Nijntje, ook wel bekend als Nijntje Pluis

Nijntje (Utrecht, 21 juni 1955), ook bekend als Nijntje Pluis, is de hoofdpersoon van een serie kinderprentenboeken over een konijntje. De boeken zijn geschreven en getekend door Dick Bruna.

Historie

In 1955 kwam er voor het eerst een Nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Andere bronnen geven aan dat Nijntje is gebaseerd op het pluche konijn van Bruna's zoon. Er zijn verschillende personages die inmiddels ook bij Nijntje 'horen', zoals Betje Big, Moeder Pluis, Oma Pluis, Opa Pluis en Snuffie.

Type speelgoed

Iedereen kent Nijntje natuurlijk van de (voorlees) boekjes. Maar er is veel meer speelgoed van Nijntje te krijgen: badspeelgoed, zwemspeelgoed, speelgoed voor in de zandbak, boxspeelgoed, puzzels, spelletjes en nog veel meer. 

Top Nijntje speelgoed

#1
Nijntje speelgoedinstrument - Mijn eerste gitaar speelgoed
Nijntje speelgoedinstrument - Mijn eerste gitaar
Haal de muzikant in jou naar boven, met mijn eerste gitaar van nijntje! Speel een super leuk Nijntje liedje of ontdek de...
#19
Nijntje stoelendans speelgoed
Nijntje stoelendans
Speel nu samen met je kind dit vrolijke en leerzame dansspel. Volg de speltechniek die past bij de leeftijd van je kind....
#20
Nijntje Tekenbord speelgoed
Nijntje Tekenbord
Magnetisch nijntje tekenbord met pen en 3 stempels in verschillende vormen. Lekker tekenen zonder vieze vingers te krijg...
#26
Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders

Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn. Alleen de positieve wijzigingen tonen wij, zelfs op basis van een 30-daags-gemiddelde. Doe er je voordeel mee!

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 2000 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)