Knutsel ideeën voor Moederdag

Geplaatst op: 29-04-2021, 20:56, laatste update op: 05-05-2022, 10:12

Leuke knutsel ideeën voor Moederdag

Het is alweer bijna zover, Moederdag! En wat is er nou leuker voor een mama wanneer haar eigen kids iets moois gemaakt hebben. Grote voordelen zijn ook: het is makkelijk te maken, niet zo duur, de kids zijn creatief bezig en doen vaak ontzettend hun best om iets moois te maken voor de liefste moeder. Daarnaast is het uniek, niemand maakt zoiets moois als je eigen kids! Hieronder drie tips voor een leuk en creatief Moederdag cadeau.

1. De Moederdag fotokaart

Met een beetje hulp om de hartjes stempel te maken, is het vervolgens een eenvoudig knutselwerkje, zelfs voor de allerkleinsten. Van een wc rol maak je een hartje (het wordt zo uitgelegd hoe je dat kunt doen) en hiermee stempel je een mooie (foto) kaart. Vaak is er wel een lege wc rol of keukenrol aanwezig in huis, hierdoor kan dit knutselwerkje dus ook een goed last minute activiteit zijn.

Wat heb je hiervoor nodig

Hoe gaan we de fotokaart maken

Giet wat rode verf in een schaal. Knijp de wc-rol of keukenrol in de vorm van een hart. Om dit goed te laten zitten, tape je het hart aan de bovenzijde vast (ook te zien op de foto).

Vervolgens stempel je op verschillende plekken hartjes. Als je een kaart wilt maken, is het verstandig om het karton eerst dubbel te vouwen. 

Je kunt ervoor kiezen om een kaart met hartjes en tekst te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een foto gebruiken waar de kids op staan. Deze knip je vervolgens uit en plak je onderaan de kaart of onderaan op het papier. Van de hartjes maak je dan ballonnen. Je trekt met een liniaal mooie, rechte lijnen van de foto naar de verschillende harten toe. 

Knip om de kinderen op de foto heen en plak ze onderaan de pagina vast.

Vervolgens kun je de harten leuk versieren met glitter lijm of pailletten. Ook kun je er mooi omheen versieren of tekenen. En het is leuk om hier ook berichtje bij te schrijven voor mama. 

2. Love you to the Moon and back beschuit afdrukken.

Met de afdrukken van een beschuit of rijstwafel krijg je een mooie structuur en mooie ronding. De structuur op het papier komt in de buurt van de maan. Kies mooie kleuren voor de aarde (bijvoorbeeld groen en blauw) en voor de maand (donkerrood en donkergeel bijvoorbeeld). Of laat je kind natuurlijk gewoon zelf mooie kleuren kiezen. De tekst boven het schilderij zegt al genoeg en snapt iedereen! 

Wat heb je hiervoor nodig

Hoe gaan we dit schilderij maken

Verf een beschuit met een ruw ontwerp van aarde en de maan. Vervolgens laat je je kind met de verf naar beneden een afdruk maken aan de ene kant van het papier. Met het andere beschuit, met andere kleuren, laat je je kind een stempel maken aan de andere kant van het papier. Zo lijkt het alsof de aarde en de maan naast elkaar staan, maar wel ver uit elkaar zijn. 

Vervolgens schrijf je er boven de tekst: “Love you to the moon and back”

3. DIY mama puzzel.

Een simpele, maar leuke en ook sterke foto voor Moederdag. Als je geen leuke foto bij de hand hebt, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie tekening te maken, Wel is het dan verstandig om deze af te werken met sterk en doorzichtig plakband, zodat het papier goed blijft zitten op de ijsstokjes. 

Wat heb je hiervoor nodig

Hoe gaan we deze puzzel maken

Leg de ijsstokjes naast elkaar en plak er een groot stuk tape over om te voorkomen dat ze bewegen. Draai vervolgens de ijsstokjes om.

Plak daarna de foto erop en draai hem weer om. Gebruik vervolgens een knutselmes om tussen elke stok te snijden. Om de puzzel sterker te maken, kun je doorzichtig plakband over de afbeelding plakken.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

Onderzoek: “trampolines zorgen steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen”

11-04-2023

Trampoline springen is goed voor brein, spieren en conditie maar zorgt steeds vaker voor ernstig letsel bij kinderen. Met de lente van 2023 in aantocht gingen wij op onderzoek uit. We vroegen artsen en fysiotherapeuten naar hun ervaringen. Conclusie: veel trampoline ongevallen zijn te voorkomen. - Lees hele artikel

De ultieme koopgids voor een goede en veilige trampoline

09-03-2023

Om een goede en veilige trampoline aan te schaffen moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We maakten een complete gids voor het kopen van een nieuwe trampoline. - Lees hele artikel

Helpt het springen op de trampoline bij autisme?

12-03-2023

Spring mee op deze fascinerende reis en ontdek hoe trampolinespringen een grote impact kan hebben op het leven van autistische personen en hun gezinnen! - Lees hele artikel

8x de beste skelters voor urenlang buitenspeel plezier

30-03-2023

Skelters! De ultieme vierwielige pretmachine voor kinderen. Lees onze vergelijking en kies de beste skelter voor jou. Voor volwassenen en kinderen. - Lees hele artikel

Ierse speelgoedgigant Smyths Toys zet voet in Nederland

19-03-2023

De Ierse speelgoedgigant Smyths Toys opent eind maart 2023 zijn eerste van 20 geplande mega speelgoedwinkels in Nederland. De eerste komt in Amsterdam. - Lees hele artikel

7 vette challenges voor op de trampoline

09-03-2023

De lente is in aantocht en we kunnen weer meer buiten gaan spelen! De trampoline blijft een fantastische activiteit om op te springen en te spelen. Actief bezig zijn en nog lol hebben ook! Maar het is ook leuk om een uitdaging aan te gaan met elkaar; gebruik hier deze zeven challenges voor. - Lees hele artikel

Wat maak speelgoed goed? 10 kenmerken.

11-09-2022

Speelgoed is pas goed als het eigenlijk aan de volgende 10 kenmerken voldoet. We leggen ieder kenmerk voor je uit, want je wilt toch alleen het beste speelgoed? - Lees hele artikel

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)