Winnaars publieksprijzen "Speelgoed van het jaar 2022" bekend gemaakt

Geplaatst op: 09-11-2022, 19:45, laatste update op: 09-11-2022, 22:57

Gisteren zijn de publieksprijzen van het “Speelgoed van het jaar 2022” bekend gemaakt tijdens het Nationale Speelgoed Gala in 's-Hertogenbosch nadat eerder de jury prijzen al bekend werden gemaakt. De prijzen werden onder andere uitgereikt door de Kinder Directeur Speelgoed (Connor, 13 jaar), Kim Kötter en de Leraren van het Jaar 2021 (Angela Esajas en Ismail Aghzanay). 

Ruim 15.000 mensen brachten hun stem uit in de verschillende categorieën. De winnaars mogen het keurmerk ‘Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2022’ dragen. 

publieksprijs speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Nieuwkomer van het jaar

De Belgische Maxim nam als eerste een prijs in ontvangst in de categorie “Nieuwkomer 2022”. Maxim bedacht op zijn 8e jaar het rekenspel MaXimaal. Inmiddels internationaal een succes. Vervolgens werden de prijzen in de overige 15 categorieën uitgereikt.  

De deeltafels worden kinderspel (vanaf 6 jaar) - Maximaal speelgoed
De deeltafels worden kinderspel (vanaf 6 jaar) - Maximaal
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van karton en op kindermaat ontworpen is om deeltafels spelenderwijs aan te leren, waardoor het ook bijdraagt aan getallenkennis en hoofdrekenen. Bovendien steunt maXimaal Stichting tegen Kanker met elke aankoop.
Populariteit: 8/100

Alle winnaars per categorie

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen. De winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed uit het grote aanbod kunnen herkennen. 

Een deskundige vakjury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, heeft 156 stuks speelgoed, 53 spellen en puzzels uitgebreid getest en beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid

In 15 speelgoed categorieën heeft de jury 3 winnaars verkozen. Vervolgens heeft het publiek door te stemmen op deze winnaars bepaald wie de Gouden Publieksprijzen verdient.

Winnaar in de categorie “actiefiguren”

schleich HORSE CLUB Sofia's Beauties - Pop-up-boetiek - Kinderspeelgoed voor Jongens en Meisjes - 4 tot 10 jaar - 42587 speelgoed
schleich HORSE CLUB Sofia's Beauties - Pop-up-boetiek - Kinderspeelgoed voor Jongens en Meisjes - 4 tot 10 jaar - 42587
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en voldoet aan de hoogste nationale en internationale veiligheidsstandaarden. Het heeft een CE-markering en kan worden opgeborgen in een koffer voor gemakkelijk transport. Echter, het feit dat het niet geschikt is voor kinderen onder 3 jaar maakt het minder duurzaam omdat het beperkt is in gebruik.
Populariteit: 10/100

Winnaar in de categorie “Bouw en Constructie”

LEGO City Missies Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars - 60354 speelgoed
LEGO City Missies Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars - 60354
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een CE-markering, wat betekent dat het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Het gebruik van plastic kan echter niet worden beschouwd als duurzaamheid.
Populariteit: 8/100

Winnaar in de categorie “Buiten en Sport”

Tactic Les Papattes NL/FR speelgoed
Tactic Les Papattes NL/FR
Dit speelgoed is gemaakt van duurzame materialen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het bevordert de motorische vaardigheden en het sociale spel tussen kinderen en volwassenen. Let op: niet geschikt voor kinderen onder 6 jaar.
Populariteit: 10/100

Winnaar in de categorie “Duurzaam

PLAYMOBIL Wiltopia Dierenverzorgingscentrum - 71007 speelgoed
PLAYMOBIL Wiltopia Dierenverzorgingscentrum - 71007
Dit PLAYMOBIL Wiltopia Dierenverzorgingscentrum is duurzaam omdat het voor meer dan 80% uit gerecycled materiaal bestaat en spaart grondstoffen. Het voldoet aan hoge veiligheidsnormen en heeft bewezen kwaliteit en duurzaamheid.
Populariteit: 10/100

In de categorie “Familiespellen”

In de categorie “Familiespellen voor 10 jaar en ouder”

Winnaar in de categorie “Kennerspellen”

Winnaar in de categorie "Kidult"

LEGO Icons Orchidee - 10311 speelgoed
LEGO Icons Orchidee - 10311
Dit LEGO Orchidee modelbouwproject is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en onderdelen die consistent, compatibel en comfortabel in elkaar te zetten zijn. Het heeft ook een CE-markering voor veiligheid en kwaliteit.
Populariteit: 10/100

Winnaar in de categorie “kinderspellen”

Winnaar in de categorie "Knutsel en Creatief"
 

Winnaar in de categorie “Peuter

Winnaar in de categorie “Pluche”

Magische Ketel met échte mist (roze) - interactief - Moose Toys speelgoed
Magische Ketel met échte mist (roze) - interactief - Moose Toys
Er wordt geen informatie gegeven over hoe duurzaam het speelgoed is.
Populariteit: 68/100

Winnaar in de categorie “Poppen”

Gabby's magische poppenhuis met geluid, poppen en meubels speelgoed
Gabby's magische poppenhuis met geluid, poppen en meubels
Dit speelgoed is gemaakt van kunststof en heeft een CE-markering voor zichtbare veiligheid. Het bevat echter wel kleine onderdelen, waardoor toezicht door volwassenen wordt aanbevolen.
Populariteit: 74/100

Winnaar in de categorie “Wetenschap en Educatie”

Het verhaal van Koning Schaak - Bordspellen - Gezelschapsspel voor Familie - Leren Schaken speelgoed
Het verhaal van Koning Schaak - Bordspellen - Gezelschapsspel voor Familie - Leren Schaken
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van karton, wat recyclebaar is. Het helpt ook bij de ontwikkeling van kinderen op motorisch, cognitief en sociaal gebied door middel van leren schaken.
Populariteit: 10/100

Winnaar in de categorie “Voertuigen”

Exost RC Rhino Wave Amfibie Monstertruck 1:8 - Bestuurbare auto - Incl. oplaadbare batterij speelgoed
Exost RC Rhino Wave Amfibie Monstertruck 1:8 - Bestuurbare auto - Incl. oplaadbare batterij
Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een ingebouwde oplaadbare batterij, waardoor het minder belastend is voor het milieu. De CE-markering zorgt voor extra veiligheid tijdens het spelen.
Populariteit: 6/100
Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Review Orbito van FlexiQ

16-02-2024

In deze review van het spel Orbito van FlexiQ testen drie kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar dit spel. Uitdaging, logisch nadenken en plezier staan centraal! Ook samen met een volwassenen is het een leuk en niet te lang durend familie spel. De kids kunnen het ook met elkaar spelen zonder hulp. - Lees hele artikel

Deze 3 populaire voetbalstadions bouw je zelf met Lego

12-10-2023

Duik in de wereld waar Lego en voetbal samenkomen! Bouw je favoriete stadion steen voor steen en breng de magie van het veld naar je woonkamer. - Lees hele artikel

54x Ultieme sinterklaas cadeautips voor mannen

09-10-2023

Op zoek naar een sinterklaascadeau voor een man? Een cadeau geven is leuk en je wilt graag verrassen met iets speciaals. Ga dit jaar voor het ultieme sinterklaas cadeau! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2023: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

28-09-2023

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2023 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

27-09-2023

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter (update 2023)

17-09-2023

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

23-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

18-04-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)