Geplaatst op: 19-06-2021 Laatste update: 19-06-2021

Leuke knutsel ideeën voor Moederdag.

Het is alweer bijna zover, Moederdag! En wat is er nou leuker voor een mama wanneer haar eigen kids iets moois gemaakt hebben. Grote voordelen zijn ook: het is makkelijk te maken, niet zo duur, de kids zijn creatief bezig en doen vaak ontzettend hun best om iets moois te maken voor de liefste moeder. Daarnaast is het uniek, niemand maakt zoiets moois als je eigen kids!

Hieronder drie tips voor een leuk en creatief Moederdag cadeau.

  1. De Moederdag fotokaart

Met een beetje hulp om de hartjes stempel te maken, is het vervolgens een eenvoudig knutselwerkje, zelfs voor de allerkleinsten. Van een wc rol maak je een hartje (het wordt zo uitgelegd hoe je dat kunt doen) en hiermee stempel je een mooie (foto) kaart. Vaak is er wel een lege wc rol of keukenrol aanwezig in huis, hierdoor kan dit knutselwerkje dus ook een goed last minute activiteit zijn.

Wat heb je hiervoor nodig.

Hoe gaan we de fotokaart maken.

Giet wat rode verf in een schaal. Knijp de wc-rol of keukenrol in de vorm van een hart. Om dit goed te laten zitten, tape je het hart aan de bovenzijde vast (ook te zien op de foto).

Vervolgens stempel je op verschillende plekken hartjes. Als je een kaart wilt maken, is het verstandig om het karton eerst dubbel te vouwen. 

Je kunt ervoor kiezen om een kaart met hartjes en tekst te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een foto gebruiken waar de kids op staan. Deze knip je vervolgens uit en plak je onderaan de kaart of onderaan op het papier. Van de hartjes maak je dan ballonnen. Je trekt met een liniaal mooie, rechte lijnen van de foto naar de verschillende harten toe. 

Knip om de kinderen op de foto heen en plak ze onderaan de pagina vast.

Vervolgens kun je de harten leuk versieren met glitter lijm of pailletten. Ook kun je er mooi omheen versieren of tekenen. En het is leuk om hier ook berichtje bij te schrijven voor mama. 

  1. Love you to the Moon and back beschuit afdrukken.

Met de afdrukken van een beschuit of rijstwafel krijg je een mooie structuur en mooie ronding. De structuur op het papier komt in de buurt van de maan. Kies mooie kleuren voor de aarde (bijvoorbeeld groen en blauw) en voor de maand (donkerrood en donkergeel bijvoorbeeld). Of laat je kind natuurlijk gewoon zelf mooie kleuren kiezen. De tekst boven het schilderij zegt al genoeg en snapt iedereen! 

Wat heb je hiervoor nodig.

Hoe gaan we dit schilderij maken.

Verf een beschuit met een ruw ontwerp van aarde en de maan. Vervolgens laat je je kind met de verf naar beneden een afdruk maken aan de ene kant van het papier. Met het andere beschuit, met andere kleuren, laat je je kind een stempel maken aan de andere kant van het papier. Zo lijkt het alsof de aarde en de maan naast elkaar staan, maar wel ver uit elkaar zijn. 

Vervolgens schrijf je er boven de tekst: “Love you to the moon and back”

  1. DIY mama puzzel.

Een simpele, maar leuke en ook sterke foto voor Moederdag. Als je geen leuke foto bij de hand hebt, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie tekening te maken, Wel is het dan verstandig om deze af te werken met sterk en doorzichtig plakband, zodat het papier goed blijft zitten op de ijsstokjes. 

Wat heb je hiervoor nodig.

Hoe gaan we deze puzzel maken.

Leg de ijsstokjes naast elkaar en plak er een groot stuk tape over om te voorkomen dat ze bewegen. Draai vervolgens de ijsstokjes om.

Plak daarna de foto erop en draai hem weer om. Gebruik vervolgens een knutselmes om tussen elke stok te snijden. Om de puzzel sterker te maken, kun je doorzichtig plakband over de afbeelding plakken.

Eerder geplaatste speelgoed blogs

Speelgoed met een herfst tintje

30-09-2021

Benieuwd naar onze tips voor leuke activiteiten met de kids in de herfst periode? =ij geven tips om te lezen, spelen en knutselen, samen of voor de kids zelf. - Lees hele artikel

Welk speelgoed neem ik mee op vakantie

02-07-2017

De vakantieperiode is weer aangebroken en de spullen worden gepakt, maar wat neem je mee voor je kindje op vakantie? Er zullen keuzes gemaakt moeten worden, maar waar baseer je de keuze op? - Lees hele artikel

Knutsel ideeën voor Vaderdag

19-06-2021

Wat is er nou leuker om te knutselen samen met de kids voor Vaderdag. In deze blog deel ik een top 3 van leuke knutsel ideeën om samen met de kids te maken. - Lees hele artikel

Low budget de creativiteit en fantasie stimuleren van je kleuter

10-03-2021

In deze tijd van Corona ben je meer thuis met de kinderen. inmiddels hebben ze het speelgoed wel gezien en heb jij geen zin om weer nieuwe spullen te moeten kopen. In deze blog een aantal tips om de creativiteit en fantasie van je kind te stimuleren, zonder veel kosten te hoeven maken! - Lees hele artikel

Waarom is speelgoed belangrijk voor de ontwikkeling van baby's, peuters en jonge kinderen?

31-01-2021

Wanneer iemand in jouw omgeving een baby krijgt of je gaat op visite bij een kindje wat 1 jaar wordt of je hebt zelf een baby of peuter rondlopen, dan is het leuk om een cadeautje mee te nemen waar het kind echt wat aan heeft. Maar waar let je dan op en waarom is het dan zo belangrijk? - Lees hele artikel

Speelgoed en activiteiten in tijd van Corona

14-12-2020

Weet jij soms ook even niet meer wat je samen met je kind kunt doen, nu de Corona nog niet onder controle is? Met deze blog hoop ik je wat inspiratie te geven om samen met de kind te doen. Speelgoed, activiteiten, spelen. Van alles wat en dan hoop ik dat je de tijd iets beter doorkomt! - Lees hele artikel

Kerst speelgoed voor onder de kerstboom

19-11-2020

Elke jaar is de december maand weer een tijd van drukte. Bij ons thuis ook nog verjaardagen en soms zie ik ook door de bomen het bos niet meer! Het aanbod is zo groot, de reclames en speelgoed boeken vliegen je om de oren. Help! Wij helpen je met een overzichtelijke speelgoed top 10 voor kerst. - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter 2020

16-11-2020

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)