De beste speelgoed glijbanen (2023) voor in de tuin

Glijbanen zijn fantastisch om buiten in je tuin te hebben staan! Ze bieden voor jong en oud een enorme hoeveelheid spanning en sensatie. De snelheid waarmee je naar beneden glijdt en de bochten geven je een prachtig gevoel van vrijheid en avontuur. 

Glijbanen zijn er in vele soorten en maten, voor binnen en voor buiten en in alle kleuren van de regenboog. 

jongen van glijbaan

De 10 goedkoopste glijbanen

Glijbanen zijn een leuke manier om kinderen te vermaken. Ze zijn vaak gemaakt van licht materiaal, zoals plastic, en zijn makkelijk te verplaatsen. Hoewel ze misschien niet zo stevig en duurzaam zijn als duurdere glijbanen, bieden ze nog steeds veel plezier voor kinderen van alle leeftijden. Voor binnen of voor buiten. 

Glijbanen voor binnen

Glijbanen zijn een leuke toevoeging aan elke huiskamer. Ze zorgen voor urenlang speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. Ze zijn ook een goede manier om de motoriek en coördinatie van je kind te verbeteren. Glijbanen zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden gebruikt op elke vlakke ondergrond. 

Ze zijn ook gemakkelijk op te bergen wanneer ze niet worden gebruikt. Kies een glijbaan met een aantrekkelijke kleur en design om de aantrekkelijkheid te verhogen en om ervoor te zorgen dat de glijbaan aansluit bij de rest van de inrichting van de huiskamer. 

Speeltoestel glijbaan busje Wit voor binnen en buiten - Baby - Peuter - Kleuter - Cadeau - 1 jaar - 2 jaar - 3 jaar - Sinterklaas - Kerst - Jongen - Meisje - Schuifaf speelgoed
Speeltoestel glijbaan busje Wit voor binnen en buiten - Baby - Peuter - Kleuter - Cadeau - 1 jaar - 2 jaar - 3 jaar - Sinterklaas - Kerst - Jongen - Meisje - Schuifaf
Dit speelgoed is gemaakt van stevig materiaal en kan jaren mee, waardoor het duurzaam is. Echter, de veiligheidswaarschuwingen geven aan dat er risico's zijn voor jonge kinderen en toezicht door volwassenen nodig is om ongelukken te voorkomen.
Populariteit: 0/100
Glijbaan Luxe Peach Pastel Peuter Kleuter - 1 jaar - 2 jaar - 3 jaar - Schuifaf - Cadeau - Sinterklaas - Kerst - Jongen - Meisje - Binnen en Buiten speelgoed
Glijbaan Luxe Peach Pastel Peuter Kleuter - 1 jaar - 2 jaar - 3 jaar - Schuifaf - Cadeau - Sinterklaas - Kerst - Jongen - Meisje - Binnen en Buiten
Deze glijbaan is duurzaam omdat het gemaakt is van stevig materiaal en geschikt is voor zowel binnen als buiten gebruik. Het kan tot 30 KG dragen bij normaal gebruik en heeft een veiligheidswaarschuwing om ongelukken te voorkomen.
Populariteit: 8/100

De 5 voordelen van een glijbaan

  1. Glijbanen zorgen voor veel plezier en spannende sensaties voor kinderen en volwassenen.
  2. Ze helpen bij het ontwikkelen van coördinatie en balans, en kunnen de fysieke conditie verbeteren.
  3. Glijbanen zijn een geweldige manier om de energie van kinderen te verbranden en tegelijkertijd hun motorische vaardigheden te verbeteren.
  4. Ze kunnen ook bijdragen aan het versterken van sociale vaardigheden, doordat kinderen samen spelen en beurten afwisselen.
  5. Glijbanen zijn een geweldige toevoeging aan speelplaatsen, zwembaden en andere recreatie- en plezierfaciliteiten, en kunnen een aantrekkelijk aanbod vormen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over glijbanen

Ja, vaak is er een minimumleeftijd van 4 of 5 jaar, afhankelijk van de grootte en snelheid van de glijbaan.

In het algemeen ja. Maar het is belangrijk om de instructies te volgen en het advies van het personeel op te volgen om ongelukken te voorkomen. Zorg dat je glijbaan altijd stevig staat en niet kan bewegen. 

De langste glijbaan ter wereld bevindt zich in Action Park, New Jersey, en is bijna 2 km lang.

In de Verenigde Staten is de Thunderbolt glijbaan in het Kennywood Park de oudste glijbaan die nog steeds in gebruik is. Deze glijbaan is in 1898 gebouwd.

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)