Geplaatst op: 21-06-2020 Laatste update: 21-06-2020

Zomer speelgoed voor kinderen

Hoewel de meeste scholen nog bezig zijn in de laatste weken en het Corona virus ook z’n beperkingen met zich meebrengt, staat voor de meeste kinderen de schoolvakantie alweer te wachten. Als je de weersvoorspelling mag geloven dan beloofd het wederom een warme zomer te worden.

Het is toch anders dan andere jaren. Gezinnen hebben hun (buitenlandse) reis al in een eerder stadium geannuleerd of besluiten de maatregelen af te wachten tot het laatste moment. Kan er gevlogen worden naar alle bestemmingen binnen Europa of zijn er landen die toch nog liever toeristen weren? Of besluit je om in Nederland te blijven? 

Een warme zomervakantie in Nederland met kids

Ook als je in Nederland blijft, loop je tegen bepaalde dingen aan, die door het Corona virus anders zijn dan we gewend waren. Op een warme dag lekker naar de plaatselijke plas of het strand kan en mag niet altijd. De hele dag in het zwembad hangen lijkt ook niet tot de mogelijkheden te behoren. De meeste zwembaden hanteren regels zoals het vooraf reserveren en een beperkte zwemtijd, zodat ook andere mensen op een warme dag van het zwembad kunnen genieten en om te voorkomen dat het zwembad te vol wordt. Ook wij staan bij ons thuis voor deze leuke uitdaging. Daarom deel ik graag een lijst met speelgoed producten die bij ons thuis er voor zullen zorgen dat we ook een hele warme zomervakantie door kunnen komen met elkaar! In de onderstaande zomer speelgoed top 10 wordt rekening gehouden met alle mogelijke buitenplaatsen: een tuin, balkon of gezamenlijk veld; voor alles is wel wat te verzinnen!

Top 10 zomer speelgoed voor kids

 1. Zwembaden
  Wat natuurlijk niet weg te denken is bij een warme zomerdag is een zwembad. Gelukkig is er een ruime keuze aan zwembaden! Neem bijvoorbeeld dit rechthoekige zwembad van Intex. Met een afmeting van 220x150x60 cm is er genoeg ruimte voor het hele gezin of om er in te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Het zwembad is eenvoudig op te zetten en kan goed blijven staan gedurende een langere periode. Op het gebied van opblaasbadjes is er ook een overvloed aan mogelijkheden. Kies je voor een ‘simpel’ rond opblaasbadje voor een snelle verkoeling en met een zachte ondergrond? Dan is het ‘Glow zwembad’ met een diameter van 86 cm ook een goede keuze. Of heb je toch liever een kinderbad met opblaasbaar afdak, waardoor je kind meer in de schaduw kan zitten en toch verkoeling kan krijgen? Dan is het kinderbad ‘Jumbo’ met een afmeting van 157x157x122 cm een hele goede keus. Kies je liever voor een opblaas zwembad met een glijbaan en andere (opblaas)producten? Dan is het zwembad ‘Fishing Fun’ een echte aanrader.
 2. Super Soakers
  Wat bij ons thuis ook altijd een succes is, zijn de Super Soakers. Nerf heeft ook al kwalitatief goede ‘Blasters’. Ook op het gebied van waterpistolen hebben ze een aantal leuke producten. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar waterpistool dan zou ik zeker kiezen voor de Super Soaker van Nerf.
 3. Balspellen
  Naast het waterspeelgoed is het bij ons thuis ook altijd leuk om een spel te doen buiten. Een voorbeeld hiervan is het al eeuwenoude bekende Beach Ball. Het lijkt zo simpel en iedereen kent het wel, maar het blijft leuk! Ook kan je verschillende varianten bedenken met de kids: wie kan de bal het hoogst in de lucht slaan, wie kan de meeste balletjes in de emmer of beker krijgen en hoe vaak kun je de bal in de lucht houden? Een variant hierop is het noppen vangspel. In plaats van de bal over te slaan, ga je de bal nu overgooien. Alleen is het niet zomaar een bal, maar een bal vol met zuignapjes. 
 4. Familiespel voor buiten
  Een ander leuk familiespel in Kubb. Kubb kan je met twee personen spelen, maar ook in teams van maximaal zes tegen zes. Kubb is afkomstig uit Zweden en gemaakt van hoogwaardig berkenhout. De verpakking is makkelijk te tillen met een handvat en het spel kan je dus makkelijk meenemen naar elke BBQ of ander feestje. Plezier gegarandeerd! 
 5. Trampolines
  Wat eigenlijk voor elk kind (en stiekem ook voor veel volwassenen) een grote hit is, is een trampoline. De trampoline is al leuk voor de kleine kinderen, maar ook wanneer de kinderen een leeftijd hebben van 10-12 jaar blijft het leuk. Sterker nog, ik hoor nog altijd menig volwassen persoon om me heen vertellen dat ze zoveel plezier hebben aan de trampoline, en dan niet alleen voor de kids ;) Ook hier is een breed assortiment verkrijgbaar. Heb je een kleinere tuin, dan kies je voor een trampoline met een kleinere diameter. Wil je liever geen gat in de tuin graven, dan kies je voor eentje op poten. Belangrijk daarbij is wel om er een veiligheidsnet omheen te doen.
 6. Speelhuisjes
  Kinderen vinden het ook altijd heerlijk om buiten te spelen in een speelhuisje. Het voordeel hiervan op een warme zomerdag, is dat de kinderen in het huisje vaak in de schaduw zitten. Je kunt de meeste huisjes krijgen met klim stukken, glijbanen en/of schommel. Maar ook bijvoorbeeld met een zandbak, of juist gewoon als huisje. De houten speelhuisjes van Axi zijn gemaakt van duurzaam cederhout en heeft een natuurlijk afweer tegen schimmels en houtrot waardoor het jaren meegaat!
 7. Waterbanen
  Uren speelplezier hebben de kinderen bij ons thuis met de waterbanen. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en kunnen dus goed een langere tijd blijven staan. Je kunt het gemakkelijk uitbouwen met meer waterbaan delen. Met verschillende accessoires (los te verkrijgen) wordt de belevingswereld van het kind verder uitgebreid. Het is ook makkelijk op te bergen, dus als de zomer voorbij is of de kinderen zijn  even uitgespeeld, kun je het gemakkelijk opbergen!
 8. Waterglijbanen
  Voor de snelheidsduivels onder ons is de waterglijbaan met sproeiers een absolute topper. Wil je nog sneller? Verdeel wat zeep over de baan en de kinderen glijden nog harder! Een hele praktische en mooie oplossing vind ik de waterglijbaan Mega Slide XXL van Feber, die je kunt aansluiten op een tuinslang. Op die manier kun je de glijbaan het hele jaar door gebruiken en geeft het in de zomer nog net even dat beetje extra’s!
 9. Zand- en watertafels
  De zand- en watertafel is voor kinderen ook nog altijd een succes! Je hebt verschillende soorten en de één nog uitdagender dan de ander. Een watertafel die wij zelf erg leuk vinden is de ‘Waterfall Discovery’. Kinderen kunnen lekker klooien met water en zich verwonderen waar het water langsloopt. Uiteindelijk is bijna niks leuker voor een kind om met water te kliederen op een warme zomerdag! Little Tikes heeft ook een groot aanbod aan zand- en watertafels. Deze tafels sluiten erg goed aan op de belevingswereld van het kind.
 10. Zandbakken
  Als laatste wat bij ons niet mag ontbreken in de tuin is een zandbak. Urenlang taartjes maken, ijsjes ‘eten’ en zand zeven; de kinderen vinden het fantastisch! De kleinste thuis banjert er graag in en uit, maar ook de oudere twee halen er van alles bij om een leuk rollenspel te spelen vanuit de zandbak. Ook de zandbakken zijn zeer diver te krijgen. Mijn ervaring is dat het erg fijn is om een zandbak te kunnen afsluiten om op die manier ongewenste dieren er uit te houden.
Eerder geplaatste speelgoed blogs

Low budget de creativiteit en fantasie stimuleren van je kleuter

10-03-2021

In deze tijd van Corona ben je meer thuis met de kinderen. inmiddels hebben ze het speelgoed wel gezien en heb jij geen zin om weer nieuwe spullen te moeten kopen. In deze blog een aantal tips om de creativiteit en fantasie van je kind te stimuleren, zonder veel kosten te hoeven maken! - Lees hele artikel

Waarom is speelgoed belangrijk voor de ontwikkeling van baby's, peuters en jonge kinderen?

31-01-2021

Wanneer iemand in jouw omgeving een baby krijgt of je gaat op visite bij een kindje wat 1 jaar wordt of je hebt zelf een baby of peuter rondlopen, dan is het leuk om een cadeautje mee te nemen waar het kind echt wat aan heeft. Maar waar let je dan op en waarom is het dan zo belangrijk? - Lees hele artikel

Speelgoed en activiteiten in tijd van Corona

14-12-2020

Weet jij soms ook even niet meer wat je samen met je kind kunt doen, nu de Corona nog niet onder controle is? Met deze blog hoop ik je wat inspiratie te geven om samen met de kind te doen. Speelgoed, activiteiten, spelen. Van alles wat en dan hoop ik dat je de tijd iets beter doorkomt! - Lees hele artikel

Kerst speelgoed voor onder de kerstboom

19-11-2020

Elke jaar is de december maand weer een tijd van drukte. Bij ons thuis ook nog verjaardagen en soms zie ik ook door de bomen het bos niet meer! Het aanbod is zo groot, de reclames en speelgoed boeken vliegen je om de oren. Help! Wij helpen je met een overzichtelijke speelgoed top 10 voor kerst. - Lees hele artikel

Sinterklaas top 10 baby en peuter 2020

16-11-2020

Ben jij al druk bezig met Sinterklaas? Wordt je al zenuwachtig van de eerste vragen van de kinderen wanneer Sinterklaas komt? Of kijk je er heel erg naar uit om gezellig met elkaar pakjesavond te vieren? Wij helpen je in elk geval een handje met onze Sinterklaas top 10 voor baby's en peuters! - Lees hele artikel

Sinterklaas 2020: een top 10 voor kinderen van 3 tot 12 jaar

27-10-2020

Sinterklaas is nog in Spanje, maar hij en zijn Pieten hebben de eerste versiersels en lekkernijen al naar Nederland gestuurd en deze zijn weer overal te krijgen. Wij kijken ook wel weer uit naar dit feest en oriënteerden ons alvast een beetje op de cadeautje markt. Benieuwd naar onze top 10? - Lees hele artikel

Hudora rolschaatsen waarmee je perfect kunt oefenen!

16-07-2020

Wil jouw zoon of dochter ook zo graag rolschaatsen deze zomer? Mijn dochter heeft het er al langer over. Na wat testrondjes te hebben gedaan en wat gewankeld te hebben in het begin zijn we om! En wat is het leuk om je dochter te zien stralen bij elke meter die ze verder komt dan de keer ervoor! - Lees hele artikel

Met welk dier speelt jouw kind graag?

12-05-2020

Veel kinderen vinden het leuk om thuis met dieren te spelen. Of het nou op boerderij dieren gaat, grote dino's of enge haaien; elk kind heeft wel zijn/haar eigen fantasie. Maar ook op school of thuis is er veel te leren over verschillende dieren. - Lees hele artikel

Wil je als eerste onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in! (Oja, we sturen je maximaal 4 keer per jaar een email.)