De beste speelgoedauto’s voor peuters & kleuters

Geplaatst op: 26-05-2022, 09:00, laatste update op: 23-10-2022, 22:01

Ben je op deze pagina terechtgekomen dankzij de obsessie van je peuter met speelgoedautootjes? Je bent niet de enige! Veel ouders hebben kinderen die het liefst al een echte auto willen hebben waarvoor ze een autoverzekering af moeten sluiten. Natuurlijk is dat nog niet mogelijk, maar je peuter kan alsnog wel auto speelgoed krijgen. In dit artikel raden we je daarom aan welke auto’s echt geschikt zijn als speelgoed voor kinderen. Hieronder vind je hiervan een paar goede voorbeelden! 

auto speelgoed obsessie jongens

Veiligheid voor alles

Hoewel speelgoedauto's een geweldige manier zijn voor uw kind om te leren en te groeien, is het belangrijk om een auto te kiezen die past bij zijn of haar leeftijd. Niet alle auto's die geschikt zijn voor een driejarige zullen veilig zijn voor een baby.

Let bij het kiezen van een speelgoedauto voor peuters op de onderdelen.

  1. Zijn er kleine wieltjes die kunnen losraken? Deze kleine wieltjes kunnen verstikkingsgevaar opleveren. 
  2. Zijn er scherpe randen waaraan ze zich kunnen bezeren? 
  3. Zijn er bewegende onderdelen waar vingers aan vast kunnen komen te zitten?

Voor peuters is het het beste om te kiezen voor eenvoudige auto's. Daarmee bedoelen wij stevige auto's met afgeronde hoeken en zonder kleine of afneembare onderdelen.

Baby's stoppen graag van alles in hun mond. Het is van het grootste belang dat het speelgoed gemaakt is van veilige, niet-giftige materialen. Want ze zullen er op een bepaald moment op willen kauwen. Het is daarom dus belangrijk dat de onderdelen niet los kunnen komen.

Voor kinderen van twee tot drie jaar oud zijn auto's met meer complexe onderdelen geschikt, zolang ze maar veilig zijn! Afneembare en bewegende onderdelen zijn minder gevaarlijk en maken het speelgoed juist interessanter.

Hoe kies je een speelgoedauto voor peuters?

Voor een baby of jonge peuter is eenvoudig “rechttoe rechtaan” speelgoed goed genoeg. Het is makkelijk vast te pakken en dit zorgt voor weinig frustratie. Felle kleuren en patronen houden de aandacht vast.

Duw-speelgoed stimuleert de ontwikkeling van motorische vaardigheden en coördinatie. Speelgoed met “rammelgeluiden” is zeer geschikt voor de ontwikkeling van de hoor-zintuigen.

Zoek naar speelgoedauto's die makkelijk bewegen en/of kunnen rollen. Speelgoed die geluiden maakt of licht geeft, zijn altijd populair. Speelgoed die je weg kan duwen of naar je toe moet trekken is uitdagen. Krijgt uw kind het onder de knie, dan zal dat een gevoel van voldoening geven.

Oudere peuters zullen baat hebben bij speelgoedauto's die een uitdagender zijn. Auto's die je moet bouwen of in elkaar moet zetten, stimuleren je kind om na te denken.

Speelgoedauto's met personages erin, erop of eraan stimuleren de verbeelding en moedigen aan tot creatieve rollenspellen. Speelgoedauto's met cijfers en/of letters laten hen kennismaken met lezen en tellen.

Kid O Go Car

De Kid O Go Car ziet er niet bepaald uit als een doorsnee speelgoedauto. De meeste auto's hebben immers geen gladde, handgreepachtige carrosserie. Dit speelgoed is intelligent ontworpen, speciaal voor peuters. De ronde vorm van deze auto heeft geen scherpe en gevaarlijke randen. Door de ronde handgreep is deze auto voor ieder kind gemakkelijk te manoeuvreren. Wees gerust, dit speelgoed is gemaakt van hoogwaardig ABS-kunststof voor veilig spelen. Het is ook veilig voor je houten vloeren; deze rubberen wielen laten geen sporen achter. Je kunt deze eigentijdse speelgoedauto kopen in 4 felle glanzende kleuren: blauw, rood, groen en roze.

kid o go car

VTech Go! Go! Smart Wheels Starter Pack

De VTech Go! Gaan! Smart Wheels Starter Pack is een leuke manier om voertuigen kennis te laten maken met uw jonge peuter! VTech biedt een brandweerwagen, een politieauto en een helikopter in deze startset. Alle drie hebben schattige oplichtende gezichten die ook dienst doen als activeringsknoppen. 

Deze windschermknop activeert leuke geluiden en muziek. Deze stevige voertuigen hebben het perfecte formaat voor peuterhanden. Evenzo stimuleren dit speelgoed fantasiespel en het aanleren van woordenschatconcepten. Alle drie de voertuigen in deze set zijn compatibel met VTech Go! Gaan! Smart Wheels speelsets, wat dus ook een goed cadeautje kan zijn voor je peuter! 

speelgoed auto peuter v tech go go smart wheels

Hape Wooden Mini Van

De Hape Wooden Mini Van is het bewijs dat minder meer is. Als je net als veel mensen bent, hou je van het idee van houten speelgoed. Ze voelen klassiek en elegant aan. Hape is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige houten speelgoed. Dit kleine rode busje is eenvoudig van ontwerp maar nog steeds groots in plezier. De drie gaten hebben de juiste maat voor kleine handjes om vast te pakken. De houten wielen glijden soepel over oppervlakken. Zonder flitsende lichten of schetterende geluiden, bouwt deze auto nog steeds fijne en grove motoriek op, samen met stimulerende verbeeldingskracht. 

hape houten auto speelgoed peuter

Bright Starts OBall Rattle and Roll Car

De Bright Starts Oball Rattle and Roll Car is een speelgoedauto voor de Oball fans! Goedgekeurd voor kinderen vanaf 3 maanden, overweeg dan de eerste speelgoedauto van deze baby. Als je niet bekend bent, is Oball een lijn babyspeelgoed van Bright Starts. Alle Oball-producten hebben het knijpbare plastic ontwerp met gaten die de perfecte maat zijn voor peutervingers om vast te houden. 

De bovenkant van de auto is gemaakt met een gemakkelijk vast te pakken Oball. Het flexibele materiaal is BPA-vrij en veilig om op te kauwen als de tanden doorkomen! Terwijl je kind de auto rondrolt, draaien de wielen en worden ze begroet met een leuk geratel van de kralen aan de binnenkant.

speelgoed auto oball knijpbaar
Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

9 voordelen van een trampoline

24-12-2022

Waarom houden bijna alle kinderen van trampolines? En waarom is trampoline springen goed voor je conditie, lichaam en geest? We hebben 9 voordelen van trampoline springen onder elkaar gezet want een trampoline kent meer voordelen dan je nu nog denkt. - Lees hele artikel

16 beste trampolinetrucs voor beginners en gevorderden

23-12-2022

Heb jij een trampoline in je tuin en ben je op zoek naar inspiratie om je ouders of vriendinnetjes te laten verbazen? Check deze 25 trampoline truucs die je zelf gewoon kan leren. - Lees hele artikel

Amerikaans onderzoek: een trampoline is super voor kinderen

24-12-2022

Trampoline-oefeningen verbeteren evenwicht en motoriek bij kinderen in twaalf weken interventieprogramma. Blijkt uit Australisch onderzoek. - Lees hele artikel

Wat kan je met Magna Tiles (magnetisch speelgoed) maken?

16-11-2022

Magna Tiles, duurzaam creatief magnetisch speelgoed. Ieder kind kan zijn haar creativiteit de vrije loop laten, de mogelijkheden zijn eindeloos. We geven je voorbeelden van creaties die te maken zijn. - Lees hele artikel

De jury winnaars voor het "Speelgoed van het Jaar 2022" zijn bekend

07-09-2022

Wat is het leukste speelgoed van 2022? De jury-winnaars zijn bekend gemaakt. Het speelgoed is ingedeeld in diverse categorieën als buitenspeelgoed, borspellen en speelgoed voor volwassenen. - Lees hele artikel

Fotoverslag Speelgoed Gala 2022 in Den Bosch

09-11-2022

De publieksprijzen van het speelgoed van het jaar 2022 zijn bekend. We plaatsten een fotoverslag van de 2e editie van het Speelgoed Gala in Den Bosch op 8 november 2022. - Lees hele artikel

Publieks winnaars Speelgoed van het jaar 2022

09-11-2022

Vlak voor de feestdagen zijn de publiekswinnaars van de "speelgoed van het jaar 2022" verkiezing bekend gemaakt. We geven je een handig overzicht van dit 'must have' speelgoed. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)