De beste speelgoedauto’s voor peuters & kleuters

Geplaatst op: 26-05-2022, 09:00, laatste update op: 19-06-2022, 20:38

Ben je op deze pagina terechtgekomen dankzij de obsessie van je peuter met speelgoedautootjes? Je bent niet de enige! Veel ouders hebben kinderen die het liefst al een echte auto willen hebben waarvoor ze een autoverzekering af moeten sluiten. Natuurlijk is dat nog niet mogelijk, maar je peuter kan alsnog wel auto speelgoed krijgen. In dit artikel raden we je daarom aan welke auto’s echt geschikt zijn als speelgoed voor kinderen. Hieronder vind je hiervan een paar goede voorbeelden! 

Veiligheid voor alles

Hoewel speelgoedauto's een geweldige manier zijn voor uw kind om te leren en te groeien, is het belangrijk om een auto te kiezen die past bij zijn of haar leeftijd. Niet alle auto's die geschikt zijn voor een driejarige zullen veilig zijn voor een baby.

Let bij het kiezen van een speelgoedauto voor peuters op de onderdelen.

  1. Zijn er kleine wieltjes die kunnen losraken? Deze kleine wieltjes kunnen verstikkingsgevaar opleveren. 
  2. Zijn er scherpe randen waaraan ze zich kunnen bezeren? 
  3. Zijn er bewegende onderdelen waar vingers aan vast kunnen komen te zitten?

Voor peuters is het het beste om te kiezen voor eenvoudige auto's. Daarmee bedoelen wij stevige auto's met afgeronde hoeken en zonder kleine of afneembare onderdelen.

Baby's stoppen graag van alles in hun mond. Het is van het grootste belang dat het speelgoed gemaakt is van veilige, niet-giftige materialen. Want ze zullen er op een bepaald moment op willen kauwen. Het is daarom dus belangrijk dat de onderdelen niet los kunnen komen.

Voor kinderen van twee tot drie jaar oud zijn auto's met meer complexe onderdelen geschikt, zolang ze maar veilig zijn! Afneembare en bewegende onderdelen zijn minder gevaarlijk en maken het speelgoed juist interessanter.

Hoe kies je een speelgoedauto voor peuters?

Voor een baby of jonge peuter is eenvoudig “rechttoe rechtaan” speelgoed goed genoeg. Het is makkelijk vast te pakken en dit zorgt voor weinig frustratie. Felle kleuren en patronen houden de aandacht vast.

Duw-speelgoed stimuleert de ontwikkeling van motorische vaardigheden en coördinatie. Speelgoed met “rammelgeluiden” is zeer geschikt voor de ontwikkeling van de hoor-zintuigen.

Zoek naar speelgoedauto's die makkelijk bewegen en/of kunnen rollen. Speelgoed die geluiden maakt of licht geeft, zijn altijd populair. Speelgoed die je weg kan duwen of naar je toe moet trekken is uitdagen. Krijgt uw kind het onder de knie, dan zal dat een gevoel van voldoening geven.

Oudere peuters zullen baat hebben bij speelgoedauto's die een uitdagender zijn. Auto's die je moet bouwen of in elkaar moet zetten, stimuleren je kind om na te denken.

Speelgoedauto's met personages erin, erop of eraan stimuleren de verbeelding en moedigen aan tot creatieve rollenspellen. Speelgoedauto's met cijfers en/of letters laten hen kennismaken met lezen en tellen.

Kid O Go Car

De Kid O Go Car ziet er niet bepaald uit als een doorsnee speelgoedauto. De meeste auto's hebben immers geen gladde, handgreepachtige carrosserie. Dit speelgoed is intelligent ontworpen, speciaal voor peuters. De ronde vorm van deze auto heeft geen scherpe en gevaarlijke randen. Door de ronde handgreep is deze auto voor ieder kind gemakkelijk te manoeuvreren. Wees gerust, dit speelgoed is gemaakt van hoogwaardig ABS-kunststof voor veilig spelen. Het is ook veilig voor je houten vloeren; deze rubberen wielen laten geen sporen achter. Je kunt deze eigentijdse speelgoedauto kopen in 4 felle glanzende kleuren: blauw, rood, groen en roze.

Kid O Go Car - Groen speelgoed
Kid O Go Car - Groen
Kid O Go Car, super kindvriendelijk en mooi om te zien: dat is Kid O. Het speelgoed van Kid O stimuleert kinderen keer o...
12.95 - bestellen
Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

VTech Go! Go! Smart Wheels Starter Pack

De VTech Go! Gaan! Smart Wheels Starter Pack is een leuke manier om voertuigen kennis te laten maken met uw jonge peuter! VTech biedt een brandweerwagen, een politieauto en een helikopter in deze startset. Alle drie hebben schattige oplichtende gezichten die ook dienst doen als activeringsknoppen. 

Deze windschermknop activeert leuke geluiden en muziek. Deze stevige voertuigen hebben het perfecte formaat voor peuterhanden. Evenzo stimuleren dit speelgoed fantasiespel en het aanleren van woordenschatconcepten. Alle drie de voertuigen in deze set zijn compatibel met VTech Go! Gaan! Smart Wheels speelsets, wat dus ook een goed cadeautje kan zijn voor je peuter! 

Hape Wooden Mini Van

De Hape Wooden Mini Van is het bewijs dat minder meer is. Als je net als veel mensen bent, hou je van het idee van houten speelgoed. Ze voelen klassiek en elegant aan. Hape is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige houten speelgoed. Dit kleine rode busje is eenvoudig van ontwerp maar nog steeds groots in plezier. De drie gaten hebben de juiste maat voor kleine handjes om vast te pakken. De houten wielen glijden soepel over oppervlakken. Zonder flitsende lichten of schetterende geluiden, bouwt deze auto nog steeds fijne en grove motoriek op, samen met stimulerende verbeeldingskracht. 

Bright Starts OBall Rattle and Roll Car

De Bright Starts Oball Rattle and Roll Car is een speelgoedauto voor de Oball fans! Goedgekeurd voor kinderen vanaf 3 maanden, overweeg dan de eerste speelgoedauto van deze baby. Als je niet bekend bent, is Oball een lijn babyspeelgoed van Bright Starts. Alle Oball-producten hebben het knijpbare plastic ontwerp met gaten die de perfecte maat zijn voor peutervingers om vast te houden. 

De bovenkant van de auto is gemaakt met een gemakkelijk vast te pakken Oball. Het flexibele materiaal is BPA-vrij en veilig om op te kauwen als de tanden doorkomen! Terwijl je kind de auto rondrolt, draaien de wielen en worden ze begroet met een leuk geratel van de kralen aan de binnenkant.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

5 redenen om kinderen met poppen te laten spelen

19-06-2022

Meisjes die met poppen spelen: erg goed voor de sociale en emotionele ontwikkeling. We geven 5 redenen waarom het nog meer goed is. - Lees hele artikel

Waarom houden kinderen van auto speelgoed? Experts leggen het uit.

19-06-2022

Peuters kunnen geobsedeerd raken door speelgoed. Maar speelgoed wat wielen heeft, is de overduidelijke favoriet. Maar waarom houden peuters van auto's, vliegtuigen, treinen, en alle andere automobielen? Experts leggen het uit. - Lees hele artikel

5 redenen waarom je als cadeau voor houten speelgoed kiest

31-05-2022

Wat nooit uit de mode zal raken, is houten speelgoed. Je was er als kind dol op. Ze zijn charmant, tijdloos en prachtig om naar te kijken. Niet overtuigd van houten speelgoed? Lees onze 5 redenen om het toch als cadeau te kiezen. - Lees hele artikel

Waarom houten speelgoed de beste keuze voor je baby is

30-05-2022

De speelgoedindustrie zit vol met luide, felle en glanzende speelgoedjes. De een nog gekker dan de ander. Soms lijkt het zoeken naar houten speelgoed misschien wat ouderwets. Maar let op, dat is het niet! - Lees hele artikel

Een cadeaubon van deze tijd voor kids

09-05-2022

Steeds meer kinderen spelen graag met vriendjes of vriendinnetjes op een tablet of game console. Een spelletje is vaak erg duur, zeker als cadeau voor een vriendje. Met deze digitale oplossing geef je toch een leuk cadeau, zonder gelijk een duur spel te hoeven kopen! - Lees hele artikel

Sinterklaas Top 10 2022 voor kinderen van 0 tot 3 jaar

10-11-2021

Ook dit haar hebben we voor jou weer een mooi overzicht gemaakt met cadeautjes voor kinderen van 0-3 jaar. Soms best een lastige doelgroep, want wat is nou écht leuk? En ze kunnen het ook niet altijd goed zelf vertellen nog. Maar we helpen je op weg met deze Sint cadeautjes top 10! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2022: Een top 10 speelgoed voor kinderen van 3 tot 12 jaar

05-11-2021

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer naar Nederland! Bij het Jeugdjournaal komen de eerste geluiden al weer naar voren als het gaat om het Sinterklaas Journaal. En bij deze tijd horen natuurlijk ook cadeautjes! Lees onze top 10 van Sint cadeaus en laat je inspireren voor een leuke pakjesavond! - Lees hele artikel

Speelgoed met een herfst tintje

30-09-2021

Benieuwd naar onze tips voor leuke activiteiten met de kids in de herfst periode? =ij geven tips om te lezen, spelen en knutselen, samen of voor de kids zelf. - Lees hele artikel

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)