Geplaatst op: 19-06-2021 Laatste update: 05-05-2022

Leuke knutsel ideeën voor Moederdag

Het is alweer bijna zover, Moederdag! En wat is er nou leuker voor een mama wanneer haar eigen kids iets moois gemaakt hebben. Grote voordelen zijn ook: het is makkelijk te maken, niet zo duur, de kids zijn creatief bezig en doen vaak ontzettend hun best om iets moois te maken voor de liefste moeder. Daarnaast is het uniek, niemand maakt zoiets moois als je eigen kids! Hieronder drie tips voor een leuk en creatief Moederdag cadeau.

1. De Moederdag fotokaart

Met een beetje hulp om de hartjes stempel te maken, is het vervolgens een eenvoudig knutselwerkje, zelfs voor de allerkleinsten. Van een wc rol maak je een hartje (het wordt zo uitgelegd hoe je dat kunt doen) en hiermee stempel je een mooie (foto) kaart. Vaak is er wel een lege wc rol of keukenrol aanwezig in huis, hierdoor kan dit knutselwerkje dus ook een goed last minute activiteit zijn.

Wat heb je hiervoor nodig

Hoe gaan we de fotokaart maken

Giet wat rode verf in een schaal. Knijp de wc-rol of keukenrol in de vorm van een hart. Om dit goed te laten zitten, tape je het hart aan de bovenzijde vast (ook te zien op de foto).

Vervolgens stempel je op verschillende plekken hartjes. Als je een kaart wilt maken, is het verstandig om het karton eerst dubbel te vouwen. 

Je kunt ervoor kiezen om een kaart met hartjes en tekst te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een foto gebruiken waar de kids op staan. Deze knip je vervolgens uit en plak je onderaan de kaart of onderaan op het papier. Van de hartjes maak je dan ballonnen. Je trekt met een liniaal mooie, rechte lijnen van de foto naar de verschillende harten toe. 

Knip om de kinderen op de foto heen en plak ze onderaan de pagina vast.

Vervolgens kun je de harten leuk versieren met glitter lijm of pailletten. Ook kun je er mooi omheen versieren of tekenen. En het is leuk om hier ook berichtje bij te schrijven voor mama. 

2. Love you to the Moon and back beschuit afdrukken.

Met de afdrukken van een beschuit of rijstwafel krijg je een mooie structuur en mooie ronding. De structuur op het papier komt in de buurt van de maan. Kies mooie kleuren voor de aarde (bijvoorbeeld groen en blauw) en voor de maand (donkerrood en donkergeel bijvoorbeeld). Of laat je kind natuurlijk gewoon zelf mooie kleuren kiezen. De tekst boven het schilderij zegt al genoeg en snapt iedereen! 

Wat heb je hiervoor nodig

Hoe gaan we dit schilderij maken

Verf een beschuit met een ruw ontwerp van aarde en de maan. Vervolgens laat je je kind met de verf naar beneden een afdruk maken aan de ene kant van het papier. Met het andere beschuit, met andere kleuren, laat je je kind een stempel maken aan de andere kant van het papier. Zo lijkt het alsof de aarde en de maan naast elkaar staan, maar wel ver uit elkaar zijn. 

Vervolgens schrijf je er boven de tekst: “Love you to the moon and back”

3. DIY mama puzzel.

Een simpele, maar leuke en ook sterke foto voor Moederdag. Als je geen leuke foto bij de hand hebt, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie tekening te maken, Wel is het dan verstandig om deze af te werken met sterk en doorzichtig plakband, zodat het papier goed blijft zitten op de ijsstokjes. 

Wat heb je hiervoor nodig

Hoe gaan we deze puzzel maken

Leg de ijsstokjes naast elkaar en plak er een groot stuk tape over om te voorkomen dat ze bewegen. Draai vervolgens de ijsstokjes om.

Plak daarna de foto erop en draai hem weer om. Gebruik vervolgens een knutselmes om tussen elke stok te snijden. Om de puzzel sterker te maken, kun je doorzichtig plakband over de afbeelding plakken.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Meer speelgoed blogs

10x leuke ideeën voor het beste buitenspeelgoed in de komende zomer

21-06-2020

Als de lente haar intrede doet en de vakanties naderen, is het fijn als de kinderen lekker buiten gaan spelen. Wat is er leuker dan het kliederen met water? Of ijsjes van zand te maken? We geven je 10x leuke tips. - Lees hele artikel

9 voordelen van een trampoline

24-12-2022

Waarom houden bijna alle kinderen van trampolines? En waarom is trampoline springen goed voor je conditie, lichaam en geest? We hebben 9 voordelen van trampoline springen onder elkaar gezet want een trampoline kent meer voordelen dan je nu nog denkt. - Lees hele artikel

16 beste trampolinetrucs voor beginners en gevorderden

23-12-2022

Heb jij een trampoline in je tuin en ben je op zoek naar inspiratie om je ouders of vriendinnetjes te laten verbazen? Check deze 25 trampoline truucs die je zelf gewoon kan leren. - Lees hele artikel

Amerikaans onderzoek: een trampoline is super voor kinderen

24-12-2022

Trampoline-oefeningen verbeteren evenwicht en motoriek bij kinderen in twaalf weken interventieprogramma. Blijkt uit Australisch onderzoek. - Lees hele artikel

Wat kan je met Magna Tiles (magnetisch speelgoed) maken?

16-11-2022

Magna Tiles, duurzaam creatief magnetisch speelgoed. Ieder kind kan zijn haar creativiteit de vrije loop laten, de mogelijkheden zijn eindeloos. We geven je voorbeelden van creaties die te maken zijn. - Lees hele artikel

De jury winnaars voor het "Speelgoed van het Jaar 2022" zijn bekend

07-09-2022

Wat is het leukste speelgoed van 2022? De jury-winnaars zijn bekend gemaakt. Het speelgoed is ingedeeld in diverse categorieën als buitenspeelgoed, borspellen en speelgoed voor volwassenen. - Lees hele artikel

Fotoverslag Speelgoed Gala 2022 in Den Bosch

09-11-2022

De publieksprijzen van het speelgoed van het jaar 2022 zijn bekend. We plaatsten een fotoverslag van de 2e editie van het Speelgoed Gala in Den Bosch op 8 november 2022. - Lees hele artikel

Publieks winnaars Speelgoed van het jaar 2022

09-11-2022

Vlak voor de feestdagen zijn de publiekswinnaars van de "speelgoed van het jaar 2022" verkiezing bekend gemaakt. We geven je een handig overzicht van dit 'must have' speelgoed. - Lees hele artikel

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)