De beste skelters om buiten met vriendjes te skelteren

Lekker buiten skelteren met je vriendjes, racen tegen je vader of het vervoeren van zand, speelgoed of andere spulletjes. Het kan allemaal met een skelter. Wie droomde hier als klein kind niet van? 

Overweeg je een nieuwe skelter te kopen? Hou dan rekening met veiligheid, comfort, duurzaamheid, prijs en gebruikersgemak. We geven je de beste skelters voor iedere doelgroep of situatie. 

skelter vader en zoon racen

De 5 beste skelters volgens ons

BERG BMW Street Racer Skelter - Wit - 3 tot 8 jaar speelgoed
BERG BMW Street Racer Skelter - Wit - 3 tot 8 jaar
De BERG BMW Street Racer Skelter is duurzaam omdat het gemaakt is van robuust metaal en luchtbanden heeft voor meer comfort en rijgemak. Het BFR-systeem zorgt voor veiligheid en maximaal speelplezier.
Populariteit: 10/100
BERG Buzzy Retro Skelter - Groen - 2 tot 5 jaar - incl. duwstang speelgoed
BERG Buzzy Retro Skelter - Groen - 2 tot 5 jaar - incl. duwstang
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een stabiele constructie heeft, waardoor het lang meegaat. Bovendien zijn de EVA-banden slijtvast en kunnen ze niet lek raken, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.
Populariteit: 10/100
vidaXL Skelter met pedalen en verstelbare zitting zwart speelgoed
vidaXL Skelter met pedalen en verstelbare zitting zwart
Deze skelter is gemaakt van duurzaam PVC en heeft een verstelbare zitting, waardoor het jarenlang mee kan gaan. Echter, het product bevat geen informatie over de herkomst of productieproces van het materiaal.
Populariteit: 10/100
BERG Buzzy Galaxy Skelter - Zwart/Oranje - 2-5 jaar - Verstelbaar Zadel + Stuur speelgoed
BERG Buzzy Galaxy Skelter - Zwart/Oranje - 2-5 jaar - Verstelbaar Zadel + Stuur
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige en kindvriendelijke materialen, voldoet aan veiligheidseisen en heeft EVA-banden die niet lek kunnen raken.
Populariteit: 10/100
BERG Buzzy Fiat 500 speelgoed
BERG Buzzy Fiat 500
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een verstelbaar stuur en zadel heeft, waardoor het met je kind mee kan groeien. Bovendien zijn de banden fluisterstil en lekvrij, wat zorgt voor minder vervanging en afval.
Populariteit: 10/100

6 aandachtspunten om de beste skelter te kiezen

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de beste skelter. Overweeg de volgende punten. 

1. Leeftijd

Kies een skelter die geschikt is voor de leeftijd en grootte van de persoon die hem gaat gebruiken. Kleinere skelters zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar, terwijl grotere skelters geschikt zijn voor kinderen van 5 tot 8 jaar.

2. Veiligheid

Kies een skelter met goede veiligheidsvoorzieningen, zoals een stevig frame, banden met goede grip en een goed werkende rem.

3. Comfort

Kies een skelter met een comfortabel zitje en handvatten, zodat je kind comfortabel kan rijden.

4. Duurzaamheid

Kies een skelter die gemaakt is van hoogwaardige materialen en die goed te onderhouden is. Zo weet je zeker dat je skelter lang mee zal gaan.

5. Prijs

Er zijn skelters in diverse prijsklassen beschikbaar. Bepaal je budget en zoek naar een skelter die aan al je eisen voldoet en binnen je budget past.

6. Gebruiksgemak

Kies een skelter die makkelijk te monteren en te gebruiken is, zodat je kind er snel mee aan de slag kan gaan.

Elektrische skelters

Hoe fijn! Je krijgt trapondersteuning  van een elektrische motor die helpt met het voortbewegen van de skelter. Elektrische skelters zijn een duurzame en milieuvriendelijke vervoersoptie voor korte afstanden en zijn populair bij kinderen (en volwassen) omdat er met minder kracht grotere afstanden kunnen worden afgelegd. Heuveltjes worden makkelijker genomen en een topsnelheid kan makkelijker worden behaald. 

Skelters met aanhangers

Een aanhanger achter je skelter heeft een aantal mooie voordelen. Een aanhanger kan worden gebruikt om extra ruimte te creëren voor het vervoeren van bagage, boodschappen of andere spullen. Je kan meer spullen vervoeren dan je op de skelter zelf kunt meenemen. En natuurlijk geeft het ook een extra dimensie aan je skelter. Niet alleen bagage is te vervoeren. Ook zand, grind, speelgoed of misschien wel een broertje of zusje. 

Duo skelters voor 2 personen

Wat is er leuker dan samen skelteren! Niet op 2 losse skelters maar met een duo-skelter. Samen genieten van de buitenlucht en samen in beweging zijn. Bepaal samen je route en ga op pad door de straat, het dorp of trek er in het bos op uit. 

BERG XL frame Duo Chopper BF Skelter - Oranje - Vanaf 5 jaar speelgoed
BERG XL frame Duo Chopper BF Skelter - Oranje - Vanaf 5 jaar
De BERG XL frame Duo Chopper BF Skelter is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en uitgerust is met het veilige BF-systeem. Het heeft ook een herkenbare kleurencombinatie die past bij andere duurzame producten van BERG.
Populariteit: 0/100
BERG Skelter Duo Coaster E-BFR speelgoed
BERG Skelter Duo Coaster E-BFR
De BERG Skelter Duo Coaster E-BFR is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een lange levensduur heeft. Bovendien is het ontworpen om kinderen te stimuleren in hun motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling. Het gebruik van een elektrische middenmotor zorgt voor een milieuvriendelijke manier van spelen.
Populariteit: 0/100
meisje op gele skelter

Skelters voor kinderen van 3 of 4 jaar

Skelters kunnen een leuke en veilige manier zijn om kinderen van 3 jaar te laten spelen. Een skelter helpt om de coördinatie, balans en fysieke vaardigheden van het kind te verbeteren. Kinderen, vooral jongens, kunnen er hun energie mee kwijt. 

Het is goed om te weten dat ieder kind uniek is en dat sommige kinderen misschien motorisch nog niet klaar zijn om op een skelter te rijden.  afhankelijk van hun fysieke vaardigheden en ontwikkeling.

BERG Buzzy Fiat 500 speelgoed
BERG Buzzy Fiat 500
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een verstelbaar stuur en zadel heeft, waardoor het met je kind mee kan groeien. Bovendien zijn de banden fluisterstil en lekvrij, wat zorgt voor minder vervanging en afval.
Populariteit: 10/100
BERG Buddy Lime Skelter - Limegroen - 3 Tot 8 Jaar - Verstelbare stoel speelgoed
BERG Buddy Lime Skelter - Limegroen - 3 Tot 8 Jaar - Verstelbare stoel
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en een stevig frame heeft dat lang meegaat. Het kan ook worden aangepast aan de groei van het kind, waardoor het langer meegaat en minder snel vervangen hoeft te worden.
Populariteit: 10/100

Skelters voor volwassenen (18+)

Samen met je kind buiten skelteren, dat kan gewoon. Helemaal niet gek. Zorg er voor dat je een skelter koopt die qua lengte van de benen geschikt is voor volwassenen. Skelters voor volwassenen zijn gemaakt met een sterker frame zodat deze een groter gewicht kunnen dragen. 

Volwassenen tot 100 kilo kunnen door de skelter makkelijk gedragen worden. Ben je al wat op leeftijd, dan is een skelter met trapondersteuning helemaal geen gek idee. 

BERG Skelter met XXL Frame Black Edition - Zwart - Vanaf 5 jaar speelgoed
BERG Skelter met XXL Frame Black Edition - Zwart - Vanaf 5 jaar
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en ontworpen om lang mee te gaan. Het heeft ook een verstelbare stoel, waardoor kinderen er jarenlang van kunnen genieten. Echter, het gebruik van plastic onderdelen kan de duurzaamheid aantasten.
Populariteit: 0/100
BERG Skelter met XXL Frame X-Cross - Vanaf 5 jaar speelgoed
BERG Skelter met XXL Frame X-Cross - Vanaf 5 jaar
Dit speelgoed is duurzaam omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen en ontworpen is om jarenlang mee te gaan. Bovendien kan de verstelbare stoel ervoor zorgen dat kinderen er langer plezier van hebben.
Populariteit: 0/100
BERG Elektrische Skelter met XXL frame Fendt E-BFR-3 - Drie versnellingen - Groen - Vanaf 6 jaar speelgoed
BERG Elektrische Skelter met XXL frame Fendt E-BFR-3 - Drie versnellingen - Groen - Vanaf 6 jaar
Dit speelgoed is niet duurzaam omdat het een elektrische skelter is en daardoor afhankelijk van een batterij die opgeladen moet worden. Het gebruik van elektriciteit zorgt voor milieubelasting.
Populariteit: 0/100

Veelgestelde vragen over skelters

Een skelter is een voertuig met drie wielen waarmee je voortbeweegt door te lopen of te duwen. Het wordt door kinderen recreatief gebruikt en kan op verschillende ondergronden worden gebruikt (asfalt, gras, steen, zand). Als je op zoek bent naar een skelter, is het belangrijk om rekening te houden met factoren als leeftijd, veiligheid, comfort, duurzaamheid, prijs en gebruiksgemak.

Het woord "skelter" is afgeleid van het Engelse woord "scooter". Op zijn beurt is het woord “scooter” weer afkomstig is van het Latijnse woord "scyttarum", wat "sabel" betekent. In het oude Romeinse rijk werden sabelen gebruikt om voedsel te snijden. Het woord "scooter" werd oorspronkelijk gebruikt om een soort blad te beschrijven dat aan het einde van een stok was bevestigd en werd gebruikt om spullen te tillen.

Skelters zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, afhankelijk van hun grootte en ontwikkeling. Kleinere skelters zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar, terwijl grotere skelters geschikt zijn voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Het is belangrijk om een skelter te kiezen die geschikt is voor de leeftijd en grootte van het kind, zodat ze comfortabel en veilig kunnen rijden.

Maak jouw skelter regelmatig schoon om te voorkomen dat het frame en andere onderdelen gaan roesten of beschadigd raken. Hoe kan je dat het beste doen? Zie de volgende 3 stappen. 

  1. Verwijder met een vochtige doek al het vuil van het frame van de skelter.
  2. Verwijder met een vochtige doek het vuil van het zitje en de handvatten. 
  3. Droog de skelter af met een schone, droge doek voordat u hem weer gebruikt.

 

Vergelijk prijzen voor speelgoed bij verschillende aanbieders
Vergelijk speelgoed prijzen!

Jij wil niet te veel betalen voor speelgoed, toch? Wij helpen je! Dagelijks vergelijken wij duizenden speelgoed producten die bij online aanbieders te koop zijn.

  • Altijd de beste prijs voor jouw speelgoed
  • Meer dan 12 aanbieders vergeleken
  • Meer dan 3500 producten in database
Speelgoed prijzen vergelijken

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)