maar ook bijvoorbeeld met een zandbak, of juist gewoon als huisje. De houten speelhuisjes van Axi zijn gemaakt van duurzaam cederhout en heeft een natuurlijk afweer tegen schimmels en houtrot waardoor het jaren meegaat. Lekker duurzaam, daar houden wij van! 

AXI Milan Speelhuis in Bruin/Wit - Speelhuisje voor de tuin / buiten - FSC hout - Tuinhuisje met veranda voor kinderen - 10 jaar garantie speelgoed
AXI Milan Speelhuis in Bruin/Wit - Speelhuisje voor de tuin / buiten - FSC hout - Tuinhuisje met veranda voor kinderen - 10 jaar garantie
Dit speelhuisje is gemaakt van FSC 100% Hemlock en Cipressen hout uit duurzaam beheerde bossen. Het is behandeld met een watergedragen beits zonder chemicaliën, waardoor het vrijwel onderhoudsvrij is. Het splintert niet en is bestand tegen weersinvloeden. Daarnaast heeft het een garantie van 10 jaar, wat bijdraagt aan de duurzaamheid ervan. Dit maakt het speelgoed zeer duurzaam!
Populariteit: 100/100
AXI Liam Speelhuis in Bruin/Groen - Met Enkele Schommel, Groene Glijbaan en Zandbak - Speelhuisje op palen met veranda - FSC hout - Speeltoestel voor de tuin speelgoed
AXI Liam Speelhuis in Bruin/Groen - Met Enkele Schommel, Groene Glijbaan en Zandbak - Speelhuisje op palen met veranda - FSC hout - Speeltoestel voor de tuin
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van FSC-gecertificeerd hout en behandeld met een natuurlijke beits. Het is bestand tegen weersinvloeden en heeft een garantie van 10 jaar.
Populariteit: 0/100
AXI Sarah Speelhuis in Bruin/Wit - Met Verdieping, Zandbak en Witte Glijbaan - Speelhuisje voor de tuin / buiten - FSC hout - Speeltoestel voor kinderen speelgoed
AXI Sarah Speelhuis in Bruin/Wit - Met Verdieping, Zandbak en Witte Glijbaan - Speelhuisje voor de tuin / buiten - FSC hout - Speeltoestel voor kinderen
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van FSC hout en behandeld met een watergedragen beits zonder chemicaliën. Het hout splintert niet en is bestand tegen weersinvloeden, wat de levensduur verlengt.
Populariteit: 0/100
AXI Noa Speelhuis in Bruin - Speelhuisje voor de tuin / buiten - FSC hout - Tuinhuisje voor kinderen - 10 jaar garantie! speelgoed
AXI Noa Speelhuis in Bruin - Speelhuisje voor de tuin / buiten - FSC hout - Tuinhuisje voor kinderen - 10 jaar garantie!
Dit AXI Noa Speelhuis is gemaakt van FSC 100% Hemlock hout uit duurzaam beheerde bossen en splintert niet. Het is bestand tegen weersinvloeden en heeft een garantietermijn van 10 jaar, wat het een duurzame keuze maakt voor kinderen om in te spelen.
Populariteit: 96/100

4. Waterbanen

Een waterbaan is een fantastische manier om uw kind tijdens het spelen de wetten van de natuurkunde te laten ontdekken. Ze zullen onbewust leren over waterdruk, stroming en zwaartekracht. Naast dat ze natuurlijk kleddernat worden, maar dat hoort er bij. Kortom, een waterbaan is een educatief, vermakelijk en leerzaam speelgoed voor uw kind.

3. Waterglijbanen

Voor de snelheidsduivels onder ons is de waterglijbaan met sproeiers een absolute topper. Wil je nog sneller? Verdeel wat zeep over de baan en de kinderen glijden nog harder! 

Een hele praktische en mooie oplossing vind ik de waterglijbaan Mega Slide XXL van Feber (zie hieronder), die je kunt aansluiten op een tuinslang. Op die manier kun je de glijbaan het hele jaar door gebruiken en geeft het in de zomer nog net even dat beetje extra’s!

2. Zand & Watertafels

De zand- en watertafel is voor kinderen ook nog altijd een succes! Je hebt verschillende soorten en de één nog uitdagender dan de ander. Een watertafel die wij zelf erg leuk vinden is de ‘Waterfall Discovery’ (zie onder). 

Kinderen kunnen lekker klooien met water en zich verwonderen waar het water langsloopt. Uiteindelijk is bijna niks leuker voor een kind om met water te kliederen op een warme zomerdag! 

Little Tikes heeft ook een groot aanbod aan zand- en watertafels. Deze tafels sluiten erg goed aan op de belevingswereld van het kind.

1. Zandbakken

Als laatste wat bij ons niet mag ontbreken in de tuin is een zandbak. Urenlang taartjes maken, ijsjes ‘eten’ en zand zeven; de kinderen vinden het fantastisch! De kleinste thuis banjert er graag in en uit, maar ook de oudere twee halen er van alles bij om een leuk rollenspel te spelen vanuit de zandbak. 

Ook de zandbakken zijn zeer diver te krijgen. Mijn ervaring is dat het erg fijn is om een zandbak te kunnen afsluiten om op die manier ongewenste dieren buiten de deur te houden. Het zand kan dan ook mooi droog blijven. 

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

11-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

09-03-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

12-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

8x de beste skelters voor urenlang buitenspeel plezier

30-03-2023

Skelters! De ultieme vierwielige pretmachine voor kinderen. Lees onze vergelijking en kies de beste skelter voor jou. Voor volwassenen en kinderen. - Lees hele artikel

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

7 vette challenges voor op de trampoline

09-03-2023

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

9 voordelen van een trampoline

24-12-2022

Waarom houden bijna alle kinderen van trampolines? En waarom is trampoline springen goed voor je conditie, lichaam en geest? We hebben 9 voordelen van trampoline springen onder elkaar gezet want een trampoline kent meer voordelen dan je nu nog denkt. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)